2009 Aralık Anneleri

yavru ağızı önlük+ şapka+ patik takıma
beyaz hırka+ tulum+ patik +şapka takıma patiklerin çoğuna hayran kaldım yaaaa
benim iplikler almam ve denemem lazım
ay bi heves geldiki canan sorma

fatma sobe
azra sultan nasıl
havalar şansına iyi gidiyor, keyifler nasıl????

ayyyy canım tam actım azra sultan sağolsun oturamadım başına
bu aralar kıtap derdınde ılle oturup okuyacaz sayfanın sonuna gelıyoruz hooop tekrar başşaaa ve 10 15 kere donyoruz yanı başa
ıyıym cok saolll,,bugun tam bı bahar havası vardı resmenn,,azrayla parka ındıkkkkk sık ındıkçe ve doydukça azra bıraz daha laf dınler oldu parkta cook şukur
nısanda benım kv ve gorumcemde gelınce daha ıyı olcak ınş evın ıcı kalabalık olacak

sen nasılsın bebeleeerrrr nasıllllll

haha takılın bana neler var bnde neler yanlız patiklere özenmeyin bizdxede türlü çeşit var ama giyen yok fırklatıp atıyo bnde beceremiyorum patik örmeyi

canancım 10 dk. beklemem gerekiyormuş o yüzden buradan yazayım dedim
ayberkin artık öyle bebeklerle falan oynayacak evresi geçtiğinden ancak çizgi filmkahramanları cezbediyor beyfendiyi
sünger bob da karar kıldı kendileri

ay o 10 dk bnm ömrümü yedi zaten
tamam cnm sorarım bn yada o yazarzaten bakıyor ara ara buraya kaç cm kaç para

dizi başlıo bn kaçtım :) yarın misafiirm var gelmem sanırım gecede kalıcak gündüzde bi yere gidecek gibiyiz öpüyorum kuzuları
ya kızlar bi aşı vardı bn adını unuttum ya kız çoçuklarına yapılan şu rahim ağzı kanserindne koruyan hani n10 yaşında yapılan yeğene sölicem sbah beri adını düşnüom bilen bi özelden yazıversin bi zahmet :94:

QUOTE=karanfil81;18204076]canancım 10 dk. beklemem gerekiyormuş o yüzden buradan yazayım dedim
ayberkin artık öyle bebeklerle falan oynayacak evresi geçtiğinden ancak çizgi filmkahramanları cezbediyor beyfendiyi
sünger bob da karar kıldı kendileri[/QUOTE]

sünger bobu sormuştunuz,kendi ördüğüm bob:)

Uploaded with ImageShack.us

Ben de öyle düşünüyorum aslında Canan ve kıyaslamak istemiyorum birbirleriyle ancakk bazı durumlar var ki belli ay dönemlerinin kritik davranışları bunlar gecikiyorsa bir sorun ya da gelişim geriliğinden şüpheleniliyor genelde ben bu 8-10 kelimenin bu tarz bir kritik davranış olmadığını düşünüyorum ama yine de endişeleniyorum ara sıra.

Canberk neler yapabiliyor şu dönemde; işte mama diyor en bilinçli şekilde:) bir de bir kaç gündür orada olmayan bir şey sorulduğunda mesela baba nerde dediğimde kollarını arkaya uzatıp, boynunu büküp, küçük emrah bakışıyla huuuuu diyordu, şimdi gook diyor.
Bunun dışında çak çaklar var ya çekiçle vuruyorsun hani o çubukları söküp yerlerine takmaya bayılıyor, kulak, göz, göbek, pipi, ayak, saç v.s. sorduğumuzda gösteriyor.
Söylenen hemen her şeyi anlıyor, işine gelirse dediklerimizi yapıyor, gelmezse hiç oralı olmuyor.
Bazı kitaplarını çok seviyor yalnız hep aynı sayfalara takılıyor ben çevirsem de onun favori sayfaları var hemen geri açıyor onları anlatmamızı istiyor vs.vs.

Bu şekilde çevremde tanıdığım, duyduğum çok kişi var benim de Yasemin biliyorum da işte biraz endişeleniyorum zaman zaman.

Ohoo siz bulmuşsunuz 8-10 kelimeyi Bige endişeye lüzum yok
Ben de aynen böyle bir şey olduğunu düşünüyorum hele de erkek çocuk için bu sürecin daha da uzayacağını söylüyor pek çok kişi örnekleri de gayet bol ancak böyle kritik davranışmış, dil gelişim sorunuymuş v.s denilince işkillenmiyor da değilim.

Bizimki de tv hastası gündüz açmıyorlar ben de pek seyretmem ancak baba gelince açılıyor ve savaşımız başlıyor yüzlerce kere gelip o tv kapatılıp açılıyor decoderin panelinden kanal değiştiriliyor bir kere bozuldu bu yüzden tv. tekrar bozulması yakındır o zaman bazen kendimi bas bas bağırırken buluyorum Canberkk yapmaaaaaa hayıııırr diye o da inadına daha çok yapıyor gülüp tepinerek bunu nasıl anlatmalı ki yav.

Bu yurt içi kargo sinir etti beni ya getirmişler ama vermemişler evdekilerin soyadı tutmadığı için benimle büroya geri gitmiş ve ben oralara gidip de nasıl alacağım bilmiyorum ya evdeki insana niye vermezsin ki ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım bir gün önce mng kargo geldi onlar vermiş bakıcıya.

Nilgünüm aynen katılıyorum çok da doğru söylüyorsun canım. Kişisel farklılıklar olabilir ancak bu farklılık böyle gelişim geriliğini falan düşündürecek düzeyde değil tabii ki de azıcık başlasınlar artık konuşmaya anlatamıyınca sinir oluyor bizim oğlan

Yerim ben onları yerim maaşallah kuzucuklara benzer genetik yapıya sahip, aynı evde büyen iki kardeşin bile gelişimleri farklı olabiliyor işte.

ebrucum valla bende ilk defa duydum,yeni bi uygulamamı bu,normalde kimlik verip alabiliyosun kargoyu,ay ne saçmalık ya...zaten bu kargolar deli edtti beni bu günlerde kısmetinde kargosunu geri yollamışlar bana,tekrar yolladım....

Selam Arkadaslar kargomuz gelmis bugun aksam ustu AMA kargocular zahmet edip Yukari cikarmamislar apartmanin girisinne yapistirmislar kagidi kargo var diye esim yarin alacak artik

Son düzenleme:
ah bugünkü konu tam benlikmiş.. her çocuğun gelişimi farklı tabi ama ben çok takmaya başlamıştım kafaya.. ki görüyorum takmaya gerek yokmuş.. ne bilim ablamın kızı 9 aylıktı anne kokuyom diyodu vs. benimki anca a a a a eliyle gösteriyo ne istediğini.. ver de kızımdiyorum ver diyo..
baba
anne
dede
haya(hala)
pisi pisi
hav hav
anane

naynay
mama
meme
abla
abi

aa baya bişi diyomuş yahu :)) ama hiç iki kelimeyi bi araya getirmiyo.. ama biliyorum konuşmalarından bıkacağımız günlerde gelecek.. :))

ee ben çok hayır diyorum.. yanlışmıki.. mesela magnetleri istiyo hayır onlar olmaz diyorum. mutfak dolaplarını açıyo hayır onlar açılmaz diyorum.. çöpü kurcalıyo ayakkabıları salona getiriyo vs.

he bu arada herşeyi anlıyo sıpa ama işine gelenleri yapıyo tabi :)

Canan Ben olmustum o asidan 3 dozdu AMA adini unuttum ya Rahim agzi kanserine karsi asi dese verir zaten eczane gerci istedikce siparisle getirtmislerdi benimkisini

bizim kargomuz geldi valla görümcemede teslim etmişler.. ama benim kız önce gözlerini sökmeye çalıştı.. olmayınca tüylerini yemeye başladı :s

ya benimki ne bulsa yiyo.. özellikle sanki kağıt yiyo gibi geliyo.. bugün kapıları çekmeceleri kemirmeye çalışıyodu.. tekrar kan tahlili mi yaptırsam?? çinko ve demir eksikliğinden yermiş bebekler..

he bide saç emme huyu varki beni çıldırtıyo.. ona hiç tepki vermiyorum ama sinirden kuduruyorum.. sürekli saçının önünü tutup ağgzına sokuyo emiyo. nasıl vazgeçiricem bilmiyorum. saçını bile kestirmeyi düşündüm ama belki daha fazlamı sorun olurki.. topluyorum tokasını çıkarıp atıyo hoop saç ağza..

ay amma yazmışım.. canım sıkkın çeneme vurdu.. engin şimdide başladı işten çıkıyosun iyide nasıl geçinicez borçlarda var bilmem ne.. hey yarabbim bi öyle bi böyle sen aklıma mukayyet ol..

Bende yazayim oglus neler diyo:)
Anne
Baba
Dede
Del ( beni genelde anne del diye cagiriyor uyaninca falanda aglayrak)
Düttüm
AdIdI( acidi buna alisti bazen aglarken adidiii diye agliyor ilgileneyim diye)
Kuzu
Mama
Ben Hic takmiyorum her cocuk farklidir yegenim gec konustu okula gidene kadar neredeyse Tum harfler y idi. Bidden baskasi pek anlamiyordu Ne dedigini okulla hepsi duzeldi simdi 5e gidiyor cok da basarili

Sibel benim yegen sac yerdi cinko eksiliği cikti bi sor doktora istersen

ay benim derdimde kızın yürümemesi ya tembel elimizi tutup yürüyor bırakacagımızı anlayınca hop oturuyor dr sorduk normal gec yürüyen varmı ailede dedi bende babasıda erken yürümüsüz :26: bizimkinin kelimeleri anne mam meme baba abaa abii bebeee bide ömeee (ömer üst komsunun oglu büyük askı)ama bizim söylediklerimizide tekrarlıyor gecen maymun dedi mesela tek baba demiyo eşim sinir oluyor o baba dedikce zeyno dedeee diyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…