Bende hata yaptım baştan tatlı şeyleri verdim elma armut suyu püresi gibi
Şimdi 1 hafatdır çorbalara geçtik valla ne zorluklarla yediriyorum.Başlarda 3 kaşık zor yiyodu şimdi şimdi ufak yarım kase yiyoruz ama tabii hala severek ve isteyerek değil.Kızlar bunun için mutlaka ama mutlaka açççç olmalı.En az 3 saatt falan hiç emzirmeyin yada yedek bişi vermeyin başka şeylerle oyalayın aç olunca daha rahat yiyo
Bide ben her şeyi karıştırmıyorum yani patates havuç ve pirinç sabit oluyo ama 1 gün kabak , 1 gün pırasa , 1 gün de brokoli koyuyorum.Benim sıpa sanırım en çok pırasalıyı seviyo...Ve de yılmayın sürekli deneyin sebze çok sağlıklı kuzularımız için...
elacım benimkide elma suyuna havuça armuta bayılıyo ama sebze malesef yemiyo.
bable diye arkadaşımız elma rendeliyorum ben dedi bende yarın öyle denicem.
ayrıca yoğurduda sevmedi. onuda süzüp vermeyi denicem bide az pekmez koyucam içine...
hmm 3 saatlik bi açlığı yoktu etkisi olabilir sanırım az bişii emmişti bi iki saat öncesinde...
cnm ben bugün kabak koydum yarın mesela pırasamı koyayım yoksa haftayamı bu tada başlatsam...
bide sen blender mı yapıyomusun? ellemi eziyosun?
Cnm ben ilk başta 3 gün üstüste falan kabak yaptım sonra 3 gün de pırasalı yaptım bugünde ilk defa brokoliyi denedim şimdi 2 gün daha böyle yapıcam sonra rutin hergün ayrı ayrı.Bence sende 2-3 gün falan aynı şeyle bi deneme yap..Çünkü bakmak lazım alerjisi falan var mı die.
Evet cnm dediğim gibi sıpalar artık iice seçici oldular tabii bikaç saat önce emince ana sütü tatlı gelioo yemiyo tatsız geliyo çorbalar.
Bende piştikten sonra 1 çay kaşığı yağ koyuyorum sonra el blender ı ile çevirip eziyorum tamamen hatta ben pirinç de koyduğumdan baya bi eziyorum
Bizim dr 6. ayın sonuna doğru artık biraz biraz pütürlü pütürlü verebilirsin ama o zmaana kadar sindiremez demişti...Umarım senin kuzu da yer..Ama zaten öyle çokkk çokk yemiyolar.Ben artık elma armut püresine 2 büskivi koyup eziyorum veriyorum akşam üzeri görsen teyzesi yalana yalan yiyo onu cadımm kase bitiyo üstüne yokmu diye ağlıyo bunun da anca yarısı bile yenmiyo..kaydirigubbakcemile3
haklısın en az 2 gün daha kabak deniyeyim sonra diğer sebzelere...
bak ben pirinç koymamıştım birazda ondan ilave edeyim...
bide el blenderı dediğin şu çorba yaparken kullandığımız yuvarlak silindir gibi olan şey dimi :)) onla ezebiliyosan bravo walla :))
meyvelerin içine bisküviyi bende denicem daha doyurucu olur en azından...
buketcim blender konusunda bende muallaktayım ama süzgeçten geçirirken yeterince ezebilirmiyim bilemiyorum denemek lazım onuda...
ayy bide kabak kış sebzesi değil mi ayol dışarı çıkmaya çıkmaya nevrim döndü :))
Elam sen patates havuç pirinç falan koyduktan sonra blendırla eziyorsun sonra da üstüne zeytin yağımı kezdiriyorsun ve yiyor yanlış anlamamışm demi
kabak yaz sebzesi :) ben suzgecten geciriorum gayette iyi oluo :lepi:
doktorun bana dedigini soledim sadece bilmiyorumkismile
dün akşam uyuyakalmışım yazamadım. umarım bugün geçmişe bakıp bu yazdıklarımı görürsün. şimdi bebeklerin her ay uyku saati daha da kısalıyor aslında. gündüzleri daha az uyuyup, gece uykularının uzaması gerekiyor. ama bebişler bunu bazen kendileri ayarlayamıyor, bazıları da annelerini hiç üzmeden kendi düzenlerini oluşturuyorlar. bahsettiğim Tracy teyze çocukların yoruldukları zaman daha zor uyuduklarından bahsediyor. kendimiz üzerinden düşününce de aynı durum var aslında. gün içerisinde çok yorulup gece yorgunluktan bayılmışken uyuyamadığım zamanlar çoktur. çocuklar yoruldukça, uykusuzlukları arttıkça daha çok hareket ediyorlar, istemsiz refleksleri artıyor ve böylece uykuda kendilerini uyandırıyorlar her şeyden önemlisi uykuya dalmakta zorluk çekiyorlar. Kıtapta diyor ki çocuğunuzu izleyin, mutlaka uykusu geldiğinde belli hareketleri olacaktır. mesela göğsünüze yatmak, kulağını tutmak, gözlerini ovuşturmak ya da söylenmek gibi. uykusunun geldiğini anladığınız da uyumasını sağlayın diyor. memede uyumasının ilerisi için sorun olacağını söylüyor. ama ben bunu başaramadım. hala memede uyuyor.
UYUMASI ıÇıN UYANDIRMAK'tan bahsediyor. Garip değil mi? Çocukların 4 aydan sonra 4 saatlik bir döngüde yer alacağını söylüyor. bunun yarım saati temizlik ve yemek, 2 saati oyun, 1.5 saatide uyku. örneğin; çocuk uyanıyor emziriyorsun, oyun oynuyorsun ve uykusu gelince de uyutuyorsun ama 1.5 saatten fazla uyumasına izin vermiyorsun. benim kızım buna uygun davranıyor ama uykusu 1 saati geçmiyor. uyandığında yorgunluk belirtisi yoksa diyor o uyku ona yetmiştir. gündüz böyle geçince akşam 17.30 gibi bir şekerleme ihtiyacı oluyor. yarım saat sonra uyanıyor ve banyo, yemek derken günü yorgunluğunu gözlerinde görüyorsun zaten. 20.00 gibi uyumak isteidğini fark edeceksin. ve inanmayacaksın ama bir süre sonra bu saatte uyuyor ve sabah yediye kadar sadece acıkınca uyanıyor :) şaka gibi ama gerçek.
bu düzeni kurmak için 3 önemli nokta var
1- düzen bir haftada tam olarak oturuyor
2- ilk üç gün biraz zor geçiyor ama disiplinden şaşmamak lazım.
3- ilk günler çocuk kaçta yatmış olursa olsun sabah 7'de kaldırmak gerekiyor. ve 4 saatlik düzene başlamak. sonradan o bu düzen içerisinde kendi saatini tutturuyor zaten.
bunun dışında bebeklerin doktorlarında söylediği gibi bu aylarda en azından deliksiz 8 saat uyuyabilmesi lazım. artık büyüdüler :):asigim:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?