2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

canım hoşgeldinn
evet geçen hafta biraz tedirgindin şimdi iyi olmana çok sevindim :))
canım bu hafta başka bir dr.a mı gittin geöen haftaya nazaran bebişinin kilosu düşük çıkmış ta merak ettim benim dr.u mun söyledigi doğrumu diye

bu arada bende iyiym canım çok teşekkür ederim dün gidip kızımı gördüm sevindirik oldum :)) maşallahhh kızıma
sadece aklıma kilosu takıldı azmı acaba diye 21. hafta da 386 gr.dı
cumartesi kendi dr.uma gidecegim bakalım orda kaç kilo çıkacak

Emsalcim bebeğin gayet normal bence.. Mesela benim gittiğim hafta bebeğin ortalama 470gr olması gerekiyordu benimki 480 gr çıktı ama bu demek değildir 450 gr. çıksaydı kötü giden birşeyler var.. 21. haftanın bitişi ile bebeğin ortalama ağrılığı 400gr'dır. Ki arada çok fark yok ayrıca daha 21. haftayı da bitirmene 2 gün varmış...Yani nerdeyse ortalamayı bulacak kiloya yaklaşmış bebeğin. Hiç takma kafana maşallah çok güzel eylülün ağırlığı.

Bu arada dün akşam ki verdiğim hani ticker linki işe yaradı mı yoksa başka türlü mü hallettin?

valla oglusum butun gun uyuyor gece yataga yattııgıımda oynamaya baslııyor ... anlasıılan beni gece uyutmucakk bu yavruu kuşşummm:)

haklısın canım aslında takmamak lazım ama işte annelik :))
hele ki şimdi dr.um her ultrason farklı kilo verir demişti sanırım çok doğru bakalım cumartesi kaç kilo çıkacak
canım o linki yapıştırdım :)) ben o şekilde doğru tarihi göstermez sanmıştım :)))
teşekkür ederim tatlım

evet canım benim doktorum beni çalıştığı hastaneye yönlendirdi ve kan tahlili ile bir kez de orada ultrasona bakılmasını istedi. hastanedeki doktor bakarken ben sordum bana 320 gram ve 19+6 hafta için gayet iyi dedi.
ama şunu da söyledi. bunlar yaklaşık değerler.
bence senin bebişinin kilosu da gayet iyi. boy ve kilo da asıl değerler son aylarda en net şekilde çıkıyormuş. o yüzden şu an verilen değerler ortalamanın çok çok altında olmadıkça sorun yok. bence senin bebeğin de çok sağlıklı.
sakın kafanı takma.

hamilelikte bacak krampları neden olur??
Hamilelik sırasında ve özellikle de hamileliğin son döneminde bacak krampları sık yaşanır.

Hamile kadınların yaklaşık olarak yarısı bacaklarda kas spazmları yaşar ve bu spazmlar akşam saatlerinde daha fazlalaşır.

Uyku sırasında bacakların gerilmesi krampı tetikleyebilir. Kramplar özellikle uyluk ve baldırlarda meydana gelir.

Hamilelikte bacak krampları neden olur?

Bacak kramplarının hamilelikteki kilo alımı, dolaşımdaki değişimler ve kalsiyum veya magnezyum alımının yetersizliğinden kaynaklanabiliyor olduğu düşünülmektedir.

Kalsiyum anne adayı ve gelişmekte olan bebeğin kemik ve kaslarını destekler. Hamilelikte kalsiyum gereksinimi artar ve dolayısıyla annenin kendisi ve bebeği için yeterli kalsiyumu almaması kalsiyum eksikliğine neden olabilir.

Büyüyen bebeğin bacaklara giden sinirler ve kan damarlarına baskı yapması da söz konusu olabilir. Bu baskı ya da sıkıştırma bacak kramplarına yol açabilir.

Bacak kramplarını tedavi etmek veya önlemek için ne yapabilirsiniz?

Bacak kramplarını geçirmek ya da önlemek için aşağıdakilerden bir ya da daha fazlasını deneyebilirsiniz:

Düzenli olarak egzersiz yapın; egzersizlere bacak esnetme hareketlerini de dahil edin.
Ayaklarınızı yükseğe uzatarak dinlenin.
Destekleyici çoraplar (varis çorapları) giyin.
Bacak krampı sırasında ayak parmaklarınızı kendinize doğru çekin ve kaslarınıza masaj yaptırın.
Varsa, doktorunuzun önerdiği kalsiyum veya magnezyum ilacını alın.
Bacak kramplarınız çok şiddetliyse veya uzun süre devam ediyorsa doktorunuza danışın. Doktorunuz ilave mineral takviyeleri ya da ilaç önerebilir.
alıntıdır....( nette bu var aynıı sorunu yasayanlaraa)

canım ben de çok beğendim... erdemay daha mı uygun oluyo ne :bbo: bu arada erdenay bebek sağlıkla ismiyle büyüsün

Canım ismi gerçekten çok güzel oğluşunun.. İsmiyli birlikte mutlu , sağlıklı bir yaşam sürsün inşallah...

BıRCAN cım deniz uğur ve raha muhtar senin oğlanın ismini çalmışlar :)))
kızına mina ismini oğluna poyraz ismini vermişler

ya benim gibi bacagıına kramplar giren varmıı dun bu acııyla uyandıım ve hala ondan kalma baldıırıımda öyle bi acıı varr sütümüde içiyomm amaaaa(

valla oglusum butun gun uyuyor gece yataga yattııgıımda oynamaya baslııyor ... anlasıılan beni gece uyutmucakk bu yavruu kuşşummm:)

hayatim senin oglusunda benimki gibi herhalde babasini kiskaniyorrr benimkide oyle nezaman babasina sarilsam sanki s^karnimdan cikip babasini dovecek sekil o benim annem dercesineeeeeee:roflol:sırnaşık şey bende hemen oyle dusundum gece ben yandim dedim ama dr 40 gun nasil alisdirirsan oyle gider dediler aglasada alisdirmak icin biraz zorlucam afacanimigamyoncuiremsu buarada oglusunun adi neeeee?

kramplarda magnezyum ic canim cok iyi geliyor gunde ikikere iccccccccccc

Son düzenleme:

evet bu kadar erken haftalardaki kilolara çok fazla takmamak lazım önemli olan doğuma yakın zamanlardaki birebir kiloları

adıı su an belli diil basıında bi mehmet var dedesinin ismi yanıına ne olcak bilmiyorum yiğğit düsünüyorum ama dur bakalıım:)

canım ben de çok beğendim... erdemay daha mı uygun oluyo ne :bbo: bu arada erdenay bebek sağlıkla ismiyle büyüsün

Canım ismi gerçekten çok güzel oğluşunun.. İsmiyli birlikte mutlu , sağlıklı bir yaşam sürsün inşallah...

cokkkkkkkkkkkkkkk tesekkur ederim kizlarrrrrrrrrrrrrr allah hepimizin bebeklerini saglikli sekilde kucaklarimiza almayi nasip etsin isimleri ugurlu gelsinnnnnnnnnnnn

doktora danıısayıımm su an sadece elevit verdii bana.....

Sevindim canım işe yaradığına. Güle güle kullan tickerını. İnşallah sana ve bebeğine şans getirir...

doktora danıısayıımm su an sadece elevit verdii bana.....

canim sen kac haftaliksinki normalde 16dan sonra elevit,kan ilaci,ve magnezyum veriliyorda belkki dr gerek gormedi dr sor tabiiii simdi daha cok baslayacak kramplar agrilar canim sen iste bence kendin bilirsin amaaaaaaaaaaaaahihoyyyt

canim sen kac haftaliksinki normalde 16dan sonra elevit,kan ilaci,ve magnezyum veriliyorda belkki dr gerek gormedi dr sor tabiiii simdi daha cok baslayacak kramplar agrilar canim sen iste bence kendin bilirsin amaaaaaaaaaaaaahihoyyyt

20+3 canıım. önumuzdeki hafta kontrolum var onda sorarıım bakiim gecen gittigimde böyle şşikayetlerim yoktu bunda danıısıırıım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…