2009 Aralık Anneleri

çıkmaz inş. ateşi bi daha yasemin ya valla büyükler ii söylemiş hasta olduğuna yanmam huyu değişir diye bizde çooooooooooooookk huysusuz sürekli elimden tutup oraya buraya sürükleyip duruyo beni ıh ıhıh diyip onu bunu istiyo olmaz kızım veremem diyince de sus sus ııı diyip parmağını kaldırıyo bana şebek :)

sibel istedğin bisiklet türlerine bktım bildiğin bebek arabası gibi yavv çok güzel ama sence bi bisiklet için biraz pahalı değil mi?

MUTLAKA OKUYUN

Hayatın %10'u,sizin başınıza gelenlerden oluşur.
Hayatın diğer %90'i ise sizin bu başınıza gelenlere nasıl davrandığınızla gelişir.

Ailenizle kahvaltı yapıyorsunuz. Kızınız, çay fincanına çarpıyor ve bir fincan çay gömleğinizin üzerine dökülüyor.
Biraz önce olan olay üzerinde hiç bir kontrolünüz yok. Sonradan olacaklar ise sizin davranışınıza göre belirlenecek:
Lanet ediyorsunuz. Çayı üzerinize döktüğü için kaba bir şekilde kızınızı azarlıyorsunuz.
Kızınız üzülüyor ve ağlamaya başlıyor.
Kızınızı azarladıktan sonra eşinize dönüyor ve çay fincanını masanın kenarına çok yakın koyduğu için eleştiriyorsunuz. Bunu kısa bir sözlü tartışma takip ediyor.
Öfkeyle odaya gidiyorsunuz ve gömleğinizi değiştiriyorsunuz.
Odadan çıktığınızda kızınızı, ağlamaktan dolayı kahvaltısını bitirememiş ve okul için hazırlanamamış bir halde buluyorsunuz.
Kızınız servisi kaçırıyor.
Eşinizin işe gitmek için hemen çıkması gerekiyor. Hemen aceleyle arabanıza koşuyorsunuz ve kızınızı okula bırakmak üzere hareket ediyorsunuz.
Geç kaldığınız için, saatte 40 km hız sınırlaması olmasına rağmen saatte 80 km hızla gidiyorsunuz.
15 dakikalık gecikmeden ve hız limitini aştığınız için ödediğiniz 83 tl trafik cezasından sonra okula ulaşıyorsunuz.
Kızınız size "Hosçakal" demeden binaya koşuyor.
İşyerinize 20 dakika gecikmeyle geliyorsunuz ve evrak çantasını evde unuttuğunuzu anlıyorsunuz.
Gününüz korkunç bir şekilde başladı!
Devam ettikçe, kötüleşiyor, daha da kötüleşiyor sanıyorsunuz. Eve gitmeyi dört gözle bekliyorsunuz.
Eve ulaştığınızda eşiniz ve kızınızla olan ilişkilerinizde araya sıkıştığınızı sanıyorsunuz.
Neden? Sabahleyin nasıl tepki verdiğinize bağlı olarak!

Neden kötü bir gün geçirdiniz?

A) Çay sebep oldu
B) Kızınız sebep oldu
C) Polis sebep oldu
D) Siz sebep oldunuz

Cevap "D" şıkkı.
Çayın dökülmesinde sizin bir kontrolünüz yoktu.
Sizin gününüzün kötü geçmesine o 5 saniye içindeki davranışlarınız sebep oldu.

90/10 Sırrını keşfedin...
Olabilecek ve olması gereken ise şöyleydi.
Üzerinize çay döküldü.
Kızınız ağlamak üzere.
Siz nazikçe
"Tamam tatlım, bir dahaki sefere biraz daha dikkatli olman gerek" diyorsunuz.
Havluyu kaptığınız gibi odaya gidiyorsunuz.
Gömleğinizi değiştirip, evrak çantasını aldıktan sonra odadan çıkıyorsunuz ve ayni anda pencereden kızınızın otobüse bindiğini görüyorsunuz.
Kızınız geri dönüp el sallıyor. Siz ve eşiniz işe gitmek için birlikte çıkıyorsunuz.
5 dakika önce işe geliyorsunuz ve çalışma arkadaşlarınıza neşeli bir şekilde selam veriyorsunuz. Patronunuz ne kadar güzel bir günde olduğunuz hakkında konuşuyor.
Farka bakın!
İki farklı senaryo.
İkisi de ayni başladı.
ikisi de farklı bitti.
Neden?
90/10 sırrı inanılmazdır!
Çok azımız bunun farkındadır.

Sonuç?

Pek çok insan gereksiz yere stresten, dertlerden, problemlerden ve başarısından acı çekmektedir.
Bu sır nedir?
Hayatın %10'u, sizin başınıza gelenlerden oluşur.
Hayatin diğer %90‘ ına ise sizin bu başınıza gelenlere nasıl davrandığınızla karar verilir.
İnsanlar anlamsız şeyler söyler ve yaparlar.
İnsanlar hasta olurlar.
Arabalar bozulurlar, uçaklar geç kalır ve bütün planlarımızı alt üst ederler.
Trafikte bir sürücü canımızı sıkabilir v.s.
Bu %10 'luk kısım tamamen bizim kontrolümüz dışında gerçekleşir.
Diğer %90 'lik kısım farklıdır.

Bunu siz belirlersiniz.
Nasıl?
Olaylara yaklaşımınızla!
Nasıl tepki verdiğinize bağlı olarak...

sibel istedğin bisiklet türlerine bktım bildiğin bebek arabası gibi yavv çok güzel ama sence bi bisiklet için biraz pahalı değil mi?

banada pahalı geldi o sibel facede yazınca inceledim 250 falan fiyatı ne kadar binecekki ona birde binecekmi beğenip o da var çok korumalı bişey yağmur hayatta binmez ona sıkılıyo öyle her yanıo kapalı olounca bnde almayı düşünüyorum bisiklet ama içime sinen bişy göremedim daha

Selamlar herkese gündüz giremeyince gece okuyorum ama yazasım gelmiyor çoğu zaman.
Bu meme konusunda en muzdariplerden biri bendim uyku konusunda da öyle. Hele son zamanlarda 5 dk da bir gelip 40 dk emiyordu çektim mi yerlere atıyordu kendisini geceler zaten felaketti bir ya da bir buçuk saat memede kalıyordu uyandı mı saat başı da kalkıyorduk amanınnn neler çekmişim yav.

Bant bende çok işe yaradı bıraktırma konusunda gerçi işe yarayacağını hiç düşünmüyordum bir ümit yapıştırdım her istediğinde açıp uf olmuş anneciğim bak dedim önce şaşırdı elini falan sürdü gitti geldi açtı baktı krize girer gibi olduğunda hemen dikkatini başka şeylere çektim Allahtan oğlanın yeme sorunu yoktu sütü de çok seviyordu süt veya eline yiyeceği bir şeyler verdim her istediğinde gece ilk bir hafta zor oldu ağlama krizlerine girdi kalkıp üç dört saat dolaştı sonra ona da alıştı şimdi bazı geceler hiç uyanmıyor, bazı gecelerde bir iki kere ancak (maaşallah diyeyim yüz bin kere) gecede 8-10 kere kalkıyordum en az hepsi meme içinmiş demek.
Yalnız memeyi bıraktırdığımdan beri ben uyutamıyorum Canberk i eşim kucağında uyutuyor bakıcımız da ayağında bende iki şekilde de uyumuyor sıpam.
Tabii her çocuk bir değil bizde kolay oldu inşallah sizler içinde kolay olur bıraktırmak istediğiniz zaman kuzular çabucak alışır.

bugün ilk günaydın benden olsun bakalım:))

yasemincim daktan paşanın biraz ateşi var demiştin nasıl oldu?

kıymet valla ebeveyn kontrollü ve tenteli bisiklet almak istiyorum kıza birbuçuk aydırda araştırıyorum desem yeridir.. tümmarkalara baktım zaten genelde kraftınki gibi plastik olan var.. bir de pilsanın var.. ama smart trike ın bir sürü modeli var fiyatı uyğun olan da var ne kadar çok özellik okadar pahalı.. benimki pusette durmuyo ya bi ümit işte benimki hani bunun etrafı açık filan belki durur diye.. ki evet hala almamış olmamın sebebi bana da pahalı gelmiş olması :))

canan o bisikletin heryeri çıkıyo sonunda bildiğin 3 tekerlekli bisiklet oluyo 3,5 4 yaşına kadarda bine biliyo.. ama pahalı evet o yüzden karar veremiyorum dediğim gibi aynı markanın daah uygun fiyatlılarıda var.. ama bukadarözelliği yok.. o öyle kapalı bişey değil önündeki bariyer çıkıyo zaten önündeki bariyer 6 ay için.. zaten tentesi emniyet kemeri koltuğun sırt desteği çantası vs vs hepsi çıkıyo.. bi türlü karar veremiyorum.. kraftınkiler bile 110 tl.. platikten.. hani almışken güzelmi alsam diyorum emin olamıyorum ben karar veresiye zaten kıza bildiğin 2 tekerlek alcaz heralde :))

ebrucum hadi valla sizde atlatmışsınız zor olanı.. düzeninizde oturmuş maşallah darısı bizlerin başına.. ama ben eylülde gündüzleri bıraktırmayı düşünüyorum daha ozamana kadar yapışığız yani :))

günaydın kızlar merak etiim şu bisikleti ama anlamadım ne olduğunu zaten bu ay kredi kartım coşmuş bir daha eşimden habersiz harcama yapmayacağım offf offff

günaydın tam olarak bende anlamadım benim bildiğim 50 tl falan tabi sibelin saydiğı kadar özellik yok.biri
resmini koysunda görelim

çok güzelmiş benim gördüğüm 199 du eğer oysa ve eğer binmem diye tutturmazsa sanki parası çok sorun değil gibi sonuçta uzun süre kullanabilir ama ben zeynep'e güvenemem çünkü dışarı çıkınca benim ki yürümek istiyor oturmaz onda

işte büyüdüler koşturuyorlar ben de o yüzden
özellikle annemin bahçe için istiyorum ama basit birşey binmezse içime oturmasın acısı

ayy evet benim istediğim cananın ekledi ay çokhoşuma gitti ama çok ta pahalı.. bak şimdi melikede demiş yürümek istiyo filan diye naapsamki.. ya benim derdim pusette durmuyo ya ona bindirip gitmek.. anneme ablama, aşağı alışverişe parka vs. kucakta taşınmıyo artık sıpa.. büyüyüncede bisiklet niyetine kullanır diye.. şimdi biz gittik baktık başka mağzalarda bindirdik o kraftınkine filan plastik ya çevirirken filan devriliyodu askalsın.. bunun gövdesi sağlam.. bide emniyet kemeri yok ötekilerde sadece o bariyeri var e benimki kalkarki öyle durmaz kemer lazım.. ablam tecrübeye dayalı mutlaka tenteli olsun sahilde filan gezerken yazın iyi oluyo dedi.. amaan iyice kafam karıştı.. normal bisiklet alim oturtim öne ben kullanim

ya bence çok pahalı hiç gerekyok okadara ya binmez sıkılırsa zaten hep yürümek istiyolar kucaktada
durmuyolar sonra aldığına pişman olmayasın iyi düşün bence

işte büyüdüler koşturuyorlar ben de o yüzden
özellikle annemin bahçe için istiyorum ama basit birşey binmezse içime oturmasın acısı
haklısın resimlerde gördüm bahçeniz güzel büyük orda kullanabilir bencede basit bişey al.binmezsede üzülmezsin okadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…