2009 Aralık Anneleri

iyiyim canım ne olsun işte iş güç uğraşıp duruyoruz.
sende hoşgeldin canımcım ohh ne güzel gezip gelmişsiniz.. yağmur nasıl ..o kadar gezmekten sonra evde olmak istemez tabii.. burak ta aynı gezmeyi çok seviyorlar. hadi gidelimmi diyince hemen gidip kapıya vuruyoo.. havalar bi düzelsede hep çıksak dışarı ..
.

günaydın kızlar

herkesin gecesi pek bi güzel geçmiş anlaşılan:) bizde hiç uyumadık sayıllır zeynebin biraz ateşi çıktı burnu tıkalıydı sürekli ağladı nefes alamadığı için homurdandı durdu sabah kalktık bişey yok anlamadım gitti havalar fena esiyo sürekli çıkartmadan da olmuyo dışarı sıkılıyo çocuk üşüttük mü ne inş. olmaz bişey zati huysuz bi de hastalık kaynaklı huysuzluk düşünmek istemiyorum.

canan hoşgeldin güzel güzel gezmişsiniz resimleri gördüm:)

yasemin hayırlı olsun zümramız ismiyle hayırlı evlat olsun inş. hazırlıklar ne aşamada anlat bizde heyecan yapıyoruz:)

nevra bige kolay gelsin size hafta başı:)

bige burcu işe başladı mı haberin vardır senin?

evet nevra inşallah ısınır havalarda çıkarız bol bol bizimkide ayakaabılıktan gidip ayakkabılarını alıp geliyo yada orda giymeye çalışıyor kapağı bantladım en sonunda
geçmiş olsun kıymet uykusuzluk bizdede var dişlerden dolayı

ahh yasemin ne güzel heyecanlar yaşıyposun şimdi ne günlerdi şunu aldıukn b unuda alalım şu eksik kaldı şu elbise güzelmiş hergün açıp açıp bakardım aldıklarıma doğacakda bunların içinemi girecek die
anlat yasemin valla bizde paylaşalım seninle heyecanını

eeee yasi az kaldı geçen sefer şu var bu yok döküm yapıyoduk noldu tecrübeli olunca hava mı yapıyosun hiç bahsetmiyorsun hazırlıklardan
anlat bakalım ne aşamadasın neyin tamam neyin eksik :82:

ne havası kıı
hava kiiiim ben kim
bu sefer çok bişey yapmıyorum
haktandan kalma birçok şey mevcut zaten
banyo malzemeleri, anakucağı, kangurusu, minik zıbınları, battaniyeleri, minik mendiller
hep var
görümcemden bebek yatağını alcam kullanmıyo artık yeni güzel mobilyası
haktanı ona yatırcam(yatarsa tabi hala benle yatıyo sıpam )
kızıda haktanın oyun parkına yatırcam
minik sepetde var haktandan kalma ilk zamanlar onda yatar
o samsunda ilk zamanlar samsunda kalcam
2 takım hastane çıkışı alcam
pişik kremini bezini alcam
kendime hastane için ince bir pijama alcam o kadar
aslında bavulumu artık hazırlasam iyi olacak
8 haftam kaldı şunun şurasında
tabi o kadar daha sabrederse portakal hanım

kıyamam canım benim bizde dün akşam 1 saat arayla kalktık ön dişi kabarmıştı heralde o geliyor canım gene de aşırı sorun yapmıyor

oy yavrum yaaaa!
kolay atlatır inşallah zeynep'im

yazında çok sıcak olur heee gündüzleri oralar :26:

sağol kıymetcim amin inşallah canım benim sağol güzel duaların için
hazırlık ilki gibi olmuyo
helede aralarında yaş farkı hiç yoksa zaten herşey hazır gibi oluyo ilk çocuktan
çoğu şeyimiz var zaten
teyzesi yelekli pantolonlu şapkalı patikli bi takım örmüş
anneannesi yelekli etekli bi takım örmüş
halası 2 paket 2 no bez almış
öbür halası mini mini elbiseler almış 2 takım
hastane için alınacaklarada allah izin verirse bu hafta sonu almaya başlamaya karar verdim şimdi
bende kızıma ilk cicilerini alayım artık dimi

kızlar tünaydın..

bişey sorucam bebeği hala yanında yatan var mı? yada yeni ayıran? bi de nası uyutuyosunuz?

ya bizim bu uyku problemi artık çekilmez bir hal aldı yemin ediyorum artık dayanamıyorum.. bi çözüm bulmam lazım.. naz hamakta sallanarak uyuyo başka türlü asla uyumuyo.. ki bu sallama bazen 15 dakka bazen bi buçuk saat oluyo.. gündüz zaten kısa uyuduğu için hamakta uyuyo.. akşamlarıda yine hamakta uyutuyoruz bi kaç saat sonra emmek için uyanıyo yanıma alıyorum ve sabaha kadar yanımda memede uyuyo.. 1,5 senedir beraber yatıyoruz artık odasında yatağında yatsın istiyorum. uyuması için sallamak ta istemiyorum naapmak lazım?? siz nası alıştırdınız yada fikri olan var mı??

ah sibelim bizim 2. doğcak 2 ay sonra
hala beraber yatıyoz haktanla ya
valla bende çözüm arıyorum ama malesef
çocuklarda alıştı bizde alıştık ayrılamıyoruz şimdi :96:

uyku problemi bizdede var aynı zamanda yeme problemide kaanda kucakta sallanarak ve emzikle uyuyo sadece uyurken emzik veriyorum bizimde kucakta sallamamız en az 15 dakika enfazla 1.5 saat olabiliyor uyumadığı zaman yanına yatıyorum belki sallanmadan uyur diye ama maalesef yatakta dönüp duruyo ve yine sonunda sallayarak uyutuyorum ama 3 haftadır odasında yatıyo tabi bana biraz zor oluyo gece emmediği halde sık kalktığı için git gel zor oluyo ama odasında yatması onun için daha ii olcağı için idare ediyorum ama naz emdiği için bide aynı yatakta yatmaya alıştığı için daha zorlanabilirsiniz ama kesinlikle odasını ayırmalısın bence hem kendiside daha rahat edicek odasında kaanın daha rahat ettiğini düşünüyorum en azından babasının horlamasından uyanmıyo

geçmiş olsun kıymet inşallah ilerlemez
henüz başlamadı hayırdır?

eh al valla artık
senin için iyi hazıra doğuyor kuzu için yazık çoğu şeyi erkek malzemesi :))) az kaldı ha şaka maka

sibelcim ben bir dönem ayırdım her zamankinden fazla kalkmıyordu kendiliğinden alışmıştı sonra parmaklığın kenarını attırmaya başladıktan sonra cesaret edip kendi yatağında yatıramadım benim odadaki park yatağa döndük şimdi de ilk uyuttuğumda orada uyuyor sonra meme diye kalkıyor bizim aramızda kalıyor sabaha kadar meme sürekli ağızda
bitmeyecek sanırım böyle olucaz sonsuza kadar

haktanın çok mavileri yoktu sarı turuncu ve yeşil genelde :))))
yani erkeğede olur kızada
aldıklarımıda pembe alırım artık :103:
az kaldı yaa :)))
heyecan artıyo günler geçtikçe

ah sibelim bizim 2. doğcak 2 ay sonra
hala beraber yatıyoz haktanla ya
valla bende çözüm arıyorum ama malesef
çocuklarda alıştı bizde alıştık ayrılamıyoruz şimdi :96:

ah kızlar ahhhh.. bi uzman bulsam varya yatağına alıştırırım ben dese 5 milyar veririm okadar bunaldım sormayın.. gece sabaha kadar yanımda yatması sorun değil memede olması da sorun değil (yani sorunda katlanılabilir sorun) ama hamakta sallanma olayı beni bitiriyo.. hiçbiyere gidemiyorum başka uyumuyoki sıpa.. allahım duy sesimi bi mucize olsun uykusu gelince olduğu yerde uyuya kalsın ben yatağına koyim orda uyumaya devam etsin olmamı??

ayyyy ne güzel bi hayal öyle bu sibeeeeellllll

Biz sürekli ayakta uyutuyoruz uykusu varsa 5 dk içinde uyumuş oluyor zaten.uyuduktan sonra bazı geceler aramıza alıyoruz bi süre yanımızda yatsın istiyoruz ama yatmıyor yatağını istiyor.çok şükür uyku sorunu yok.gündüz çok yorulduğu için 3-4 saatte bir uyuyor zaten.gece eğer 9-10 gibi yatmışsa 2 saat uyuyup kalkıyor gece 3 leri bile gördüğümüz oluyor.tabi bu olay gezmeye gidince oluyor düzen bozuluyor.onun dışında uyku saatleri belirli..merak etme sizinkide düzelir.neleri atlattık bumu geçmicek..

zeynep artık sallanrak uyumuyo sibel bi tek annem ve dedesi sallarsa uyuyo nedense. biz artık zeynebin uyksu dibe vurunca esnemeler başlayıp huysuzluk başlayınca yanyana yatıp uyumasını bekliyorum bazen kısa bazende uzun zaman alabiliyo . bu hali ii ama uyku saati özellikle gece uykusu çok geç olmaya başladı 1-1,30 dan aşağı yatmıyo şebek fenalardayım ve memeye kalktığımda yatağa alıyorum ve kendi yatağında kesinlikle uyumuyo dar mı geliyo ne dönerken çarpıyo ve uyanıp kalkıyo ve bigenin dediği gibi ayağını atıp dışarı çıkmaya başlıyo bende yatağını başka odaya ayıramıyorum o yüzden ben gidene kadar iner aşağı diye . hatta şimdilerde yatağını büyütsem mi diye düşünüyorum yere de minder falan koyarım düşerse de yumuşak olur. kızın parmaklık fobisi mi var ne daral basıyo kesin.

Biz çok şükür ayrıyız yemekten yüzüm gülmedi bari uykudan gülsün
sepet faslı bitince direk odaya gitti şimdi gece bazen 10 kere gidiyorum emzirmeye bazen 1.5 saat memede duruyor ama sonunda yatağa yatıyor bazen koynumda uyusun istiyorum
Inşallah tez zamanda nazda ayrılır senden odasının keyfini sürer

burcu 25 nisan demişti de başlıycam diye onun için sordum bige bişey yok yani merak ettim hiç denk gelmiyoruz da telefonuda elime alamıyorum benim cadı yüzünden konuşturmuyo hiç yatıyo yerlere . bakıcıyla nasıl gidiyomuş alışabilmiş mi eylül?

aynen bizimde öyle bu aralar hiç iştah yok üstten 3.diş çıkıyor belki ondandır diyorum.
bi kaç gündür kendi kahvaltı yapmaya başladı ben küçük parçalara ayırıyorum herşeyi hepsini alıp atıyor ağzına inş.böyle böyle öğrenicekler yemeyi.

mayıs başına sarktı diye biliyorum kıymetcim
ilk bakıcı tam bir fiyasko çıktı şimdi yenisi başladı allah yüzlerine baksın da bu doğru dürüst çıksın diye dua ediyoruz

mayıs başına sarktı diye biliyorum kıymetcim
ilk bakıcı tam bir fiyasko çıktı şimdi yenisi başladı allah yüzlerine baksın da bu doğru dürüst çıksın diye dua ediyoruz

inş. ya ikisi içinde merhametli şefkatli Allah korkusu olan birisi olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…