2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

ayy canım kıyamam ya sana da çabuk geçsin bu gün

aminnn....haftaya doğum yapıcak kendisi...kasım ayında gitmiştik eşimle o kadar....Şimdide nerden aklına esip çağırdıysa artık...yapmacık konuşmalarından nefret ediyorum..saati ne kadar geciktirirsem gitmek için o kadar az dururuzhihoyyyt

gunaydin kizlare nasilsiniz bakalim bebisler nasil
bircancanim kolun nasil oldu poyrazimiz nasil
ecem87allah kolaylik versin canim ben bile kaynanami cekemiyorumklava:klava: walla sinir oluyorum birde gorumcem olsa ne yapardim bilmioyrum fazla kalmazsin artik orda bahane bul evine gellllllllll

kolum gece üstüne yatınca ağrıdı ama şimdide ara ara sancı giriyor zorlayınca falan ağrıyor yanma var bide

maşallah canım...senin kuzeninde benim yiğenim gibi desene...benimki 7 yaşına girdi bu sene..4 yaşından beri oryantel gibi...kimsenin öğrettiğide yok kendi kendine televizyonlardan gördüğüyle sadece....bayılıyorum ya küçük kızların oynamasına.....

canım hadi sanada geçmiş olsun. eylülünün kalp atışarıda normalmiş ne güsel

Çok teşekkür ederim canım.

ben 5 ayda 2,5 & 3 kilo arası aldımkaydirigubbakcemile3

Sorma yaa dün benimde sağlık ocağında canım sıkıldı. Hemşire hani şu hem boy hem kilo ölçen ağır demir tartılar var ya onlarla tarttı 57 dedi yani en son kontrolümde yani 1 ay önce 54'tüm ve 3 kilo almışım. Ama sonra normal basküle çıktım yeni bir baskül onda 56 idim. Daha sonra içim rahat etmedi eczanede de çekildim orda da 55 çıktım. Ben kaç kiloyum acaba yaaa deli oldum((

Canım benim bunlar ne kadar güzel hayaller. Rabbim hepimize nasip etsin inşallah onları öyle görmeyi...a.s.

kolum gece üstüne yatınca ağrıdı ama şimdide ara ara sancı giriyor zorlayınca falan ağrıyor yanma var bide

Evet Bircancım yaa aynı durum bende de mevcut dün bu kadar acımamıştı. Bugün evde olmama rağmen uyuyamadım sabah kolumun acısıyla 7:30'da uyandım zaten gece sadece sağ tarafıma yattım ve bütün gece aynı kulağımın üstüne yatmaktan sabah uyandığımda bir yandan kolum bir yandan kulağım acıyordu...

Bu arada hepinize günaydın kızlar.

Allaha çok şükür görümcem ve kaynanamla aram iyi..ama kaynanamın sinir olduğum tek bir huyu var......oda kendisi eltim ve benim olduğum ortamlarda (kaynanam beni daha çok sever ve çokta ilgilenir annemden farkı yoktur ) eltime melek gibi davranır üzerine titrer bana gelincede istenmeyen gelin rolüne koyar.....başbaşa kaldığımızda anne bana niye böyle davranıyosun dediğimde kızım o kıskanıyor sen büyüksün anlayışla karşılayabilirsin ama o anlamıyor ailesinden görmemiş diyor......Ay kafayı yiyiorum yaaaaaaaaaaa ben daha 22 yaşındayım eltim 29 yaşında delikafadulden ve grçekten çok cadı bilmiş bişey.......... Bugün ipler kopmazsa iyi kaynanamla :roflol:

kıyamam ya canım Allah sabır versin sende çok fazla muhattap olmazsın sonrada eve gelirsiniz zaten

tatlım ben eczanelerdekine güvenmiyorum pek ama sne bilirsin sağlık ocağına hiç güvenmiyorum o tartılar çok komil. bence ortalama 56 kilo falansın yani oda normal zaten ilk aylarda almamak iyi dğeil birden almaktansa vucudumuz hazırlansın böyel daha iyi ben 58 kiloyum

evet canım ya bu gün sanki kolumun üstünde ağırlık var gibi geliyo. eylül napıyo bakalım. eylülün ilk 23. nisanını kutlarız poyrazımlahihoyyythihoyyythihoyyyt

kolum gece üstüne yatınca ağrıdı ama şimdide ara ara
sancı giriyor zorlayınca falan ağrıyor yanma var bide

kiyamam ya sana tetenoz ignesimi yaptilarda boyle oldunn canim dikkat ettte intihap kapmasin ok simdi herseye daha acigiz kizlar cok dikkatli olmamiz gerekir.

canimmmmmm sunu unutma akil yasda degil basdadir bosver buyukluk sende kalsin kadin bak kizinin kiskancligini kabul ediyor yazikkkkkkkkkkkk onada.

iyiyiz sehercim sen nasilsinnnnnnnnn oglusunla bebraber..

Dilekcim sanada geçmiş olsun. O ağrı 3-4 gün devam ediyor. Hatta bende üstüne yatamadım. Ama geçti şimdi. bikaç gün dayanıcaksınız artık

Bencede yaa o koca tartılar çok komik bende güvenmiyorum onlara bende aynı senin gibi düşünüyorum muhtemelen 56 kiloyum. Dediğin gibi ilerki zamanlarda bir anda almaktansa yavaş yavaş almak en güzeli. İlerleyen zamanlarda biraz daha dikkat ederiz, olur biter.

evet canım ya bu gün sanki kolumun üstünde ağırlık var gibi geliyo. eylül napıyo bakalım. eylülün ilk 23. nisanını kutlarız poyrazımlahihoyyythihoyyythihoyyyt

Benimde aynı şekilde canım ben soldan oldum iğneyi sen? Eylül ii sabah hareketliydi şimdi sesi pek çıkmıyor:)) Poyraz nasıl annesi? Bizde burdan hem poyrazın hemde tüm bebişlerimizin 23 nisanını kutluyoruz kızımla...

Dilekcim sanada geçmiş olsun. O ağrı 3-4 gün devam ediyor. Hatta bende üstüne yatamadım. Ama geçti şimdi. bikaç gün dayanıcaksınız artık

Sağol canımcım yaa haklısın biz bunu 2-3 çekeceğiz ne yapalım bebişlerimiz iyi olsunda annelerinin canı feda olsun:))

günaydın herkese nasılsınız ne yazıkki ben de çalışıyorum bugün çok sinir ve gıcık aynı zamanda aptal bi durum offff

tatlım bende soldan oldum. Poyrazımda iyidir allah'ın izniyle inşallah

günaydın kıssslar 23 nisan ımız kutlu olsun öncelikle sizin, sonra tatlı yiğenlerimin...ya evet aşı ağrı ypaıyor biraz ama bnm bugün geçti çok şükür darısı başınıza arkadaşlarrr

Ressimli Bebek Bakımı Anlatımı

Bebeklere masaj nasıl yapılır? Banyoda Nelllere dikkat etmeli? Nefes almayan ve boğulan bir bebeğe nasıl ilk yardım uygulanır? Tüm bu soruların cevapları ve fazlası..

Bazılarımızın bildiği, bazılarımızın bildiği sandığı ve birçoğumuzun da bilmediği temel bebek ve çocuk bakımını Ressimlerle birlikte TIMETürk okuyucuların istifadesine sunuyoruz.
BEBEK MASAJI

Masaja Başlarkenn

Bebek masajı rahatlatıcı, eğlenceli olduğu kadar onunla ilişki kurmak için biçilmez bir kaftandır. Masajı banyosundan sonra ya da karyolasında kundaklıykenn yapabilirsiniz. Başlamadan önce, ona elleriniz gösterin ki masaja razı olduğunu göstersin (Eğer ilgilenmiyorsa ya kafasını çevirir ya da ters döner.)

Elinize yenebilir yağlardan örneğin zeytinyağı ya da tatlı badem yağından ılık ellerinize birkaç damla damlatın ve bebeğin ayak tabanlarında başlayın. kenndinden emin, nazik ve yavaş hareketlerle topuktan parmaklara doğru ovalayın.

Bebeğin ayaklarına doğru uzun yumuşak okşamalarla devam edin. Dizlerin üstünden uyluklara ve kalçaların üstüne kadar çıkın. İki bacağı aynı anda yapabileceğiniz gibi teker teker de yapabilirsiniz.

Vücut masajı

Bebeğin omuzlarında başlayarak yumuşak harekelerle göğsüne doğru inerek masajınıza başlayın.

Kollara omuzlardan dirseklere doğru masaj uygulayın. Bebeğin ellerinin yağlanmamasına özen gösterin. Eğer yağlanırsa ağzına götürmeden önce ellerini silin.

Eğer bebeğin karnı yumuşaksa (sert ve dolu değillse) göbeğin etrafında saat yönünde dairesel hareketlerle masaj yapın.

Yüz ve sırt masajı

Bebeğin yüzüne masaj yapmak için parmak uçlarınızı kullanın. Alnının ortasından yüzünün dışarısında ve yanaklarına doğru okşayın.
Eğer bebek ön tarafına yaptığınız masajdan sonra rahatlamışsa, onu karnı üstüne çevirin ve uzun ve yumuşak hareketlere kafasından topuklarına doğru masaj yapın.

Saygılı olun ve eğer bebek rahatsız olduysa ya da hoşlanmıyorsa masajı durdurun. Eğer çook gerginseniz ve bebek sinirli ya da huysuzsa masajdan kaçınmak en iyisidir.

YENİDOĞAN BANYOSU

Banyoya hazırlık

Yeni doğmuşu banyo yaptırmadan önce hazırlıklarınızı tamamlayın. Tüm ihtiyacınız olacak eşyaları hazırlayın ve banyonun yanına koyun. Bebeğinizi kurulamak için açılmış hazır bir havlu bulundurun.

Odanın rahat bir sıcaklıkta olduğundan emin olun ve bebek küvetini yaklaşık 5 cm ılık suyla doldurun. Suyun sıcaklığını dirseğinizle ya da bileğinizle kontrol edin. Yaklaşık 36 deRrece olmalıdır ve teninize sıcak gelmemelidir.

Banyo hazır olduğunda bebeğinizi soyun. Başını ve omuzlarını bir elinizle sabitleyin diğer elinizle de vücuduna destek olun ve yavaşça suya innDirin.

Yenidoğanın yıkanması

Bir pamuk topunu ılık suyla ıslatın ve yeni doğmuşun kirpiklerini temizleyin. İçerden dışarıya doğru hareket edin. Her göz için ayrı pamuk kullanın.
Haftada bir ya da iki kez yenidoğanın başını yıkabilirsiniz. Bunun için onu suya yatırın ve kafasını biraz su dökün. Büyüyene kadar başını şampuanlamaya gerek yoktur.

Yenidoğanın yüzünü temizlemek için yumuşak bir bez kullanın (1), sonra boynuna ve vücuduna geçin (2). Bacak arasını ve arkasını en sona bırakın (3)

Banyo sırasında yapmamanız ve yapmanız gerekenn şey (Bilinmeyen)ler

Bebekler 5 cm daha az deRrin yerlerde bile boğulabilir bu yüzden asla yenidoğanı ya da herhangi bir çocuğu asla su içinde yalnız bırakmayın.

Eğer banyo alanı terk etmeniz gerekiyorsa, bebeği bir havluya sarın ve yanınıza alın.

Genelde sabun kullanmak gereksizdir çünkü yenidoğanı kayganlaştırır ve tutulması zorlaşır. Ancak sabun kullanacaksanız sorbolene losyon gibi bebeğin cildini tahriş etmeyecek alternatifler kullanın.

Banyo suyunu boşaltmadan önce bebeğin karyolasında ya da beşiğinde güvenli olduğundan emin olun.

EMZİRME POZİSYONLARI

Rahat bir konum

Rahat ve sakinlemiş bir pozisyonda oturmak bebeğin emmesini daha kolay hale getirir. Sırt desteği olan bir sandalye iyi bir seçim olacaktır. Kollarınız desteklemek için yastık kullanabilirsiniz ve eğer ihtiyaç duyuyorsanız ayaklarınızı kalın bir kitap ya da ayaklık üzerinde dinlendirebilirsiniz.

Emzirme pozisyonları

Bu klasik “önden tutuş” ya da “beşik tutuşu”dur.

Ressimde gösterilen “kol altı tutuşu” aynı zamanda “acemi tutuşu” diye de adlandırılır. Bu şekilde ikizleri aynı anda emzirmek mümkün olabilir. (alttaki Ressimlere bakın)

“Yatarak” pozisyonu özellikle sezaryenle doğum yapmış anNelller için iyidir.

Diğer pozisyonlar

İlk birkaç hafta, ikizleri ayrı ayrı emzirmek daha kolaydır. Artık (gayrı) alıştığınızda onları “ikiz tutuşu”yla emzirabilirsiniz.

Eğer Halk (ULUS)a açık yerlerde emzirmekten rahatsız oluyorsanız, omzundan bebeği ve göğsünüzü örten ince bir muslin kullanabilirsiniz.

EMZİRME TEKNİKLERİ

Temel emzirme yordamı

Yenidoğanların her 24 saatte 6–12 kez emzirilmesi gerekebilir. Günde 8 defa genelde tercih edilen sayıdır. Alıştığınızda çoğu emzirme 20 dakika alır ancak ilk günler ve haftalarda bu süre 1 saate kadar uzayabilir. Temel yordam bebeği önce birinden emzirmek sonra ara verip altını temizleyip ikinciyi vermektir. Eğer istemezse endişelenmeyin, önemli olan emmese de sunmaktır.

Emzirme

Emzirmeye başlarkenn bebeği göğsünüze değecek şekilde tutun, burnu meme ucuyla aynı hizada olsun. Ucunu yavaşça burnuna ve üst dudağına dokundurun, bu ağzını açmasına yardımcı olacaktır.

Ağzı açıldığında, bebeği göğsünüze yaklaştırın ve elleriniz omzunda ve sırtında olsun. Emmeye başladığında meme çevresinin büyük kısmı ağzının içinde ve çenesi de göğsün içinde olacaktır. İyi beslendiğini, deRrin ve düzenli emmesinden ve yutma sesinden anlayabilirsiniz.

Eğer bebek doğru konumlandırılmazsa sadece meme başına emer ve bu çook acı verebilir. Ayrıca meme başları zarar göre ( öyle bildirilmiştir )bilir ve süt de tam boşalmaz. Eğer bebek doğru konumlanmamışsa durun ve alttaki Ressimdeki gibi çıkarın ve yeniden deneyin.

Emzirmeyi kesme ve gaz çıkarma

Bebek emmeye başladığında “gerilme hissi” normaldir ancak eğer emzirme acı veriyorsa bebek doğru konumlanmamış demektir. Böyleyse durun ve bebeği göğüsten ayırın yeniden başlayın.

Bebeği göğüsten çekerek çıkarmayın, onun yerine ağzının köşesine köşesinden küçük parmağınızı damakların arasına sokup nazikçe çıkarın.
Bebeğin her emmeden sonra geğirmesi gerekebilir. Bunun için onu ayağa kaldırın ya da omzunuza yaslayın ve sırtını ovalayın ya da vurun. Her bebek geğirecek diye bir şey (Bilinmeyen) yoktur o yüzden endişelenmeyin.

BEBEKLERİN ALTINI DEĞİŞTİRME

Hazırlık

Bezi değiştirmeden önce, ihtiyacınız olan her şey (Bilinmeyen)in bir kol mesafesinde olduğundan emin olun. Bunlar; temiz bir bez, bebek mendilleri ve bebek kremi.

Bebeği altını değiştireceği yer yatırın. Eğer huysuzluk edeRrse ninni söyleyin ya da en sevdiği bir oyuncağı verin.

Bebeğin altını soyun ve alt bezini çıkarın. Bezin ön tarafını dışkıyı silmek için kullanın. Kirli bezi torbaya koymadan önce sıkıcı sarın.

Temizlik ve kremleme

Bebeğin altını mendillerle yumuşak şekilde temizleyin. Kıvrımların temizlendiğinden emin olun ancak bebeğin arasını temizlemeye kalkmayın. bennzer şekilde erkeklerin sünnet deRrisi asla geriye itilmemelidir.

Bebeğin altının arkasını temizlemek için ayaklarını parmaklarınızla bileklerinden kavrayıp hafifçe yukarı kaldırın. bayanların önden arkaya doğru temizlenmesi enfeksiyonlar için daha güvenlidir.

Bebeklerin isilik olmaması için krem kullanın.

Yeni bez takılması

Temiz bir bez açın, yan bantların öne doğru olduğundan emin olun. Bebeği ayak bileklerinden kavrayıp bezi altına itin. Ön tarafı üstüne kapatıp, bebeğin belinde sıkıca sabitleyin.

Bebeği giydirip beşiğinde ya da karyolasında güvenli hale getirdikten sonra eski bezi atın. Bebeğin yüzüne ya da ellerine dokunmadan önce ellerinizi iyice yıkayın.

Unutmayın!

Bir bebeği asla bir yerde kenndi başına bırakmayın. Saniyeler içerisinde kayabilir ya da yüzüstü dönebilirler. Eğer bebekten gözünüzü ayırmak zorundaysanız, ellerinizin üstünde olduğundan emin olun.

resimleri cikmamis kizlar ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…