2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bu son haftalarda dikkat etmeniz gerekenler

SON HAFTALARDA YAPMANIZ VE YAPMAMANIZ GEREKENLER

Artık hamilelikte tahammülün son noktasına gelmiş olmalısınız ve artık bebeğinize kavuşma vaktinin geldiğini hissediyorsunuz. Doğum tarihiniz yaklaştıkça zamanın daha çabuk geçmesini istiyorsunuz. Ama bu son ay küçük bebeğiniz için çok önemli. Bu ay akciğerler güçleniyor ve aldığı kilolar dış dünyadaki ilk günlerinde onun çok işine yarayacak. Hamileliğinizin tıbben süresini tamamlamış sayılabilmesi için 37. haftanın bitmiş olması gerekir. Bebeğiniz içeride bir süre daha sıkışıp kalmanın üstesinden gelecektir. Hamileliğinizin bu son günlerinde kendinizi korumak için şu önlemleri alın:

DENGE UNSURU

Dengenizi sağlamakta güçlük çekiyorsanız ve eskisi kadar hızlı hareket edemiyorsanız, yalnızken bazı fiziksel hareketleri yapmayın. Örneğin, küvete girip çıkarken ya da bir şeye uzanırken dengenizi kaybedip düşebilirsiniz. Ayrıca kaslarınızı gerip tepetaklak düşmemek için ağır ve büyük nesneleri kaldırmaktan kaçınmalısınız. Başka bir deyişle, şu anda her zamankinden daha tedbirli olun. Kaslarınızın tutulduğunu hissediyorsanız ve onları gevşetmek istiyorsanız, fazla çaba gerektiren alıştırmalar yerine hafif esneme hareketlerini deneyin. Bu günlerde sık sık nefesiniz kesilebilir ve başınız dönebilir; bu yüzden bayılma riskini göze almayın.

ARABADA

Şu anda evden çok uzaklaşmanın sırası değil. Sancılarınız beklenenden erken başlarsa, hastaneye kolayca ulaşabileceğiniz bir yerde olmalısınız. Karnınızın iyice büyümesi ve bebeğinizin artık iyice aşağıya inmiş olması nedeniyle araba kullanmak ya da arabada yolculuk etmek artık pek rahat olmayabilir. Bu nedenle mümkün olduğunca az yolculuk edin ve ne zaman arabaya binseniz bir emniyet kemeri kullanın. Kucak kemerini karnınızın altından ve kalçalarınızın etrafından geçirin; bacaklarınızı uzatmak için yeterli boşluk bırakın.

günaydın kızlaar!! ayy tubacm demek kuzucuklarda da başlamış doğum hazırlıkları..acaba o da beni merak edio mudur?? :):)

Doğum sancılarının başladığını nasıl anlayabilirim?

DOĞUM SANCILARININ BELıRTıLERı

Büyük gün yaklaştıkça doğum sancıları başladığında bunu anlayıp anlamayacağınızı merak ediyor olabilirsiniz. Olmadık bir anda sancıları tutan annelerin anlattıklarını duymuşsunuzdur. Ama kaygılanmayın; bunlar yalnızca istisna. Kadın vücudu gerekli işaretleri hemen hemen her zaman verir.

GERıSAYIM BAŞLIYOR

Doğum sancılarının başlamasından birkaç gün önce bütün kadınlar "yuva yapma" içgüdüsü hisseder: bebeğin doğumundan önce en küçük ayrıntıyı bile temizleme, düzenleme ve hazırlama dürtüsü. Birdenbire kedi de dahil yolunuza çıkan her şeyi yıkama ihtiyacı hissederseniz, başka fiziksel belirtiler olup olmadığına bakın. Doğum sancılarının başlamak üzere olduğunu gösteren çok güvenilir işaretler vardır:

* Bir işaret. Doğum sancılarının başlamasından önceki günlerde ya da saatlerde pembemsi ya da kanlı bir sümüksü akıntı hissedebilirsiniz. Bu, rahim boynunu tıkayan maddedir. Bu akıntı bütün kadınlarda görülmez ve bazı kadınların doğum sancıları bu sümüksü tıkaç atılmadan önce başlar.
* Zarın (amniyo kesesi) patlaması. Su kesesi de her zaman doğum sancılarının başlamasından önce patlamaz; suyunuz sancılar başlayıp rahminiz iyice genişledikten sonra gelebilir. Bazı kadınlarda vajinadan az bir sıvı gelirken bazılarında su neredeyse fışkırır. Suyunuz gelir gelmez doktorunuzu ya da hastaneyi arayın.

ARTIK VAKTı GELDı!

Doğum sancılarının en iyi belirtisi düzenli sancıların başlamasıdır. En başta bu kasılmalar 20-30 dakikalık aralıklarla gelip giden adet sancıları ya da sırtın alt kısmındaki ağrılar şeklindedir. Sancılar gittikçe daha kuvvetli, daha rahatsızlık verici hale gelir ve süresi uzar. Kasılmalar da gittikçe sıklaşır. Doğum sancılarının gerçekten başladığını düşünüyorsanız, sakin olun ve sancılarınızın başladığını söylemek için hastaneyi arayın. Sizden hangi belirtileri gösterdiğinizi anlatmanızı isteyeceklerdir; ayrıca gelip sizi görmeyi önerebilir ya da ne zaman hastaneye gitmeniz gerektiğini söyleyebilirler. Doğum sancılarını evde karşılama isteğiyle hastaneye gitmekte çok geç kalmayın. En iyisi doğumun gelişimini bir profesyonelin takip etmesidir. Ayrıca, muayene için hastaneye çağrılsanız da sağlık görevlileri daha vaktiniz olduğunu düşünürse yeniden eve dönme fırsatınız bile olabilir. En önemlisi de sancılar sırasında bebeğinizi dünyaya getirme işini başarabileceğinizi ve hedefinizin artık çok yakın olduğunu bilmektir: güzel bebeğinizin dünyaya gelmesine artık birkaç saat kamıştır.

aminnnn

günaydın kızlaar!! ayy tubacm demek kuzucuklarda da başlamış doğum hazırlıkları..acaba o da beni merak edio mudur?? :):)

valla canım bizim sesimizi tanıyorlar artık. eminim çıkınca " aaa bu hep duydugum o guzel ses " diyecekler. bir de kokladım mı tamamdır :)) yakında sabredemeyip " ben geliyorum " diyecekler :))

Emzirmeyle ilgili kaygıları alt etmek

EMZıRME KONUSUNDA DESTEK ALMA

Artık anne sütünün bebeğiniz için en iyi gıda olduğunu biliyor olmalısınız. Bazı anneler ve bebekler için emzirme kendiliğinden gelişir. Bu durum sizin için de geçerli olabilir ve hiçbir sorun yaşamayabilirsiniz. Ama birçok yeni anne ve bebeği için emzirme kısa bir alışma dönemi ve bolca alıştırma gerektiren yeni bir beceridir! ılk günlerde bazı sorunlar yaşayabileceğinizi bilirseniz, en başta bazı sorunlar yaşasanız da hayal kırıklığına uğramazsınız. Bu konuda çaba harcamaya hazır olun ve alışmak için kendinize zaman tanıyın. Bu sırada emziren annelerin çevreden büyük destek gördüğünü unutmayın. Doğru yardımlar emzirme sırasında çok işe yarar.

BEBEK BAKIMI KONUSUNDA YARDIM ALMAK

Bebek bakımına iyi hazırlanmak istiyorsanız, konuyla ilgili pek çok iyi kitap ve film vardır. Bebeğin göğsü gerektiği gibi kavraması, bebeğin istediği zaman beslenmesi, ağrılı göğüs uçları ve şişmiş göğüsler için ne yapılması gerektiği gibi konularda doktorunuzdan veya doğum öncesi kurlardan çok değerli bilgiler edinebilirsiniz. Ayrıca, Anne Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması (AÇSAP) Merkezleri gibi emzirme konusunda yardım sağlayan ve önerilerde bulunan birçok destek kuruluşu vardır. Birçok yerden kolayca yardım alabilirsiniz.

ıleride irtibat kurabileceğiniz kuruluşlar: ıl Sağlık Müdürlükleri ve AÇSAP Merkezleri

Emzirme biberonla beslemeye alışmaktan daha zordur, ama karşılığında elde edilenler buna değer.

Anne olmayı iple çekmek

Hamilelikten Anneliğe Geçiş
Yaşamınızdaki en inanılmaz yolculuklardan birine başlamak üzeresiniz. Bu sizin için yeni bir deneyimse işte doğumdan sonra sizi bekleyen bazı değişiklikler ve anneliğe geçişinizi kolaylaştıracak bazı yararlı öneriler:

Hem iyi hem zorlu
Yeni anne olan kadınlar bebeklerine duydukları sevginin düşündüklerinden çok daha güçlü olduğunu görünce şaşırır. Küçük bebeğinize baktığınızda ve o küçük gözlerin size baktığını gördüğünüzde içiniz eriyor ve her şeyi unutuyorsunuz. Ancak, yeni anne olan kadınlar bazı anlarda belirsizlik ve yalnızlık hissedebilir. Aynı zamanda babalar da sorumlulukları altında ezilebilir. Zaman bütün işleri yapmak için yetmez ve özellikle yeni anne babalar eskisinden çok daha az uyuyabildikleri şu günlerde her şeyin üzerlerine çöktüğünü hissedebilir. O yüzden arkadaşlarınızın ve akrabalarınızın yardım önerilerini kabul edin. Kimse bütün bu işlerle tek başınıza mücadele etmeniz gerektiğini düşünmüyor ve bu ilk haftalarda yardım istemekte utanılacak bir yan yok.

YENI ANNE BABALARA ÖNERILER

Yapılacak şeylerin altında ezildiğinizi düşünüyorsanız, şu önerilerimize kulak verin:

* "Takım" fikrini benimseyin. Gece görevlerini eşinizle paylaşın; bebeğin beslenmesi biter bitmez yeniden uykuya dönebilmeniz için gaz çıkarma ve bez değiştirme işini eşiniz üstlenebilir. Arkadaşlarınız ve aile üyeleri yemek hazırlamakta ya da ev işlerinde yardımcı olabilir. Onlar yardım önermezse, siz gidip yardım isteyin!
* ınsanlarla ilişkilerinizi koparmayın. ınsanlarla ilişki kurmanız zihinsel sağlığınız için önemlidir. "Yeni anne baba" gruplarına katılın; sizinle tam olarak aynı şeyleri yaşayan kişilerle çevrili olmak çok işe yarayabilir ve hem kendiniz hem de çocuğunuz için uzun süreli arkadaşlıkların kapısını açabilir.
* Sabırlı olun. Aile olmanız tam dokuz ay sürdü; anne baba rollerine alışmak için kendinize en az bu kadar bir süre daha tanıyın!

yha ben cokj sabırsızım 37b bitince hemen dogurmak istiyorum cok mu bencilim acaba??

canım ben de çok farklı degilim!! bencillik demeyelim aslında,
haklı olarak sabırsızlanıyoruz, bir an once kucagımıza almak istiyoruz.
sanırım 38 bitince sezercik olucam ben, karar verdim gibi.
kendimi normal dogum fikrine pek hazırlayamıyorum..

Baba Olmak

Belki de yaşamınız boyunca karşılaşacağınız en büyük dönüşümü gerçekleştirmek üzeresiniz. Bebeğinizin doğduğu andan başlayarak yaşamınızın sonuna kadar bir baba olacaksınız. Bu hem harika bir armağan, hem de büyük bir sorumluluk. Bir günden ötekine öncelikleriniz altüst olacak ve çocuğunuz ve onun ömür boyu sürecek mutluluğu sizin tek düşünceniz haline gelecek. Muhtemelen yaşama bakışınız da değişecek. Kollarınızdaki bu küçük insan gelecek günlerde size bağımlı olacak ve belki de yaşamınızda ilk kez yaşamın sizden sonra nasıl olacağını ciddi ciddi düşünmek zorunda kalacaksınız. Babalık rüzgarına kapılmadan önce şimdi bir an durun ve nasıl bir baba olmak istediğinizi düşünün.

ÇANTALARI HAZIRLAYIN, BEBEK YOLDA!

Gafil avlanmamak için doğum tarihinden birkaç hafta önce çantalarınızı hazırlarsanız iyi edersiniz.

Kendinizi şımartın

Kendinizi iyi hissettirecek şeyler
ışte size son birkaç haftayı daha iyi geçirmenizi sağlayacak bazı öneriler:

* Hamilelik masajı yaptırın. Doğum öncesi masaj teknikleri konusunda eğitimli nitelikli bir masör harikalar yaratabilir. Rahatlatıcı bir vücut masajı sizin için gerçekten çok yararlıdır.
* ıhtiyaç duyduğunuz anda hemen ayaklarınızı yukarıya kaldırın. Şu anda en önemli düşünceniz rahatlık ve yeterince dinlenebilmek olmalı. Kendinize (ve içinizdeki minik varlığa) iyi bakmak için elinizden gelen her şeyi yapın!
* Biraz neşelenmek için kendinize yeni makyaj malzemeleri ya da önünüzdeki birkaç hafta boyunca çok işinize yarayacak yumuşak tüylü yeni bir sabahlık ve rahat pijamalar alın.
* En önemlisi de sizi bekleyen zorluklar karşısında kendinize olan güveninizi koruyun ve bunlara olumlu yaklaşın.

allahım bu saatte neler okudum oylee :))

hepsini paylaştım sizinle, güzel bilgiler var.

ben yatıyorum. bu saatte kalkanlara allah kolaylık versin. şimdiden günaydııınnn :)))

ogl.den sonra gorusuruzz

inşallah sag salim alırız yavrularımızı kucagımıza..tubacım cok uykum geldi birden..mesajlar cok hos babalkla ilgili olan falan tam da eşim de yanımdaydı ona da okudum teşekkür ederiz güselim.biz kaçtık ,görüşmek üzere..

Günaydın,
Kendini yalnız hissetme, bizde kzımla erken uyananlardanız :))

evet biz de erkenden uyandık
aslında bu saattlerde burası günaydınlarla dolu olurdu ama doğum izinleri başladı günaydınlar gecikti
ben dedoğum iznindeyim ama uyku düzeni artık oturmuş bu saatlerde uyanıyorum

Sorma biz nöbetçiyiz geceleri, en çok iki saatte bir uyanıyoruz Sabah 7 de ayaktayız, Doktor şimdi nasıl bir düzeni varsa doğduğunda da aşagı yukarı aynısı olur dedi, Yandım diyorum, Allah hepimize kolaylık versin :Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…