2009 Ekim Anneleri

Doğuma hazırsınız. Peki bebek için, kendiniz için ve hastane için gerekli şeylerin hepsi tam mı biliyor musunuz? ışte size kontrol etme fırsatı....
BEBEK ıÇıN GEREKENLER:

- Bebeğinizin içinde uyuyabileceği bebek beşiği

- Yatak takımları

- Yumuşak bir battaniye

- Bebek arabası veya ana kucağı

- Varsa arabanız için bebek oturağı

- Bebeğin yıkanması için küvet

- Bebeğin banyosu için havlu, özel sabun ve şampuan

- Altını değiştirirken sereceğiniz kalınca örtü yada ince bir minder

- Bebek bezleri ve altını temizlemek için kremli mendiller, pudra

- Bebeği biberonla beslayecekseniz şişe, emzik gibi malzemeler

Bebeğiniz için gereken giysiler:

- 6-8 adet geniş yakalı fanila, 8 tulum, en az 2 hırka, 2 pijama, 3-4 çift yumuşak çorap, bebek başlığı yada şapka, bebek eldiveni, hava soğuk ise yünlü dış giysi

- Bebeğinize masaj yapmak için bebek yağları, temizleyici mendil, nemlendirici ve pudra

ANNE ıÇıN GEREKENLER:

- Hijyenik kadın pedi (emici özelliği yüksek olmalı)

- 3-4 adet lohusa sutyeni; başlıca iki tür lohusa sutyeni vardır. Birinde açıldığında yalnızca meme başını ortaya çıkaran pencereler bulunur. Diğeri ise önden kopcalı olduğundan emzireceğiniz zaman kolayca bütünü ile açılabilir. ıkinci tip daha iyidir, çünkü bunda bütünü ile açıkta kaldığından bebek memeye dokunma olanağı da bulur. Saf pamuklu ve alttan destekli sutyenler yeğlenmelidir. Göğsünüzün en şişkin yerinden alacağınız ölçü size lohusa sutyeninin ölçüsünü verir. Bolca pamuklu ve tercihan tek kullanımlık iç çamaşırı

- Acıyan meme uçları için krem

- Sutyen tamponları; sızan sütün sutyene geçmesini önler.

- Önden açılan gecelik ve pijamalar

- Alçak topuklu terlik

HASTANE ıÇıN GEREKENLER

- Öncelikle hamilelik ve doğum çizelgeniz ve doktor kontrollerinizin bulunduğu dosyanız

- Bol fanila ve gecelik, pamuklu ve ter emen cinsten olmasına dikkat edin.

- Kalın çoraplar, doğumun ileri evresinde üşüyebilirsiniz.

- Küçük bir sünger parçası yada bez,dudaklarınızı ıslatmak için.

- Temiz havlular ve sabun

- Kişisel temizlik malzemeleriniz; deodorant, pudra, diş macunu ve fırçası, tarak, şampuan, kağıt peçete ve havlu, nemlendirici ruj, temizleme mendilleri

- Sabahlık ve alçak topuklu terlik

- Sırt masajınız için bir masaj topu ve masaj yağı

- Sizi dinlendirip rahatlatacak kitap, dergi, teyp ve kasetler

- Fotoğraf makinası ve kamera

- Eşiniz için yiyecek ve içecek gıdalar

- Yakınlarınızın telefon numaraları

evet evet benimde çok hoşuma gidio gizemcim gören aaa hamilemisin dio çok mutlu oluyorum:))

kıs nazyaz simit gibi nası oluo enlemesinemi yani

mothercarede hala indirim var..bence bak..40 tl ye 9 parça aldım normal fiyatı 60 tl imiş.birde mothercarede her ayın 15 inde bazı ürünler %50 indirimli oluyormuş..

cnm istanbulda varmı bu mağaza hiç duymadım, bi araştırayım...

http://www.kadinlarkulubu.com/dogum...bisler-icin-alinmasi-gerekenler-nelerdir.html

canim burda tecrueli arkdaslar listelemisler cok faydali burdan bakabilirsiniz ....

sağol cnm, işimize yarayacak epey...

kız nazyaz sen baya hızlı çıktın nasıl puset aldın, de bakimm :)))
hamileliğimizin son ayları çok sıcaklara gelcek, fazla ağırlaşmadan ben tamamlamak istiyom aslında...

bende canım...yavaş yavaş alayım diyorum..hepsi birden hem ekonomik olarakda yoracak...tfk buggster marka aldım.maxi cosi ana kucağıda takılabiliyor..hemde çok hafif..

ayy ne çok şey var bee şaşı oldum okurken :1shok: daha çok erken hem hepsini biz almayız ya kaynanalar var annemiz var alırlar onlarda bişiler yoksa batarız valla:))

kızlaarr günaydıınn..hayırdırr doğuma gidiyorus anlaşılann:))) hazırlık listeleri filann:)))

mothercare heryerde var canım hatta istanbulda outletide varmış..ağustos anneleri biliyor nerde olduğunu..

Ben herŞeyı bıranda dÜŞÜnÜp almak ıstemıyorum.....Önce pusetı 3 hafta kadar araŞtırdım bÜtÜn pusetlere baktım ve bunda karar kıldım....puset aklımdan Çıktı Şımdı....

evet zuzum hadi sende gir sıraya, peşpeşe gidiyoz :))

kizlar verdigim linkte listeler uzayip gidiyor ben fikir olsun diye koydum yoksa bencede daha erken...ben daha hic birsey almadim cinsiyetini bekliyorum ...
bu arada nasipse tasinmaya karar verdik ev ariyoruz bakalim o yuzden 6aydan sonra bebegin esyalarini alacagim odasini hazirladiktan sonra....
arkdaslar birde site hollandaca ama resimler cok guzel bebek odasi resimleri cogu sahane olsun bebek odasi hakkinda fikir edinmek isteyenlere gorsel kolaylik sagliyor
Babykamers

kızlarrr yaaaaaa aldıklarımızın resimlerini çekip koyalım, puset tam ne oluyodu ben karıştırıyorum bunları

pierre cardin canım..son ana bırakmak istemiyorum her şeyi..nası olucağım belli diil sıcaklarda..belki çok rahatsızlanıcam,we herşey alınmak zorunda olduğu için son zamanlarda içime sinmeden olucak..ben tedbirimi alıym da:))) bi de hepsi biraraya gelince ciddi masraf..ufak ufak halledelim dedim bebiş olanan kadar..son aylar da bez depolarız ewe:))))

kıslar bide bişe dicem çamaşır suyu bize zararlımı yani ben her hafta sonu wc banyo çamaşır suyu ile yıkıyorum ellerime eldiven takıyorum ama biraz soluyorum tabi bi zararı olurmu acaba bide bi cumartersi camlarımı sildim perdelerimi yıkatım astım çok yoruldum ama bahar temizligine başladım yavaş yavaş

yaaa kızlar bence ayrı bi topik açalım, ve aldığımız herşeyin resimlerini paylaşalım güzel fikir olur, ne dersiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…