iyi geceler güzel anneler, ben de yarın doktora gideceğim çok heyecanlıyım, en son 6+5 iken gitmiştim yarın 9+1 olacağım; ama benim anlamadığım bir şey var hani bazı arkadaşlar diyorlar ya şu kadar haftalık olmam gerekirdi doktor şu kadar dedi ... benim doktorum hi. öyle bir yorum yapmıyor bir de ölçüm de yapmıyor, hem de tansiyonumu da ölçmüyor... kızlar acana bu doktor beni baştan mı savuyor yoksa normal mi bunlar anlamadım, yani nerden anlıyor mesela hangi haftada olduğuna bana sat tarihine göre hesap yapıyor... aklım karıştı ...(([/QUOTE
Gebelikte tansiyon çok önemli bakılması gerekiyor. O atlamış olabilir sen hatırlat. Bebeğin boy ölçümüne göre de hesap yapılabiliyor ona görede hafta belirleniyor. Senin doktor deeğişik bir tip anlaşılan.
Kimse yokmuu canım sıkılıyorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
herkese iii geceler kızlar ya 2 gundur hıç keyfım yok gıremıyorum paso yatıyorum.
bışey sorcam sıze 1 saat önce falan cok garıp bışey yasadım ne ydı tam bılmıyorum ama çok korktum sankı karnımdan bışeymı koptu saplandımı içinde bişeymi hareket etti bılmıyorum gülebılırsınız ama ınanın cok garıptı bı anlık ve şiddetliydi hemen çamasırıma baktım bışey yok tu ama cok korktum bılmıyorum ne olabılır sizce bugun çok akıntım oldu bide renksızdı ama
evdede kımse yok çok korktum valla bu kız manyakmı demeyın:çok üzgünüm:
Ani bir hareket yapmışsan ondan kaynaklı rahim kasların gerilmiştir. Endişelenme. Sanırım şuan ağrın falan yoktur.
Kızlar az önce doktordan geldim. Minik zuzumu gördüm tekrar içim rahat şimdi. Herşey yolundaymış. Normalde bugün 9+2 olması lazım 9+4 çıktı. Kalp atışları gayet normalmiş. Kolunu bacağını oynatıyordu minik zuzummm. Yalnız benim tansiyonum 13 e 9 çıktı. Çok stres yapmışım doktorum biraz kızdı açıkçası.Bebeğine zarar vericeksin dedi. Sen ne yaparsan yap ne düşünürsen düşün elinden hiçbirşey gelmez. Sen sadece sabırla bebeğinin büyümesini bekliceksin dedi. Yani kızlar lütfen sizde rahat olun, benim gibi tansiyonunuzu yükseltmeyin.
Kafamıza takılan birkaç soruyu sordum. Akıntım 1 gün oluyor 1 gün olmuyor. Önemli değil her bünye farklı dedi. Bazısında hiçolmaz. Migren ve gastritim var. Migren için hiçbirşey yapamayız ilaç içemezsin bekliceksin geçmesini dedi. Gastrit içinse Rennie Duo içebilirsin dedi. Hiçbir zararı yokmuş. Zencefili sordum içebilirmiyim diye. İçme dedi bana. Mümkün olduğunca dayanmaya çalış mide bulantılarına dedi. Buarada 1 kiloya yakın kilo vermişim. Sorun değil 3-4 kilo verenler var üzülme bebeğine zarar gelmez dedi. Ayrıca hiçbirşey yiyemediğimden bahsettim. İlk 3 ay yiyebildiğini ye, seni zorlamıcam. 3 aydan sonra asıl başlıcaksın beslenmeye dedi. Ayrıca istediğim kadar maden suyu içebilirmişim. Mideni rahatlatır zaten hergün istediğin kadar içebilirsin dedi
Ve benden rica etti kendimi çok fazla dinlememem için. Kendini tedirgin etme dedi. Belin ağrıyabilir, kasığın ağrır ağrımaz, bulantın birden kesilir. Bunlara kafanı takma dedi.Çünkü bebeğim benden daha fazla etkileniyormuş.
Bir dahaki randevum 6 martta. İkili tarama testi yapılacak o gün.
Amma çok yazdım dimi. Şimdilik aklımda kalanlar bunlar.
Lütfen sizde stres yapmayın kızlar. Bol bol dua etmekten başka çaremiz yok. Bebişlerimiz Allaha emanet...
günaydın kızlar herkeze selam dün yoktum ben lekem geldi gene doktora gittim rabbime hamd olsun bebeğim iyiyiymiş çok korktum dün istirahatteydim bugün işe başladım dün 8+6 dı boyu 22.2 mm nasıl iyimi sizce kızlar ne dersiniz.....
canım bebeği göremiyorsun çok küçük nokta gibi gözüküyor, kalp atışlarını duyarsın ama korkma:) bana karından bakmıştı hiç beklemiyordum baktım pıt pıt atıyor.... cihazla da ilgili bir durum aslında eğer cihaz iyiyse daha net ya da önce duyulabiliyor. Eğer üstten duyulmazsa korkma, alttan baktır ordan kesin çıkar. Bazen geç döllenme olabiliyor canım senin hesabına göre daha geç döllenmiş olabiliyorsun. ben 5 haftalıkken kesen çok küçük demişti.. çok ağladım o gün meğerse geç döllenmişim.. hiç. endişelenme, güzel haberlerini bekliyoruz
canım reşekküredrim ceap için bende stesden ölcem ya birincisinde hiçbirşeygörmeden düştü bundada aksi birşey olcak diye korkuyorum ama allahın izniyle görürürm inşaah.benimde 5+3 de gitdim üstden görünmedi aldan bakınca görebildi aslında bu yüzden biraz endieliyim neyse az aldı bakacaz.
günaydın güzel anneler
Mozijiku senin adına çok sevindimstres yapma rahat ol
sabah bulantım oluyor artık çubuk kraker ve naneli sakız iyi geliyor şimdilik demek zencefili tavsiye etmedi doktor napalım bizde klasik yöntemlere devam ederiz...CADIARZU
merhaba arkadaşlar
ben nisan annelerindenim
samimiyetimle söylüyorum içinizi rahattutun ilk haftalarda görülmemeleri çok normal
bende o günlerde telaş ediyordum ama çok şükürbebeğim 7 aylık oldu.
ilk haftalarda neden görünmüyor diyor insan daha sonra niye hala karnım büyümedi daha sonra niye hareket etmiyor. herşey vakti geldiğinde oluyor. telaş ederek sadece bebeğinize ve kendinize zarar verirsiniz. şimdi bebeğim gece boyu durmadan içimde dönüyor hatta uyutmuyor bu günleride göreceğinize eminim. Hamileliğin tadını çıkarın stresi bırakın bence. Allah hepimize sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almayı ve sağlıkla onları büyütmeyi nasip etsin.
Kızlar günaydın , kendi kendime nazarım mı değdi hafif hafif bulantım başladı henüz öğürmedim ama midem bir tuhaf . Bir bardak süt içtim bir de kreker yiyebildim vitaminimi alamdımof of birde yarın dr. gidicem strese girdim yine uykusuz kaldım , bu gece de öyle geçer .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?