2009 Aralık Anneleri

Ve yine herzamanki gibi melike burda benden de tünaydın
yarın annem gelicek evi bi elden geçirmem gerek ama şimdi canım hiç istemiyor.
açılamadım daha en iyisi gidip bi kahve yapmak

ve yine herzamanki gibi melike burda benden de tünaydın
Yarın annem gelicek evi bi elden geçirmem gerek ama şimdi canım hiç istemiyor.
Açılamadım daha en iyisi gidip bi kahve yapmak

aman aman ben ne kadar istemesem annem geleceğim deyince koştur koştur yapıyorum büyük teftiş

Bilinçaltı reklamlarında en çok iki nokta üzerine vurgu yapılmaktadır: “ölüm” ve “sex” yada “cinsellik”. Nedeni ise bilinçaltının “doğum” ve “ölüm” arketiplerine çok daha fazla duyarlı olması. Kısacası beyin, bu iki olaya daha fazla tepki veriyor. Sex mesajı doğum arketipinde, kill mesajı da ölüm arketipinde karşılanıyor. Mesela Kuzuların Sessizliği filminin kapağındaki kelebeğin üzerinde bir iskelet kafası var. Bu iskelet kafasının içinde ise çıplak kadın figürleri bunuyor. Yani doğum ve ölüm arketipleri birlikte kullanılarak etki arttırılmaya çalışılıyor.

TV’de ya da sinemada kullanılan diğer bir bilinçaltı tekniği de 25 ve 25. kare tekniği. Gördüğümüz bir anlık bir görüntü 655 satır ve frame denilen 24 küçücük kareden oluşuyor. Her 24 kare ise -bu sinemada 25’dir- bir ekran büyüklüğündeki kareyi oluşturur. Her 327.5 satırda bir de ´control-track´ denilen aralık vardır. İşte bu aralıktan görüntüler kesilip aralarına başka görüntüler atılıyor.

Bizim ülkemiz açısından üzücü olan durum ise kendi izlediğimiz ya da çocuklarımıza izlettiğimiz her dizi ve filmde bilinçaltımıza her türlü bilinçaltı yöntemi ile seks ve cinsellik temalarının kazınmasıdır. Özellikle Disney yaptığı çizgi filmlerde cinsellik temasını yıllardır çocuklarımızın bilinçaltına kazımıştır.

Örnekleri ise şöyle:

Kurtarıcı (Rescuer) adlı çizgi filmde bir anda parlayıp sönen çıplak kadın resimleri ekrana yansıtılmıştır.

Alaaddin çizgi filminde ise “evet gençler soyunun” (good teenagers take of clothes) sesi hipnotik bir tonda gizli olarak tekrarlanmaktadır.

Aslan Kral (The Lion King) adlı meşhur çizgi filmde yıldızlarla gökyüzüne “sex” kelimesi yazılmıştır.

Jessica Rabbit (Who Framed Roger Rabbit) çizgi filminde filmin kahramanı Jessicanın kaçış sahnesinde eteği açılıyor ve kahramanın iç çamaşırsız olduğu görülüyor.

Küçük Denizkızı (The Little Mermaid) çizgi filminin kapağında erkek cinsel organı gizli bir şekilde resmediliyor.

Reklamlardaki ve filmlerdeki başlıca bilinçaltı uygulamaları ise şöyle:

Camel’in logosunda kullandığı deve resminin sağ ayağında çıplak bir adam resmi bulunuyor. Yine Camel’in Smooth Karakter adlı tiplemesinde cinsellik tema olarak bilinçaltına kazınıyor.

Cola çeşitli yıllarda hazırladığı reklamlarda cinsellik öğesini kullanıyor. Bunlardan dikkat çekici olanı Feel the Curves (kıvrımları hisset) reklamında Colanın yanında yer alan buz tanelerinin arasında bir çocuğun erkek cinsel organına doğru ağzını uzatmasıdır. Yakın zamanda yapılan bir reklamda ise kutu Colanın üzerinde buzlarla çıplak bir kadın figürü oluşturulmuştur.

Pepsi ise kutu kola tasarımında “sex” yazısını gizlice çizgilerin arasına gömmüş ve bu şekilde satışlarını arttırmıştır.

Dövüş Kulübü (The Fight Club) filminde 25. kare tekniği ile elinde sigara olan Brat Pitt resmi filmin çeşitli yerlerine yerleştirilmiştir. Daha dehşet verici olanı ise filmin kapanış sahnesinde erkek cinsel organının gösterilmesidir.

Yukarıda bahsedilen örnekler tespit edilenlerdir. Kimbilir tespit edemediğimiz ve bilinçaltımıza cinsellik tohumlarını eken kaç film ve reklam vardır. Kendimizi ve çocuklarımızı dışarıdan ihraç edilen filmlerden ve dizilerden uzak tutmanın, sineme keyfine bir süreliğine ara verip evimizdeki TV’leri kapatmanın vakti geldi de geçiyor.

selam herkese sayfa başlarını okudum devam edemedım azra kucağımda
sibel uykuyla ılgılı sormuşsun,,naz gece boyu mu meme agızda uyuyor anlayamadım,,benımkıler kesın yara olurdu oyle bı durumda...
ben azra 6 aylıkken ayırmıştım odasını,,herkes zor olur cok kucuk felan demıştı ama yınede ayırdım...ıyıkıde ayırmışım azra cok rahat edıyor odasında cook şukur,,ışık felanda aramıyor gece lambası hıç kullanmadım..azranın 8 bucuk gıbı uyku gelıyor fakat ben artık eskısı gıbı erken yatırmıyorum cunku hem gece cok uyanıyor hemde sabah erkenden dıkılıyor,,saat 10 da ayağımda sallıyorum bucukta yatagına koyuyorum...gece emzırdıkten sonra ben kucağımda uyuyakalsam bıle azra memeyı bırakıyo kendılığınden,,biz aynı yatakta yatamıyoruz azra cok donuyo bızı ıteklıyor hanfendı...benım şıkayetım uzun uyumuyor (şoyle kesıntısız bı 3 saaat uyumayı ozledım (

sıbel ne kadar uyanınırsa uyansın sen bı hafta ısrarla emzırdıkten sonra yatagına koysan ceksen memeden sallasan oyle koysan yatagına felan ,senın ısrar ettığını gorduçe pes eder alışır belkı...sen bı hafta uykudan vazgecıp ugraşsan mı ıyıce????

herkese iyi haftasonları bugün haa güzeldi kızı gezdirmeye carrefoura gittik cadı öglen uykusunu uyumadı 8 de uyudu canı cıkmıs yorgunluktan. Biz haftasonu Ankaraya gidiyoruz kızımı ANITKABİR e götürecem bi degişiklik olsun .Benim kız benimle uyuyor gece yatagına alıyorum uyanırsa yataga oturup aglıyor o zaman bizim aramıza geri geliyor ama genelde hiç uyanmıyor masallah diyeyim

maşallah diyorum azra ve zeynep hanıma darısı başımıza inş.

evet canım genelde ağzında.. emzik niyetine kullanıyo beni.. valla pes eden o mu oludr ben mi oras ımeçhul memeden kestiğim zaman ayırıcam yatağını pelin de öyle yapmış mantıklı geldi..

günaydın arkadaşlar... epey zamandır bakamıyordum. nasılsınız... minikler nasıl... bizimki gittikçe yaramazlaşıyor. başedemiyorum... yatak ayırma derdi bizde de var... öpüyorum hepinizi...

Mina da emzik gibi agzinda yatiyordu meme yarim saatde bir emiyordu ve kofte falan yiyemiyordu emzirme bitince gecti sukur sabir edin 4-5 ay daha arkadaslar

Melike sormussun gece nasil kestin diye ama malesef bizim icin bir formul yoktu emzik biberon almadigi icin mina gece krizle gecti malesef ama sukur gecti ve mina 17,5 ay sonra gunde 1 kere biberon almaya basladi sut icmek icin gece uyansada simdi biberon almiyor ama hic olmazsa sutu iciyor ya ki sut sevmiyordu bunada sukur binlerce masallah da diyeyim

Sabah 1 kere biberonla sut iciyor gece uyandiginda biberon almiyor yinede bunada sukur sut hic icmiyordu demek istedim mina rahat vermeyince yazmama abuk anlatmisim :)

Mina da emzik gibi agzinda yatiyordu meme yarim saatde bir emiyordu ve kofte falan yiyemiyordu emzirme bitince gecti sukur sabir edin 4-5 ay daha arkadaslar

ay naz da yemiyo şuan köfte filan.. inşallah meme bıraktırma süreci zorda olsa sonu selamet olur pelin :)) sen böyle yazınca içimde bi umut beliriyo.. minayada maşallah.. naz biberon alıyo süt te içiyo aslında.. belki tahminim kadar zor olmaz.. yani inşallah

maşallah diyorum azra ve zeynep hanıma darısı başımıza inş.
teşkur ederız teyzesiii,,tum bebeler yataklarında yatsınlar inşş
evet canım genelde ağzında.. emzik niyetine kullanıyo beni.. valla pes eden o mu oludr ben mi oras ımeçhul memeden kestiğim zaman ayırıcam yatağını pelin de öyle yapmış mantıklı geldi..

bır sure daha cekmeye devam yaniii...ben memeden nası ayırıcam bılmıyorum yaaa bıgun yaraydı emememişti azra tum gun boyu kendımı cok kotu hıssetmıştım ya sankı aramızdakı cok ozel bı bağ kopmuş gibi,,gece uyuyuyacam dıye tesellı ederım kendımı artıkım

ne zamandır foto yuklemıyordum ya baya bı yukledım teyzelerı yenı fotolarımızdan

hadi günün ilk günaydını benden olsun kızlar hepinize günaydın
perşembeden beri haktanımla uğraşıyorum
laranjit olmuşuz((
öksürük hırıltı ve ateş devam ediyor antibiyotiğe başladık (((
sanırım bende hastalancam hapşırıyorum ve boğazımda kuruluk var :2:

siz nasılsınız?
bir yaramazlık yoktur inşallah

günaydın kızlar. bayadır giremiyorum işerden gene umarım herkez iyidir. bisiklet konusu açılmışken yazayım. dedemiz cuma günü ecrinaza aldı. ama 50 lira olanlardan. çokda güzel çok sevdi ama çabuk sıkılıyorlar bence pahalı almaya gerek yok dyorum. yinede siz bilirsiniz tabe. buarada ana kız burnumuz akıo hapşuruyoruz umarım böle böle geçer. başka yaramzlık yok bizde.haa unutmadan 17 aylık olmuşuk bugün

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…