2009 Ekim Anneleri

kizlar yavas yavas gidiyorsunuz sanirim mesaileriniz bitiyor :)) bende kalkiyorum hepinizi öptüm sonra tekrar gelirim görüsürüz :)a.s.

iyi aksamlar zelda hosgeldin canim , yolculugun gecmis olsun , evet burda sayfalarin sonu yok cok hizli ilerliyoruz geriyide okumak imkansiz :))) sahsim adina ben iyiyim sukur , sen nasilsin ?

Hosbulduk canim ben de artik yemek yiyebiliyorum ama agzimdaki acilik hala gecmedi doktora sordum demir eksikligi veya fazlaligindan dolayi olurmus bu acilik hissi onun disinda mide bulantilari arada yokluyor sabahlari ac karnina daha cok oluyor.

Birde yuzumde sivilceden bos yer kalmadi ((

Hele bi dogsun poposuna poposuna vurmazmiyim ben onun annesini ne hale getirdi klava:

papatya artık bebek kasıktan yukarı doğru cıkıyomus bundan dolayı olabılır ama sen doktorunuda ara istersen ben zırt pırt arıyorum

kızlar ikili test byaptıranlara soruyorum daha doğrusu bilgisi lanlara ikili testte neler yapılıyo anlatırmısınız.

papatya artık bebek kasıktan yukarı doğru cıkıyomus bundan dolayı olabılır ama sen doktorunuda ara istersen ben zırt pırt arıyorum

Ya canim ben yurtdisindayim burda öyle imkan yok, randevu verdiler 2 nisana 2li test icin hemde ilk defa kalp atisini duymak bebegi gormek icin yani her istedigimizde gidemiyoruz arayamiyoruz yani cok kotu bisey olursa acile gel diyorlar. Benim tiroid bezi yavaslamisda yarin randevu verdiler bakalim ne olacak belki bebegi etkilemistir bilmiyorum.

zelda merhaba ben 11+4 günlügüm 2 hafta önce falan benımde sivilcelerım vardı normalde cıkmaz ama simdi yok gecer yani ama bi hurafeye göre sivilceler artıyorsa bebek kızmış

kızlar ikili test byaptıranlara soruyorum daha doğrusu bilgisi lanlara ikili testte neler yapılıyo anlatırmısınız.

11-14 TESTİ NASIL YAPILIR?
11-14. hafta testi temel olarak iki ayrı incelemenin birarada değerlendirilmesi ile yapılır. Bunlar:

Bebeğin ensesinin arkasında bulunan sıvı kısmın kalınlığının ultrason ile ölçülmesi (fetal ense kalınlığı)

Anneden alınan kan örneğinde gebelik hormonu olan beta-hCG'nin serbest kısmının (free beta-hCG) ve PAPP-A (gebeliğe özgü plazma proteini-A, pregnancy associated plasma protein-A) adı verilen bir diğer proteinin ölçülmesidir
Bu ölçümler tek başlarına yapıldığında duyarlılıkları düşükken bir arada değerlendirildiklerinde başarı şansı %90'a kadar çıkmaktadır.

zelda merhaba ben 11+4 günlügüm 2 hafta önce falan benımde sivilcelerım vardı normalde cıkmaz ama simdi yok gecer yani ama bi hurafeye göre sivilceler artıyorsa bebek kızmış

Ayyyy yerim ben onu kiz istiyorum ben zaten hemde cok ama tabi hayirlisi neyse o olsun ciksin o zaman sivilceler ciksinnnnn kizimin cani saolsun :Saruboceq: saka bir yana hayirlisi olsun ama herkesin gonlunde bir aslan yatar bendede kiz agir basiyor Allah sonucta aklimdan geceni biliyor tabiki hamile kalmadan once hep eger hayirlisiysa bir evlat sahibi olayim diye dua ettim.

Nisannur senin hamilelik cizelgen gorunmuyormu canim yoksa ben mi goremedim carpi isareti var sadece.

İLK TRİMESTER TARAMA TESTİ NEDİR?
11-14 testi olarak da bilinen ilk trimester tarama testi Down sendromu ve Trizomi 18 adı verilen kromozomal anomaliye sahip bebekleri gebeliğin çok erken dönemlerinde saptamaya yönelik bir tarama testidir. Tüm tarama testlerinde olduğu gibi bu test de tanı koydurmaz. Sadece hastalık açısından yüksek risk altındaki bebekleri işaret eder ve bu bebeklerde kesin tanıya götüren tanısal testlerin yapılmasını sağlar. Bir başka deyişle testin yüksek risk göstermesi bebekte anomali olduğunun kanıtı olmadığı gibi, riskin düşük çıkması da bebeğin tamamen sağlıklı olduğunu garanti etmez.

İlk trimester tarama testinin üçlü test ile karşılaştırıldığında bazı avantajları vardır. Bunlardan en önemlisi testin daha erken dönemde yapılması sonucu olası bir olumsuzluk durumunda gebeliğin daha erken ve risksiz şekilde sonlandırılmasına olanak tanır. Dahası duyarlılığı üçlü teste göre daha yüksektir ve Down sendromu ile trizomi 18 olgularının %90'ının tanımasına yardımcı olur.

Kizlar Turkiyede varmi bilmiyorum burda Discovery Chanel diye bir kanal var genelde hep hamilelik uzerine programlar yayinliyorlar.Bir tane program var Hamile oldugumu bilmiyordum diye kadinlar birden sancilari gelince acil hastaneye gidiyorlar bir bakiyorlarki hamile ve dogum baslamis supriz gibi cocuklarini kucaklarina alip evlerine gidiyorlar allahin isi iste :))

kizlar simdi kustumda en sonunda cikanlarda kan vardi baya . Dün cok az kan vardi bugunki baya coktu. Sizce anormalmidir bu?

Arkadaşlar beni listeden çıkarırmısınız, bebeğimi kaybettimsenağlama Allah silere göstermez inş.senağlama

aynı gün doğurur muyuz bilmem ama, senin belirtiler kızı gösteriyor canım, kıskandım D..

sanırım topicte yok başka hamiledaşımız ben de pek sık giremiyorum ve bir bakıyorum almış başını gitmiş burası :))

benim doktor cmt. ultrasonda 10 haftalık dedi ama mümkün değil zira daha önce korunuyorduk, iyi geliştiğine delaletmiş

sende ne var ne yok kuzum?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…