2009 Ekim Anneleri

ek gıdaya cnm ilk tatsızlardan başla sebzelerden sebzeye alışmadan elmaya armuta geçme tatlının tadınını alınca sebzeyi begenmiyolar benimde ıspanaklı patates havuçum elimde patladı hep yemiyo

Elma havuÇ suyu tatsın dıye vermıŞtım bayıla bayıla yedı bunu ıstemıyo ÖĞÜrÜyo (

ya kıslar ya bi yerde okumustum 7 aydan önce püre vermeyin sindirimi zor olur bebek için sadece mama kıvamındaki şeyleri verin diyorlar siz nasıl veriyorsunuz püreleri...

Bende hata yaptım baştan tatlı şeyleri verdim elma armut suyu püresi gibi
Şimdi 1 hafatdır çorbalara geçtik valla ne zorluklarla yediriyorum.Başlarda 3 kaşık zor yiyodu şimdi şimdi ufak yarım kase yiyoruz ama tabii hala severek ve isteyerek değil.Kızlar bunun için mutlaka ama mutlaka açççç olmalı.En az 3 saatt falan hiç emzirmeyin yada yedek bişi vermeyin başka şeylerle oyalayın aç olunca daha rahat yiyo
Bide ben her şeyi karıştırmıyorum yani patates havuç ve pirinç sabit oluyo ama 1 gün kabak , 1 gün pırasa , 1 gün de brokoli koyuyorum.Benim sıpa sanırım en çok pırasalıyı seviyo...Ve de yılmayın sürekli deneyin sebze çok sağlıklı kuzularımız için...

PÜrede mama kıvamında oluyo selduscum...
Ben patates havuÇ ve kabaĞı kÜÇÜk bı tencerede haŞladım az bı suyla, sonra blender yaptım en sonda 1 kaŞık zeytınyaĞ gezdırdım ÜstÜne kaseye aldıktan sonra...

elacım benimkide elma suyuna havuça armuta bayılıyo ama sebze malesef yemiyo.
bable diye arkadaşımız elma rendeliyorum ben dedi bende yarın öyle denicem.
ayrıca yoğurduda sevmedi. onuda süzüp vermeyi denicem bide az pekmez koyucam içine...

hmm 3 saatlik bi açlığı yoktu etkisi olabilir sanırım az bişii emmişti bi iki saat öncesinde...
cnm ben bugün kabak koydum yarın mesela pırasamı koyayım yoksa haftayamı bu tada başlatsam...
bide sen blender mı yapıyomusun? ellemi eziyosun?

ayy bunlar hep hatlıcı yaaaakannehir
yarın bende elma rendeleyim bari bugün yemeyince belki sever diye bikaç kaşıktan sonra 1 kaşık pekmez koydum ama pek bi değişiklik olmadı (

Cnm ben ilk başta 3 gün üstüste falan kabak yaptım sonra 3 gün de pırasalı yaptım bugünde ilk defa brokoliyi denedim şimdi 2 gün daha böyle yapıcam sonra rutin hergün ayrı ayrı.Bence sende 2-3 gün falan aynı şeyle bi deneme yap..Çünkü bakmak lazım alerjisi falan var mı die.
Evet cnm dediğim gibi sıpalar artık iice seçici oldular tabii bikaç saat önce emince ana sütü tatlı gelioo yemiyo tatsız geliyo çorbalar.
Bende piştikten sonra 1 çay kaşığı yağ koyuyorum sonra el blender ı ile çevirip eziyorum tamamen hatta ben pirinç de koyduğumdan baya bi eziyorum
Bizim dr 6. ayın sonuna doğru artık biraz biraz pütürlü pütürlü verebilirsin ama o zmaana kadar sindiremez demişti...Umarım senin kuzu da yer..Ama zaten öyle çokkk çokk yemiyolar.Ben artık elma armut püresine 2 büskivi koyup eziyorum veriyorum akşam üzeri görsen teyzesi yalana yalan yiyo onu cadımm kase bitiyo üstüne yokmu diye ağlıyo bunun da anca yarısı bile yenmiyo..kaydirigubbakcemile3

elali canim once blender kullanmioruz besin degerini dusuruyo.suzgecten gecirioz.bide kabak kullanma henuz mevsimi deil cunku nacizane dusuncem

haklısın en az 2 gün daha kabak deniyeyim sonra diğer sebzelere...
bak ben pirinç koymamıştım birazda ondan ilave edeyim...
bide el blenderı dediğin şu çorba yaparken kullandığımız yuvarlak silindir gibi olan şey dimi :)) onla ezebiliyosan bravo walla :))
meyvelerin içine bisküviyi bende denicem daha doyurucu olur en azından...

buketcim blender konusunda bende muallaktayım ama süzgeçten geçirirken yeterince ezebilirmiyim bilemiyorum denemek lazım onuda...
ayy bide kabak kış sebzesi değil mi ayol dışarı çıkmaya çıkmaya nevrim döndü :))

Evet cnm o yuvarlak el blender ı ile yapıyorum.Aslında sebzeleri ince rendeyle rendelediğimden çok zor olmuyo ezilmesi pişince ama pirinç olduğundan iice ezmek gerekiyo..Biliyorum elle ezmek daha sağlıklı ama böyle kolayıma gidio açıkçası.Zaten şu hepsi burada dan siparş verdim bebek mama robotu hem buharda pişiriyouş hem püre haline getirio die mantıklı geldi...Gelince bakcam bakalım bu sitede kullanıp memnun olanlar vardı...

Elam sen patates havuç pirinç falan koyduktan sonra blendırla eziyorsun sonra da üstüne zeytin yağımı kezdiriyorsun ve yiyor yanlış anlamamışm demi

Ben herkezin düşüncesine saygı duyuyorum herkez yavrusunu en bildiği şekilde büyütmeli..Bana göre el blender ının çok zararı yok süzgeçlede denedim o zamanda sadece suyu çıkıyo posası kalıyo...Büskivi içinde zararlı diolar çoğu ama bence dışardan olan mamalar daha zararlı sadece meyve püresi doyurucu olmuyo hiç...Tabii bu sadece benim düşüncem...

kabak yaz sebzesi :) ben suzgecten geciriorum gayette iyi oluo :lepi:
doktorun bana dedigini soledim sadece bilmiyorumkismile

bende meyve püresine 2 bisküvi atıyorum çünkü hemen acıkyo robot kullanıyorum hiç süzgeç falan kullanmadım. kabak olarak tatlı yaptığımız kabağı kullanıyorum. diğer kabağı yazın kullanmaya başlıyacağım.birde sebze çorbalarına mutlaka 1 elma koyoyorum yoksa yemiyo benim kızda tatlıcı

Son düzenleme:
Elam sen patates havuç pirinç falan koyduktan sonra blendırla eziyorsun sonra da üstüne zeytin yağımı kezdiriyorsun ve yiyor yanlış anlamamışm demi

cnm aynen onları yapıyorum ama yemiyor malesef:kedi: keşke yesebilmiyorumkismile

kabak yaz sebzesi :) ben suzgecten geciriorum gayette iyi oluo :lepi:
doktorun bana dedigini soledim sadece bilmiyorumkismile

hahahahhaaaa:roflol: ben iyice uçmuşumkaydirigubbakcemile3
süzgeçi denicem cnmyerimseniben

Canım bende aynı kitabı okudum. Dediği şeyleri biras uygulamaya çalıştım. Eskiden 12-1 den önce yatmayan çocuk şimdi 8-9 arası uyuyo sabah 7-8 arası uyanıyo :lepi:
Ama gündüz uykularını bi türlü uzatamadım. 40 dk. sonra uyanıyo üstelik uyandığında hala yorgun ve mızmız. Kendi kendine de uyuyamıyo, 4 saatte bir emziriyorum herşey süper ama gündüz uykusu yok -tatlicadiarzu-

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…