fatma sobe
azra sultan nasıl
havalar şansına iyi gidiyor, keyifler nasıl????
ay o 10 dk bnm ömrümü yedi zatencanancım 10 dk. beklemem gerekiyormuş o yüzden buradan yazayım dedim
ayberkin artık öyle bebeklerle falan oynayacak evresi geçtiğinden ancak çizgi filmkahramanları cezbediyor beyfendiyi
sünger bob da karar kıldı kendileri
Ben de öyle düşünüyorum aslında Canan ve kıyaslamak istemiyorum birbirleriyle ancakk bazı durumlar var ki belli ay dönemlerinin kritik davranışları bunlar gecikiyorsa bir sorun ya da gelişim geriliğinden şüpheleniliyor genelde ben bu 8-10 kelimenin bu tarz bir kritik davranış olmadığını düşünüyorum ama yine de endişeleniyorum ara sıra.günaydın
ebru ama yağmurda konuşmuyorki tamam anne baba mama meme dede gel diyor ama bilnçli değil sadece geli bilinçli söylüyor
bn çk takmıyorum bunu her çoçuğun gelişimi farklı çünkü 3-4 yaşında konuşan çoçuklar bile varmış fazlada üstelememek gerekiyormuş okuduğum yazılarda öyle yazıoyordu ters tepebilyomuş mesela bn bu ara burun ağız vs öğretmneye çalışıyorum hiç umru değil gülüp duruyo hiç göstereyim demiyor
oyun olarak öğrettiklerimi hemen kapıyor ama mesela bebeği aloıyoruz ayağında salllıyo kucağında pış pışlıyo tabakla kaşıkla bana yemek yediriyo bebeiğine yediriyo top aıyo gol yapıyo legotakıyo çıkarıyo küpleri diizyo yıkıyo işine gekleni abnlaıyo yani bebek kuş vs diyorum gösteriyorum hiç ilgilenmiyo gülüo sizinkiler neler yapıyor neler söylüyor bnları bayadır yazmıyoruz
Bu şekilde çevremde tanıdığım, duyduğum çok kişi var benim de Yasemin biliyorum da işte biraz endişeleniyorum zaman zaman.günaydın herkeseeee
yürüme konuşma eylemleri diş çıkarma olayı çocuktan çocuğa değişiyo
ikiz yeğenlerin yaşlarına kadar dişleri yoktu ve ancak 1,5 yaşında tek tük bişeler söylemeye başladılar ve yürümeye başladılar
bi yeğenim 2 yaşına girdi yine tek tük kelimeleri söylüyo ama 10 aylık yürümüştü
bi yeğenimde
10 aylık yürüdü 10 aylık kelimelere başladı
hiiiiç endişelenme yani bu konuda
zamanı gelince herşeyi yapacaklar allahın izniyle
asıl sonrası olay
susturamıycaz sus diyecezde
Ohoo siz bulmuşsunuz 8-10 kelimeyi Bige endişeye lüzum yokgüzelim maskenin içine de selpak mentollü koysun ne koku kalır ne bi şey
diğer tarafta sen niye benim arkadaşım diilsin? ya da arkadaşımsın da ben mi farkında değilim? :26:
sabah tek tek kelimeleri saydım yemin ederim
gooo (gol - sürekli söylüyor)
anni (anne-nadiren)
baba (nadiren)
dede (nadiren)
gay (çay-düzenli şekilde kullanıyor)
ge (gel-arada)
diit (git-arada)
dayı (çok nadir)
kelime olarak sayılırsa bolca ıııınnnnn veya hayvan kükremesi
bugün aşı için randevu alıcam gittiğimde mutlaka sorucam çok rahatsız etti beni de
diğer arkadaşlarım hepinizin dediği gibi her çocuğun ritmi farklı ve temelinde ben de anlamanın önemli olduğunu düşünüyorum ve allaha bin şükür umut her söylediğimi anlıyor, işine geleni de uyguluyor uygulamadıkları anlamamasından değil işine gelmemesinden... herhangi bir yönden gelişim geriliği olduğunu sanmıyorum ama yine de sormakta fayda var psikopat anne modeli olarak
herkese günaydın bu arada
Bizimki de tv hastası gündüz açmıyorlar ben de pek seyretmem ancak baba gelince açılıyor ve savaşımız başlıyor yüzlerce kere gelip o tv kapatılıp açılıyor decoderin panelinden kanal değiştiriliyor bir kere bozuldu bu yüzden tv. tekrar bozulması yakındır o zaman bazen kendimi bas bas bağırırken buluyorum Canberkk yapmaaaaaa hayıııırr diye o da inadına daha çok yapıyor gülüp tepinerek bunu nasıl anlatmalı ki yav.çizimlerde ortak bir şeyler mutlaka vardır da her kara göz çizen çocuğa bağrıldığını da sanmıyorum ben
her çocuk birbirinin aynı mı ki? etrafındakilerin hepsi kara gözlüdür çocuk da kara göz çizer bence
korkutmama konusuna tümüyle katılıyorum ama... geçenlerde babam radyoda dinlemiş "hayır kelimesini mümkün olduğunca hayatınızdan çıkarın" diyormuş pedagog, kim ne amaçla söylerse söylesin her "hayır" çocuğun anneye yapışmasına neden olur diyormuş, ben de dikkat ettim yürümeye başladığından bu yana hayırlarımız arttı (doğal olarak sanıyordum ben) ve umut bana daha yapışık... şimdi kelimeyi kullanmadan açıklıyorum eskiden "hayır kuzum o sana zarar verebilir" diyordum şimdi hayır kısmını atıp anlatıyorum. aynı pedagog prizleri kapatın (güvenlik aparatları var ya) sonra elini sürmesine izin verin her şeyi sonsuza kadar yasaklayamazsınız diyormuş ki ben insanlık hali güvenliğini takmayı unuturuz bir şey olur onun için prizle oynamaya alışmasın diye telefon prizine bile izin vermiyordum. bu kadar kontrol manyağı olmıycaz demek ki :78:
Bu yurt içi kargo sinir etti beni ya getirmişler ama vermemişler evdekilerin soyadı tutmadığı için benimle büroya geri gitmiş ve ben oralara gidip de nasıl alacağım bilmiyorum ya evdeki insana niye vermezsin ki ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım bir gün önce mng kargo geldi onlar vermiş bakıcıya.arkadaşlar diğer arkadaşın ördüğü uzun kulaklar,eft yapanların, dün kargoya vermiş arkadaş,kırmızı isteyenlere..ebru,sibel,nazan...bu 3 nü vermiş,nazan hanım sizinkini geçen hafta verdi diye biliyodum aksilik olmuş verememiş,ama dün verilmiş kargolarınız...yarın elinizde olur heralde.....yurtiçi kargo....
7 kişiye ben gönderdim,3 kişiye de arkadaşım göndermiş yani 10 kişiye gitti uzun kulaklar...ama hala adres vermeyen arkadaşlar var...onlarda adreslerini gönderirlerse kısa zamanda iyi olur.....
eft yapanlardan 2 kişinin de bitmek üzereydi sanırım uzun kulakları,onlarda en geç cumaya kadar falan kargoya verilir heralde....
Nilgünüm aynen katılıyorum çok da doğru söylüyorsun canım. Kişisel farklılıklar olabilir ancak bu farklılık böyle gelişim geriliğini falan düşündürecek düzeyde değil tabii ki de azıcık başlasınlar artık konuşmaya anlatamıyınca sinir oluyor bizim oğlanselam kızlar ,
ben bu kadar çok okuyup, çok irdelemininde iyi olduğunu düşünmüyorum,
evet bilimsel yöntemleri gözardı etmeyeceğiz ama annelik içgüdüsünüde işin içine katı
falz panik ve psikopat olmadan bu dönemleri geçirmemiz gerekir diye düşünüyorum
hep söylüyorum her çocuk kendi kitabini kendi yazıyor her çocuğun hem fiziksel hem ruhsal gelişimi farklı ve çok şükür ki bizim çocuklarımızın hepsi herşeyi zamanında yapıyor
o yüzden biraz daha rahat olun derim ben tabi naçizaneeeeeeeeeeeeee
Yerim ben onları yerim maaşallah kuzucuklara benzer genetik yapıya sahip, aynı evde büyen iki kardeşin bile gelişimleri farklı olabiliyor işte.tecrübeli annenin rahatlığı işte katılıyorum sana nilgüncüm
şimdi ben ayberkin geçtiği gelişim dönemleriyle berkayı kıyaslıyorum. ne konuşma ne yürüme ne fiziksel büyüme ne sosyal yapıları ikisinin de çok farklı. ayberk 2 yaşına kadar 1-2 kelime dışında hiç konuşmadı ama sonra bir başladı şimdi dur oğlum bi ara ver de lavaboya gidelim diyoruz ve konuşmaya başladığında 9-10 aylık konuşmaya başlayan yaşıtlarından güzel konuşuyordu. r leri bile ilk konuşma evrelerinde söylemeye başladı. berkay sürekli anne-baba-mama-meme-del del (gel gel)- alla alla (benden kaynaklı sanırım bu çok kullanıyorum) pisi ve son günlerde gattıım(kaçtım) attıım dittiim (gittim) gibi kelimeleri kullanıyor. ağbisine de çok uzun zaman dan beri ağdeee (ayberk demeye çalışıyor sanırım) diye sesleniyor. aklıma gelenler bunlar belki dahası da vardır atladığım. ben bunu biraz da evde ağbisinin varlığına da bağlıyorum çünkü sürekli onla uğraşıyor tepişiyorlar oynuyorlar oyuncak kavgası yapıyorlar yoğun bir iletişim var yani.
bizim kargomuz geldi valla görümcemede teslim etmişler.. ama benim kız önce gözlerini sökmeye çalıştı.. olmayınca tüylerini yemeye başladı :s
ya benimki ne bulsa yiyo.. özellikle sanki kağıt yiyo gibi geliyo.. bugün kapıları çekmeceleri kemirmeye çalışıyodu.. tekrar kan tahlili mi yaptırsam?? çinko ve demir eksikliğinden yermiş bebekler..
he bide saç emme huyu varki beni çıldırtıyo.. ona hiç tepki vermiyorum ama sinirden kuduruyorum.. sürekli saçının önünü tutup ağgzına sokuyo emiyo. nasıl vazgeçiricem bilmiyorum. saçını bile kestirmeyi düşündüm ama belki daha fazlamı sorun olurki.. topluyorum tokasını çıkarıp atıyo hoop saç ağza..
ay amma yazmışım.. canım sıkkın çeneme vurdu.. engin şimdide başladı işten çıkıyosun iyide nasıl geçinicez borçlarda var bilmem ne.. hey yarabbim bi öyle bi böyle sen aklıma mukayyet ol..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?