2009 Ekim Anneleri

kızla herkesin yorumlarını okudum hiçbir anne mecbur kalmadıkça yavrusundan ayrılmak istemez.ben daha önceki kürtajımda bunları yaşadım üstelik çocuğum içimde ölmüşken aldırtmak çok zor geldi günlerce ağladım söylemesi çok kolay geliyor bugün hastaneye gittim doktor muayene etti daha kese bile tam görünmüyor dedi dikişlerime baktı bir dahaki sezeryan doğum %90 risk dedi kesinlikle doğurmaman gerek dedi bir yanda 6 aylık oğlumu düşünüyorum bir yandan daha oluşmamış bebeğimi zor bir durum ama mecburum zaten kalp atışları başlamadan alıyorlar hafta çarşamda kürtaj olcam aslında kürtaj olmak bile riskliymiş ama doğumdan daha zor ve kötü değil diyor doktor bende doğurmayı çok istedim ama çalışmayı bırakmam gerekir buda mümkün değil annem 2 çocuğuda bakamaz bakıcı tutsam güvenemem asla doğumdan sonra 2 doktorumda bana altı aya kadar eşin korunsun kesinlikle iğne hap rahmin tam toplanmada spiral taktırma dedi eşime güvendim ama iş işten geçti artık

canım allah razı olsun çok saol çok doğru bilgiler denicem ama benim kızım hala çok gaz sancısı çekio malesef ondan düzen kuramıom ya...

Günaydın kızlarrr

Yoğurt yapmaya çalılıyırum devam mamasından tutmuyor devam mamasından yoğurt yapıpta tutturan var mı?? boshayallersmile
Yok be cnm bende başta inat ettim önce anne sütüyle sonrada mamayla yapacam die ama tutmuyo ikisinde de ayran gibi bişi oluyor üstelik hem elde hem makinede denedim ben..Sonra doktorumla konuştum günlük pastörize inek sütüyle yapabilirsin dedi.Bende Sütaş ın günlük sütü var onla yapıyorum.Gayet ii oluyo hem bize hem bebişe...kaydirigubbakcemile5
bizim ki basıyor nerdeyse yürücek o vaziyetteyiz yani yürüteçe de koyamıyoruz offf
Benimki de basıyo ama çok anlamıyorum hemen atıyo hoplatmaya uğraşıyo ne kadar basması lazım ki kızlar bilmiyorumkismile

Hakkında hayırlısı olsun cnm..Hiç kolay değil tahmin edebiliyorum cnmm..Umarım sorunsuz geçer...:Saruboceq:

sostice benim dr 1 yaşına kadar kesinlikle yok inek sütü diyo yaa en sonunda vericem kendi yapsın hee merak ediyorum devam sütüyle beceren varmı .. dr verdiği tarife göre 70 ml ye 1 çay kaşığı yoğurt ama olmadı (boshayallersmile

Anladım cnm ama dediğim gibi zannetmiorum normal kıvamda tutturan olcağını..Benim kuzum öyle ayran gibi ağzına bile sürmedi , yaklaşık 1 hafta denedim..Çağrem kalmayınca mecbur danıştım dr a....O da dedi bu normal kutu sütleri yasak ama 4 günlük günlük sütlerle yapabilirsin die..Sen öyle ayran gibi yedirmeyi dene belki senin ki sever cnm bide 2 çay kaşığı yoğurt koymayı dene bence

yoğurt için bana doktor devam mamasıyla yap ama hiç bizaman tutmucak bebeğinde sevmicek dedi açık açık :)))) günlük sütle yap onuda sevmesse babymixlerden verebilirsin dedi

Günaydın kızlarrr

Yoğurt yapmaya çalılıyırum devam mamasından tutmuyor devam mamasından yoğurt yapıpta tutturan var mı?? boshayallersmile

yağmurcum niye devam mamasıyla falan yapıyosun, yoğurt sütle yapılır ayol,1 yaşına kadar inek sütü yasak tamam da o bebek mamaları neyden yapılıyor acaba, inek sütü proteininden yapılıyor hepsi. ayrıca yoğurt yaptığın zaman o süt artık fermente olmuş oluyor. Artık 5 aylık oldular, işine karışmak istemem ama inek sütünden yap yedir yani benim doktorun da bana söyledikleri bunlar. ben hergün küçük bebelac kavonozlarından 1 tane veriyorum içine meyve rendeleyip.
yapmak istersen de canım o kavanozlara göre söyleyeyim, içine 1 tatlı kaşığı yoğurt koyuyosun, sütü kaynat güzelce, serçe parmağını 4 sn den içinde tutamayacak dereceye gelene kadar soğut sütü, koy kavanoza , ağzını da kapat salonda tutman yeterli kalıp gibi oluyor.

hayret bişey ya mamalar satsın diye inek sütü yasak oldu şimdi. asıl mamaların içinde ne oldugu belli değil, yaptıgımız yogurtlar o mamalardan bin kat daha temizdir içiniz rahat olsun kızlar.

yaa kızlar yogurt filan diyorsunuz basladınızmı ya yogurda?baska neler yediriyosunuz? ben daha hiç yogurt vermedim...

selam kzılar uzun zaman sonra artık aranızdayım zeyneb çok şükür kendi kendine hiç bi ilaç olmadan sizlerin dualar sayesinde ve anne sütü sayesinde kendine geldi kan dsgerleri şükür yükselip normal seviyesine gelmiş evimizi ve babamızı çok özledik şükür 15gün sonra kavuştuk zeyneb uyudu yarında erteledigimiz aşımızı yaptırcazzz

tamam kızlar bu zamana kadar herkes böyle yapmış böyle büyümüşüz sizinde tavsiyenizle artık günlük sütle yapıcam yerimseniben
tek bi kişi değil bi kaç kişi böyle yapıyomuş :1closedeyes:

yasemn sevindim adanın iyileşmesine maşallah diyelimm şutarafagitti

saol cnm bnmmm allah razı olsunopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

canım allah razı olsun çok saol çok doğru bilgiler denicem ama benim kızım hala çok gaz sancısı çekio malesef ondan düzen kuramıom ya...

işine yararsa ne mutlu... ben uygulayabildiğim kadarıyla rahatım. memede uyuyorsa ondan gazı oluyordur belki... aslında bu kadın şşş-pat yöntemi diye bir şeyden bahsediyor. uykusu geldiğinde odasına götürüyorsun, yumuşak bir battaniyeye sarıyorsun. elleri ile kendini uyarmasın diye. ve yatağına yatırıp sırtına pat-pat yaparken bir taraftan da pişpişliyorsun. emzik kullanabilirsin yardımcı olsun diye. biraz ağlıyorlar sonra susuyorlar en fazla 20 dakika mızıldanıyor ve sonra uykuya dalıyor. böylece gazsız mis gibi bir uyku oluyor ona. tabi bir iki gün sonra hatta benim kızım aynı gün 2-3 dakika içinde uykuya dalmaya başlamıştı. ama sonra benim gezentiliğim bunu bozdu. tabi ayrı mı yatırıyorsun bilmiyorum vereliniortak

:lepi::lepi::lepi:

benim doktorum da kızdı bana ne demek inek sütü yasak diye...şimdi küyde bi kadın dogum yaptı sütü gelmedi napacak ne verecek sagacak ineği kaynatacaka verecek cocuga ..köydeki cocuklar bizimkilerden daha saglıklı korkmayın yaaaaa diye de kükredi((((..yap yogurdunu ver cocuguna dedi..ben de dün basladım mama kavanozunda yaptım ilk denemem iyi sonuc verdi cok sükür ama yusuf utkan yemek istemedi..dün yarım kavanoz verdim bugün biraz daha fazla verecem yarın da içine meyve püresi eklicem:)))))) her hafat bir tad deiştir dedi...

bugün patates havuç kabak püresini ilk kez vereyim dedim elimde patladı yemiyo sıpa yırttı kıçını (
napıcam yaaa yemicekmi hiç, elma püresini yemişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…