2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

aman dilekçim hastanede yaptır sonra benim kan olayına dönmesin çünkü dr sağlık ocaklarında değerlerde oynama olduğunu söyledi bende sağlık ocağında yaptırcaktım şker yüklemesini ama vazgeçtim dr umun hastanesinde yaptırcam nasipse ...sende öle yaptır bence

Tamam canım sağol bende hastaneye giderim öyleyse...

Gülayyyy ulusa gidebildin mi? geçtiğimiz hafta sonu ? Ben Kızılay da Moda Düğmeye baktım süper şeyler var fikir edinmek için acaba Suluhanda o kadar çeşit var mıdır ?

canım ben tüm malzemeleri aldım ve sadece 30 milyon tuttu ve nerden biliyomusun euro floradan.... gittim buldum valla, suluhana üşendim, ben maliyede çalıştığımdan yakın geldi bir de bana... aldıklarım da dantelli bir sepet, 24 tane mavi renk balonlar şekerleri bağlamak için, 50 metre beyaz kurdela, 50 metre mavi kurdela (kurdelayı daha az alacaktım ama paket halinde satıyorladı, bir sepetinin içine çubukları koymak için sünger gibi bişey, bursa kumaş pazarından da mavi ve krem rengi 1 metre tül... hepsi otuz ytl tuttu....

sağol canım... sen olmazsan benim ağzını açmayan doktorum söylemeyecek bişi :dance:

Aaa ne güzel , çeşit varmıy dı peki ? Uygun fiyata gelmiş bence hepsi ...

Gebeliğin 24-28.haftasında 50 gr glikoz içilerek yapılan bir testtir.Buradaki amaç kan glikoz seviyesinin vücut tarafından dengede tutulup tutulamadığını anlamaktır.Bu yöntemle diyabete gebelik sırasında eğilim var mı yok mu anlaşılabilir.Sadece açlık kan şekeri bakılması bize tam bir fikir vermez.Bu yüzden her gebeye mutlaka şeker yükleme testi uygulanmalıdır.Eğer kişinin ailesinde şeker hastalığı olan birisi mevcut(anne,baba,kardeş gibi) ise o zaman yükleme testi gebenin doktoruyla ilk karşılaştığı anda yapılmalıdır. Genellikle yükleme testi öncesi açlık şekeri de bakıldığından test günü en az 8 saat aç olmak gerekir.Sadece yükleme yapılacaksa mutlaka aç olmak gerekmez.Test öncesi kan alınarak açlık şekeri bakılır.Daha sonra gebeye 50 gr. glikoz içirilir.60 dakika sonra tekrar kan alınır ve şeker(glikoz) seviyesine bakılır.Bu değer 140 altında olmalıdır.Eğer 140-200 arası ise test sonucu şüphelidir ve daha ayrıntılı bir test olan 100 gr. glikoz yükleme testi uygulanır.Sonuç 200 üstü ise gebelik diyabeti olduğu anlaşılır ve tedavi edilmelidir.Bu gibi sonuçlarda HbA1c denilen ve geçmiş 3 aylık kan şeker seviyesini gösteren test yapılmalıdır.

100 gr. glikoz yükleme testi ise daha uzun sürer.Açlık şekeri için kan alındıktan sonra 100 gr. glikoz içilir.Sonra 60,120 ve 180.dakikalarda kan alınarak şeker seviyesine bakılır.Sırasıyla şeker seviyeleri 195,165,145 altında olmalıdır.Bu değerlerden 2 yada daha fazlası normalden yüksekse gebelik diyabeti olduğu anlaşılır ve tedaviye başlanır.

aman hakket ya ne çekiyoz bu dr lardan ama bu günlerde geçecekk elbettt Allah ın izniyle...

Aaa ne güzel , çeşit varmıy dı peki ? Uygun fiyata gelmiş bence hepsi ...

canım çeşit vardı ama ben yine kalpli olanları beğendim, yoksa it's a boy , yada ayakkabılı falan 10 a yakın çubuk vardı... aslında en uygun kurdela ve sepet oldu... çünkü aynı kurdelanın metresi erdoğan düğme ve diğer yerlerde 300 kuruş, burada yani 2 liraya 6-7 metre alıyosun buarada 50 metre alıyosun... tabi kurdela ilerde bana yarar diye aldım, kendi bebebişim için yani....

yani kalpler erdoğan düğmede de aynı fiyattaydı ama diğer çubuk çeşitleri yoktu erdoğan düğmede....

kızlaaaar biraz önce annemin ördüğü kazaklar, yelekler vs. resimlerini aldım kardeşimden... Bakın bakalım beğenecek misiniz??? :ecrin_bebek: :CüvCüv:

Kazağın inek modeli

Yeleğin tamamı

Yeleğin arı modeli

Pantalonun ön kısmı

Pantalonun arka kısmı

Yeleğin önü

Yeleğin arkası

Tamamı birarada kaydirigubbakcemile3

Sehercim süper bunlar yaaa. Bayıldım valla. Annenin ellerine sağlık. Güle güle giysin minik zuzuuuu :ecrin_bebek:

bayıldım canım çok güzeller ya süper olmuşlar

Gülay çok iyi almışsın walla, ben de suluhan'a gitmeyi düşünüyordum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…