2009 Ekim Anneleri

cnm kımse ılla dogurcaksın demıyo kı buraya yazmıs fıkır soruyo herkezde ben olsam dıye cvp verıyo sonucta kendı karar verıcek tabı sezeryan olayına gelınce yengemde bısı olmadı ama bılmıyorum kısıden kısıyede deısıyo olabılme ıhtımalı var ahh ahhh onceden korunmak lazım ıste ya ben hamıleysem ne yapıcam yaa spiralde taktırdım daha napıyım 9 unda olmam gerekıyordu olmadım test yaptım negatıf cıktı ama cokmu erken yaptım sızce oncekındede ıyıce 20 gun fılan gecmıstıde yarısı sılınık ıkı cızgı cıkmıstı

yaa aldırsanda aldırmasanda kotu yanı hamıle kalmak sut kuzusunu sutden kesıyorsun bence en kotu yanı o dusunemıyorum benımkını nasıl sutden keserım kı o kadar sevıyorkı memeyı 24 saat emmek ıstıyo resmen memeyı hıc bıseye deısmıyor

bukettcim burası bir form ve herkes düşüncesini yazabilir canım...annesinin peşpeşe doğurduğunu yazanlardan biri benim...saneme kimse kesinlikle aldırmayacaksın diye dayatma yapamazki... ben kendi fikrimi yazdım, hissettiklerimi yazdım kaldı ki emnimim sanemin durumu olmasa da böyle bir durumu ve ne yapacağımızı düşünüyoruzdur... burdaki kimsede diğerlerinin yazdığıyla hareket etmez, bi fikir edinir ama ailesiyle doktoruyla verdiği kararı uygular... arkadaşımız herkese açık olan bir forma düşüncesini ve durumunu açıyorsa her türlü düşünce ve cevapta gelecektir canım... bunları değerlendirmek ona kalmıştır....(annemin peşpeşe doğurdurğunu bakma zorluğu açısından yazdım ) ...

Son düzenleme:
Sezeryanda olsa -ben sezeryanla doğurdum- doktorum 8 ay sonra fiziki olarak ikinciye hamile kalabilirsin dedi. Bence burada önemli olan başka bir şey var. Bakamayacağını düşündüğü bir çocuğa hamile kalmak, onu doğurmak, beslemek... Artık hepimiz biliyoruz bebişlerin ilk 3 ayının ne kadar zor geçtiğini. Psikolog ve psikiyatrların özellikle vurguladığı bir nokta var; eğer çocuğunuz ikinci yaşını doldurmadan hamile kalırsanız, diğeri hala süt çocuğu olduğu için bakımı çok ağır oluyor ve karnınızdaki bebiş istenmediği duygusuyla gelişiyor. bu durum bilinçaltına yerleştiği için de yetişkinlik döneminde farklı takıntılara sahip oluyor. mesela çok titiz olma... önemli olan sevgiye doymuş, özgüvenli bireyler yetiştirmek ise hem yeni doğmuşa hem de doğacağa adil davranmak gerekiyor.

ben ikinci çocuk istememe rağmen şu anda ne fiziki ne de psikolojik anlamda kendimi buna hazır hissetmiyorum. hem kızıma da kıyamam hamilelik, doğum, lohusalık derken onun hayatına dair özel olan anların tadını yaşayamam diye korkuyorum. ve hep eşime söylüyorum; hamile kalırsam gözümü kırpmadan kürtaj olurum...

günaydın. gece uykularınız nasıl.benimki 2den önceyatmıyor.bir önerisi olan varmı acaba.ne yapmalıyım.

ayy canım benimkide aynen 2 den önce uyumuyo gece nasıl benimki bi 6da bi 8de mamaya kalkıyo sonra 9buçuk 10gibide uyanıozzz offf

kızlar delirmek üzereyim kızıma uyanıkken mama yedirmeye alıştırıcam bugün başladım ortalığı yırtıyo görümceme bıraktım bugün 2 saatliğineallah işin çok zor dio mahvediyo beni kendi kurallarını koyma istiyo uyanık kesinlikle bişi kabul etmio su haricinde ok zor bu günler bütüngünde ayaktan inmio yoksa uyumuyoda

ayy canım benimkide aynen 2 den önce uyumuyo gece nasıl benimki bi 6da bi 8de mamaya kalkıyo sonra 9buçuk 10gibide uyanıozzz offf

Arkadaşlar Bebek Bakımında Mucize Çözümler diye Tracy teyzenin bir kitabı var :) İki ay önce filan o kitabı uyudum. Çocukların bir düzene göre uyutulması gerektiğini filan yazıyordu. Ben tam olarak uygulayamasam da işi biraz düzene koydum. Benim kızım az uyuyan bir çocuk ama çok istisna bir durum olmadıkça gece 11- 6 arası deliksiz uyuyor. Akşam 21.30'da filan yatıyor arada emmek için mızıldanıyor 11'de derin uyku sabah 6'da yine bir meme faslı ve 8'de uyanıyor. Gündüzleri çok uyumuyor genelde 1 saatlik 3 uykusu oluyor. Bir yerde okumuştum, gündüzleri uyutulan çocuklar doğal olarak gece uyumazlar diye. Bilmiyorum ne kadar doğru ama ben denedim işe yarıyor.

İsterseniz diğer uyku düzeni için yapılması gereken diye yazanları anlatabilirim.bilmiyorumkismile

bende gece uykusuna banyoyla alıştırmışdım. benim kızım banyodan sonra mutlaka uyuyo o yüzden hiç gündüz yıkamıyorum eger gündüz yıkarsam saatlerce uyuyo ve o gece bize haram oluyo en iyisi akşam 10 yıkıyorum 15 dkk da uykuda.

eflatun saol canım anlatırsan çok evinirim şahsen...

Aynen canım,bende banyoyla alıştırdm,bide her gece mutlaka pijama giyiyoruz,sabahları değişiyoruz hemen..gece asla ışık yok,loş bi ışıkda hiç konuşmadan emziriyorum,kesinlikle alt açmıyorum..
gündüzde tam tersi sürekli konuşuyoruz,salondayız..

arkadaşım geçen sene mayıs ayında doğum yaptı 1 hafta öncede 2. doğumunu yaptı anlıcanız lohusalıktan çıkınca hemen gebe kaldı çok üzüldü ağladı ama aldırmayı düşünmedi. Sezeryanla doğum yaptığı için gebeliğin son ayı yatarak geçirdi. dr lar sağlık açısından 2 sene durmamızı söylüyor ama gebe kalınırsada doğmasına bi engel değil. Gerçekten çok zor 2 çocukla uğraşmak bakım falan ama ikizi üçüzü olan ne yapsın. Şahsen çok korkuyorum ama ben gebe kalsam doğururdum. ınsan çevreyi bebeğini vucudunu düşünüyo ama hepsi geçici.
Uyku düzeni bizde değişmeye başladı gündüz uykusu 2-4 saatte bir yarım saatcik oluyo. Eskiden gündüz aralıksız 1,5 saat uyurdu ama çok şükür gece uykusu düzgün 1 gibi yatıyo. Bende gece konuşmuyorum loş ışıkta emziriyorum altını açmıyorum zaten gözü beni görmüyo emip geri sızıyo.

ya senin kıza kısılırmı hadi ordan lmaz:

Günaydın kızlarrr

Yoğurt yapmaya çalılıyırum devam mamasından tutmuyor devam mamasından yoğurt yapıpta tutturan var mı?? boshayallersmile

eflatun saol canım anlatırsan çok evinirim şahsen...

dün akşam uyuyakalmışım yazamadım. umarım bugün geçmişe bakıp bu yazdıklarımı görürsün. şimdi bebeklerin her ay uyku saati daha da kısalıyor aslında. gündüzleri daha az uyuyup, gece uykularının uzaması gerekiyor. ama bebişler bunu bazen kendileri ayarlayamıyor, bazıları da annelerini hiç üzmeden kendi düzenlerini oluşturuyorlar. bahsettiğim Tracy teyze çocukların yoruldukları zaman daha zor uyuduklarından bahsediyor. kendimiz üzerinden düşününce de aynı durum var aslında. gün içerisinde çok yorulup gece yorgunluktan bayılmışken uyuyamadığım zamanlar çoktur. çocuklar yoruldukça, uykusuzlukları arttıkça daha çok hareket ediyorlar, istemsiz refleksleri artıyor ve böylece uykuda kendilerini uyandırıyorlar her şeyden önemlisi uykuya dalmakta zorluk çekiyorlar. Kİtapta diyor ki çocuğunuzu izleyin, mutlaka uykusu geldiğinde belli hareketleri olacaktır. mesela göğsünüze yatmak, kulağını tutmak, gözlerini ovuşturmak ya da söylenmek gibi. uykusunun geldiğini anladığınız da uyumasını sağlayın diyor. memede uyumasının ilerisi için sorun olacağını söylüyor. ama ben bunu başaramadım. hala memede uyuyor.

UYUMASI İÇİN UYANDIRMAK'tan bahsediyor. Garip değil mi? Çocukların 4 aydan sonra 4 saatlik bir döngüde yer alacağını söylüyor. bunun yarım saati temizlik ve yemek, 2 saati oyun, 1.5 saatide uyku. örneğin; çocuk uyanıyor emziriyorsun, oyun oynuyorsun ve uykusu gelince de uyutuyorsun ama 1.5 saatten fazla uyumasına izin vermiyorsun. benim kızım buna uygun davranıyor ama uykusu 1 saati geçmiyor. uyandığında yorgunluk belirtisi yoksa diyor o uyku ona yetmiştir. gündüz böyle geçince akşam 17.30 gibi bir şekerleme ihtiyacı oluyor. yarım saat sonra uyanıyor ve banyo, yemek derken günü yorgunluğunu gözlerinde görüyorsun zaten. 20.00 gibi uyumak isteidğini fark edeceksin. ve inanmayacaksın ama bir süre sonra bu saatte uyuyor ve sabah yediye kadar sadece acıkınca uyanıyor :) şaka gibi ama gerçek.

bu düzeni kurmak için 3 önemli nokta var
1- düzen bir haftada tam olarak oturuyor
2- ilk üç gün biraz zor geçiyor ama disiplinden şaşmamak lazım.
3- ilk günler çocuk kaçta yatmış olursa olsun sabah 7'de kaldırmak gerekiyor. ve 4 saatlik düzene başlamak. sonradan o bu düzen içerisinde kendi saatini tutturuyor zaten.

bunun dışında bebeklerin doktorlarında söylediği gibi bu aylarda en azından deliksiz 8 saat uyuyabilmesi lazım. artık büyüdüler :):asigim:

yaf bizim kiz ayaklarinin ustune basamio.hos simdiye kadar bastirmadik kucuk die.dun babam dedi bu niye basamiyo artik basmasi lazim die

yaf bizim kiz ayaklarinin ustune basamio.hos simdiye kadar bastirmadik kucuk die.dun babam dedi bu niye basamiyo artik basmasi lazim die

bizim ki basıyor nerdeyse yürücek o vaziyetteyiz yani yürüteçe de koyamıyoruz offf

aynen bızımkıde. babam geldı bu cocuk neden ıkı kat basmıyo bastırmadınız mı dedı. dr oturtmayın dedı dedım dr un her dediğini yaparsanız dedi :)snra hoplatmaya basladık sımdı de amelıyatlı sunnetlı bastıramıyoz hayırlısı bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…