2009 Ekim Anneleri

Pembecım sende devlet hastenelerını araŞtırsana canım benım Özel hastanem 105 ytl yapıo ama bı sÜrÜ kan ıdrar testlerı ıstedı doktorum hepsını devlette yaptırcam sende araŞtır boŞuna para verme canım

amanınn çok paraymış..peki naapcaz..devlet hastanesine gidip muayene olup ikili test istiyoruz mu dicezz

kizlar ikili test sey oluyor degilmi bebek sagliklimi diye dimi? doktorum dediki 12. haftada testler yapacagiz onlar oluyor degilmi? kan testi felan

Devlet hastanesine hiç gitmedim açıkçası prosedürlerini bilmiyorum muayne olmam gerekirmi yoksa dr verdiği kağıdı gösterip test yaptıracağım desem yaparlarmı ki ? Özel hastanede bayağı tuzlu oluyor geçen idrar testi ve guatr testi yaptırdım 85 tl verdim

ya kıslar benim bildiğim o testleri devlet hastanesinde bedavaya yaptırabiliyorsunuz tanıdık doktor falanda olmasına gerek yok
size niye özel doktora gidiyosun diyecek halleri yok
benim ablam özele gitti ama testleri hep devlet hastanesine yaptırdı

ıKıLı TARAMA TESTı
Modern obstetrik yaklaşımda amaç anomalili bebeklerin mümkün olduğunca erken dönemde yakalanmasıdır. Bu şekilde aile fiziksel ve psikolojik açıdan fazla travmatize olmadan gebeliğin sonlandırılması sağlanabilecektir. ıkili tarama testi bu amaçla geliştirilmiş yeni bir yöntemdir. Bu test tüm genetik ve doğuştan olan anomalileri belirlemese de sıkça rastlanan Down sendromlu gebeliklerin %90'ını, trizomi 18'li gebeliklerin de % 98'ini yakalayabilmektedir.
Gebeliğin ilk trimesteri sonunda 10-14. haftalar arasında yapılan bir tarama testidir. Test anneden alınan kanda yapılan biyokimyasal testleri ve ultrason bulgularını içermektedir.
Ultrasonografik olarak bebeğin ense kalınlığı ölçülmektedir (nukkal kalınlık). Biyokimyasal testler ise normalde tüm gebelerin kanında belirli miktarda bulunan beta HCG ve PAPP-A (pregnancy associated plasma protein)' dır.

Utrasonografik olarak elde edilen ense kalınlığı sonucu ile anne kanından elde edilen bu iki biyokimyasal testin sonuçları kombine edilerek tıpkı üçlü test te olduğu gibi Down sendromu (10) ve trizomi 18 için risk hesaplanır. Bu şekilde gebeliğin erken dönemlerinde kromozom anomali riski hesaplanabilmektedir.
Testin zamanlaması çok önemlidir ultrason değerlendirmesi 10 hafta 4 gün-13 hafta 6 gün arasında yapılırken anne kanı örneği 9 hafta ile 13 hafta 6 gün arasında alınmış olmalıdır.
Test sonucunda yüksek risk saptanan gebelerde ise genetik amaçlı amniyosentez veya koryon villus örneklemesi yapılarak bebeğin kromozomları değerlendirilir. Kesin tanı bu son testten sonra konulur.
Prof. Dr. Nurettin DEMıR

amanınn çok paraymış..peki naapcaz..devlet hastanesine gidip muayene olup ikili test istiyoruz mu dicezz

cnm handanınki benim gitiiğim hastaneye göre ucuz bilee, bana 250tl dediler kafayı sıyırcaktım, hastaneden hastaneye çok değişiyo fiyatlar-tatlicadiarzu-

Ya benİm meleĞİm gÖzÜksÜn de o İkİlİ teste İsterse 500 lİra vereyİm tek gÖzÜksÜn

özgecim Allahın izniyle meleğin seninle olacak içini ferah tut cnm...

kizlar ikili test sey oluyor degilmi bebek sagliklimi diye dimi? doktorum dediki 12. haftada testler yapacagiz onlar oluyor degilmi? kan testi felan

2li test 11-14 haftalar arasında bakılıyor, doktorunun bahsettiği test bu, bebeğin down sendromu riski varmı yokmu o bakılıyor, bu teste müteakip hamileliğin 16-18 haftalarında 3lü test yapılıyor ikiside güzel çıkarsa (inşallah hepimizinki güzel çıkar:Saruboceq:) oh ne alaa:lepi:

slm kızlar nasılsınızzz?
ya bende özel hastaneye gidiyorumda doktorum bende idar kültürü hepatit b hepatit c gibibazı tahliller istedi özel hastanede 500 buluyor bunlr bende zeynep kamile gidip yaptırim diyorumda oraya gidince muayene olmam gerekiyor.

ay hayatım benden de ööle tahliller istemişti hamile kalmayı planladığımız dönemde..ben de böyle bişeyi bilmeden saf gibi 200 küsür werip özel hastanede yaptırmıştım..şimdi şimdi öğreniyorum devlet hastanesinde yaptırabilceğimizi..neyse bunada şükür..zararın neresinden dönsek kar dimi

Kıslar tabıkı normal devlet hastanesıne gıdıp muane olunca gereken testlerı doktor ıster zaten ben ÇalıŞıyorum hastanede uzun sÜre harcayamam sıra bekleyemem o yÜzden tanıdık doktor gerekıyordu bana drırek gıdıp muane olup testlerı yaptırıp Çıkmam gerektıgı ıÇın yoksa herkes gıdıp herŞeyı yaptırabılıyor tabıkı , bılıyosunuz ssklar kalabalık sıra prosedÜr derken saatler sÜrer yanı ıstanbul Öle

pembecim ssk prosedürü şöle önce gidiosun sıra alıosun hastaneden o sıran gelene kadar bekliosun sıran gelince muane oluosun doktor test istemezse taciz etcen bana hiç test yapılmadı felan die işte sonra testleri yapıosun bikaç gün sonra alıosun sonuç

saol şekerim..ben de hiç gitmedim daha önce de napcamı bilmiodum..sıra filan alıosan ii beklersin ozaman demi..ooyy oyy neler çektiriosunus nan ananıza yawrucaklarrr

handan canım teşekkür ederim çok güzel anllattın
bende çalışıyorum bunlar insanın koca gününü alır bakalım o günler bir gelsinde eğer çok fazla fiyat istemezse özeldede yaptırabilirim.

Selam güzel annelerr

Nasılsınız bakalım bugün..

Ben çok fenayım düzeldim diyodum kendime nazar değidirdim sabah yediden beri çıkarıyorum artık halim kalmadı ,bide her yer kokuyo gibi geliyoo hiçbiyerde duramıyorumm neolacak böle bilmem .Akşam doktorda randevum var bakalım minik bebişim büyümüş mü teyzelerii...

geçer güzelim inşallah..yeris senin o bebişini..

ben geçen sene agustos annesiydim bu yıl da ekim annesi oluyorum.kızım 7 aylık ve ben 2.bekliyorum zor olacak benim için ama iinş saglkla dogar minik kuzummm

ben geçen sene agustos annesiydim bu yıl da ekim annesi oluyorum.kızım 7 aylık ve ben 2.bekliyorum zor olacak benim için ama iinş saglkla dogar minik kuzummm

Hayırlısı olsun canımmm allah kucağına almayı nasib etsin ne güzel ikisini aynı anda büyütürsün işte..:teytey:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…