2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Geçmiş olsun canım. Benim doktorum hiç istemedi.

sağol canım benim... şu smear testini de hiç sevmem ya,,, sonuç bekle falan... doktorum bu dönemde yapıyorum diyo, enfeksiyon var mı yok mu diye.... kontrol ediyorum diyor... ama ben yine de geriliyorum...

bu arada pazartesi içim ultrasona giricem tekrardan, başka bir hastane... sırf cinsiyeti için... bakalım ne olacak... umarım bebecik yine yapıtırmaz bacakları... lütfen aç artık, annen seni merak ediyooooooooooooooooo :)

Ben gebe kalmadan 3 ay önce yaptırmıştım ,ama benim dr. istemedi uyuz kadın zaten ben bişey demedikçe istemiyordu , başka dr. gidince sorucam gerekli mi diye , gerçi yapılması bizler için iyi .

Evet sonuç beklemek sıkıcı hakkaten. Ama iyi çıkar bence sorun yoktur. Evet ya göstersin bıcırıkta öğrenelim bakalım paşamı prensesmi??

Canım ben ilk kontrole gittiğimde yapmıştı doktor ve temiz çıkmıştı. Ben yılda biz kez yapılsa yeterli siye biliyordum ama böyle sık yaptırmak mı gerekiyormuş?

ay canım bilmiyorum ki.. ben,m rahim ağzında küçücük bir yara vardı, 2 ay önce parça aldılar, temiz çıktı, doktorum her kadın da olur önemli değil dedi temiz çıktığında.... smear testim de temiz çıkmıştı... hatta ilaç vermedi, tedavi yapmadı... üzerinde bile durmadı.... şimdide anlamadım , 2 ay sonra tekrar istedi... ben de ne için dedim... enfeksiyon durumu var mı yok mu kontrol için dedi.

sonra ben smear testini başka bir özel yerde yaptırdım bugün, oradaki doktor da ne gerek var 2 ay önce zaten yaptırmışsın dedi... ben de yara vardı dedim. o da önemli değil, hamilelikten sonra bakılması lazım dedi bunlara, sen önce doğur sonra tedavi olacaksan olursun dedi...

anlamadım gitti

kızla ben cıkıyorum herkese saglıklı sıhhatlı gun dılerım. kızım uyumusken bende bıraz dınlenım. hepınızı öpüyorum

Dün geceden beride benim yemek borumda acaip bir yanma var. Kızlar sizce bu reflümüdür?

20 haftadan sonra bende de başladı dr söylemişti olucak diye bebek büyüyor annesi :)

Bencede yılda 1 kez yaptırmak yeterli cnm ama okadar sık yaptırmak neden bazen para içinde yapıyorlar fazladan testleri

Evet sonuç beklemek sıkıcı hakkaten. Ama iyi çıkar bence sorun yoktur. Evet ya göstersin bıcırıkta öğrenelim bakalım paşamı prensesmi??

inşallah pazartesi belli olacak teyzeleri, paşa mı prenses mi?

tabi ki kocama göre kızmış bebek, yüzünü benzetmiş ultrasonda kıza... ay bende çok güldüm, ben elini ayağını zor görüyorum, sen de bana yüzü kıza benziyo diyosun dedim....

Canım , ya bence korkacak bir şey yok ama ben 3 doktorada görünmüştüm bende de yara var , ve yaralar tedavi edilmezse ilerde Allah korusun ciddi sorunlar açabilir ( rahim ağzı kanseri ) ,bana bakan doktorların üçüde hamile kal doğur ondan sonra , tedavi edilir dediler .Yani şu aşamada tedavi mümkün değil .

Neyse canım sonuçta fazladan yapılan kontrolün bir zararı olmaz. Belki yara nedeniyle ikinci kez test yapılmasını uygun görmüştür. Umarım bunun sonucu da temiz çıkar.

Kızlar şu şeker yüklemesi testinin sağlık ocağında mı , hastanede mi yoksa aylık kontrole gittiğin doğum doktorunda mı yapılması gerekiyor? Bilgisi olan var mı?

20 haftadan sonra bende de başladı dr söylemişti olucak diye bebek büyüyor annesi :)

Doğru diyosun tatlım. Zaten kıpraşmayada başladılar ya. Normaldir yani :ecrin_bebek:

sırnaşık şey benim eşimde erkek bu erkek demişti. Kızım gösterdi babasına kız olduğunu :roflol:

sağol canım ya içim rahatladı biraz...

Doğru diyosun tatlım. Zaten kıpraşmayada başladılar ya. Normaldir yani :ecrin_bebek:

sırnaşık şey benim eşimde erkek bu erkek demişti. Kızım gösterdi babasına kız olduğunu :roflol:

bakalım bizim ki babasına ne gösterecek... ay ne komik oldu bu yazdığım da....

Gülayyyy ulusa gidebildin mi? geçtiğimiz hafta sonu ? Ben Kızılay da Moda Düğmeye baktım süper şeyler var fikir edinmek için acaba Suluhanda o kadar çeşit var mıdır ?

dilekcim şeker yüklemesi ne demek... kızlar ben cahil kaldım valla bu aralar...

Şeker Hastalığı Tarama Testi

Gebelik, başta duyarlı bireyler olmak üzere (kilolu anne adayları, ailesinde şeker hastalığı olan anne adayları gibi) daha önceden hiçbir sorunu olmayan bireylerde de şeker hastalığı oluşma riskini artıran bir durumdur.

Bu yüzden anne adayları 24-28. gebelik haftaları arasında şeker tarama testine tabi tutulurlar.PPG (tokluk kan şekeri) adı verilen bu testte anne adayına günü herhangi bir saatinde açlık yada tokluk durumuna bakılmaksızın 50 gram glikoz (saf şeker) içirilir ve bir saat sonunda kan şekeri ölçümü yapılır.Test sonucu belli bir değer üzerinde bulunursa bu kez 100 gram glikoz ile şeker yükleme testi yapılır.(OGTT) Bazı risk faktörlerinin varlığında 50 gram ile şeker tarama testi yerine direkt olarak şeker yükleme testi yapılması daha uygun olabilir.

Kan Biyokimyası Gebelik döneminde özellikle gebeliğin erken dönemlerinde başta karaciğer ve böbrek olmak üzere organların işlevlerini değerlendirmek için bir çok kan testi istenme yaklaşımı doktorlar tarafından yaygındır.Belli bir hastalığı olmayan bir anne adayından bu tetkikleri istemenin gerekli olup olmadığı henüz tartışma konusudur.Yine gebelik başladığı andan itibaren kan biyokimyası önemli değişikliklere sahne olur.Buna bağlı olarak kanda bulunan maddelerin normal değerleri değişir ve yorum yapmak zorlaşabilir, hatta yanlış yorumlar yapılabilir.

Benim görüşüme göre, “kan biyokimyası ölçümleri” tercihen gebelik öncesi dönemde yapılmalıdır.Gebelik döneminde yapılan ölçümler ise yorumlanırken çok dikkatli olunmalıdır. Yapılacak olan tetkikler kan sayımı, kreatinin (böbrek işlevlerini değerlendirmek için), SGOT ve SGPT (Karaciğer işlevlerini değerlendirmek için); yemek yenilen zaman dikkate alınmadan herhangi bir zamanda bakılacak kan şekeri şeklinde olması yeterli olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…