ayy ilkay tam adamına sordun bende anneme soracam:)) zuzu ii bilio anlatsın sanakaydirigubbakcemile3
bizde mevlütte pilav tavuklu ayran tatlı verilio duadan sonra 40 çıkınca okunur genelde
ilkaycım bizde bebeğin kırkı çıkmadan
eve bi hoca çağırılır bizim orda genelde mevlüdleri bayanlar okur. eş doşt konu komşunu çağırırsın mevlüt kuran yasin ve dualar okunur. sonra da ikramını yaparsın. bizde böyle canım.
tabi wrose sanada bilgi veririm canım merak etme
çok güsel olur elam bulursam bende öle alırım bakalım fiyatlar nasıl pahalıysa netten alırım yatagı
canım ben kızımın yarı kırkında okutucam..
yani doğduktan 20 gün sonra..
kızım için akide kurbanı kesicem pilavda yaptırıcam kurban etleriyle birlikte servis yapılıcak.. yanına tatlı..
eğer sardırabilirsem birde yaprak sarması vermek istiyorum.
ve kuran okunurkende şerbet ikram edicem yemekten sonrada mevlüt şekerlerimi ikram edicem bu şekilde planlıyorum ben.. allahım kısmet ederse..
dandanım benim kocişin netten alışverişe antipatisi var istemiyo kafamçokkarıştı
biz e-bebekten alcaz 159TLye yatağı, 250-300 gibi tamamlıcazsanırım yaka işini...
yaa benim kafamı kurcalayan şimdi bişey var, normal bizim döşeklerimiz gibi ortapedik gibi olanlardanda var 15cm falan vardır uzunlığu, bide 6-7 cmlik yataklar var hangisi daha ideal olur acaba???
ilkaycım bisde mewlüt usulü yok ama bildiğim kadarıyla ille yok 40ında yaptırcaksın yok haftasına diye bişiy yok..hatta hiç te yapmıyabilirsin şart bişiy diil.. bebğim doğsun göbeki düşsün ilk cumartesi yapıcam,millet rahat gelsin diye...ben hoca filan çağırmıcam,kayınwalidem güzel tecwitli filan bilir kur'an okumayı ben okurum dedi..okiş dedim..yasin dua filan okunur,çay yanına ikram hazırlıcam börek kek falan filan..bebek şekerimi de ogün çay ikramından önce okumalar bitincek dağıtırm diye düşünüyorum...
insallah canim ALLAH nasip eder o gunleri gormeyi bize , bende senin gibi yapayim bari kuran bilen arkadaslar var yasin falan okuyan ama hoca degiller tabi , ne yapayim oyle boyle birseyler yapariz bizde :))
kizlar verdiginiz bilgiler icin tesekkür ederim Şeniz
ay bilmiorunki elacım yaaa bu yatak işinide araştırmak lazım ay kafam yoruldu valla kıs profesör olcaz bu gidişlen
ilkaycım zaten yarı ortapedik alıcam yatağını...
ama benim sölemek istediğim o değil...
hani bu yataklar varya genelde 15-20cm civarı oluodu şimdi petliler falan dahada kalınlaştı onların 15cm gibi olanı var, bide 6-7 cmlik daha ince yataklar var bunların ikiside yarı ortapedikmiş...
benim sorunum acaba ince olanı alsak alt kata geçince çokmu alçak kalır...
anlatabildimmi yaaaa???
elam anladım ben seni 8 aydan sonra alt kata geçicez ya ondan diosun hımmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?