2009 Ekim Anneleri

slm kızlar zeyneb düngece çok hutsuzdu kabızdı yine geçmeyen kabızımız var ve doktora gittik gece 38.5 ateşlendi sabahladık çok agladı sabaha kadar neyaptıysam agrısını geçiremedim
ateşini düşürdüm tam yine çıktı gece tam 3kere ılık duş yaptırdım fitil attım calpol verdim bileklerine ıslak mendil koydum yokyok sabah doktora götürdüm anal fisür dedi cerraha yönlendirdi 1de tekrar gidicez inş bişi çıkmaz kuzumda kanıyo yaparken dedim çok zorlanıyo hemen baktıralım dedi

yawrum kıyamam ya..
karnım biraz indi ewet..wede kilo wermeye başladım aylar sonra şükürler olsun..inşallah böyle dewam eder..

çok geçmiş olsunn

arkadaşlar ben doktorumuza hafta sonu iştah açtığınıda yazdığınızdan çinko şurubu vermesini istedim. Kafanızı karıştırmak istemem ve biliyorum bu şurupları doktorlarınız verdi ama, benim doktorumun dediği, demir ilacı ile çinko ilacının birlikte kullanımı çok tehlikeliymiş ve ne yazıkki ülkemizde bu önemsenmeden bebeklere verilyormuş. Sanırım bebeği zehirliyormuş. Bu ilaçların tek kullanımı gerekiyormuş yani 1 yaşına kadar mecburen bizler demir ilacı kullanmalıyız bu yüzden çinko kullanmamalıyız. Bilmem anlatabildimmi?

Musyas bişey sorucam sen iştah şurubu kullanıyordun yan etkilerinde kabızlık olabilir mi? Bu yüzden kızın sürekli kabız oluyor olabilir mi? Bir de ailede kabızlık varsa bu iş genetik haline de gelebiliyor. Ayrıca sezeryan doğumlarda özellikle haftasından önce doğumlarda gaz ve bağırsak problemleri sıklıkla yaşanıyormuş, bu da prebiyotik eksikliğinden mi ne oluyormuş.

zezecim antibiyotik geçen hafta bitti. idrarını hala alamadım... artık streil suyla silip poşet takmaktan kıpkırmızı oldu kızımın o bölgesi Allah yardımcım olsun... hepimizin..

Nil'imin annesi geçen haftasonu 2 gün bizde idrar vermeye uğraştık çok acı bir deneyimdi seni anlıyorum. Biz sadece kuruladık ve torbayı o şekilde taktık, başka herhangi birşey sürmedik. Birde tecrübe ettim torbayı bağladıktan sonra altına bez bağlama, bebekler çok hareketli torba dolsa bile geri beze akıyor ne yazıkki. Biz en son öle yaptık. Uyursa altına alt açmayı ser ve bizde olduğu gibi kötü süprizlerede hazırlıklı ol. Lakin zeynebim babannesinin düz renk halısını renksiz bulduğundan güzel güzel boncuk kondurdu. Bir de genelde oturtmadan ayakta tut. Yardım edicek biri varsada önce karpuz yedirin sonra 2 bardak alıp suyu bardaktan bardağa boşaltın ve küçük sesinizle çişşş çişşş deyin evet bunun sonucunda biz verebildik idrarı. Umarım sende tez zamanda verip kurtulursun bu işkenceden.

zencefinem dedikelrinin hepsini yaptım ama yok.. bide bu poşetleri eczanaden aldım o kadar dandikki yapışmıyo.. fethiyedeyken de eczaneden aldıklarım böyleydi.. neden eczane de böyle dandik satıyolar anlamadım.. hiç satmasınlar ozaman.. gidip eczacıya fırlatasım geldi..

gecmis olsun Yasemin,insallah zeybeb duzelir , dogdugundan beri sorunu bitmedi cocugun.

Sana tavsiyem bebekler icin yulaf ezmesi varsa onu formul sutuyle karistir yedir cok ise yariyor kabizlikta , ceylin kabiz oldugunda sabah kahvaltisinda yulaf ezmesi veriyorum bagirsaklari calistiriyor duzene sokuyor.Hem cok faydali sagligi icin.

Benim verdigim Yulaf ezmesi boyle bebekler icin olani ,kepek gibi.

gulnurcum sizin iste cok zor,bu poset isi ne oluyor nasil oluyor anlamadim,madem zor daha kolay bir yolu yokmu bunun,benim hatirladigim kadariyla ceylin yogun bakimdayken idrarini kontrol etmek icin bezinin icine steril pamuk koyuyorlardi hani bizim kullandigimiz yuzumuzu sildigimiz yuvarlak pamuklar varya onun gibi,daha sonra o cisini yaptiktan sonra yani pamugu bir kabin icine sikiyorlardi :))) cunku ceylinde hep igneler vardi elinde kolunda kimildamasini istemiyorlardi,sen de denesene belki ise yarar temiz 1-2 parca pamuk koy sonra onu eldiven giy bir kabin icine sik canim.

canım benim hastanede vermedilermi sana, ben hastaneden aldım hemde tomarla kadın benim beceremiyceğimi anladı muhtemelen bol bol verdi:))))
bebişin çişi geri dökülmediği ve çok terlemediği sürece çıkmıyordu verdikleri, hastaneden istesene canım sende. Kurula muhakkak takmadan önce. Allahım sana sabır versin nilimede bol bol anladın sen onu.

zeldddaaammm fıstığım nasılsın bakalım ninca ceyljin neler yapıyor". Zeynepim şu anda benim yazmamı engellemeye çalışıyor, iyicene fırlama oldu, az önce gitmiş yürütecin alt kısmına girmiş doğası gereği sıkışmış bana bağırıyor kurtar diye bütün çekmecelerin kulbu çıkarıldı,ama hala açıyor nasıl açıyor anlamadım. Bir de yemek problemimiz var onu hiç açmıyorum zatennn

iyiyim askim nasil olayim bu ceylin de cok firildak,ne istedigini bir bilsem,surekli isaret parmagiyla istediklerini gosteriyor emir verir gibi yeni huyumuz bu.Ben de bilgisayari surekli ceylinle kavga ederek kullanmaya calisiyorum :)) bizim yemek problemimiz yok Allaha cok sukur insallah zeybepcigiminde istahi tekrar duzelir, 2 disimiz var gerisi gelmedi :)) sen hala ankaradamisin dondun mu izmire.

saolun canlarım ateşlenme kabızlıktanmış bagırsakları tembelmiş erken dogdugundan kaynaklanıo dedi anal fisür olmuş kızım makatında çatlak var malesef canı çok yanıodu kanlı yapıodu sebep buymuş tedavimiz başladı v,tam,nerle beraber günde 9ilaç yutucak zeyneb pansuman yapcaz hergün ve magnezyumlu ilaç verdsi eve geldik anında mıçtı zeyneb şükür çatlak kremi verdi bide inş. çabuk toparlaraşkım çok üzülüom o hasta oluncaaa 1aydır günde 1ögünle günü tamamlar oldum

zelda cnm bnm araştırmam lazım varmı o yulaftan burdada saol cnm fikir verdiğin için yarın bakıyım marketlere bi

gecmis olsun musyascim bende zellda ya katiliyorum ama sana tavsiyem madem surekli kabizlik sorununuz var hani su tahil mamalari varya( arpa,bugday...) herobaby gibi su ile karistirip veriyorsun iste onlardan sabah kahvaltisina mutlaka koy ve aksam yemegindede biraz ver onlar bagirsaklari calistirmakta bir numara.ALlah sifasini versin insallah

ay zeldacım pamukla olacağını sanmıyorum... çünkü popoısunu sabunla yıkıyayım durulayıp alınması gerekiyo bunun.. pamuğa pislik bulaşma ihtimali çok yüksek...poşetle aldığıma bile bulaşmıştı bi seferinde... bu hastane yıkamayı da kabul etmiyo ilaçlı suları var ve kaynatılıp soğutulmuş su olduğunu düşündüğüm suları onlarla temizledikten sonra poşeti taktırıyorlar. ve pamuğa toplanacak idrar ne kadar olur ki. sonuçta hareket ediyolar..neyseki biraz aldım.. ama zencefinenin dediği gibi uzunca süre ayakta tuttum oturmasına izin vermedim... biraz yakaladım... ama bu poşetide ilaçsız takmıştım yani sadece yıkıyıp durulıyıp.. umarım temiz çıkar...

zencefinem vermez olurlarmı onlar bitti... 1haftadır almaya çalışıyorum işte:))))))))verdikleri steril suda bitti. gittim eczaneden alıp kendim suları hazırladım...off temiz çıksa bari...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…