2009 Ekim Anneleri

ben geçen sene agustos annesiydim bu yıl da ekim annesi oluyorum.kızım 7 aylık ve ben 2.bekliyorum zor olacak benim için ama iinş saglkla dogar minik kuzummm

iyi cesaret ben cesaret edemezdim korkma yediğine içtiğine dikkat et allahın izniyle hiçbir şey olmaz ama bu kadar erken düşünmen seni yıpratmazmı ne güzel ikiz gibi büyütürsün

ben geçen sene agustos annesiydim bu yıl da ekim annesi oluyorum.kızım 7 aylık ve ben 2.bekliyorum zor olacak benim için ama iinş saglkla dogar minik kuzummm

amanınn aceleciymişsin sen şekerimm :)) olsun hayatım mutlaka zor olucak ama büyürken harika olucak..biz şimdi ikinciye karar wermek için kafa patlatırken sen ikisini bir büyütmüş olucaksın..zorluğu bikaç sene sürücek..sonra birbirlerinin en yakın arkadaşı olucaklar sen de keyfini sürüceksin..sağlıcakla al canım bu bebişini de kucağıan..kızını da Allah bağışlasın.

iyi cesaret ben cesaret edemezdim korkma yediğine içtiğine dikkat et allahın izniyle hiçbir şey olmaz ama bu kadar erken düşünmen seni yıpratmazmı ne güzel ikiz gibi büyütürsün

büyük ihtimal süprüs yumurtadan çıkmıştır bu minnoşş kaydirigubbakcemile3

kızlar migde bulantısını azaltmanın bir yöntemi varmı denedim olmuyor istifarda edemiyorum istifar etsem rahatlıyacağım belki ama yok yok yok -tatlicadiarzu-

slm dün dr a gittim ve herşey yolunda 7+4üm elevit verdi 12 ye kadar içicekmişim.bulantımı kesti bu ilaç:) işlh böle devam eder...kalbide atıo bebeğimin çok küçük ablaları 1 cm daha:)))

merhaba hamisler tunaydinnn nasilsiniz??valla yazdiklarinizi okuyorumda masaallah hepinizin istah yerinde mide de iyi valla kizlar benim tek yiyebildigim pide ufak bir parca ve yogurt ve az su hastaneye yatmadan once istahim yoktu ama cok sukur simdi geldi yiyorum birseyler ama malesef geri cikiyorins. en kisa zamanda gecer bugun kendimi daha iyi hissediyorum boyle boyle iyilesirim ins.
kizlar 70 kiloydum 4 haftalikken simdi tam 67 kiloyum sanirim bu gidisle birkac kilo daha verecegim hayirlisi artik bir tanidigim var oda benim gibi rahatsizlandi o tam 9 kilo vermis ilk 3 ayda ama sonra 3.300gram bebisini dogurdu ins. bende toparlarim:)

bunu bende duymustum.cok onemli BEbislerimiz bizi duymaya baslayinca Kuran ve Klasik muzik dinletmeyi ihmal etmeyelim 2 side zeka gelisimine cok faydasi var.

4
evet canim cok haklisin ins. benimde niyetim var o gunler gelsin ins.dogum kolay gecsindiye okunan duayi duymustum tANidigim anlatti ben ve sailem hep o duayi okuduk ve dogumum cok iyi gecti dedi ben sana o duayi getiririm dedi birde HZ.Fatimanin dogumu kolaylastirici bir cayi varmis cicek acildikca annenin rahmide aciliyormus sana ondanda veririm dedi sagolsun ins. faydalari olur..
kaydirigubbakcemile5

kızlar migde bulantısını azaltmanın bir yöntemi varmı denedim olmuyor istifarda edemiyorum istifar etsem rahatlıyacağım belki ama yok yok yok -tatlicadiarzu-

canım ben bulantım olduğunda elma weya aywa yiyorum bastırıyo..yada portakal..bi dene istersen

slm dün dr a gittim ve herşey yolunda 7+4üm elevit verdi 12 ye kadar içicekmişim.bulantımı kesti bu ilaç:) işlh böle devam eder...kalbide atıo bebeğimin çok küçük ablaları 1 cm daha:)))

oyy yerim ben onuu..maşallah canım..gözün aydın

caNIM MıDEM BULANDIĞINDA söylediler yaptım iyi geldi bi dene istersen yanmayıda kesio.patatesleri güzelce yıka fırına ver.sora çıkar kabuğunu soy tuzla ve ye.ben geçen gün bulantıdan kıvranıyodum ki çıkaramıyorumda patates yaptım yedim çok iyi geldi. aşırı baharatlı kızartma vb şeyler bana dokunuyor ama senin nasıl bulantıların??

Merhaba arkadaşlar, dün eklediğim linkteki videoyu izleyip duygularını paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim. İnşallah ilerleyen günlerde bizi daha büyük ve güzel heyecanlar bekliyor, ne hoş değil mi? Ben zaman zaman hamile olduğumu unutuyorum, kendime hatırlatmam gerekiyor. Bu film o açıdan da benim için faydalı oldu, farkında olmasam da içimde büyüyen bir bebeğim var ve kendime daha dikkat etmeliyim :)).

Beslenmeyle ilgili endişeleri olan arkadaşların yazılarını okudum. Benim fazla bulantım olmadığı için iyi besleniyorum allahtan. Öğrendiğim kadarıyla ilk 3 ay bulantılar sebebiyle annenin iyi beslenemediğini düşünmesi normal ama endişe edecek birşey yok. 2. periyodun başlangıcından itibaren beslenme önem kazanıyor. O yüzden içinizi ferah tutun derim. Herşey yoluna girecek ;D..

Maddî tedbirden sonra alınacak manevî tedbiri, yâni okunacak duayı, Efendimiz şöyle tavsiye buyurmuştur:

Doğum yapacak hanımın sıhhat ve kolaylıkla doğumunu yapması niyetiyle, Önce Âyete’l-Kürsî okunur, sonra (Felâk ve Nâs) sûreleri okunur. Bunlardan sonra da şu âyet okunur:

İnne rabbekümüllahüllezi halekas semavati vel erda fi sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasisev veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemin. (Araf 54)

Resul-i Ekrem Efendimiz kızı Fâtıma validemizin doğumunda bu duayı okutmuş, netice sevindirici şekilde huzurlu ve sıhhatli bir doğum olarak tecelli etmiştir, Mübarek nesil Hazret-i Hasan ve Hüseyin Efendilerimiz böyle dualarla dünyaya gelmişlerdir. Sıhhatli bir doğum haberini alınca Allah’a şükretmek, konu komşuda bulunan yoksullara yardım etmek, münasip olan bîr cömertliktir

.......... alıntı.....

çok teşekkürler hamişler:))) ama nasıl anlatıyım nasıl rahatladım... ben folik kullanmıyordum dr elevit verdi bunu kullan dedi.ve yarın tekrar gidip testler yapılcakmış hemoglobin folik asit vs vs... hamileliğim şimdi başlıyor.birde kot giyme dedi çünkü benim karnımda sivrilme var ve pantolonlarım çok sıkıyor.topukluda yasakmış ki bunu biliyordum ama bu kadar erken olduunu bilmiyordum.eşimde bebeğimin güncesi almış içim kaynadı ya nasıl heyecanlıyız...sizlerde benim gibimisiniz yoksa benmiş abartıyorum:)) ne biliyim bebeği ilerde okusun diye günlük tutan var mı??? yada başka şeyler???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…