2009 Ekim Anneleri

canım bence sen de benim gibi yap em kontrol hem 2 li test yaptır.2 kez gitme.nisanın 6 sı yada 7 sinde tam zamanımız oluyo.zaten aynı günlerimizede sene öle git bence.

canım bende oyle düşünmüştüm ama biz 7 haftalıkken kontrle gıttık..doktor 3 hafta sonra geldedı..spracaktım soramadım.sonra 8.haftada tekrra gözükmem gerektı bulnatım coktu yıne baktı ulstrasında..yıne ısrarla10.haftadagel dedıgı için ...bır bildiği var heralde dıye düşünüyorum...

günaydın kızlar...benide dr um 10. haftada çağırmıştı gittim bebeğin organlarına ve gelişimine bakıyor sağlıkmı diye...2 hafta sonrada ikili test için gidicem ....sanki birazda para tuzağı 2 haftada bir çağırıp soyuyorlar bizi...ama neyse bebişlerimiz sağlıklı olsunda elimizden geldiğince katlanıcaz artık....

bende öle düşünüyorum .ben mart sonu gidecektim adım doktoru zaten 2 li test yapacağız ben 1 hafta sonra gelim hem kontrol olur hem 2 li test dedim tamam dedi.boşuna 2 kez 100 tl vereceğime .bir kez veririm.kızlar o kadarda korkmayalım.1 hafadan bir şey olmaz bence.eğer ağrı sancı ve allah korusun kanamanız yoksa bence 11 haftalıkken gidelm hem kontrol hem 2 li test yaptırırız. 2 li test özelde 130 tl miş. llallll arkadaşımız söyledi.ve ayrıca muayne ücreti.

organ gelişimine nasıl baktıkı sadece ultrasonla renklı ultrason falanmıydıkı?demekki benımkıd eonun için cagırdı.

bne ıkılı tetsı daha pahalı dıye düşünmüştüm.. sonuclar bır hfatada cıkıyormus ama

Kızlar merhaba ben aslında 2008 annesiyim veeeee hihoyyyt Ekim 2009 teyzesi oluyorum!!!! sizlerle hem deneyimlerimi paylaşırım hem güzel haberlerinizi alırım

cnm benim eşimin iş yaptığı yer olduğu için fiatda indirim yapıyorlar... mesela 6 martta gittiğimde rennkli ultrasona 17 tl ödedimm...sen gittiğin yeri arayıp yinede bir fiat hakkında bilgi al..çünkü bazı arkadaşlar ikili test fiatına 300-350 diolardı....yerimseniben

ilkaycım daha gelmedinmi ama saat farkıda var dimii..nsl geçti çok merak ediyorum cnm..inşlah iyi geçiyordurrryerimseniben

organ gelişimine nasıl baktıkı sadece ultrasonla renklı ultrason falanmıydıkı?demekki benımkıd eonun için cagırdı.

canım ultrasonda eline ayağına bakıyo sağlıklı dedi sakat organı yokmuş çok şükür...kızlar benim gittiğim hastane bayağı tuzlu bakalım 2 li testten kaç para istiyecekler
tahlillerim bile 240 tuttuğuna göre bakalım test ne kadar tutacak...bide 2 li test için 12. haftada gidin en iyisi o haftaymış...

kzılar bunu daha öncede eklemiştim....tekrar ekleyeyim dedim....yerimseniben
0 - 3 AY ıÇıNDEKı TESTLER

Anne adayı gebe kalmadan muayene olmadıysa ve yukarıda bahsedilen testler istenmemişse onlar istenip, aşağıdaki testler ek olarak yapılmaktadır.

• Gonore, Clamidya, Sifilis testleri (Riskli Guruplarda),

• ıdrar tahlili ve gerekirse idrar kültürü,

• TSH,

• 10-14. haftalar arasında ense kalınlığı, burun kemiği ve erken dönem fetal yapıların ultrasonografik değerlendirilmesi,

• 10-14 haftalar arasında yapılan ultrasonografik muayeneye ek olarak ikili test (PAPP-A ve Serbest HCG) diye adlandırılan kan tetkiki, kromozamal tarama testi,

• 50 g. şeker yükleme testi (riskli gruplarda).

ılk gebelik muayenesinde son adet tarihinin ilk günü (SAT) dikkate alınarak beklenen doğum tarihi (BDT) saptanır. Son adet tarihinin ilk gününden itibaren bu süre 40 haftadır. Bahsedilen tarihler dikkate alınarak aylık muayenelerde bebeğin gelişimi izlenmektedir. Bu aylarda ayrıca yaşam şekli,beslenme, aşılar, gebelikte önemli olabilecek belirtiler hakkında bilgilendirme yapılır.

3. - 6. AYDA YAPILACAK TESTLER

Genellikle bebeğin sağlığı ile ilgili testler istenir. Bu testler daha çok tarama (screening) testleri olarak anılır.

• 16-18 haftalar arasında üçlü test,

• 18-22 haftalar arasında anomali tarama amacıyla ultrason ve gerekirse dopler,

• Üçlü testi pozitif olan veya riskli gruplara amniosentez önerilmesi,

• 24-28 Haftada gebeliğin ikinci yarısında çıkabilecek glukoz intoleransını (gebelik diyabetini) araştırmak için 50 gr. şeker tarama testi. Bu testin sonucu normal değerin dışında çıkacak olursa 3 saatlik OGTT(100gr glukoz yükleme testi) istenir.

Yukarıda bahsedilen tetkikler sonrası bebeğin sağlığıyla ilgili tüm testler ve tetkikler yapılmış olmaktadır. Bu aylardan itibaren bebeğinizin doğumuna yönelik planlar yapmaya başlayabilirsiniz. Özellikle doğuma hazırlık kurslarına katılarak, ilgili kitapları, interneti izleyerek, ruhsal hazırlığınızı yaparak doğum sürecinizde ve doğum eyleminde daha etkin rol oynamalısınız.

6. - 9. AYDA YAPILACAK TESTLER

Rutin muayenenizin ve bebeğin gelişiminin izlenmesinin yanında, bu döneme özgü gebelik belirtileriyle, doğum belirtileriyle ve doğumun nasıl olacağıyla ilgili öngörüler, seyahat, cinsel yaşamla ilgili olabilecek öneriler hakkında bilgilendirileceksiniz. Doğuma yakın kan sayımı ve bazı testleriniz tekrar kontrol edilebilir. Bunlara sizin izleminizi yapan doktorunuz karar verecektir.

Gebeliğinizin izlemini yapan deneyimli ve eğitimli profesyoneller her zaman, her hastaya aynı uygulamayı, aynı izlemi yapmayabilirler. Çünkü her anne adayının kendine özgü kişisel öyküsü, aile öyküsü, fizik yapısı, etnik kökeni, yaşam şekli, alışkanlıkları ve belki bazı riskleri ve hastalıkları vardır. Bu nedenle gebelik boyunca yapılanların ve istenenlerin bir kısmı size özgü olacaktır. Bir kısmı da modern bilimin kanıtlanmış ve klasikleşmiş uygulamaları olacaktır ve bunlar tüm gebelerde istenen veya yapılan testler olacaktır. Her anne adayı bu prensiplerde izlenmektedir. Genel olarak yedinci aya kadar ayda bir, sonraki aylarda onbeş günde bir ve doğuma yakın çok daha sık olan doktor ziyaretleriyle sizin ve bebeğinizin sağlığını güvence altına alabilirsiniz.

maşallah cnm bebişine.....gerçekten ikili üçlü tesler çok pahalı cnm...:bbo:

maşallah cnm bebişine.....gerçekten ikili üçlü tesler çok pahalı cnm...:bbo:

ya diyorum acaba başka hastanelerede sorsakta ucuz olan yerde yaptırsak dr kızarmı...resmen soygunculuk yapıyorlar...bu hastaneyi seviyorum doğumu burda istiyorum ama hep para yoluyorlar...sezeryan bile şimdilik 2550 ytl...

gunaydın ozel annelerr
normalde benimde randevum gectigimiz ctesi idi.yani 10+0 da.
ama dr sehir dısında oldugu icin onumuzdeki ctesi gidicem.11+0 olacak o zaman.en son 7+0 da gormustum minnosu.acıkcası tedirgin oluorum bazen.bisey olmamıstır umarım:ecrin_bebek:

Son düzenleme:
bide kızlar eğer 2 li testiniz çok güzel çıkarsa 3 lü teste hiç gerek yokmuş...benim bir çok arkadaşımda dr lar istememişler 3 lü testi gerek yok demişler...bakalım bize ne diycekler...

buket senin doktorunda 10.haftada cagırmıs.. sevındım bır benımkı dgeılmıs ama gercektende iki hafta sonra ıkılı test yapılcaka ozamnada bakılabılır herseyıne ama..

ya diyorum acaba başka hastanelerede sorsakta ucuz olan yerde yaptırsak dr kızarmı...resmen soygunculuk yapıyorlar...bu hastaneyi seviyorum doğumu burda istiyorum ama hep para yoluyorlar...sezeryan bile şimdilik 2550 ytl...

cnm problem olacağını sanmıyorum istersen bir görüş dr.la bu konuyu...sonuçlarını alınca dr.na gösterirsinn...yerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…