2009 Ekim Anneleri

Kızlar ek gıda tarifleri arıyorum neler verebilir 5 aydan sonra kuzuma değişik ne yapabilirim hoş yarın dr gidicem ama......... meyve elma armut dışında ne verebilirim

sebze püresi, yoğurt, tarhana,yayla çorbası,muhallebi, meyve püresi, 1 çay kaşığı pekmez,1 çay kaşığı yumurta sarısı, 1/4 havanda dövülmüş ceviz verebilirsin yağmurcum.

slm kızlar,

bebekleri rahatsız ola herkese acil şifalar,Allah en kısa zamanda sağlığına kavuştırsun yavrularınızı inşallah

ne sorcam arkadaşlar hoppala kullanan varmı memnun olan ala-mak istiyorum ama biraz tereddütlüyüm fikir veririmisiniz

saol seher bende dün hem muhallebi hemde patates havuç kabak vermiştim bugün az az yapmış katıydı ama demir ilacı kulannmadım ne zamndır ilk defa bugün başladım ..

amazoncum sağol cnm birşey sormak istiyorum sebze derken hepsinden yapabilirmiyim?? Ayrıca meyve hani 5 aydan sonra elma armut başka hangi meyveler verilir?

aynen cnm benimkide gündüz eskisi değil gecede mecburen içiyo heralde :))
kakasını rahat yapabiliyormu en çok endişelndiren beni kabızlık sorunu çok yaşamıştık da 2 ay önce
Cnm eklere ilk başlayınca biraz kabız oldu benim ki 2 gün falan ama şimdi daha iice demir hapı sadece koyulaştırıyo bildiğim ama olması kabız olmaları normal hiç bilmediği tatları tanıyolar.Özellikle çorbaya kabak yada pırasa koy..Bide pişirilince 1 tatlı kaşığı zeytinyağı koyuyoruz ya o da çok işe yarıyo.Sorma bende 1,5 ay önce ne çekmiştim sabit 4 günde bi yapıyodu.Valla bando takımıyla beklioduk.:roflol:Ama dert etme 1 hafta tada alışınca düzeliyolar.Ben arada haftada 1-2 defa da muz eziyorum birazcık.

Çok geçmiş olsun cnmm.Yaaa nedir bu başınıza gelenler...Annene de çok geçmiş olsun cnm...

bende sabahları kahvaltı olarak devam maması ile 2 petibör büskivi veriyorum dr umuz söyledi arkadan 2 saat sonra meyve püresi sonra pirinçli mama var devam mamasıyla hazırlanıyo hero babynin tavsiye ederim onu veriom 60cc sonra kalkınca yoğurt veriyorum gece kalktığındada 60cclik mama veriorum aralardada bol bol su ve rezene veriorum malesef gazı hala devam...

Bi de demir ilacını içiyosa falan meyve suyuna biraz katarak ver yada içtiği başka şeye .Ben önceleri tek veriyodum zorla..Ne zaman ki azcık meyve suyuna katıp biberonla verdiğimde daha bi düzenli oldu hatta rengi bile düzeldi , kabızlığı da iice gitti..

ben anlamiorum herkes farkli bisi yapio.biz daha demire baslamadik.goturdugum 3 dr de 6.ayda gerek gorulurse baslanir dedi..aydan once olmazmis barsaklar hazir deilmis ki kan tahliline gore verilirmis fazlasi zararmis

4.ayda bana da sağlık ocağından vermişlerdi..günde 9 damla..doktorumuza sorduk, sakın kullanma fazlası zarar dedi..c.tesi kan tahlili yaptırdık kan değerleri normal çıktı..bak dedi doktorum boşu boşuna kullancaktın..iyiki kullanmamışız...zaten az kaka yapıyoz bi de kabız yapcaktık çocuğu..

tşkk kızlarr solst bide öyle deneyim bugün katı yaptı biraz sanki
bu arada oğlumun bacakları çoğu zaman soğuk oluyo 3 kat giydiriyorum önceden değil di neden acaba kansızlık olabilirmi o düşündürdü beni ama

Ben daha başlamadım tarhanaya
Ya zaten hergün çorba saatleri bi macerayla geçiyoo...Ağız burun her yer ayrı yiyo...Allahtan seviyooo aman nazar değmesin ağzını kitlemiyo en azından bugün pırasayla tanıştık bizde kabak tan daha çok sevdik kaydirigubbakcemile3

tarhana bildiğimiz yazdan yapılıp kurutulan tarhana dimi. ben hiç vermedim bugün denicem

evet tatlım.

yağmurcum sebzelerden kabak, havuç, patates, kereviz, brokoli, maydonoz, kırmızı mercimek , meyvelerden de mevsim meyvelerinin hepsinden verebilirsin kuşum azar azar.

misss gibi tarhanayı yemedi sıpaa yaaaa...

Sehercim normalde ne verirsne ver dudaklarını kilitliyolar. Elinle çenesini indir kaşıkla bişey verirken , o şekilde tadını alınca alışır yemeye canım , yemiyo diye vermemezlik etme yer.

bayada giydiriyosun aslında ama belki çok giyindiği için vucüt klima etkisi yapıyodur bi dr ditesinde okumuşdum çok giydirmek ısıtmaz diye yazıyodu. bizim ev 22 derece sürekli ve sadece kilotlu çorap ve çıtçıtlı bady le duruyo üstüne tulum bile giydirmiyorum tek kat yani yinede terliyo

Kızlar ben oĞluma mılupa meyva sularından verıyorum sız verıyor musunuz bıde kavanoz mamalrına baŞlıcam bugÜn bakalım sevecek mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…