2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

denizcim damaklı ve sil,kon kesinlikle.... kurstaki çocuk doktoru söyledi, kendisinin de minik bebği varmış.... damak yapısı bozulmasın diye, silikon diye de belirtti... ben sana aventinkini tavsiye ediyorum, görümcem çok memnun, diğer emziklere göre pahalı ama emzik sonuçta ne kadar pahalı olsa da 15 i geçmiyor..... ben ce emzik seçimi damak yapısı için çok önemli.....

ayyy sagol amin canımhep oyle dua ediyorum zaten bahtını guzel yazmıs olsun rabbim . . . .Allah sizlere de gostersin o gunleri insallah

bildidğim kadarıyla damaklı olması gerekiyomuş.. ilk doğana vermek için silikon değil kauçuk emzik daha iyiymiş kızlar.. arkadaşların tavsiyesi..

Canım bende tam tersi biliyorum yani ilk doğana silikon emzik sanırım biraz daha büyüyünce kauçuk...Pek çok yerde böyle okudum.

Hoşbulduk Emelcim....

:kedi::kedi::kedi::kedi::kedi: varda seker ceken yok ama ekleyim eskilerden:kedi:

canim agrilar basladi ve geceleri uyuyamiyorummmmmmmmmmmm:1no2::1no2:

ємєℓ;8458260 .!.:
canım benim bel degil ama sırt agrılarım oluyor . . .uyusma derken tam olarak nasıl biseyden bahsediyorsun
ellerde ayaklarda bellirli sure hissedememe gibi uyusmalardan canim magnezyumda aliyorum ama bilmiom walla neden oluyor.

baharcım maşallah sen çatlamazsın daha da anacım bu saattten sonra.... ben biberonu da avent alıcam, çok dayanıklı ve sağlık açısından çok uygunmuş... bir de aventin termostatlı bebek çantasını alacam, içine koyduğun şeylerin sıcaklığını 1 kaç saat koruyormuş....

çok teşekkür edrim kızlar dualarınız için..Allah tüm hastaların şifasını versin..

kızlar bu arada seybay doğum yaptımı üçüzleri olacaktı sanırım..

Yalancı emzikler çocuğun emme içgüdüsünün tamamlaması için kullanılmaktadır. Kullanılan bu emzikler anne memesini taklit etmelidir. Bunun için bebeklerde ağız anatomisine uygun, fizyolojik özellikler taşıyan hijyenik emzikler kullanılmalıdır.

Bu özellikler şunlardır:
1- Emzik tablası çocuğun ağzına girmeyecek kadar büyük olmalıdır. Böylece bebeğin emziği yutması engellenmiş olur.
2- Emzik tablasının ağız bölgesi anatomisine uygun şekilde olması gerekmektedir.
3- Emziğin kauçuk kısmının yeteri kadar sert ve elastik olması gerekmektedir.
4- Emzik ucunun kısa ve fizyolojik olması gerekmektedir.

Emzik uçları kauçuk ve silikondan yapılmaktadır. Kauçuk çok elastik ve dayanıklı olup özellikle diş çıkartan bebeklerde kullanılması uygun olmaktadır. Ancak kauçuk emzikler suyu içlerine emdikler için çabuk deforme olabilmektedirler. Silikon emzik uçlarının formu daha kolay bozulmaz, ancak diş darbelerine dayanıklı olmadıkları için henüz diş çıkarmamış bebeklerde kullanımı daha uygun olmaktadır.

ya kızlar damaklı mı damaksız mı emzik almak gerekiyordu bir yazı vardı şimdi bulamıyorum onu siz ne yaptınız

dun aynı soru egıtımde soruldu kadın çocugunuz hangını ısterse dedı yanı o kadar verıyor dedı. alın deneyın dedı. sadece dişleri ccıkmaya baslayınca sılıkon olmaz kauçuk kullanın dedı. koparıp yutmasın dıe

canim burda aventti hic onermiyorlar kansarojen madde icerikli oldugu icin kendin bilirsin tabi ama genelde bibi chicco gibi markalari oneriyorlar ve ilk 6ay cam biberon diyorlar.

offfffffffffffffffff seybaya uzuldum simdi allah diger bebeklerini saglikli sihhatli hayirli gunlerini gormeyi nasip etsinnnnnn.

Son düzenleme:
Yalancı emzikler çocuğun emme içgüdüsünün tamamlaması için kullanılmaktadır. Kullanılan bu emzikler anne memesini taklit etmelidir. Bunun için bebeklerde ağız anatomisine uygun, fizyolojik özellikler taşıyan hijyenik emzikler kullanılmalıdır.

Bu özellikler şunlardır:
1- Emzik tablası çocuğun ağzına girmeyecek kadar büyük olmalıdır. Böylece bebeğin emziği yutması engellenmiş olur.
2- Emzik tablasının ağız bölgesi anatomisine uygun şekilde olması gerekmektedir.
3- Emziğin kauçuk kısmının yeteri kadar sert ve elastik olması gerekmektedir.
4- Emzik ucunun kısa ve fizyolojik olması gerekmektedir.

Emzik uçları kauçuk ve silikondan yapılmaktadır. Kauçuk çok elastik ve dayanıklı olup özellikle diş çıkartan bebeklerde kullanılması uygun olmaktadır. Ancak kauçuk emzikler suyu içlerine emdikler için çabuk deforme olabilmektedirler. Silikon emzik uçlarının formu daha kolay bozulmaz, ancak diş darbelerine dayanıklı olmadıkları için henüz diş çıkarmamış bebeklerde kullanımı daha uygun olmaktadır.

----------------------------------------------------

Emzikler damaklı ve damaksız olmak üzere farklı şekillerde olabilir. Anne memesini andıran damaksız emzikler bebekler tarafından daha kolay benimsenir ancak bu tür emzikler özellikle bir yaşından sonra damağa baskı yaparak damak yapısının bozulmana neden olabilirler. Damaklı emzikler ise daha elips ve yukarı doğru kıvrık olup damağın anatomik yapısına daha iyi adapte olurlar. Dolayısıyla bu tür emzikler damakta deformasyona neden olmazlar.

Emziği bebeğe vermeden şekere veya bala batırmak uygun oylan bir davranıştır. Bu uygulama bebeğin diş minelerini zedeleyebilir ve diş çüklerine neden olabilir. Bebeğin süt dişleri ağızda önemli bir yer tutar. Bu dişler bebeğin sadece beslenmesine yardımcı olmazlar, aynı zamanda altlarından sürecek daima dişler için de doğal bir yer tutucu olarak görev alırlar.

biberon konusunda ben de kesinlikle avent düşünmüyorum.içinde bha die bir madde varmıs ve sterilize deilirken ortaya cıkıomus kanserojenmıs.bir cok ülkede yasaklanmıs o yuzden onlara bha sız bizim gibi ülkelre de bha lıları satıyorlarmıs.resmen saglıkla oynuyorlar eylülde bha sız olanlarıu pıyasaya süreceklermiş...

canim burda aventti hic onermiyorlar kansarojen madde icerikli oldugu icin kendin bilirsin tabi ama genelde bibi chicco gibi markalari oneriyorlar ve ilk 6ay cam biberon diyorlar.

canım ben de tam tersi uluslararası alanda kabul görmüş bir ürün olarak biliyorum, Allah Allah duyunca şaşırdım valla...bir de mothercarede satılan bir ürün, biraz arştırıyım ben bu konuyu. ama görümcem iki bebeği için de avent kullandı,, çok memnun kaldı..... bilgi verdiğin için sağol, interneti tarayım hemen.

kızlar cam biberon da sütün içindeki bazı proteinleri tutuomus hani sagıp vermek için düşünürsek.iice kafam karıstı napacaz yha??

eee bana şimdi yanlış emzik mi aldırdılar..ben kauçuk almıştım..

herkese merhaba.
günaydın diyecem ama sabahı kacırdık. ben ancak girebildim, işler yoğun.

çok teşekkür edrim kızlar dualarınız için..Allah tüm hastaların şifasını versin..
kızlar bu arada seybay doğum yaptımı üçüzleri olacaktı sanırım..

Ecem, çok geçmiş olsun, inşallah sağlıkla çıkar ameliyattan. dualarımız seninle.

ємєℓ;8458595 .!.:
canım dun dogum yapmıs ama bebeklerinden birini kaybetmis canım :çok üzgünüm:

çok üzüldüm seybay'a. allah kimseye göstermesin

diş çıkana kadar silikon diye biliyorum ama damaklı damaksız konusunda bir yaşından sonra illaki damaklı olması gerek o yüzden demek ilk başlar için silikon olcak damaklı olması olmaması bebeğe bağlı
az önce kargo geldi Antalya'daki can arkdaşım bir sürü hediye göndermiş nasıl duygulandım anlatamam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…