merakımdan arastırdım birkaç sitede aynı yazılara denk geldim.canını sıkma canım tedavisi vamış gemiş olsun.
Uzmanı Doç. Dr. Ender Arıkan, bezin az çalışması durumunda ilk üç ayda sorunun giderilmesi gerektiğini söyledi.
Kadınlarda tiroid bezinin az çalışması, hamile kalamamanın dışında önemli sorunlara neden oluyor. Eğer kadın hamile kalmasına rağmen, tiroid bezinin az çalıştığını bilmiyorsa ve sorun ilk üç ayda giderilmemişse, bebekte zeka ve gelişme sorunları ortaya çıkıyor.
İlk üç ayda bebeğin tiroid bezleri gelişmediği için anne karnında büyümesini sağlayan ve annesinden alacağını tiroid hormonlarına ihtiyaç duyuyor. Buna rağmen bebeğe ihtiyacından daha az tiroid hormonu geçebiliyor. Anne tiroid bezinin az çalışmadığını bilmeyince de bebekte sorunlar ortaya çıkabiliyor. Bu nedenle, bebek yapmayı planlayan kadınlara mutlaka tiroid bezinin durumunu gösteren testler yapılmasını öneren Doç. Dr. Ender Arıkan, “Durumun önceden bilinmesi önlem alınmasını sağlar. Üç aydan sonra bunu öğrendiğimizde bebek için geç kalmış olabiliriz” dedi.
eda_naz ne iğnesi vurundun?
miden bulanıyor diyemi vurdular?
Evet canım aşırı kusmam olunca doktorum söyledi metpamid iğne yaptırdım 2 gün iyi geldi hiç kusmadım ama buğün yaptırmadım şimdiden başladı sanırım bu haftalar daha yoğun yaşanıyor bulantı sorunu
off kızlar offfffffffffo kadar halsizimki....hep bulantım oldu bu hafta sonu....bide hep acıkıyorum sürekli aç hissediyorum kendimi...açken dahada çok bulanıyor midem...napcam ben böle ya :bbo: kafamçokkarıştı geceleri midemin kazıntısına uyanıyorum...kalkıp bişeler yemeyede üşeniyorum.:CüvCüv:
off kızlar offfffffffffo kadar halsizimki....hep bulantım oldu bu hafta sonu....bide hep acıkıyorum sürekli aç hissediyorum kendimi...açken dahada çok bulanıyor midem...napcam ben böle ya :bbo: kafamçokkarıştı geceleri midemin kazıntısına uyanıyorum...kalkıp bişeler yemeyede üşeniyorum.:CüvCüv:
ya kızlar bende sabah 6-7 damla leke gelmiş çok korktum hastanelerde kapalı gidemedimde sizce bir sorun olurmu ?
Günaydın kızlar:CüvCüv:Eee okullar açıldı, artık erkenciyiz. Benim bugün 11. haftam doldudelikafaduldenBulantılarım 4-5 gündür neredeyse yok gibi. Diğer arkadaşlara sordum, onlar da bu haftalarda bir rahatlama yaşamışlar. Artık plasenta oluştuğundan hormon yükümüzün bir kısmını o karşılıyormuş ve hormonların verdiği rahatsızlıklar azalıyormuşhihoyyytKendimi birkaç gündür daha enerjik hissediyorum (MAŞALLAHHHH) Umarım bundan sonra böyle devam eder. Tatilde habire yatıyordum ama ikinci dönem zorlu geçecek benim için. Hadi bakalım, hayırlısı
günaydın tatlım bu biraz zor gelmiştir sana. bulantılarının azaldığına sevindim darısı başımıza
günaydın hepinize şanslı eylül anneleri :çok üzgünüm:ben o şansımı kaybettim çünkü( geçen hafta yoktum aranızda...meleğimi kaybettim teyzeleri...senağlamaartık bir eylül anne adayı değilim...öncelikle hayırlısını istemiştik eşim ve ben hayırlısı böyleymiş demekten başka bişey gelmiyor elimizden... pazartesi dr agittiğimizde meleğimin kalp atışını duyamadık kendi vardı ama o minicik kalbi atmıyordu...gebeliğimi sonlandırmamız gerektiğini anlattı dr um...ve perşembe günü uyutularak kürtaj oldum kızlar...allahıma şükür bedenen iyiyim ama ruhen kocaman bir çöküntünün altındayım...ama geçecek biliyorum ...zaman sadece zaman ...allahım tüm hamilelerin meleklerini korusun ve sağsağlim kucaklarına almayı nasip etsin...düşmanıma bile yaşatmasın allahım böyle bir acıyı...size abla ve kardeş tavsiyem ne olur strese girmeyin dünya yansa umurunuzda olmasın...ben yapamadım bunu siz yapın ne olur, annesinin kalbi alışkındı strese ama meleğim dayanamadı o minicik kalbiyle...sizden ricam beni listelerden çıkarırmısınız...kendinize çok ama çok iyi bakın güzel haberlerinizi alayım hep,bana destek olan tüm arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler...allaha emanet olun siz ve melekleriniz...senağlama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?