çok teşekkürler hamişler:))) ama nasıl anlatıyım nasıl rahatladım... ben folik kullanmıyordum dr elevit verdi bunu kullan dedi.ve yarın tekrar gidip testler yapılcakmış hemoglobin folik asit vs vs... hamileliğim şimdi başlıyor.birde kot giyme dedi çünkü benim karnımda sivrilme var ve pantolonlarım çok sıkıyor.topukluda yasakmış ki bunu biliyordum ama bu kadar erken olduunu bilmiyordum.eşimde bebeğimin güncesi almış içim kaynadı ya nasıl heyecanlıyız...sizlerde benim gibimisiniz yoksa benmiş abartıyorum:)) ne biliyim bebeği ilerde okusun diye günlük tutan var mı??? yada başka şeyler???
yaa çok duygulandım bak gözlerim doldu zuzu o günleri gösterir inşallah rabbim bizlere o mutlulugu hepberaber yaşarız inşallah
Maddî tedbirden sonra alınacak manevî tedbiri, yâni okunacak duayı, Efendimiz şöyle tavsiye buyurmuştur:
Doğum yapacak hanımın sıhhat ve kolaylıkla doğumunu yapması niyetiyle, Önce Âyete’l-Kürsî okunur, sonra (Felâk ve Nâs) sûreleri okunur. Bunlardan sonra da şu âyet okunur:
İnne rabbekümüllahüllezi halekas semavati vel erda fi sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasisev veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemin. (Araf 54)
Resul-i Ekrem Efendimiz kızı Fâtıma validemizin doğumunda bu duayı okutmuş, netice sevindirici şekilde huzurlu ve sıhhatli bir doğum olarak tecelli etmiştir, Mübarek nesil Hazret-i Hasan ve Hüseyin Efendilerimiz böyle dualarla dünyaya gelmişlerdir. Sıhhatli bir doğum haberini alınca Allah’a şükretmek, konu komşuda bulunan yoksullara yardım etmek, münasip olan bîr cömertliktir
.......... alıntı.....
kızlar bakınız şu linke... Söylesem tesiri yok,sussam gönül razı değil...Di ama sustum... Ve gittim :))
nurefşancım o otu ben de duydum..hacca gidenlere sipariş weriyomuş hamişler :) o ot olmasa bile dualarımız da yeter inşallah
saol fatoşçum nasıl rahatladım bilemezsin... herşey yolundaymış ve ay çok mutluyum... allah bizleri sağ salim yavrularımıza kuzularımıza kavuştursun işlh:)))
fatoş sern nerdesinki??? valla eşimin aldığı çok güzel bebeğin ilk gününden tut ilk yılbaşı ilk doğum günü ilk emekleme vs vs vs vs çok güzel yaaaaaa.... onu doldurvcağım günleri iple çekiyorum şimdilik kendim günlük tutyorum büyünce okusun anneciğine ne sıkıntılar ne mutluluklar yaşatmış öğrensin:) bizim zamanımızda yoktu böle şeyler çok şanslı bizim küçük insanlar:)))
dilse2009 ben günlük ariyorum burda ama bebek günlükleri icine yazabilecegim. ama burda türkce yok iste( cok istiyordum. bakalim burdan türkiyeye izne giden olursa yada ablama söyliyecegimde göndersin bana. dün aradimda dandik dandik seyler var hic güzel degil burda. TR de neler vardirrr ahhh gösel memleketim
Ayni dert bende de var ama burda turk kitapcilar var bulabilecegimi dusunuyorm biraz iyi olsam cikacagim bakmaya.
cinsiyeti içn bişi hissediyormusnuz??? ben kız hissediyorum:)
cinsiyeti içn bişi hissediyormusnuz??? ben kız hissediyorum:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?