2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

off insan zaman yaklaştıkca doğsun istiyo zaman geçmiyo sanki benimde pazartesi kontrolüm var bakalım erkekim ne kadar oldu

kizlar yemekti bahceydi derken anca gelebildim. hepinize afiyet olsun.

gulaycim saol tatlim yaaa ama bendek de chicconun pompasi kesin onda da vardir bakayim bende simdi internetten. peki biberonu buldukta hangi sut pompasini alcaz yaaaa nedir bu? keske onu da amerikadan alsaydik ((

dilekcim hosgeldin tatlim, merak etme kizin buyudugu icin artik eskisi gibi rahat hareket edemiyordur. Zaten okudugumuz her yerde oyle diyor, endiseye mahal yok :)

ozgecan iyi haberlerle gelirsin insallah aksama :) bakalim doktorunuz ne dicek dogum tarihi icin. bu arada ela 19 unda mi sezeryan olacakti gemedi dimi tarihi?

dilekcim sen neden sezeryan olcaktın....

Canım sebebi yok sadece öyle istediğim için. Doktorumda zaten sezeryan taraftarı çoğu doktor gibi:))) Açıkcası benimde işime geliyor bu şekilde olması...

Gözünaydın canım çok güzel maşallah bebişinin kilosu... Tabi canım kabul etmekte ne demek , hoşgeldin aramıza daha sık görüşmek dileğiyle diyelim öyleyse.

Hoşbulduk şekerim. Bende öyle düşünüyorum canım muhtemelen büyüdüğü için birde son zamanlarda kilo alsın diye proteine fazla ağırlık verdim aynı senin gibi. Belki işe yaramıştır. Bu arada Amede ve medela'nın pompaları BPA free imiş bende yarın medelanın pompasını alıp koyucam valizime.

evimize geldik yemeğimizi yedik öğleden sonra hem çalışalım hem dinlenelim hem de oğluşun kıyafetlerini ütüleyip eksikleri çıkaralım diye evde olalım dedik ne de iyi ettik :)
sido hoşgeldin canım. maşallah kuzucuğuna. ben de salı günü gitcem nasipse. bakalım biz ne alemdeyiz :)
ay bu ultrasonlar falan yokken yazık insancıklar doğduğunda görüyorlarmış sadece. ay kafayı yer insan yahu.. :)

ebrucum medelanın tüm ürünleri bpa freeymiş tatlım, medela al o zaman canım... sonuşta medela en çok tavsiye edilen üründü hem burda da.

dilekcim ya valla epiduralle olanlara gıpta ediyorum. ben sezeryan olursam kesinlikle genel anestezi isterim hayatta dayanamam herhalde o şekilde ne bileyim. doktorum da dedi zaten panik insanlara önermiyoruz epidural takıp sonra uyuttuklarımız çok oldu diye. ya bir de benim tansiyonum çok düşük çıkıyor bu aralar. normal doğum için tehlike olur mu acaba? bayılıp kalırmışım falan :)

pazar günü baby shower var yarın bir sürü işim var neyse ki çok çeşit bir şey yapmayacağım sizede sorayım bir börek, iki salata, bir poğaça ve kocaman bir pasta yeter mi hediye birde kurabiyelerimiz olcak

bende de lokal anesteziye karşı bir hasssasiyetim var iki kere lokal anestezi oldum tansiyonum çok düşütü bayıldım... o yüzden genel olmak istiyorum bende sanki epiduraldede bayılcakmışım gibi geliyor o bayılma hisside çok kötü

kızlar netten buldum okusanıza bpa ile ilgili :

bebek ve çocuk malzemelerinde de kullanılan bir tür madde yeni tanımıyla çocuklar için bir tür zehir.
yakın bir geçmişte bpa içeren polikarbonat biberonlar canada'da yasaklandı ve bu yasak avrupa'da da yakında uygulanmaya başlayacak.
bebek ve çocukları yavaş yavaş zehirleyen bu madde biberon memesi, yalancı meme*, biberon kapağı ve bebek yemek saklama kapları da dahil olmak üzere bir çok üründe mevcut. dikkat etmek lazım zira bu madde yüksek sıcaklıklarda çıldırıyor ve daha bir tehlikeli hale dönüşüyor. yani steril aletleri ve bulaşık makineleri tam bir bubi tuzağı.

fda onaylı olarak içindeki bpa tolere edilebilir olarak belirtilen bir kaç marka var. aradım, buldum. ilgilenenler için..

*avent: “via” besleme sistemi, tempo liners, avent pes biberonlar
*medela: tüm biberonlar
*bornfree: tüm biberon ve saklama kapları
*sassy: mam biberonlar (ultivent), baby beslenme kiti
*nuby: nuby natural touch

liste daha uzun fakat türkiye'de bunlara ulaşılabiliyor. avent'in yeni üreticisi philips 'türkiye'de henüz bpa'sız ürün satışı başlamamıştır' şeklinde bir de açıklama yapmış sitesinde fakat güncelliği belli değil. sormak lazım.
ayrıca bu maddenin mutfak kullanımı için tehlike sinyali şöyle veriliyor. plastik kap kacağınızın altına bakıyorsunuz; 4,5,6,7 sayılarından biri yazıyorsa yallah çöpe. cam sağlığı can sağlığı.
pis dünya, bıktım valla.

edit: bu madde neden biberonlarda yer alır ki diyenlere cevap olarak "parlaklık ve şeffaflık verici olduğu için" cevabı geliştirilmiş. bebek küvetlerinde, kaşıklarda, vs de de bu madde bulunuyor. en önemli ortaya çıkış şekli biberon ya da benzeri ürünün çizilmesi.

ya dilekcim senin bayaaa ileriymiş haftan ne zamandı dogum...

Canım Dr. 1 Eylüle gün verdi ama biz yarın ki randevumuzda 25-26 Ağustos olur mu diyeceğiz?

Ben çok hazırladım canım kendimi ve heyacanımı bastırabileceğimi düşünüyorum keşke yanımda eşim falan olsaydı, eşime diyorum ki ayy ben birde doktoru bayarmiışım dakikada bir nerde niye çıkmadı hala diye sorar dururmuşum, eşimde şey diyor bak doktorun dikkatini bu şekilde dağıtırsan ilaç verip tamamen uyutuverirler görürsün gününü:)) O nedenle çenemide tutmam gerekecek biraz kaydirigubbakcemile3 Allah korusun tatlım aklına öyle kötü şeyler getirme umarım allah sabrını verir nasıl olsa...

yasemincim zaten medelanın bütün ürünleri bpa freeymiş tatlım, zaten göğüs pompasında alınacak tek marka....

Allahtan görümcemin aldığında da yokmuş, via markalı aventin süt saklama kapları, ama akşam inceleyememiştim, tekrar bakacam...

denizcim daha ne olsun tatlım, tabaklar dolu dolu olur canım....

tatlım sen bu araştırmacı ve entellektüel kişiliğinle sezeryan operasyonunu öğrenip yapabilrdin bile canımcım. iyi düşün hala vaktin var :)

Bence yeter de artar bile tatlım , çok yani ....

denizcim walla benim bile gelesim geldi.

az değil diyorsunuz iyi o zaman yarın temizlik yaparız kocişle çay yapmıcam parti olacağı için cola fanta meyve suyu gerçi ablam olmaz der çay fanatiği olarak ama bizim partimiz bu
Baharcığım gel canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…