2009 Ekim Anneleri

kuru patlıcandan dolma denedinizmi
bne yeni keşfettim kendim daha yapmadım ama
çok lezettli oluyor

oy oy maşallah kız sana içli köfteler falan

bende ölede yapıom bazen fatoşum pratik oluo , köfte yapar koyarım buzluga yeşil fasulye kavurur koyarım kolay oluo çıkar hemen pişir ıspanak felanda kolay oluo

İçli köfte miii :1shok: Sen adanalı değildin demi kocişin adanalıydı.
İçli köfteleriş ben de anneme yaptırıyom, sonra buzluğa depolayıp canım istedikçe çözdürüp pişiriyorum. cokacimcoook

dandanim ne kadar pisiriyosun peki? sen icini nasil hazirliyorsun sunun tarifini versene bi bana? ve ne kadar pisiriyorsun? anlatsana seninki gibi yapim bide

seninde iiki annen varmış kızkaydirigubbakcemile3 kocişim adanalı ama bende malatyalıyım yerimseniben içliköfteleri aadana usulu yapıom ama kociş malatya usulunu behenmio:mymeka:

kuru patlıcandan dolma denedinizmi
bne yeni keşfettim kendim daha yapmadım ama
çok lezettli oluyor

Ben de çok severim kuru dolmayı. Biz diyarbakırlıyız. İçine kıyma yerine eti çok küçük doğrayıp koyuyoruz bi de sumak ekşisi. Harika olur gerçekten zemuszemus

dandanim ne kadar pisiriyosun peki? sen icini nasil hazirliyorsun sunun tarifini versene bi bana? ve ne kadar pisiriyorsun? anlatsana seninki gibi yapim bide

canım içine bulgur prinç az kıyma baharat sogan salça yada domates rendesi maydonoz sarımsak koyuyom dolduruom agzına domates koyuyom üstüne yag gezdiriom suyunu koyuyom ortalama 40dk pişio sanırım süresine dikkat etmiom bakıom pişmişse kapatıom azcık dinlendiriom sonra yiyiozcokacimcoook

seninde iiki annen varmış kızkaydirigubbakcemile3 kocişim adanalı ama bende malatyalıyım yerimseniben içliköfteleri aadana usulu yapıom ama kociş malatya usulunu behenmio:mymeka:

Hee benim de eltim malatyalı onnar dışına da et koyup haşlıyolar, sonra sonra kızdırılmış tereyağında hafif çeviriyolar. O da çok güsel oluyo.
Bizimki sadece haşlama oluyo, sadece kızartma olunca ağır geliyo bana

ayy çok severim kuru biberde güsel oluo hem dolması hem kavurmasıcokacimcoook

cokacimcoook

Ben de çok severim kuru dolmayı. Biz diyarbakırlıyız. İçine kıyma yerine eti çok küçük doğrayıp koyuyoruz bi de sumak ekşisi. Harika olur gerçekten zemuszemus

yok ben etsiz kıymasız zeytinyağlısını çok sevdim

Handan canım peki şu malatyalıların yaptığı kayısı tatlısını biliyonmu o nasıl oluyo. Geçen nerden geldiyse aklıma düştü gecenin bi yarısı. Böyle haşlanmış kayısı tereğı ve cevizle leziz bişiy oluyodu ama nasıl yapılıyo bilmiyom kaydirigubbakcemile3

fasulyeyei nasıl koyyosun köfte koyyorumda fasulye hiç denemedim

fasulyeti domatesle kavuruom yag su felan koymuom kendi kendine öldürüom biraz sonra sogutuom buzdolabı poşetlerine koyuyom buzluga 1 yemeklik 1 yemeklik hemen çıkart pişir çok güsel oluıo

efet bizde hamuruna kıyma koyarız genelde analıkızlı gibi pişiririz salçalı suda yani kızartmada yaparız ama adananınki öle diil hamuruna et koyulmuo içne sadece bide haşlanıo sadece yumuşak oluo malatyanınki sert oluo

ohh bugun yemeklerden gidiyoruz
benim kociş arnavut maşallah ne bulsa yer içli köfteyi çok sever ama ben nasıl yapılıyo bilmiyorum

hah diyarbakırınki de öyle, ben de onu daha çok seviyorum. ama 4 yıldır daha bi kere bile yapmadım. annem sağolsun :kedi:

kolaymış deneyiyim bari iyi fikir kışın değişiklik

bilmiom canım valla hiç yapmadım biz kayısı çok yedigimiz için bıkmışız tatlısını yemem yanikaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…