2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Canım sinir yapma , eğer doktorun yoksa ve görünmek zorundaysan bu seferlik başka bir doktora görün hatta ara sana birini önersin bir seferliğine ...

bu doktorun muayene tarihi vermemesi de çok sinirime dokunmuştu zaten...
ne yapsam bilmiyorum...

sakura 4 mayısa çok fazla yokki. acil bişey yoksa bekleyebilirsin..

kontrolü aksatmak istemiyorum canım, bi de dediğim gibi bu ay için tarih falan da vermedi...
bu gidişle bırakıcam her ay kontrolü falan...
valla doktor konusunda çok şanssızım..

bizdede ben agırdan alıyorum:) eşim mobılyalar bakıyor begenıyor gel bakalım dıyor tamam bır ara dıyorum:) ama daha çok erken kızlar.

ben erken olduğunu düşünmüyorum canım. çilekten alcam, onunda gelmesi 1,5 ayı buluyormuş, sipariş verdikten sonra.... hele birde yaptırmaya kalksan 2 ayı geçer... daha perdesi, halısı var... araştırma yapacan bir de gidip bakacan... ben ce 8 ayada herşey bitmeli... daha sonra yazın sıcakta uğraşılmaz...

kızlar benim dr aşı için hiç birşey söylemedi

bircan canım hoşgeldin :) geçmiş olsun

Mervecim üzülme canım benim. Çok acil birşey yoksa bekle 4 mayısa kadar derim.

öyle yapmayı düşündüm aslında canım ama dediğim gibi, kontrol tarihi vermemesi kafamı kurcalıyordu zaten...
beklicem sanırım....

çilekten alacaksan onu çok erken almaya gerek yok. bende bakmıstım onlara. kadın bana hanı koku olayı varmıs ya mobılya kokusunun cıkması vs. gibi onlar cılekte yokmus.

bizdede ben agırdan alıyorum:) eşim mobılyalar bakıyor begenıyor gel bakalım dıyor tamam bır ara dıyorum:) ama daha çok erken kızlar.

Tabiki çok erken , ama bizim odaya çekidüzen vermemiz lazım yerlere laminat döşemek lazım , şimdi gidip mobilyayı beğenirsem hiç değilse perdesini , boyasını , halısını nevresim takımı ayarlarım mobilya gelir daha sonra ...Normalde 7. ayda almak daha mantıklı ama 7. y tam temmuz sıcağına denk gelecek ve ben belki hiç dışarı çıkmak istemicem bence sen eşinin teklifini çevirme fırsattan yararlan gez , fikir edin canım ...

yok canım bu ındırımler varken alıcam bende ama mayısın sonu gıbı almayı düşünüyorum

ben anlamadım canım sana demesi lazım şu zaman gel diye ki sen önceden muayene tarihini alasın... bana hep bir ay sonra gel diyo. ben de muayneden çıkınca hemen sekreterine koşup o tarihte randevu almaya çalışıyorum.. yoksa benimkini de seminer falan bulmak çok zor oluyo... ama istersen şimdilik başka bir doktora git, sonra gelince tekrar ona da gidersin... eğer her gitmen de ekstra ücret ödemiyosan. hem de bebeğini görüp rahatlamış olursun. doktorun deneyimli bir doktordu anlattığın kadarıyl aeğer öyleyse değiştirme derim canım... olur böyle şeyler, endişelenme... doktoru cebinden arayıp konuşmayı denedin mi?

günaydın kızlar nasılsınız ?...Benim şu sıralar bel ağrım ve ara ara karnım çok ağrıyor...Birde bişey sorucam ben çalıştığım için çayı çok içiyorum acaba bana ne gibi zararları var..Doktorda bişey demedi bana...

çay ve kahvenin zararlı olduğunu okudum.. bende bir hamilelik kitabı var da... ben ce klasik çay içmemelisin, belki doğal çaylar, ıhlamur, adaçayı gibi, onun zararı olmayabilir ama ben ce fazla içmemelisin çay artık.... ama ağrılarının bununla alakası yoktur. rahim kasların kuvvetlendiği için oluyordur, ben de var çünkü, bebek geliştikçe oluyormuş....

kızlar çok komik bir rüya gördüm:) artık oğlumun hareketlerını daha çok hıssedıyorum ya kafayı yıycem sanırım:)
rüyamda sagıma dönüyordum. oglum dısarı cıkacak gibi hareket edıyordu dokunmaya gerek yok gozle belli zaten:) eşime bak diyorum oda bakıyor kollarını ellerını her yerını karnıma bastırıp gösteriyor. sonra pipisini karnımdanda dısarı cıkarıp babasına gosterıyordu:):)

O konuda haklısın. Yani önceden belli bir tarih vermesi gerekiyordu sana ki sende ona göre kendini ayarlayasın.

değil mi ama, ben mi yanlış bişiyorum diyecektim ama mantıklı olanı da onun bi zaman vermesi, problem varsa yakın zaman yoksa daha sonrası için bişey söylemesi...

deneyimli bi doktormuş evet..
gayet güleryüzlü ilgil falan..
gerçi sormadan cevaplamıyor bi çoğu gibi :1closedeyes:
her aya ücret alıyormuş zaten canım, geçen ay ilk kez gitmiştim ben..
diğerleri bi ay kontrol diğer ay muayene diyor, muayene ücretsiz ama bu öyle değil...

diğer doktor, hastanede ilk testimi yaptırdığım bayan olan, da çok iyiymiş gidenler çok güzel anlatıyor..
ben de çok ısınmıştım ama özeli yok diye gitmemiştim...
bi de ilk görev yeri burası yeni mezun...
ayyy ne yapacağımı şaşırdım..
eşim "aslında iyi bi bayan doktor varken ona gitsen..." falan dedi ama dinlemedim...
kıskançlığından değil çok şükür hani dhaa rahat olur falan diye...
ne yapmalıyım... bilmiyorum...

geçmiş olsun ve gözün aydın bircan..

SAĞOL TATLIM DARISI OLMAYANLARIN BAŞINA

Hoşgeldin canım , geçmiş olsun :))Darısı başımıza ...

AMİN TATLIM SAĞOL

Günaydın kıslarr . Herkesler iyimi? Keyifler yerindemi?

Bircancım geçmiş olsun canım benim. Biraz ağrı yapabilir. Soğuk kolonyayla pres yap üstüne birazcık a.s.

EVET ARADA AĞRIYOR YANIYOR SIZLIYOR AMA ÇOK KÖTÜ DEĞİL BÖYLE YAVAŞTAN YAVAŞTAN BİR AĞRI

kızlar benim dr aşı için hiç birşey söylemedi

bircan canım hoşgeldin :) geçmiş olsun

SAĞOL CANIM

TATLIM SÜPER BİR RÜYAkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

kızlar günaydın. benden haberler çok iç açıcı değil. dün şehirlerarası uçuş için müsat miyim diye kontrol zamanımdan önce dra gittim. bebeklerimen birinin kafatasında kistler görüldü. muhtemelen ilerleyen haftalarda geçecektir dedi ama takip etmeliyiz dedi. bugn başka bir doktora daha gideceğim. sizden tek ricam ne olur du a edin ne olur bizim için.

adaçayı kesinlikle içilmeyecekler arasında.

ALINTI
Bitkisel çaylar her zamankinden daha fazla günlük hayatımıza girmiş durumdadır. Eskiden sadece aktarlardan alınabilen ve genellikle zahmetli işlemler sonrası hazırlanabilen bitkisel çaylar artık market raflarında poşetlerde kolay kullanıma hazır bir şekilde bizleri bekliyor.
Bitkisel çay dendiğinde aklımıza bunların aşırı kullanımında ciddi sorunlara yol açabileceği hiç gelmiyor, zira bitkileri her zaman ilaçlardan daha masum görüyoruz.

Gerçekte ise tam tersi geçerli:

Belli başlı bazı bitkisel çayların içinde bulunan etken maddeler özellikle çocuklarda ve hamile kadınlarda sorunlara neden olabilir. Eczaneden alınan ilaçların içerdikleri etken maddelerin her biri ve miktarları net olarak bilindiği halde bitkisel çaylar birden fazla etken madde içerebiliyor ve etken madde miktarının net olarak bilinmesi imkansızdır.

Hamilelik döneminde kadınların çoğu zencefil, ıhlamur, papatya, rezene, kuşburnu, normal çay, yeşil çay ve meyve çaylarını bulantı gidermek için (zencefil), sıvı ihtiyaçlarını gidermek için, sakinleştirici özelliklerinden faydalanmak için (rezene) veya lohusalık döneminde süt yapımını artırmak için (papatya, rezene, ısırgan otu çayları) kullanmaktadırlar. Bu sayılanlarda günlük miktar iki fincanı aşmadığı sürece sorun yok gibi görünmektedir.

Halbuki ismi masum gözüken ve bize aşina olan çeşitli bitki çayları, örneğin adaçayı, sinameki, fesleğen, keten tohumu, ahududu çayı gibi çaylar sıkça tüketildiğinde düşük yapma riskini, gebelikte kanama riskini ve rahim kasılmalarını artırarak erken doğum yapma riskini artırabilmektedir.

Ahududu çayının doğum kasılmalarını başlatıcı etkisi yüzyıllardan beri bilinmekte ve ebeler tarafından bu çay gecikmiş doğumları başlatmak için kullanılmaya devam etmektedir.

Bunlar yanında üçüncü bir grup bitki çayı ise artık hemen her markette rastlayabileceğimiz isimlerini az duyduğumuz veya hiç duymadıklarımız: Fesleğen, Biberiye, Lavanta, yaban mersini, sarı kanturon, melisa yaprağı, kediotu, oğul otu, aloe vera, karahindiba bunlara örnek verilebilir. Bu sayılan bitki çaylarının ortak özelliği gebelik döneminde kullanıldıklarında erken doğum, gebelikte kanama ve düşük riskini artırma olasılıklarının bulunması ve bu nedenle kesinlikle kullanılmaması gerektiğidir.

Bazı bitkilerin aşırı kullanımda sakat doğuma yol açtıklarına dair bazı bulgular bile mevcuttur.

Özet olarak hamilelik döneminde bitkisel çaylara masum gözüyle bakmak yerine günümüzde kullanılan ilaçların kökeninde bitkiler olduğu gerçeği göz önünde bulundurulmalı ve bitkisel çayları kullanmadan önce mutlaka doktora danışılmalıdır.

Bitkiler her zaman masum değildir.”Bitkisel tedavi ilaç tedavisinden iyidir” düşüncesiyle aktarlardan içeriği ve ne işe yaradığı bilinmeyen bitkilerin alınması ve kullanılması ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Bitkisel tedavi ancak bu konuda özel eğitim almış bir doktor tarafından yürütülebilir.

Hamilelik Döneminde Hangi İçecekler Güvenlidir?

Hamilelik döneminde en iyi tüketilecek sıvılar içme suyu, taze meyve suları ve süttür. Bunun yanında sıcak içecek olarak yine süt, sıcak çikolata, salep gibi içecekler tercih edilmelidir. Kolalı içecekler, çay, yeşil çay ve kahve kafein içerikleri nedeniyle günlük kullanımı maksimum iki birim (fincan veya bardak) ile sınırlanmalıdır.
Son zamanlarda sıklıkla reklamları yapılan enerji içeceklerinin içerdiği katkı maddeleri hamilelikte şeker metabolizmasını bozabileceğinden bu içeceklerden kesinlikle kaçınılmalıdır.
Alkol nörotoksik bir madde olarak gelişmekte olan bebeğin beyin hücrelerinin gelişimini engelleyen bir maddedir ve hamilelikte kesinlikle uzak durulmalıdır. Aşırı alkol tüketen toplumlarda çocuklardaki zeka geriliğinin en önemli nedeni anne adayının alkol kullanımıdır.
Diyet içecek ve gıdaların içeriğinde ve suni tatlandırıcılarda bulunan aspartam her ne kadar bebeğe zararlı bir madde olarak görülmese de (gebelikte ilaç kategorisi B, yani kullanımı uygun) tatlandırıcı olarak diğer maddeleri içeren diyet ürünlerden ve mümkünse tüm diyet ürünlerinden tümüyle uzak durulmalıdır.
Light süt ise yalnızca yağı azaltılmış bir ürün olduğundan kalsiyum kaynağı olarak gebelikte güvenle kullanılabilir.
Probiyotik bakteri içeren ürünler (probiyotik yoğurtlar) iyi huylu bu bakterilerin etkisiyle sindirimin kolaylaşmasını sağlar ve kabızlığı önlerler ve hamilelik döneminde de rahatlıkla kullanılabilirler.
Kefir eski bir ürün olsa dahi tıp literatürüne yeni girmeye başlamış bir içecektir. Masum bir içecek olduğu düşünülmekle beraber hamilelik döneminde kullanımı konusunda henüz yapılmış kontrollü çalışmalar bulunmamaktadır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…