2009 Aralık Anneleri

pratybaby ismin ferda' ydı dimi
kızında bihterdi herhalde
nasılsınız canım?
uğramıyosun yazmıyosun hiç

merhaba canım aslında ara ara ugruyorum ama nedense bir turlu yazmak nasıp olmuyor.
evet bihterin annesiyim ferdag.
senin yazılarını okudukca pozıtıf tavrın cok hosuma gıdıyor dogrusu.daktan ve portakal hanımla gayet mutlusun nasıl ederım nasıl yaparım dıye korkmuyorsun gercekden tebrık ederım cunku bır cok kadın bu durumda senın kadar cesur davranamaz dogrusu.allah sagsalım kucagına almayı nasıp etsın ıns.
bihtere gelince gayet yaramaz bir kız tam anlamıyla cadı mı cadı bazen bana pes ettırdıgı anlar oluyor dogrusu ama o kadarda tatlı ki cok şükür böyle bir evladım var dıyorum.son bıkac gundur konusma becerılerını yorumluyorsunuz cocukların.aslında bıhterde oyle elle tutulur bısey demıyor ama bende cok sorun yapmama taraftarıyım cunku ne kadar cok takarsam o kadar cok kafamda büyütüyorum sorun varmıs gıbı hissediyorum kızımı başka cocuklarla kıyaslıyorum tabı boyle olunca strese gırıyorum emınım cocuklarımızın hepsının bır zamanı var ve o zaman geldıgınde hepsını cok cok guzel yapacaklar ha bır ay once ha bır ay sonra allah saglık versın gerısı olur elbet

günaydın herkeslereeee
hayırlı huzurlu olsun günümüz inşallah

teşekkür ederim ferdag yazdıkların ve güzel duan için için
amin gelir sorunsuzca vaktinde inşallah portakalım

cesaret konusuna gelince korkularım yok değil fakat öyle yada böyle 2.çocuğu istiyorduk
annelerimiz yapmışlar kaç çocukla ben iki tanesiylemi başedemeyeceğim diye düşünüyorum
ev hanımı olmam çocuklarıma kim bakacak endişesinin olmaması da artı yönden etkiliyo beni tabi

zorlukları olacak biliyorum ama yıllar sonra bu zorlukları unutmuşken tekrar herşeye en baştan başlamak daha zor olur gibi geliyor

o minik cadıyı yerim ben
aralık 2009 versiyonu hep yaramaz uslu yok aralarında zaten
ama dediğin gibi o kadar tatlılar ki kızamıyosun bile
annelik işte

allahım uzuuuun ömürler versin yavrularımıza sağlık mutluluk başarı dolu

öykü'nün de söylediği kelimeler

anne
baba
dede
anne anne
vııııııın (araba geçiyor)
vuuuuuuu(uçak geçiyor)
düdtüüüüü (düştü)
mama
meme
ayya (ali yağız)
gel geeeel
deyde (teyze)
bebe (bebek)
ceeeeeee
hav hav (köpek)
allah
amin yapıyor
patiii (fatih)
daaaahhh(gezemeye gidecek)
bööööö(babayı korkutuyor)
gagagagaga (kuşların adı)
ve inanılmaz güzel oynuyor
bel ayrı omuzlar ayrı kızlar

poposundan çıkan bezi kendisi çöpe etıyor
koltuk ve sandalyeler çıkıyor
her isteneni ve söyleneni anlıyor
ve bunlar dışında anlamadığımız bir sürüüüüüüüüüü kelime ve sözler var
çok çabuk öğreniyorlar maşallah hepsine

Son düzenleme:

her bir kuzumuza maşallah
çok tatlılar yaaaa
iyiki varlar iyiki allahım verdi onları bize ve yine allahım bağışlasın yavrularımızı bize

:26: rüzgar gibi geçti misali geldi geçti yani

allah iyiliğini versin valla aynen öyle rüzgar gibi geçti hay hala gülüyorum delü dünür

oyy oyyy oyyy bunlar çok cici hele senin öreceğine bittim yok be kuzum terlemez bence merserize yap rengarenk çok çok güzel marifetli sultan seni

çok çok güzeller anam anlamıyorum ancak atkı başka tık yok beceriksizim ne yapayım

klasik bir aralık 2009 bebeği gayet yaramaz ama çooooooooook tatlı
bence de tatlım yok zeynep te konuşmuyor ama duyuyor demek konuşacak annem çok takıyor ben de o zaman sinirleniyorum istiyorum ki kimse çocuğuma eksi bir laf etmesin annelik demekkki

felaket oynuyor annem bir dansöz yoktu sülalede o da oldu diyor en ufak sese telefonumö çalsın reklam çıksın farketmiyor hemen kıvırıyor bir de anneanne ne yapıyor deyince amin deyip ellerini yüzüne sürüyor onu ezbere aldı annem bulaşık bile yıkasa anneanne ne yapıyor önce ııhh ıhh diye annemi gösteriyor sonra amin yapıyor annem kız hocamıyım ben her dakka amin yapıcam diyor görüyor annemi namaz kılarken bir de tesbihi alıyor asnnem gibi çekiyor sonra yere koyup amin yapıyor tabii bu arada müzik çıkarsa ibadet yarım kalıyor

günaydın herkeze. bizde de hemen hemen aynı meralcim. yazdıkarın çoğunu yapıo .çoğu şeyide anlıyo ama söyleyemiyo. dün akşam eve gittim annem bıktım öğretmiş. eli yakasında bıkı bıkı dio bana:90:

oyun konusunda bizimde ailenin köçeği dioz. cumartesi günü beşiktaşın tırı gelmiş buraya. gittik dayısı forma almış tırın önünde dikildi ve başladı oynamaya herkez etrafımızda yoplandı. kimse umurunda deil bi güzel oynadı

Son düzenleme:
dün gece aklım çktı giydiriken başladı ağlamaya ama salya sümük birbirine girdi kıpkırmızı oldu ki olan biten yok hafif sıcak gibiydi dün ama derece normal çıkıyordu tıkandı kusacak gibi oldu offff ölüyorum sandım sonra gece 15-20 dakika arayla kalktı aynı şekil ağlamak birkaçında emzirdim bir kaçında ayağımda salladım ama ben de bittim normal kalksa gene neyse ama nasıl ağlamak okudum ayetel kürsi filan çok korktum sonra sabah 7 ydi galiba fitil verdim 1 saat uyudu uyandı ama neyse ki ağlamadan offff vallaishal de olmuş heralde gene diş

bige geldi çıktı bigeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee sobeee

umut efendinin uyumayacağı tuttu da ruhlar alemindeyim :93:
tek sevindirici yanı balon diyerek yeni bi kelime ekledik listemize :87:

cümleten günaydın

yapcam bakalım olcakmı kızımın cicisi

vay oyuncu gelinim benim vaaayyyy
benim kuzum hem göbeğini atar hem ibadetini yapar

kıyamam yavruma yaaa(((
dertlerini anlatacak kadar konuştuklarında herşey biraz daha kolay olcak gibi geliyo bana

umut efendinin uyumayacağı tuttu da ruhlar alemindeyim :93:
tek sevindirici yanı balon diyerek yeni bi kelime ekledik listemize :87:

cümleten günaydın

bizde uyumadık gece
aha gözlerim böyle şimdi
umutumada kocamaaaaan

sela arkadaşlarım
bu gece bizde dahil kimse doğru düzgün uyumamış,
ALLAh beterinden saklasın

ahanda benim smiley gelmiş dur kullanayım hemen

oh rahatladım

Hahaha işleri düştü melike gidecek misin bebeğe gidince dönerken şunu şunu alır mısın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…