2009 Ekim Anneleri

reca ederim handanım..birimiz doğuma gittiği zaman gidiyorum die haber wericek,burda kalanlarda ona dua okuycaz :) bebişlerimizin kardeşleri annelerini üzmeden gelsinler diye..

yaa çok duygulandım bak gözlerim doldu zuzu o günleri gösterir inşallah rabbim bizlere o mutlulugu hepberaber yaşarız inşallah

dilseeeeeeeee2009 bende seniii soruyordummmmmmmmmm kissss cok sükürrr inan bana cok ama cok sevindimmmm! nasil rahatlamissindir amaaa. simdi geldiim ismini görünce okuyunca cok sevindim kizzzz hadi hayirlisi olsunnnnnnnnnn

bu soru banaysa ben zaten normalde bahsettigin sekilde patetesi yemegi cok severdim hatta terayagiyla patatesleri ezince ayri bi lezzetli oluyor tabi simdi yagi kaldirmiyor midem tuzla yemegi denerim sagol.
ben dun bi salatalik yedim az soyle tuzladim falan sonra cikardim midem kaldirmiyor birak kizartmayi meyve sebze yiyemiyorummidem bozulmus benim haslamayi anca yiyorum ve fitil kullanarak gunde 3 kere yemeklerden 2 saat once kullaniyorum biraz faydasi oluyor

QUOTE=dilse2009;5665219]caNIM MİDEM BULANDIĞINDA söylediler yaptım iyi geldi bi dene istersen yanmayıda kesio.patatesleri güzelce yıka fırına ver.sora çıkar kabuğunu soy tuzla ve ye.ben geçen gün bulantıdan kıvranıyodum ki çıkaramıyorumda patates yaptım yedim çok iyi geldi. aşırı baharatlı kızartma vb şeyler bana dokunuyor ama senin nasıl bulantıların??[/QUOTE]

[/IMG]

Beslenme piramidi 5 ana besin grubunu içerir. Piramit en altta yer alan ve sıklıkla tüketilmesi gereken karbonhidratlarla başlar ve daha az tüketilmesi gereken gıdalara doğru gider. Bu besin grupları karbonhidratlar, mineraller, proteinler, yağ ve şekerdir.Beslenme piramidi gıdaların doğru seçimi için rehberiniz olmalıdır.

Karbonhidratlar:Alt grupta yer alan ve sıklıkla tüketilmesi gereken gıdalardır. Karbonhidratlar pirinç, bulgur, makarna gibi tahıllardır.

Mineraller: Sağlıklı yaşam için gereklidir. Mineraller (kalsiyum, bakır, iyot, demir, çinko vb.) sebze ve meyvelerde bulunur, hücre korunması ve sağlıklı diş, kemik, cilt yapısı için önemlidir. Mineraller ayrıca kalp ritmi, kan basıncı, vücuttaki sıvı dengesi gibi daha birçok düzenleyici fonksiyonlarda rol oynar.

Proteinler: Vücudun en etkili kalori yakıcı bölümü olan kas dokusunu güçlendirmek açısından çok önemlidir. Protein ette, süt ürünlerinde ve daha az olarak hububat ürünlerinde bulunmaktadır.

Yağ-şeker: Yağ ve şeker, çok az tüketilmesi gereken gıdalardır fakat A, D, E ve K vitaminleri gibi vücudumuz için önemli vitaminleri taşıma görevi yaptıklarından dolayı sağlığımız için yenilmesi de çok önemlidir. Sıvı ve katı yağlar, şeker ve tatlılar bu grupta yer alır.

Paylaşmak istedim kızlar bilginize... yerimseniben

anam bana hiiç o topuklu yasağından bahsetme..naapcam ben ya..şimdiden yasak diildir:) büyüsün karnım ozaman bırakırım giymeyi:))
yaa çok duygulandım bak gözlerim doldu zuzu o günleri gösterir inşallah rabbim bizlere o mutlulugu hepberaber yaşarız inşallah

sulugös noolcekkk lülülülülülü canım benim..inşallah görcez o günleri..beraber heycanlancaz..bi mutlu haber alıp beraber coşucaz :lepi:

ZuZuucum çok sağol.

dilse2009 ben günlük ariyorum burda ama bebek günlükleri icine yazabilecegim. ama burda türkce yok iste ( cok istiyordum. bakalim burdan türkiyeye izne giden olursa yada ablama söyliyecegimde göndersin bana. dün aradimda dandik dandik seyler var hic güzel degil burda. TR de neler vardirrr ahhh gösel memleketim

saol fatoşçum nasıl rahatladım bilemezsin... herşey yolundaymış ve ay çok mutluyum... allah bizleri sağ salim yavrularımıza kuzularımıza kavuştursun işlh:)))

fatoş sern nerdesinki??? valla eşimin aldığı çok güzel bebeğin ilk gününden tut ilk yılbaşı ilk doğum günü ilk emekleme vs vs vs vs çok güzel yaaaaaa.... onu doldurvcağım günleri iple çekiyorum şimdilik kendim günlük tutyorum büyünce okusun anneciğine ne sıkıntılar ne mutluluklar yaşatmış öğrensin:) bizim zamanımızda yoktu böle şeyler çok şanslı bizim küçük insanlar:)))

ben sey ariyorum "hamilelik günlügü" 9 ay boyunca onu doldurmak istiyorum. senin dedigini dogumdan sonra baslicam. ama bulamiyorum deli olacam tatlim. isvicredeyim. bende o "9 ay hamilelik" günlügünü ve dogumdan sonraki günlügü o evlenip hamile olunca vermeyi düsünüyorum :1rolleyes:

Ayni dert bende de var ama burda turk kitapcilar var bulabilecegimi dusunuyorm biraz iyi olsam cikacagim bakmaya.

Ayni dert bende de var ama burda turk kitapcilar var bulabilecegimi dusunuyorm biraz iyi olsam cikacagim bakmaya.

bruda yada nasil diyim yakinlarda hic yokki . avusturyada belki vardir bi oraya gececem ama iste ordada yoksa ablama diyecegim tr den göndersinler bana. cok hevesliyim. p.tesi randevüm var bebisiimi görecem insallah heycandan ölüyorum. keske böyle saatler saniye gibi gecsede p.tesi olsa yaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…