2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Ne bileyim eşin yanında güzel görünmenin dışında , bir anne olarak özenli olmakda güzel sanki ben bunca zaman zaten şantiyeydi okuldu derken pasaklı pasaklı gezdim artık bir anne olarak pırıl pırıl parlamalıyım diye düşünüyorum , yani eşimde beni takdir etsin doğumdan sonra salmadı helal olsun demeli oğlumda annesini bakımsız görmesin he he işte bütün mesele çirkef kaynanalık duyguları ...

kızlar ben yıgenımın esofmanlarnı falan aldım. ama yıpenım nasıl kullanıldıgını falan bılıyorum ıcım rahat. ama bır baskasından asla almazdım

denizcim, yasemincim bu alet edevatı gönderen kadın gönderse kıyafet yıkar giydiririm çünkü hem çok titiz bir kadın hem de öyle eskimiş şeyleri hayatta göndermez.çocukları büyüdü kıyafetleri falan başkasına vermiştir ya da benim kabul etmeyeceğimi tahmin etmiştir ki göndermedi. sonuçta kıyafet de çocukların uzun süre giydikleri şeyler olmuyor sıpalar salatalık gibi büyüyorlar. ama başkası gönderse hele hele öyle kirli lekeli gönderse delirirdim herhalde.ben lise ve üniversitedeki ilk yıllarımı çok zor geçirdim zaman oldu başkalarının kıyafetlerini giydim falan oğluşum için öyle bişeyi kabul edemem zaten.

Bana teklif eden arkadaşta ihtiyacı olmamasına karşın , arkadaşının oğlunun kıyafetlerini kendi oğluna giydirdi ama onlar çok samimiler bizde ööle ama ne bileyim benim babamda bize hiç eski giydfirmedi az olsun öz olsun derdi , ben şimdilik kibarca dedim sende kalsın ihtiyacım olursa ben isterim senden, hem dolap da dolu görünmesin akrabalar bişey almaz sonra falan dedim tamam dedi .. Bir iki tane demeden önce vermişti ayıp olmasın diye yıkadım koydum kenara ama senin arkadaşlarının yaptığı hakkaten ayıpmış , bence sen onları yıka ve ihtiyacı olan fakir birini sevindir ramazan öncesi ... Ayrıca gerçekten o kadar çok ihtiyacı olan insan var ki tek bir zıbın bile alamıyorlar çocuklarına , bizler çok şükür iyi kötü herşeylerini alabilecek durumdayız ben bir daha soran olursa öyle dicem ....

tabi meryemcim ben de görümcemden aldım çünkü tanıyorum onu. o yüzden benim de içim rahat, o yıkamış bebek deterjanıyla, ben tekrar yıkar ütülerim mis gibi olur.

denizcim alemmiş pijama olayı ya, bir de pijama konusunda insan daha da hassas oluyo, yıkansa bile içe sinecek bişey değil. bir de o kadar şeyi aldık bi pijama mı alınmayacak. düşüncesizlik etmiş....

denizcim madem babyshower yapiyorsun eksik listeni cikart canim onara gonder
bizim arkadas oyle yapmisti. yaz oraya da bebek telsizi sterilizator mama isitici ana kucagi gibi buyuk baslari, alsinlar tatlim :))
sac boyatma konusunda da bence doguma gitmeden hemen once boyatilabilir saclar. o saatten sonra pek zarari oldugunu sanmiyorum. zaten zarari varsa bile dogumdan sonra boyattiginda da sute gecme ihtimali var sonuc olarak o yuzden ben doguma gitmeden boyatmayi dusunuyorum.

sen iyice cildirdin topu topu 3 kilo aldin neyi vermekten bahsediyon leeeeyn

seni de cok optimistik gordum meryemce bizim mudur dogum yapti, dogum sonrasi tartildiginda sadece 2 kilo azaldigini gormustu soyliiiim. benim duyduklarimin cogu 5 kilo felan veriyor maximum. tek bi arkadasim 8 kilo vermisti dogumdan sonra ama o da toplam 24 kilo almisti o yuzden.

offf hepimizin derdi ayni
benimde kayinvalide felan cok kokos biliyorsunuz hem ona yarasir bi gelin olmak hem de bana ay en az 22 kilo alirsin diyenlere inat dogum sonrasi iskeletor olmak istiyorum beeeen :)))

Yahu denizcim , senin gibi entellektüel biri bir hocayı dinleyipde bikinide vazgeçmemeli ben de çatlak olamdığı sürece inşallah seneye giyicem ... Ha pikini ha mayo ne alaka yahu ...

yaa ıkısındede dot meme ortada bı gobegımı sakınıcaz:)
yiğidin malı meydanda diyorsunuz yani gerçi bana kalsa giyerim de eşim ne der bilmiyorum ne zaman bikini giycem ben desem şaka olarak algılıyor gülüyor ciddiye almıyor yani
kesinlikle canım cilt bakımı vücut bakımı çok istiyorum 6 ayda yaptırırım hep... çok rahatlıyorum doğumdan sonra daha büyük bir olacak gibi görünüyor

kesinlikle katılıyorum ve bence cinsellikde ihmal edilmemeli çocuk oldu karım benden uzaklaştı ilgilenmiyor demesin babalar

Asoscum , ya bir yerde okudumda dar sütyen giyip göğüs pedi kullanın diyordu bu şekilde daha az kayıp oluyormuş sanırım ...
evet sütyen giyince akmıyor ama rahat olsun diye yarım dantelli sütyen giydimm tabi ondanda çıkıyorlar ondan aktı yanii...emelcim doktorum merak etme emilmediği sürece kolstrom gelmez dedii.. sadece ssu gibi sıvı gelir merak etme kurcalama dedii... zaten kurcalamıyorumda bu göğüs ucu kremlerini sürdükten sonra pamuk gibi oldular daha rahat akıyorlar...

gecenlerde eşimin kuzeni dediki benim bebeğimin o su busu var vereyim kullanırsınn dedii..ben hiç sevmem öyle birinden bişey almayı ve birde bu kişi pasaklıysadelikafadulden ben sağol falan derken hazırlamış poşete koymuş giderken zoraki elimize tutuşturdu... çok sinirlendimm yaa sanki teklifini kabul ettikde veriyorr.. neyse eve geldik eşimlede biraz tartıştıkk.. şimdi forymantoda duruyor... ihtiyacı olan birini göreyim hemen vericemm...

denizcim ben de bekarlığımda giydiğim ip bikiniler kısacık şortlardan fedakarlık ettim tatlım. eşime yeni yeni etekli mayo olayını kabullendirmeye çalışıyorum ben de.

slm kızlar hepinize hayırlı cumalar Rabbim tüm dualarınızı kabul etsin inşallahh
hayırlısı ile yavrularımızı kucaklamıza almayı nasip etsin sağlıkla sıhhatle inşallah
nasılsınız bakalım bu gün geçmişe baktım azcık ama dün öğlen bağlantım bir koptu şimdiye kadar yoktu
son 20 sayfayı okuyamadım inşallah herşey yolundadır
bu arada ben bu gün dr.a gideceğim azcık canım sıkkın o yüzden
geçen hafta salı günü gitmiştim kızım 1988 gr.dı bir hafta sonra yine salı günü detaylı usg için gittim
bu sefer kızımın 1 hafta sonra kilosu 2030 yani koca 1 haftada kızım sadece 30 gr. almış nerdeyse
ve detaylı usg kızımın karnı ufak çıktı karın ölçümleri 31. haftayı gösteriyor dr. böyle giderse bebeğin beslenmesine bakacagız niye böyle dedi ve suyum azalmış kızlar
10 gündür falan wc ye gitiğimde ayağa kalkınca bacaklarımın arasından sızdıgını hissediyordum
dr.a söyledim hemen ölçelim dedi ölçtü ve sınırın altına çok yakın suyun azalmaya başlamış dedi
yer yer hiç su yoktu o yüzden her gün say bebek hareketlerini dedi günde en az 10-15 kez oynaması gerek dedi aynı zamanda tansiyonum 12-8 çıktı tüm bu sonuçlarımı kendi dr.uma faksladım bu gün için hemen çağırdı beni değerlerimi beğenmemiş bir bakmamız kontrol etmemiz lazım dedi
saat 2 de dr.a gideceğim inşallahh güzel şeyler duyarım bizim için dua edin olurmu kızlarr
mübarek 3 aylarda mübarek cuma günü Rabbim hepimöizin yavrularını korusun hayırlısı ile tamamına erdirsin inşallahh

Küçük kozalağın annesi

Oğlum doğduğunda onu nazik, centilmen, karizmatik olarak yetiştireceğimi ve o büyüdükçe de eserimle gurur duyacağımı hayal ederdim. Şimdi oğlum ayağını kaldırıp "zoorrrtt" diye gaz çıkarıyor, sofrada çok sesli geğiriyor, orasını burasını kaşıyor... Bu davranışlarının çok yanlış olduğunu söylüyorum, ''Ama anne babam da aynısını yapıyor!''diyor. Merhaba küçük kozalağım, elveda hayallerim.

Erkek anneleri sizlerle paylaşayım dedim he he ehe eh :roflol:

ємєℓ;8356876 .!.:
bu da benim göbüşümmm kızlar :kedi:
maşallah tatlım çok güzel
:

onu düşündüm ama verirken geri alırım işin bitince dedi 2. çocuğu içn saklayacakmış klava:

aynen yani ben temizliğe gelen kadına bile teklif edemiyorum giymediğim kıyafetleri

Ebru'cuğum aklıma geldi ima da ettim dalga geçtiler senin listelerin meşhurdur zaten diye ... liste olayıda ne doğumgünümde işime yaramayan bişiy almasınlar diye kitap listesi hazırlıyorum onun içinden seçin diyorum hem ucuz onlar için... benim içinde faydalı ama hep dalga geçtiler bende tövbe ettim :dilcikar:

tesekkur ederim kızlar :kedi: . . . . . .baharcım ikinci bebisim benim sanırım anneme çekmisim o da tıg gibi . . . .bunye meselesi heralda normalda çok yesem bile kılo almam ben ilk bebegimde toplam 10 kilo almıstım iki ay içinde kalanda gitti zaten zemuszemus bunda da sadece gobegim aldı gibi :) . . . . . . . . ...

......

Baharcım , biz ilk balayına gideceğimizde kocam hiç bir şeye karışmamıştı , el kadar pikiniler falan zaten rusların kaldığı otelde kaldığımız için benimkiler gayet masum geldi . Ama aynı pikinileri çeşmede aile ortamında giydirmedi beyefendi , daha ustruplu bikinileri giydik he he .... ama seneye dönüşüm muhteşem olacak inşallah ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…