2009 Ekim Anneleri

canım benim hayırlı olsun inşallah sağlıklı bir şekilde sende evladına kavuşursun:CüvCüv:

teşekkür ederim kalemiti,Esma-Memo-12
Allah cümlemizin bebeğini kucaklarımıza almayı nasıp eder inşallah

oncelikle gunaydinnn hamisler ... rrose yazdigin bana pek mantikli gelmedi acikcasi ben bunu bi doktorlara soracagim.sormadan yorum yapmak istemiyorum.kusmaya heves eden arkdasimiz varmidir bilmiyorum ama berbat birsey.

ins. bakalim ben doktora 17.haftada gidecegim ultrason icin.ondan once ebe ilgileniyor ebeye gidecegim yarin gidecegiz bakalim ne olacak.

Olmuştur mutlaka tatlım,sen nezaman gideceksin doktora peki?fisfisfis:CüvCüv:

valla canim sen yanlis anlamissin burda ki doktorlar bizi dusunduklerinden degil saglik sisteminin berbatligindan dolayi boyle birsey yapiyorlar saglik sistemi ozel sigortalarla ilerliyor ve burda yasli nufus genc nufustan fazla oldgu icin hastane harcamalari cook fazla bu sebepten kisitlamaya gidiliyor ......

EVET AVRUPADA boyle.burdaki doktorlar berbat!size birkac ornek vereyim gecenlerde bir arkdasin bebeginin parmaginda ve dudaginda sivilce gibi iltihapli birseyler cikmis ve kuzum can acisindan birsey yiyemiyormus ev doktoruna goturmus doktor ne yapmis biliyormusunuz:acmis google dan arastirmis:) burda doktorlar boyle sen gidiyorsun ev dokturuna sikayetlerini soyluyorsun o bilgisayAra giriyor bilgisayar ne hastaligi var diyorsa onu sana soyluyor:)burdaki saglik sisteminde ev doktoruna gitmek zorundasin ev doktorun uygun gorurse seni hastaneye sevk ediyor onun disinda hastanenin kapisindan iceri giremezsin ve hastane sana en erken randevuyu bir kac ay sonra veriyor (okadar kalabalik) yani durum burda bu kadar berbat.

hosgeldin irem hayirlisi olsunn
Arkadaşlar bende anne adayıyım
SAT 18Ocak tahminen ekim sonu gibi inşallah bebeğimi kucağıma alacaklar arasındayım İnşallah Allah herkese nasip eder. Artık bende aranızdayım ::CüvCüv:

bu arada benim bebis ins. TERAZI burcu olacak...

hoşgeldin canım aramıza a.s. aynen bende aynen oyleyim hiç bişiyim yoktu bugune kadar
şimdi hep midem bulanıo :bbo:
senin bebişin kac haftalık Rabbim saglıkla kucagımıza alırızz amin :Saruboceq: :CüvCüv:

kalemiticim ya üzeline yazmıştım bu ticker hakkında bakarmısın
Bu arada benim de özellikle sabahları mide bulantım oluyo bi yerde okudum yataktan kalkarken yavaş kalkın diye öneriyordu bugün uyguladım etkili oldu tavsiye ederim sadece sabah bulantısı olanlara

kızlar, ben arada soda içiyorum. dün görümcem içme. benim arkadaş günde bir tane içiyordu dedi ama çocuğu doğduktan sonra hep gazlıydı dedi. aklım karıştı?

kıslar merhabaa. ıkınmayla kusmayla bebege zarar gelecegini sanmıorum. benim arkadasım 9 ay boyunca kustu istisnasız hergun. sapasaglam bi oglu var simdi.

MADEN SUYU NİYETİNE SODA İÇMEYİN

Maden suyu ile soda arasındaki fark

Halk arasında soda ve maden suyu eş anlamlı kullanılmasına rağmen ikisi birbirinden farklıdır. Maden suyu, yeraltı sularından elde edilmiş, çözünmüş katı madde içeriği toplam 250 mg/l'den daha az olmayan sulara verilen ad dır. Çözünmüş mineral tuzları, elementler ve gaz içerirler. Mineralli suları diğer sulardan ayıran özellik, kaynağından elde edildiği andaspesifik miktar ve oranlarda mineraller ve iz elementler içermeleridir. 500 mg/l'den daha az mineral içerenlere düşük minerallisu,1500 mg/l'den daha fazla içerenlere yüksek mineralli su denilmektedir. Maden suyu içinde; bikarbonat, sülfat, klorit,kalsiyum, magnezyum, florit, demir ve sodyum bulundururlar.
Farklı markalar farklı miktarlarda mineral içerirler. Marka tercih ederken içeriklerine mutlaka bakılmalı. İçilebilir nitelikteki herhangi bir suya karbondioksit eklendiğinde soda yapılmış olur. Maden suyu ise yerin en derinkatmanlarından çıkar ve yeryüzüne çıkarken geçtikleri katmanlardan mineralleride alarak yol alırlar. Bu durumda maden suyu mineralce çok zengin iken soda mineral içermez. Maden suyu ve soda, ikisi de mideyi rahatlatma özelliğine sahiptir ancak sodanın bundan başka hiçbir işlevi yoktur oysa maden suyu aynı zamanda doğal bir mineral deposudur. Dolayısıyla tüketilmesi önerilendoğal maden sularıdır ve sodayla maden suyunu ayırt edebilmek için pekçok gıda maddesini alırken yapmamız gerektiği gibi etiket okumak çok önemlidir.

Hamilelikte maden suyu içilebilir mi?

Hamilelik, yeterli ve dengeli beslenmenin çok daha önemli olduğuve özellikle dikkat edilmesi gereken bir dönem. Annenin vücudu,bebeğin beslenebilmesi ve gelişiminin sağlanabilmesi için normalden daha fazla gıda, sıvı, mineraller ve vitaminlere ihtiyaç duyar.Mineral ihtiyacının bir kısmını tamamlayabilmek için, bu dönemde farklı bir sağlık problemi(hipertansiyon...vb) yaşanmıyorsa maden suyu tüketimi önerilebilir.

kızlar, ben arada soda içiyorum. dün görümcem içme. benim arkadaş günde bir tane içiyordu dedi ama çocuğu doğduktan sonra hep gazlıydı dedi. aklım karıştı?

kıslar merhabaa. ıkınmayla kusmayla bebege zarar gelecegini sanmıorum. benim arkadasım 9 ay boyunca kustu istisnasız hergun. sapasaglam bi oglu var simdi.

canım benim doktorum kıraç yalçındağ geçen gidişimde kabızlık problemim olduğunu söylediğimde, sakın zorlama ve ıkınma dedi ve gliserinli fitil verdi, bunu da ancak çok gerekli hallerde ve makattan alacaksın dedi. Yovita ve aktiva cinsi probiyotik yoğurtları da sordum, kesinlikle alma dedi, bağırsağın florasını bozarmış ve insan önce rahatlama hissetse de sonrasında kronik kabız olurmuş, kayısı gibi doğal besinlerle çözümle dedi. Ben de dayandım zeytinyağlı yemeklere, şimdi çok rahatım.

ya kızlar benim hiç midem bulanmıyor acaba bende bir gariplik mi var neredeyse 6 haftalık olacağım

ya kızlar benim hiç midem bulanmıyor acaba bende bir gariplik mi var neredeyse 6 haftalık olacağım

yok canım bir gariplik yok, sen sadece hamileliği boyunca mide bulantısı yaşamayan %20lik şanslı dilimdesin dilini ısır, gerçi çoğu kişide 7-8. haftalarda başlarmış bu bulantı ama sende olmaz inşallah, benim annemin sadece 1 gün bulanmış, benim de 3 gün bulandı hepi topu.

sırnaşık şey sende bir gariplik yok sekerim .bende 7 .haftada basladi ayrica herkeste mide bulantisi olacak diye bir kaide yok hem bence Allaha sukretmelisin berbat birsey iyi ki olmuyor dua ette boyle devam etsin.kaydirigubbakcemile3

Merhaba , arkadaslar nasilsiniz ooo sizler coktan kalkmissiniz ben daha kalkali 1 saat olmadi ((((((( ne kadar tembelim insallah bebegimde dogunca boyle tembel tembel uyur aglamaz gece gunduz kaydirigubbakcemile3 ama hamilelik oncesi boyle degildi tam tersiydi , bu arada yeni arkadaslar yeni anne adaylari katilmis aramiza hosgeldiler kaydirigubbakcemile5 o kadar cok yazmissiniz ki okuyamadim hepsini :)) kayaemel gozun aydin olsun canim doktora gitmissin eleviti almayi ihmal etme tatlim , ben simdi alisverise cikiyorum kendinize ve bebislerinize dikkat edin optummmhihoyyyt:CüvCüv:

hoşgeldin ilkaycım, güle güle ilkaycım iyi alışverişler :)))
ohh ne güzel uyumuşsun bu saate kadar keşke bende uyuyabilsem ama nerdeeee (

meraba kızlar ben de bebegimin kalp atıslarını duydum insallah hep atar canım benim ama yatmaya devam ediyoruz 10 gun falan daha

meraba kızlar ben de bebegimin kalp atıslarını duydum insallah hep atar canım benim ama yatmaya devam ediyoruz 10 gun falan daha

gözün aydın canıııım....cok güzel bi duygu demi.?? yat dinlen diikkat et kendine.yerimseniben

Gözün aydın:teytey::teytey: canım benim allah tamamına erdirsin yatıverin 10 gün daha sayılı gün geçer nasılsa onun sağlığı iyi olsundaönemli olan oo

kızlaar nbr nasılsınız bugün ??? benim miğde bulantıları tam gaz devam ediyor..yemek yapmam lazım ama mutfağa hiç giresim yok..:1no2::1no2: iştahım da yok. :bbo::bbo:

canımcım bu cmtesi ben 5 hafta 4 gunluk olacam
sence kalp atıslarını duyabilir miyiz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…