2009 Ekim Anneleri'nden 2010 Ekim Anneleri'ne Tavsiyeler

kızlar ayrıca şunuda yazayım benim ellerimde uyusma olmuştu 5.ayımda ve hiç bi kumasın dokusunu hissedememiştim.battanıye falan alırken satıcı kıza soruyordum hangısı daha yumusak diye,o derece yani.son zamanlarınızda ne durumda olacagınızı tahmın edemıyorsunuz o yuzden son anlara pek bı hazırlık bırakmayın derım.

ilk kıpırtılrı muhteşemdi bebeğimin içimde sanki kelebek kanat çırpıyor gibiydi :)

bencede kesinlikle son dakikaya alışveriş bıurakmayın. ben çok ağırlaşmıştım. çıkamamıştım doyasıya alışverişe

Dünyanın en güzel 2. duygusunu yaşayan anne adayları(1. tabii ki onu kucağına alıp koklamak)topiği geç farketmişim bende nacizane bişeyler paylaşayım istedim.

1.)Doğumdan birgün öncesini bile dolu dolu yaşamaya çalışın.Gerçekten insan stresli oluyor ama herşey geçincede keşke daha sakin kalsaydım diyor.
2.)Eşinizle olmadığınız kadar yakın olun,bebeğin hareketlerini beraber izleyin.Kamera ve fotoğraf ile tüm zamanları kareleyin.Benim tüm haftalara ait yandan resim albümün var,en sonda lohusalık halim.
3.)Lütfen bebeğe yarar diye herşeyi yemeyin.Ben hamileliğim boyunca sadece 9 kilo aldım ve bebeğim 3550 kilo 51cm ve gayet sağlıklı doğdu.
4.)Doğumla ilgili planınız hazır olsun.Benim gece yarısı aniden suyum geldi ve daha önceden bununda olursa diye planını yapmıştık.O halde banyo bile yaptım.Aman ha stres yook,öyle hemen gelmiyor bebek:))
5.)Canınızı sıkmayın,dünyanın en güzel kadını gibi hissedin kendinizi ve bu ayrıcalığın kıymetini bilin.
6.)Mideniz çok yanabilir ki ben bu yüzden uyuyamazdım bile.Maden sodası kısmen işe yarıyordu bende birde gaviscon şurup.Ekşime ve ağzınızda demir yutmuş gibi tarif edebileceğim tuhaf bir tatta olabilir.Meyve yiyerek ve limonata içerek bu tadı bastırmaya çalışıyordum ben.
7.)Mutlaka bir günlük yazın.Ben hamile olduğumu öğrenir öğrenmez başladım hala yazıyorum.Yusufum büyüyünce okusun ve kendi bebekliği ile ilgili herşeyi çocuklarına anlatsın diye.
8.)Ahhh o ayaklar.Benimkiler zaten 39 numara idi şimdi hala ayakkabı bulamıyorum.Bir numara büyüyor.Ayakkabı seçimine dikkat!
9.)Bol bol yürüyün.Sıcaklarda değil ama akşam üstü mesela.Ben eşimle gece çıkardım.Yavaş yavaaaş ama hep yürüyün son aylar.İnanın rahat doğum oluyor.
10.)Bebek giysilerini aşırı almayın.Çabuk büyüyorlar.
11.)Eşinizin dostunuzun hatta tüm toplumun hamilelere karşı hassasiyetini iyi değerlendirin zira doğumdan sonra papucumuz dama atılıyor ve tüm ilgi bebeğe...
12.)Zaman zaman aşırı kusma zaman zaman akıntılar hatta bende olduğu gibi kanama...Doktorunuza haber verin ama lütfen teelaşlanmayın.Ben 10. haftamda kanamam gelince çıldırıyordum bebeğime bişey olacak o anki korkum ve telaşım(ağlamaya başlamıştım)daha zararlıydı oysa bebeğime.Tabii ki hemen dr. haber vermek gerek ama sakin daha öncede birçok anne bunları yaşadı.
13.)Lohusa döneminde kimle kalacağınızı belirleyin zira hamilelikten daha hassas bir döneme giriyorsunuz.Ben eşimle kaldım,15 gün izne çıktı.Annem hayatta değil akrabalarım ben başka şehre geldiğim için uzak...eşimin ailesinide kibar bir dille ben istemedim.Bu da tercih meselesi tabii kimle gönlünüz hoş olacaksa onu seçin.Aman bişey dersem kırılırları bırakın siz üzülmeyin bu dönem önemli olan bu.
14.)Kesinlikle sigara alkol vs...uzak durun.İçiyorsanız bırakamam demeyin.O bebek bunu haketmiyor.
Çay ve kahve tiryakiliğiniz varsa eskisi kadar kolik olmayın.
15.)HAYATINIZIN EN GÜZEL ANLARI...MUTLU ve HUZURLU KALMAYA ÖZEN GÖSTERİN.ŞİMDİ BEBEĞİNİZE DOKUNUN VE SENİ SEVİYORUM DEYİN.SONRA AYNADA KENDİNİZE...(Zira bir dönem aynaya bakmak istemeyeceksiniz:)))

Son düzenleme:
slm kızlar ben elif yeni üyeyim 3aylık hamileyim belim felaket ağrıyo kontrole gidiyorum bişe yok ama devamlı ağrıyo anlamadım gitti fikri olan varmı

Merhaba 3 aylıksan muhtemelen Ekim'de doğum yapacaksın değil mi? O halde 2010 Ekim Anneleri topiğine katılabilirsin canım.

Ben bir şeyi çok merak ediyorum. Hani hamileyken çocuğa klasik müzik ya da sakin tonda herhangi bir müzik dinletirseniz doğum sonrası bebek o müziği duyunca sakinler ve ağlamayı kesermiş. Bunu deneyen oldu mu doğru mu bu acaba?

ben denedm müzik olayını doğru.bebeğim 6,5 aylık hala ninnileri istio duymak.
bence her anı doya doya yaşayın.çok çabuk geçio zmn.saki ben geçen yıl bu zmnları hiç yaşamamıştm gibi.allah eli ayağı düzgün aklı başı yerinde bebekler versin hepimizeee...

kızlarrrrrr daha doğrusu güsel anneler bende ekimde anne olucam inşallah şuan 21 haftalık oldu kızım en başından son sayfasına kadar okudum yazdıklarınızı hepinize öyle çok teşekkür ederim kii hepimiz adınaaa her dediğinizi tek tek uyguluycam inşallah zaten çok güsel uyuyorumm ama yürüyüşe üşeniyorum sanki ama onada başlıycam çok çok teşekkür ederim tekrardannn...

Daha önce uzunca bir liste ile nacizane tecrübelerimi paylaşmıştım sizlerle.Bugünde Yusuf için yazdığım günlüğe bakınca aklıma geldi geçen yıl bugünlerde yani 22.haftamda 422 gr. 21cm.lik bebeğim karnımda iyice coşmaya başlamış tekmeler anlamında...

İnanılmaz güzel ya..Lütfen günlük hayatın telaşında,stres ve ağrıların ve amaan çok ağırlaştım bahanelerinin ardında kalıp bu muhteşem günleri miskin miskin geçirmeyin.

Neyse ben bu aralar isim listesi hazırlamışım baba ile beraber.
Temmuz ayında alışverişe çıkmıştık,büyük ve zevkli bir alışveriş.Eşim o gün bana uzaylıymışım gibi bakıyordu,yorulmak bilmemiştim.
Ayrıca doğuma hazırlık için alıştırmalar yapılıyor değil mi hanımlar?
Kegel egzersizleri okuduğunuz kitapların sayfalarında kalmasın,uygulayın.
Bu arada hokka gibi burnum bu aylarda binlerce arı sokmuş gibi şimişti ve lohusalıkta da devam etti,takmayın öyle kalmıyor.
Çatlaklar genetik,eğer aile geçmişinizde bu çatlak hikayesi varsa büyük ihtimal sizde nasibinizi alıyorsunuz.Ben annemden torpilliydim.
Çok kilo almadık umarım,22.haftamda ben henüz 2 kilo almışım.
Yine gelirse aklıma yazarım bişeyler....

oooo yusufun annesii sana ayrı teşekkür ediyorummmm
süpresinn tam duymak istediklerim bunlardııı allah sana kuzunla upuzun bir ömür versin inşallah..

kızım 9.ayın giriyo konçertoyla büyüdü ve hala dinliyo hermüzigi sever oldu ama klasik müzigi çok seviyo ve dünyanın sesinide yapsan o uyuyo sadece müzik duysun yeterli misafir gelse hiç etkilenmioz müzik ruhun gıdası anne karnında başlayın sizlerde sakin bebek olur hemmopuyorumnanaktan

Merhaba kızlar....Tecrübeli annelere bişi sormak istiyorum. Hani şu yıkanabilen pamuk/bambu bebek bezleri var ya, eski usule benzeyen. Onlardan kullanan var mı? Tavsiye ediyor musunuz? Nette buldum hoşuma gitti. Hazır bezlerde kullanılan maddelerin eninde sonunda zararı ortaya çıkacak. Gezmeye giderken falan kullanılır ama evde normal vakitte yıkanan pamuk bez kullanmak sağlıklı geliyor bana. Kullananlar varsa lütfen deneyimlerini paylaşırlar mı? Netten almayı düşünüyorum da yavaş yavaş...

Cnm bnim bilmiorum kullanmadım onları şahsen ama öyle çok zamanın olmuyo canım başka şeyleri yıkamaktan onları yıkamaya bilmem vaktin kalırmı hazır bez büyük kolaylık evet sağlıklı olup olmadığı tartışılır ama o dediklerinde eski usul değil ki tam olarak sağlıklı olsun yani sen onu sürekli kaynatıp kullanmıyacağına göre ...

Doğru diyorsun canım, madem yapacaksın tam yap desene..Hala kararsızım..

Bide sana tavsiyem öyle çok stok alma yani 1 paket falan 1 numara al 1-2 paket belki 2 numara eğer stok yapacaksan da en az 3 numaradan yap tabii hazırlardan almaya karar verdiysen
bebeğinin doğum kilosu belli olmaz ben doğumdan beri prima kullanıyorum çok da memnunum ama mesela 1 numarada 2-5 kg arası diyo ama anca 4 kg a kadar kullanabiliyosun ilk aylar çok çabuk büyüyolar o yüzden biraz büyük bedenleri stok yaparsan elinde kalmaz bide nacizane bi tavsiyem daha tek bi bezde karar kıl deniyim bi onu bi onu diye alırsan pişik yapıyoo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…