2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar kurstan bişey daha aktarıyım size aklıma geldi, dün sitede bi bayan yazmıştı oradan aklıma geldi...

eşimle keçi sütünün anneye en yakın süt olduğunu düşünüyorduk, hani ileride verebiliriz diye. gittiğimiz kursta çocuk doktoru slaytta anne sütü, inek sütü ve keçi sütünün besinsel değerlerini karşılaştırmalı olarak anlattı ve en uzağı anne sütüne keçi sütüydü. eşim tekrar tekrar sordu doktora ve keçi sütü içirmeyin dedi, yani anne sütüne uzaklığı açısından, hatta anne sütündeki bi değer onda oldukça azdı... yani anneye en yakın inek sütü, ilerde anne sütünden sonra içirmeyi düşünirseniz o açıdan.....

cesaretim vardı canım ama bebek ters , ve pozisyon itibariyle dönmesi biraz olanaksız gibi görülüyor , Su konusunda ve yürüme konusunda herkes aynı tavsiyede bulunuyor ayrıca normalde olsa sezeryanda olsa daha çok sıvı gıdalar tüketmekte fayda var diye söylüyorlar .

gülaycım ben de doğumdan sonra içerim hasteney getiririz canımcım. önceden içersem normalde de sezeryanda da sıkıntı yapar bana biliyorum çünkü benim bağırsaklar full çalışıyor :)
meryemcim güle güle yiyin dağıtın canım şekerlerini. ben de lokum alcaktım eminönünden ama bayatlar diye almadım bakalım burdan bişiler bakcaz artıkın :)

Gülaycım işi naçıkçası aklıma , hiç keçi sütü içirmek gelmemişti kendim tiksindiğim için olabilir ama yinede bu bilgi için teşkür ederiz ... Bilgili böcüğüm benim ...

ebrucum ben seve seve alırım aliş için tatlım, kaynanan yapsın da ben de ondan kopya çekiyim rüzgar hanım için :)

zaten keçi sütü bulmak baya zor bir arkadaş epey aradı bulamadı nedense bende keçi sütü diyince böyle tiksiniyorum bulsamda içirmem

canım aslında sorsaydın bayatlarmı dıye. bu gıttıgım elıt te en sevdıgım lokum olan cıkolatalı lokum bıle 25 tl ıdı kılosu

Benimde geçen gün komşum , kayısı toplayıp vermişti ağaçtan , ama o kadar çoktu ki hafta sonu ayıklayıp buzluğa attım , ben komposto yapmasını bilmiyorum annem gelince bana yapar hastaneye giderken diye düşündüm inşallah bir şey olmaz , bir de şekersiz yapıp blendırdan geçirmek iyi fikir ... Gülaycım şu meşhur lohusa şerbetinin tarifini soracaktın kayınvalidene ????

denizcim marketlerde satışa çıkmış tatlım keçi sütü, eşim bulmuştu bile, hatta bana bile içirmeyi düşünüyodu... ama tabi doktordan sonra hemen vazgeçti....

yasemincim hala senin efe dönecekmiş gibi bi his var içimde tatlım, tabi en önemlisi sağlıklı olması da.....

ya kızlar ben doğurmak istiyorum artık.. her gün sırt, bel, kaburga, toto ağrısı çekmektense bi gün boyunca ağrı çekecem ve kurtulcam............. bir de paytak paytak yürümekten sıkıldım... valla yarın doğuracan deseler koşa koşa gidicem nerdeyse... düşünsenize tüm bu ağrılar bitecek.... bu arada benimki kaburgaları iyi tekmeliyo, heralde tek çözüm bunu buldum he he:)

hiç dikkatimi çekmemiş sütlere karşı büyük bir ilgim yok kaydirigubbakcemile3

yasemin şimdi aradım canım kaynanamı, aktarlarda hazır satılıyormuş canım mersin de kaynar için. içinde tarçın, karabiber, zencefil, karanfil vs. toplamda 7 tane baharat varmış, kaynatılıp şeker ekleniip içiliyormuş...üzerine ceviz tabi.... süper süt yapıyo, görümcemin sütü azdı acayip arttı...

tabi asıl sorun aktarlarda var mı acaba ankarada, olmazsa ben senin için sorarım, bulamazsak aldırırım canım mersinden, sana kargo yaparım.....

Gülaycım sağol canım , ben giderken akatara sorarım birde bulamasam bile , zencefil, karanfil ve tarçın bana yeterli geliyor ...

Denizcim aynı karaftan bende de var ,bende küçük meşrubat bardakları aldım cam , kadeh kısmını bööle organze kurdela ile süslemişti geçen gittiğim ev sahibi çok hoşuma gitti ... ınşallah bu hafta içinde yapıp fotoları koyucam ....

YASEMİNCİM İNTERNETTEN KAYNARLA İLGİLİ BİR ALINTI:

Adana'nın bebek doğduğu zaman yapılan KAYNAR'ı geldi aklıma ...çok faydalı ve insanın içini ısıtan bir içecektir,sıcak sıcak içilir,adı üstünde zaten KAYNAR, kaynar olacak....Adana'da biz bilmeyiz öyle lohusa şerbeti falan,bildiğimiz KAYNAR'dır... Adana'da Aktarlarda KAYNAR TAKIMI diye paketler halinde satıyorlar ama sizin ayrı ayrı almanız gerekiyor. Yazıyı geç yazmamın nedeni de içindeki baharatları aktara sorup öyle yazayım dedim,bir yanlışlık olmasın ...Aktara gidip:-Arkadaşlara kaynar tarifi vereceğim,hangi baharatlar var içinde diye sorduğumda ,Adana'nın sırrını dışarı mı vereceksiniz demesin mi?Biliyorsunuz arkadaşlar Adana Kebebı tescillendi,patenti alındı...Sıra geldi kaynarımıza,bu yazı KAYNAR'ın Adanaya has bir içecek olduğuna kanıttır ve o yüzden yazılmıştır...Neyse ben boşvermişim sırra falan alın ve yapın arkadaşlar ....

Şimdi gelelim tarifine içindeki baharatlar: karanfil, tarçın, yeni bahar, havlıcan ve zencefil.

Bu 5 baharatıda kök halinde almanız gerekiyor. temiz bir tülbentin içine 4-5 çubuk tarçın, 1 avuç kadar yenibahar ve karanfil, 2-3 kök zencefil ve 2 -3kök havlucan koyup güzelce paketleyin ağzını bağlayın bir iple...

Yaklaşık 4-5 kiloluk tencereye isteğe bağlı olarak 2 ile 3 kilo arası şeker koyabilirsiniz Biz Adana'da dahada çok şekerli yaparız, isterseniz 1 kilo şekerle de yapabilirsiniz. Tencerenize ağzına kadar su doldurun ve baharat bohçasını koyarak yaklasık 2-3 saat rengi iyice koyulaşana kadar kısık ateşte kaynatın ve sonra kavanozlara koyup buzdolabında saklayabilirsiniz.

Bu arada evinizi missss gibi baharat kokusu saracaktır,açın bütün odalarınızı sarsın koku evinizin her yerini ....tabii baharat kokusunu seviyorsanız....

Gelelim kaynarı nasıl ikram edeceksiniz faslına .....

Bizim çeyiz adetlerimizdendir ...kızların çeyizlerine mutlaka Kaynar Takımı denilen fincanlar alınır ve sırf kaynar ikram edilir bu takımlarla...

Kaynarı fincanın içine koyun,üzerine istediğiniz kadar ya da 2-3 tatlı kaşığı ceviz ve biraz toz tarçın serpin ve sıcak için.Yanına da tatlı kaşığı koymayı ihmal etmeyin ki ,kalan cevizleri yiyebilesiniz....

Daha sonra kaynarınız soğudu ne yapacaksınız ? bu seferde ikram ederken gerektiği kadarını cezvede iyice kaynatıp 2 tatlı kaşığı çekilmiş ceviz fincanlarda üstüne toz tarçın koyun servis yapın... Biz Kaynarın anne sütüne çok iyi geldiği ve sütü doyurucu bir hale getirdiğini deneyerek tespit etmiş kişileriz Adanalılar olarak....

offf bu kaynarda zormus, belki lohusa serbeti de boyle oluyordur ama onun kolayligi soguk ikram edilebilmesi. bu kaynari hastane odasinda ikram edemeyiz anca evde olabilir ama guzel biseye benziyor
ben bunu da kayinvalideye yolllim

Bu arada kuru erik de kabızlığa karşı iyi geliyormuş, eğer kayısı kompostosunu çok tatlı bulanlar kompostoyu kayısı ve erik ile yaparak tadını dengeleyebilirler... çünkü ben kayısı kompostosunu sevmiyorum , çok tatlı geliyo bana.....

Ama haftasonu içtiğimiz kayısı erik karışımı komposto nefisti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…