2009 Ekim Anneleri

ayy ilkay tam adamına sordun bende anneme soracam:)) zuzu ii bilio anlatsın sanakaydirigubbakcemile3

bizde mevlütte pilav tavuklu ayran tatlı verilio duadan sonra 40 çıkınca okunur genelde

:))))))) 40 cikinca anne ve bebek yikaniyor bebege ve anneye 40 defa su dokuluyor onu biliyorum , yapmistik dua falan ederek , ama mevlit isini anlamiyordum sayenizde onuda ogrenecem :teytey:

canım ben kızımın yarı kırkında okutucam..
yani doğduktan 20 gün sonra..
kızım için akide kurbanı kesicem pilavda yaptırıcam kurban etleriyle birlikte servis yapılıcak.. yanına tatlı..
eğer sardırabilirsem birde yaprak sarması vermek istiyorum.
ve kuran okunurkende şerbet ikram edicem yemekten sonrada mevlüt şekerlerimi ikram edicem bu şekilde planlıyorum ben.. allahım kısmet ederse..

burda fazla Türk yok , bir tane cami var oda 25 km uzakta (( onada cami denirse tabi minaresi falan yok malum gurbetteyiz , birde hic tanidigim hoca kadin falan yok (( ilk oglumda annemere erkek hoca gelip okumustu yine o gelir sanirim

ilkaycım bisde mewlüt usulü yok ama bildiğim kadarıyla ille yok 40ında yaptırcaksın yok haftasına diye bişiy yok..hatta hiç te yapmıyabilirsin şart bişiy diil.. bebğim doğsun göbeki düşsün ilk cumartesi yapıcam,millet rahat gelsin diye...ben hoca filan çağırmıcam,kayınwalidem güzel tecwitli filan bilir kur'an okumayı ben okurum dedi..okiş dedim..yasin dua filan okunur,çay yanına ikram hazırlıcam börek kek falan filan..bebek şekerimi de ogün çay ikramından önce okumalar bitincek dağıtırm diye düşünüyorum...

tabi wrose sanada bilgi veririm canım merak etme

çok güsel olur elam bulursam bende öle alırım bakalım fiyatlar nasıl pahalıysa netten alırım yatagı

dandanım benim kocişin netten alışverişe antipatisi var istemiyo kafamçokkarıştı
biz e-bebekten alcaz 159TLye yatağı, 250-300 gibi tamamlıcazsanırım yatak işini...
yaa benim kafamı kurcalayan şimdi bişey var, normal bizim döşeklerimiz gibi ortapedik gibi olanlardanda var 15cm falan vardır kalınlığı, bide 6-7 cmlik yataklar var hangisi daha ideal olur acaba???

Son düzenleme:

akide kurbani ne demek elifim ??

elam doktorlar bebek yataklarini ne cok sert nede cok yumusak olmasini istemiyor :) sen bence buyuk olani al bebegin rahatca yatar

akika kurbanı bebek için Allah'a şükür olarak kesilen kurban canımm..doğumunun 7. günü kesilmesi çok sewap ama ogün olması şart diil..buluğ çağına gelene kadar kesilebilir..

bebekler için kesiliyor ... yanlış bilmiyorsam kız bebek için 1 tane erkek bebk için 2 tane kesiliyor..ama tam emin değilim canım her bebek için kesilmesi gerekiyormuş..

ay bilmiorunki elacım yaaa bu yatak işinide araştırmak lazım ay kafam yoruldu valla kıs profesör olcaz bu gidişlen

insallah canim ALLAH nasip eder o gunleri gormeyi bize , bende senin gibi yapayim bari kuran bilen arkadaslar var yasin falan okuyan ama hoca degiller tabi , ne yapayim oyle boyle birseyler yapariz bizde :))

kizlar verdiginiz bilgiler icin tesekkür ederim Şeniz

ilkaycım zaten yarı ortapedik alıcam yatağını...
ama benim sölemek istediğim o değil...
hani bu yataklar varya genelde 15-20cm civarı oluodu şimdi petliler falan dahada kalınlaştı onların 15cm gibi olanı var, bide 6-7 cmlik daha ince yataklar var bunların ikiside yarı ortapedikmiş...
benim sorunum acaba ince olanı alsak alt kata geçince çokmu alçak kalır...
anlatabildimmi yaaaa???

ilk hamileligimde eyüpsultana gidip tavuk kesmiştik kestirdik duamızı ettik çıktık 5dk sonra ben düşük yaptım dedikki demekkim rabbim bunu hayırlı gördü o zaman dedimki bebegm olursa gelip yine kesecegim rabbim yine verdi mutlaka kescem o yüzden

inşallah canımm...rica ederisssŞeniz

ay bilmiorunki elacım yaaa bu yatak işinide araştırmak lazım ay kafam yoruldu valla kıs profesör olcaz bu gidişlen

bencedee-tatlicadiarzu-
amaa en kısa zamanda şu yatak işini aradan çıkartmak istiyom walla-tatlicadiarzu-

hehehe tamamdir simdi anladim tatlimm. 6-7 cm ince olur elam sen 15.20 cm olani tercih et bende ilkinde 15 cmlik olani kullandim bebekler agir olmasa dahi rahat oluyor hele 6-7 aylikken boyle donerken falan rahat ederler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…