2009 Ekim Anneleri

bence erken uyanmaya alissin,uyandir ,11 cok gec.

kızlar...kızımın idrar yollarında kaçak varmışmafoldumbenidrar iki böbreğe de gidiyomuş..bu yüzden enfeksiyon oluyo sık sık..

bugün sondalı film çekildi...çok ağladı kuzum,bi de bizim doktor başka bi prf. a yönledirdi,nefrologmuş...bi de ona gittik,sıcaklarda mahvoldu yavrum..

antibiyotiği 1 hafta daha kullancaz..bitince yatmadan önce her gece bi başka ilaç vercez..bu da tekrar enfeksiyon olmasını engellemek içinmiş..o ilaca başladığımızın 3. günü batından ultrasona gircek ,inşallah böbreklere zarar vermemiştir enfeksiyon..
ilaçla geçmezse 18-20 aylık olunca ameliyat dedi doktor:gitme:

saol cnm bnm zeze cnm diger konuda yazdım ama tekrarlıyım burdada allahım melegine şifa versin bian önce geçer inşallah tertemiz çıkar sonuçlar ameliyata gere kkalmaz inşallahj cnmbnm

Allah razı olsun kızlar..gözlerim şişti ağlamaktan bugün..moralim çok bozuk...ameliyat lafını duymak bile yetti ,kahroldum...nerden çıktı bu illet anlamadım...Rabbim beterinden saklasın...çok şükür ki tedavisi var..Allah dermansız dert vermesin:Saruboceq:

geçmiş olsun hasta bebeklerimize Allah şifa versin zaten yemiyolar uyumuyolar birde hastalık çok zor
insanın sinirleride bozuluyo Annelik sabrı mabrı kalmıyo bazen

Musyas geçmiş olsun .Ben plastik bardaklara doldurup donduruyorum ve eritmeden kullanıyorum.
Zeze sanada geçmiş olsun umarım ameliyata gerek kalmaz.Biz iki gün önce üst dişlerimizi çıkardık bizim de uyku problemimiz var.Ayrıca tutunarak kalkıyoruz üstümüze bir şeyler düşürüp çekmeceleri açıp elimizi sıkıştırıyoruz tek bırakılmıyor uykuyuda sevmediğinden artık zorluyor.............

maşallah canım saygına..içimiz rahat etti enazından..

zezem Allah şifa wersin kuzucuğa.inşallah gerek kalmaz ameliyata..canım yıpratma kendini annesi lazımsın kızına sen..

al bizden de okadar.zaten uyku düşmanıydı kızım hiç uyumaz oldu..ayakta sallamaya alıştı şükür derken yine başa döndük..9 kiloluk yawruynan mutfakta aspiratörü açıp gez Allah gez uyumaya çalışıyoruz..belim feci((

herkese merhaba. kizim 4 saat beklemenin ardindan torbaya 2 damla cis yaptigi icin sadece kulture bakildi ve enfeksiyon goruldu. dr ilac verecekmis. bugun vedat beye gittik bi guzel fircamizi yedik geldik ohaoldumsmile
anlattiklarini sizinle paylasayim. 7.aydan sonra bebekler gece kalkmazlarmis. gece sindirim sistemleri calismazmis ama sen su ve meme verirsen onu calismaya zorlarsin ve bebek aliskanlik icin kalkar dedi. bundan kesinlikle gece beslenmesi yasak su dahil.
artik senin yediklerini yiyecek dedi. ona ozel yemek yok. mamalr ve hazir sutler kesinlikle yasak. kahvalti verdin yemedi mi meme verilmicek oteki ogune kadar. eger kahvalti yaparsa odul gibi meme verilecek iserse emer.

Son düzenleme:
keşke alıştırabilsek gece uyanmadan uyumasına nasıl olcak işte yırtıyor kendini off
mutlaka kucak istiyr yattıgı yerden de pışpışlanmayı kabul etmiyrrr uykulu agzı acık meme bekliyr
sinirlerim zıplamış durumda zaten suanda uyku denen bişi yok cocukta benim uykum geldi sersem gibiyim zorla uyudu simdi Allah ım sinir oldum
Rabbim hasta bebişlerimize tez zamanda sifa versin inş. ameliyatada gerek kalmaz inşallahh

butun bebişlerı allahtan şifa dılıyorum.arkadaşlar benımkıdı 5 aydır kusuyo nappacam bılmıyorum gelişimı ıyı çok şukur ama kusmalar bıtmıyo bı turlu.

inanilmaz zor bir geceydi. esimle resmen yatmadik :2:
ne meme ne su verdik. sabah kahvalti yapmadi. dr nin dediklerine uymaya calisiyoruz. 7-7.30 arasi kahvalti yemezse 12-12-30 da oglen yemegi ve yogurt var.o zamana kadar meme yok.ac ac duruyo simdi. kiyamiyorum da zaten hastamafoldumben

amanın çok fenaymış bu doktor:) gece susmassa gelip susturcakmıymış..kim istemez deliksiz uykuyu ama öle konuşması kolay..hem her bebek farklıdır her yöntem hepsinde tutmaz..

butun bebişlerı allahtan şifa dılıyorum.arkadaşlar benımkıdı 5 aydır kusuyo nappacam bılmıyorum gelişimı ıyı çok şukur ama kusmalar bıtmıyo bı turlu.
nası yani ilk 4 ay ksumuyodu sonramı başladı..kusan bebek kadar feci bişiy yok insanın sabrı altüst oluyo Allah kolaylık wwersin..yawruya da şifa..

çok zor buket ya bi anda nası alışıcak çocuk..inşallah kolay olur alışması ben cesaret edemiyorum şahsen..dün acıcık dediği olmadı diye katıldı kaldı sıpa mahwetti bizi..

selam arkadaşlar,
sizleri ve topiği takip ediyorum fakat yazmaya ve yetişmeye çok fırsatım olmuyor,
herkesin yavrusunu tek tek öpüyorum,
hasta yavrulara Allahtan acil şifa diliyorumm

dayanamdım buketçim sana yazıcamm
ben hiçbir zaman bu denli katı kurallara uymam,çocuğumu da uydurmam,yazık,
bir düzeni var çocuğun,bunu biz yaşayarak öğreniyoruz,tecrübe ediyoruz,
ne demek meme yok,mama yok,
ne saçma,
buketçim canım sözüm sana değil asla yanlış anlaşılmasın,bir çocuk doktorunun bu denli katı çizgilerde oluşuna şaştım sadece,bir de ünlü bir doktor bu anladığım kadaıyla..
Bu şekilde çocupa bir şeyler öğretilir mi yaa,ben olsam hayatta takmaz,aynen devam ederdim bildiğime hıh :umursamaz:

Son düzenleme:
ben de bazi kurallar uyguladim/uyguluyorum ama boyle ac birakarak birseyler ogretmeye calismak benim tarzim degil.Zaten sunun surasinda daha ne kadar emecek,ya sutum kendiliginden bitecek ya da belki kendisi istemeyecek emmeyi diye alabildigi kadar alsin diye ugrasiyorum ,gece bir kere kalkiyor 5 bucuk gibi emziriyorum.

bizim doktorumuz da bebeklerin gece ac olduklari icin degil ,uyandiklarinda tekrar kendi kendilerine uykuya dalmayi bilmedikleri icin agladiklarini soylemisti.Deliksiz uyumasi icin ,aliskanliklarindan vazgecmesi gerek,onda da zorlanirsin biraz ama duzene girer.Kolay gelsin canim.

bugune kadar ben de uymadim oyle kati kurallara. kizimin kilosu da az. sadece reklamlarla azicik bisiler yiyodu. idrar yollarinda enfeksiyon cikti iyice huzursuz ve artik reklamlarla da yememeye basladi. gece beslenmesi icin kesinlikle adama katiliyorum cunku bilimsel gerecekler var ortada. bize de ingilizce bi makale verdi zaten bu konuyla ilgili. yurtdisinda bu isin uzmanlari tarafindan yazilmis olan. gece uykudayken buyume hormonu salgilanirmis ve 7.aydan itibaren bebekler gece acikmazlarmis.cunku sindirim sistemi o saatlerde calismazmis.ama sen ona su dahi versen sindirim sistemini calismaya dogru itiyomussun ve bi sure sonra bu bebekte aliskanlik yapmiyomus. dolayisiyla bebek gece uyanmalara basliyo bu da bebegin buyume hormonunun duzgun salgilanmamasina neden oluyo.bize verdigi makelede de aynen boyle yaziyodu. bunu alistirmak biraz zor olacak. ama biz dun basladik.
beni asil dusunduren yemek olayi :gitme: goturdugumuz dr yi esim aradi bugun ilac verecekti sonuca gore. yeme isini ilac bittikten sonra yapalim demis. cunku 17 saat boyunca agzina lokma koymadi o yontemle ben de dayanamadim ve biraz muzlu muhallebi verdim (maalesef reklamla). dr de bunun hastalikla ilgili olmadigini kararimizdan vazgecmememiz gerektigini, suan denizin direndigini soylemis. bunu uygulayabilir miyim bilmiyorum. dun bekleme salonunda adamin hastalariyla da konustum ve hespi cok memnun. kimse bebeginden sikayetci deildi ozellikle yeme konusunda. bebeklerinin herseyi itirazsiz yedigini soylediler. deniz hasta olmasa belki ben de direticem bu konuda ama maalesef hastalik dusunduruyo beni mafoldumben
bide adamin deneyimine ve bilgisine cok guveniyorum acikcasi. kendisi houstonda da calismis ki houston usa da tibbin en ileri oldugu yer bildigim kadariyla...
neyse cok uzattimohaoldumsmile
ben de kararsizim ne yapicam bilmiyorum yemek konusunda:sinifsinif:

senin için sorun yoksa,benim için hiç olamaz,
ben bilimsel gerçekleri,hele hele insanların memnuniyetleri yada memnuniyetsizliklerini hhhiiçç mi hiç dikkate almıyorum..
adamın amerikan tarzı olduğu belli zaten,ki benim için cennetten gelse ben uygulamam bunları o ayrı
ama sonuçta her anne-babanın yaklaşımı farklı ve sonuçta herşey yavrularımız için,
Allah yardımcımız olsun hepimizin canım..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…