yaf bizim kiz ayaklarinin ustune basamio.hos simdiye kadar bastirmadik kucuk die.dun babam dedi bu niye basamiyo artik basmasi lazim die
dün akşam uyuyakalmışım yazamadım. umarım bugün geçmişe bakıp bu yazdıklarımı görürsün. şimdi bebeklerin her ay uyku saati daha da kısalıyor aslında. gündüzleri daha az uyuyup, gece uykularının uzaması gerekiyor. ama bebişler bunu bazen kendileri ayarlayamıyor, bazıları da annelerini hiç üzmeden kendi düzenlerini oluşturuyorlar. bahsettiğim Tracy teyze çocukların yoruldukları zaman daha zor uyuduklarından bahsediyor. kendimiz üzerinden düşününce de aynı durum var aslında. gün içerisinde çok yorulup gece yorgunluktan bayılmışken uyuyamadığım zamanlar çoktur. çocuklar yoruldukça, uykusuzlukları arttıkça daha çok hareket ediyorlar, istemsiz refleksleri artıyor ve böylece uykuda kendilerini uyandırıyorlar her şeyden önemlisi uykuya dalmakta zorluk çekiyorlar. Kİtapta diyor ki çocuğunuzu izleyin, mutlaka uykusu geldiğinde belli hareketleri olacaktır. mesela göğsünüze yatmak, kulağını tutmak, gözlerini ovuşturmak ya da söylenmek gibi. uykusunun geldiğini anladığınız da uyumasını sağlayın diyor. memede uyumasının ilerisi için sorun olacağını söylüyor. ama ben bunu başaramadım. hala memede uyuyor.
UYUMASI İÇİN UYANDIRMAK'tan bahsediyor. Garip değil mi? Çocukların 4 aydan sonra 4 saatlik bir döngüde yer alacağını söylüyor. bunun yarım saati temizlik ve yemek, 2 saati oyun, 1.5 saatide uyku. örneğin; çocuk uyanıyor emziriyorsun, oyun oynuyorsun ve uykusu gelince de uyutuyorsun ama 1.5 saatten fazla uyumasına izin vermiyorsun. benim kızım buna uygun davranıyor ama uykusu 1 saati geçmiyor. uyandığında yorgunluk belirtisi yoksa diyor o uyku ona yetmiştir. gündüz böyle geçince akşam 17.30 gibi bir şekerleme ihtiyacı oluyor. yarım saat sonra uyanıyor ve banyo, yemek derken günü yorgunluğunu gözlerinde görüyorsun zaten. 20.00 gibi uyumak isteidğini fark edeceksin. ve inanmayacaksın ama bir süre sonra bu saatte uyuyor ve sabah yediye kadar sadece acıkınca uyanıyor :) şaka gibi ama gerçek.
bu düzeni kurmak için 3 önemli nokta var
1- düzen bir haftada tam olarak oturuyor
2- ilk üç gün biraz zor geçiyor ama disiplinden şaşmamak lazım.
3- ilk günler çocuk kaçta yatmış olursa olsun sabah 7'de kaldırmak gerekiyor. ve 4 saatlik düzene başlamak. sonradan o bu düzen içerisinde kendi saatini tutturuyor zaten.
bunun dışında bebeklerin doktorlarında söylediği gibi bu aylarda en azından deliksiz 8 saat uyuyabilmesi lazım. artık büyüdüler :):asigim:
Yok be cnm bende başta inat ettim önce anne sütüyle sonrada mamayla yapacam die ama tutmuyo ikisinde de ayran gibi bişi oluyor üstelik hem elde hem makinede denedim ben..Sonra doktorumla konuştum günlük pastörize inek sütüyle yapabilirsin dedi.Bende Sütaş ın günlük sütü var onla yapıyorum.Gayet ii oluyo hem bize hem bebişe...kaydirigubbakcemile5Günaydın kızlarrr
Yoğurt yapmaya çalılıyırum devam mamasından tutmuyor devam mamasından yoğurt yapıpta tutturan var mı?? boshayallersmile
Benimki de basıyo ama çok anlamıyorum hemen atıyo hoplatmaya uğraşıyo ne kadar basması lazım ki kızlar bilmiyorumkismilebizim ki basıyor nerdeyse yürücek o vaziyetteyiz yani yürüteçe de koyamıyoruz offf
kızla herkesin yorumlarını okudum hiçbir anne mecbur kalmadıkça yavrusundan ayrılmak istemez.ben daha önceki kürtajımda bunları yaşadım üstelik çocuğum içimde ölmüşken aldırtmak çok zor geldi günlerce ağladım söylemesi çok kolay geliyor bugün hastaneye gittim doktor muayene etti daha kese bile tam görünmüyor dedi dikişlerime baktı bir dahaki sezeryan doğum %90 risk dedi kesinlikle doğurmaman gerek dedi bir yanda 6 aylık oğlumu düşünüyorum bir yandan daha oluşmamış bebeğimi zor bir durum ama mecburum zaten kalp atışları başlamadan alıyorlar hafta çarşamda kürtaj olcam aslında kürtaj olmak bile riskliymiş ama doğumdan daha zor ve kötü değil diyor doktor bende doğurmayı çok istedim ama çalışmayı bırakmam gerekir buda mümkün değil annem 2 çocuğuda bakamaz bakıcı tutsam güvenemem asla doğumdan sonra 2 doktorumda bana altı aya kadar eşin korunsun kesinlikle iğne hap rahmin tam toplanmada spiral taktırma dedi eşime güvendim ama iş işten geçti artık
sostice benim dr 1 yaşına kadar kesinlikle yok inek sütü diyo yaa en sonunda vericem kendi yapsın hee merak ediyorum devam sütüyle beceren varmı .. dr verdiği tarife göre 70 ml ye 1 çay kaşığı yoğurt ama olmadı(boshayallersmile
Günaydın kızlarrr
Yoğurt yapmaya çalılıyırum devam mamasından tutmuyor devam mamasından yoğurt yapıpta tutturan var mı?? boshayallersmile
sostice benim dr 1 yaşına kadar kesinlikle yok inek sütü diyo yaa en sonunda vericem kendi yapsın hee merak ediyorum devam sütüyle beceren varmı .. dr verdiği tarife göre 70 ml ye 1 çay kaşığı yoğurt ama olmadı(boshayallersmile
tamam kızlar bu zamana kadar herkes böyle yapmış böyle büyümüşüz sizinde tavsiyenizle artık günlük sütle yapıcam yerimseniben
tek bi kişi değil bi kaç kişi böyle yapıyomuş :1closedeyes:
yasemn sevindim adanın iyileşmesine maşallah diyelimm şutarafagitti
canım allah razı olsun çok saol çok doğru bilgiler denicem ama benim kızım hala çok gaz sancısı çekio malesef ondan düzen kuramıom ya...
yağmurcum niye devam mamasıyla falan yapıyosun, yoğurt sütle yapılır ayol,1 yaşına kadar inek sütü yasak tamam da o bebek mamaları neyden yapılıyor acaba, inek sütü proteininden yapılıyor hepsi. ayrıca yoğurt yaptığın zaman o süt artık fermente olmuş oluyor. Artık 5 aylık oldular, işine karışmak istemem ama inek sütünden yap yedir yani benim doktorun da bana söyledikleri bunlar. ben hergün küçük bebelac kavonozlarından 1 tane veriyorum içine meyve rendeleyip.
yapmak istersen de canım o kavanozlara göre söyleyeyim, içine 1 tatlı kaşığı yoğurt koyuyosun, sütü kaynat güzelce, serçe parmağını 4 sn den içinde tutamayacak dereceye gelene kadar soğut sütü, koy kavanoza , ağzını da kapat salonda tutman yeterli kalıp gibi oluyor.
hayret bişey ya mamalar satsın diye inek sütü yasak oldu şimdi. asıl mamaların içinde ne oldugu belli değil, yaptıgımız yogurtlar o mamalardan bin kat daha temizdir içiniz rahat olsun kızlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?