2009 Ekim Anneleri

soyle de bi durum var.benim gittigim 2 doktor da ek gidayi sut yetmedigi icin vermiyo.hos benim sutum cok yok o ayri.5.ayda baslamanin gerekli oldugunu dusundugu icin veriyolar yani sutu dolu dolu olan birine de tavsiye ediyolar.cunku dusuncelerine gore bebegin alismasi daha kolay olurmus.5.aydaki bi bebek artik hazirdir diyolar.yani cok hevesten degil bazi seyler

Kızlar okudukça şaşdım,herkes çorbalar meyveler herbişeye başlamış..ben hala sadece anne sütü veriyorum,yokmu bizim gibi olan kimse CADIARZU

canımbizde sadece anne sütü veriyoz...bazen bir-iki çay kaşığı ıhlamur veriyorum.. oda haftada belki bir defadır... ek gıdaya başlamadık.. bende sorun olacağını sanmıyorum olursda kısmet artık...

ben varim canim kizim tam 5 aylik oldu cok sukur simdiye kadar sadece anne sutu verdim 1 ay sonra 6.aydan itibaren ek gidaya baslayacagiz bakalim doktor ne derse onunla baslarim...

Kızlar okudukça şaşdım,herkes çorbalar meyveler herbişeye başlamış..ben hala sadece anne sütü veriyorum,yokmu bizim gibi olan kimse CADIARZU

Hevesten başlanıyo gibi bişe demedim canım bende zaten,yanlış anlaşıldım galiba bilmiyorumkismile Herkesin kendi tercihi tabiki..Ben sadece bi merakımı dile getirdim.

kızlar bende ekim annesiyim sizinle baştan tanışmama dr.um engel oldu çünkü kasımda doğum dedi benim cadı 2 hafta önce geldi oyüzden kasım annelerini takip ettim hep
benide alın aranıza
:))

tüm ekim anneleri zaten aramızda canım almak diye birşey sözkonusu değil hoşgeldin.
Ben ek gıdaya geçmedim süte devam ediyoruz ama tatlara alışması için ufak tefek bulduğum şeyleri tattırmaya devam ediyorum. Drların kimi başla diyor kimi bekle artık başlamanında sakıncası yok zaten şimdi süt vermek daha kolay 6 aydan sonra tek başına yeterli olmayacağı için mecburen ek gıdaya geçeceğiz herşeyide yiyemeyecekler sanırım 6 ay işimiz zor olacak.

kızlar selam ya ben uzun bi aradan sonra giriyomda bu bizim 2009 ekim anneleri sayfası demi gerçi bende dahil yarımız eylülde yaptıkta.. nikler biraz yabancı geldide dogru yerdemiyim acaba

ya kızlar tek ben miyim böyle bu ufacık çocuğa o kadar sinirleniyorum ki kendime kızıyorum sonra durmuyo sürekli evin içinde gezdirecek halim yok benimde cnm var sabahın köründe ayakta 6.30 da kalktı.. yürüteç zararlı diyorlar bıraktım şimdi vallahi bi 15 dk oyalanıyo mahvetti beni kızdıktan sonra üzülüyorum ama ne yapayım ya bende mi sorun var ( üzülüyorum o mahum anlamıyo konuşamıyo ee ben neden daynamıyorum (

bu 2009 modellerin hepsi böyle anılcım maalesef. valla bende oyun halısı aldım da rahatladım. agladığı yok sırf bağırıyo eger gerçekden ağlamıyosa almıyorum kucagıma bağırıyo bağırıyo susuyo artık tak ettirdi canıma kollarım bady cilerin kolları gibi oldu.aynen bende kızıyodum ama artık onun bağırmasını duymuyorum ve rahat ettim sanırım şımarıklığın faydası olmadığını yavaş yavaş anlamaya başladı.

cnm bnm zeynebte hastalıkla geçiyo ömrü diedogdu dogalı tuvalete dahi bırakmıyo bni 15dk uyuyo sadece 16.dk uyanıyo tek göz açık uyuyo kaçmıyım biyere die yemek yapamaz oldum özel işlerimi göremez oldum hep kucakta hep mızmız büyüdü çok şükür buara hasta ama ilgi manyagı 1dk laf atma aglıyo atınca laf gülücük yagdırıyo herkese hemen hastanede sabah 7akşam 5 tek kolumda koşturuyoz hep sag kolum tutmuyo akşamları evdede gelnce 15dk bıraksam kolumdan amenna dicem oderece kucakta olan bebek

bende anne sütü veriyorum ama zaman zamqan pişmemiş karışmamış bişeyler sürüyorum ağzına meyve mesela yalatıyorum (kayısı kurusu sevmedi benim kız ağzı gözü kaydı:))) ama tattırımlar haftada 1-2 fazla değil, yoksa alışır emmez. Doktor 6.ayı tammamlamamız gerektiğinde ısrarlı ee doyuyoda hwem daha rahat benim için de

Bende sadece ve sadece anne sütü veriyorum.Bende çok hevesliyim ek gıdaya ama doktor illa 6. ayın sonuna kadar sadece anne sütü dedi.Gerçektende anne sütü tüm hastalıklardan koruyoo,benim 2 haftam kaldı.Haa gayret emzireceğim.Haa ek gıdaya başlayıncada yine sadece anne sütü emecekmiş.Devam sütü felan yasak bize.Sadece meyve püresi,sebze çorbası, yoğurt ve yine anne sütü...

canım inan tek sen değil.. valla salıncak aldık kocaman evde kocaman yer kaplıyor ,hanım efendi bineyim demiyor.. yatarken emerek uyucakmış...daha neler neler...sağlıklı olsunlarda napalım...

Var cnm..Bazen canıma tak dioo..Ama yüzüne bakınca geçiyo benim ki yoksa tuttuyo benim kızın da inat damarı durduk yere bağırınıyo..Yok işte bi sorunu biliyorum ama inat işte..Salonum zaten öyle büyük değil ama bi tarafta ana kucağı bi tarafta arabası( bi o eksikti ama tek başına 5 dk anca duruyo o yüzden ben nereye o oraya) , 3'lü koltuk sürekli yatak vaziyetinde yani misafir gelse oturacak yeri yok..laelaelaelaelae
İnan bazen 2 de anca kahvaltı ediyorum..Düşün yani..Oyun halısını sevmedi sanırım benim sıpa..Fisher price dan bi oyuncak almıştım çektikçe hayvan sesleri çıkaran ona bayıldı ama çekmeye gücü yetmiyo henüz onu da ben çekiyorum..Yani oluyo böyle şeyler büyüdükçe çıkıcak yeni adetleri...Sıkma canını hiç cnm...

Evet cnm,dediğin gibi zaten yeterli olmucak ve illaki olucak ek gıda.

aynen canım alışıyolar emmiyolar,bende bi ara tattırdım öyle ama hemen memeye mızmızlandı..bende bırakdım.en azından 6.aya girelim die bekliyoum.

Tabiki..anne sütü çok büyük bi nimet..Bende devam sütü filan vermeyi düşünmüyorum,gdo filan çıkdı iyice vazgeçtim,sadece sebze çorbası,yoğurt meyve püresi..zaten biraz daha büyüdüklerinde,kendi yediğimiz yemekleri ezip onlardanda veririm,biraz tuzsuz pişirip..ama şimdilik sadece anne sütü.

kızlar hepizin sorunları aynı belliki benimkide tam bi cadı,aşkımız çok büyük onunla elele dizdize gözgözeyiz biz ayrılamayız anında çığlık kopar yani,oyun halsıymış dönenceymiş emzik falan hiçbişey ilgisini çekmiyo çok kısa ilgileniyo,tek oyuncağı benim :))...(
biz ek gıdalara geçtik kavonoz mamaları yiyiyoruz,yoğurt ve sütlü pirinçli mama veriyorum.anne sütü almadı sayılır 2 ay devam sütüyle karışık aldı sonra tamamen devam sütüne geçtik

hoşbulduk canım teşekkür ederim...

Kızlar ödüm koptu!!!
Benim cadıyı arabasında uyurken bıraktım.Nasılsa uyuyo die yanıma almadan mutfağa yemek yapmaya geçtim...Benim ki sessiz sessiz uyanmış daha sonrada nasıl becerdiyse geldiğimde ayaklar ve vücut sallanıyodu arabanın dışında kafa geçmemiş tabii boğulcak sandımm..Ya artık hiç bırakmıcam valla..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…