2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Dilekçim şimdi annelerimizin dediği batıyor , bir de o zmaan kayınvalideler de girecek devreye ben annem geldiğinde konuşucam annecim bak herşeyden etkileniyorum , seni de başkalarınıda kırabilirim ama ne olur en azından kayınvalidenin yanında bilmişlik yapma , her kadın kendi çocuk yetiştirme biçimini süper görür eee iki anneninde başımda yarışa girmesini istemiyorum ... Biz ilk çocuklarız düğünümüz nişanımız soğuk savaş halinde geçti ama şimdi sorarsak ikiside karışmamışlar , e ilk torun onların savaşı uğruna çocuğumuda kendimide heba edemem ...

neden geç olsun ki dilek. kulagına ezanımı okundu? kımlığımı cıktı? bebek doğana kadar değişebliir. eşinle senın dısında kımseyı de ılgılendırmez

evet canım bence de çok uyuyo soyadınızla, ben de o yüzden daha da çok beğendim.... bir de daha zarif geldi bana ... ama seni yine etkilemek istemem , eşinle siz en doğru kararı verirsiniz... valla benim kızımın ismi de sevgi rüzgar oldu, eşime olan ısrarlarımla kaynanamın ismini de başına ekledim, sevgi böcüğü gibi bişey olacak yani :) bakalım benim ipim sapım belli olmaz değiştire de bilirim son anda, sonuçta benim ve eşimin içine sinen neyse onu koyacam. belki bebeği görecem birden aklıma başka isim gelecek.... ama senin bebiş eminim su gibi duru olacak talım.

Ha bir de benim kayınvalide kendine süper babanne lakabını takmış, herkes çevrede ööle diyormuş , ne yaptıysa süper babanne olmak için anlamadım , ne sigarasından ne de köpeğinden vazgeçmiş değil iki örgü örmek süper babanne olmak için gerekli değil maalesef ... Ayrıca bir de konuya komşuya ne dediyse beni her gören yap şu çocuğuda ver şu kadına eline çok yakışıyor , bir kaç kişi dedi ağzımı açmadım ama en sonunda eline yakışıyorsa yapsın bir tane dedim yüzüme baka kaldılar , sanki ben o büyütsün onun zevklerini tatmin etsin diye bebek yapıyorum ya ........

ebruuuu söylemeyi unuttum dün gelen hemşire arkadaş göbeğin inmiş hafiften dedi bana zaten yukarda yazdıklarında bende var. allahımmmm mafoldumben

baharcim endiselenme zaten 36. haftadan itibaren bebek asagi inip dogum kanalina giriyormus. bu hemen dogum olcak demek degil.

saol canim, bahara soylediklerimin aynisi senin icinde gecerli. bir de benim mudurumun nisani geldikten tam 1 hafta sonra dogumu basladi. yani nisan gelmeside hemen doguracagimiz anlamina gelmiyor.

dilekcim hadi gozunaydin canim. kizina kavusmana cok az kaldi, evinde tertemiz olmus. gulu gule iyi gunlerde kirletin kizinla birlikte.

benim annem hic karismaz gibi geliyor. kayinvalidem belki biraz karisir ama cok fazla sıkıntı yasayacagimizi sanmiyorum ben dogum sonrasi.

o ayak izi hamurundan biz aldik ama nasil kiyipta ayagini bastirip seklini cikartcaz bilmiyorum :)

Gülaycım bu arada , eşin beynini yıkama taktiklerine kaldığım yerden devam ediyorum valla , işe de yarıyor gibi , ben nie ara vermişim anlamadım....Diyorum ki çok tehlikeli zamanda bebek olacak , tam herkesin grip olduğu mevsim bebişini kollarsın babası diyorum işte aklıma geldikçe söylüyorum bişeyler bu hafta sonuda sigara ve uçuk konusunu işlicem ...

ninocum seninki de süpermiş tatlım valla ben bu lafı annem de kullanıyım....

ya kızlar benim kaynanam süper valla, annemden daha anlayışlı, görümcem benim bebek ilerden gitti hep iki hafta dedi haftasonu birlite otururken, kaynanmda hemen kızına küçük bebek daha hızlı büyür dedi, ohhh dedim... ve görümcemin iki erkek çocuğu var ya, birileri bana senin de ikinci çocuğun erkek olur derken kaynanam da hemen cevaplarını verdi şanslı annelerin ilk çocukları kız olurmuş diye... tabi bunları söylerken asıl amacı benin kırılmamamdı biliyorum, kimsenin beni bi şekilde kızı da olsa kırmasına izin vermedi.... ama annem karnı çok küçük dediklerinde, hiç yemiyo ki, çocuk el kadar doğacak falan diye onları tasdik etti.... valla kaynanam mı kalsa acaba yanımda he he :)

Ebrucum hemen bastırmıyorsun zaten biraz , büyüyünce 3/4 ay geçer de dengede kalmaya başlayınca sakın doğar doğmaz değil ha tatlım ...

Evet Yasemincim haklısın. Ama benim annem beni tanır çok ısrarcı olup diretmez düşündükleri konusunda,
ama alttan alttan kayınvalidemi arkasına almaya çalışır sonra kötü olmamak için onun fikriymiş gibi söyle çok akıllıdır benim annem:))) Kayınvalidem ise daha nettir ısrarcıdır çözüm bulmak hakikaten zor birde ne kadar iyi anlaşırlarsa anlaşsınlar birbirlerini içten içe kıskanıyorlar aslında ben hissediyorum birde dediğin gibi onların yarışı ile uğraşıcaz en iyisi eşimin müdahale etmesi olacaktır. Zaten eşim doğumdan sonra 15 gün falan her an yanımda olacak onlar cesaret edemez ısrar etmeye gibi geliyor:))))

Meryemcim sağol tatlım dediğin gibi sanırım o kadar geç kalmadık yaaa...

ben oğlumun ismini 8. aya kadar kimseye soylemeyecektım. değişebilir diye. eşim 2,5 yasındakı yiğenime soyleyınce herkes duydu:) hiç değiştirmeyi düşünmedim ama daha gzüel bişey bulursam içime sinerse neden değiştirmeyeyim ki?

oy kızlar ya bebelerin derdi bitti şimdid eanneler çıktı oy oy....

yasemin ben dün uçuk konusunu işledim he he :)

ben çıkar yürüyüşe, öpüyorum herkişi....

Dilekçim, isim süper, zamanlama da hiç sorun değil. bizimki de her an son saniye bile değişebilir. aslında biliyor musun aynı ismi koyarsak şaşırmayacağım
eşim Defne istiyordu; tam Defneye karar vermiştik. bir şekilde Su ismine döndük. sonunda ikisini birlikte koyma ihtimalimiz de büyük yani. kaydirigubbakcemile2
dolayısıyla bence Defne Su çoooook güzel bir isim

kızlar bu bebeği koruma olayına gelince ben kocamın kafasını açsam direkt olarak beynine bile söylesem pek tınmaz gibi geliyor onların tarafında bebek elden ele dolaşıyor çünkü. ama biz babanemle anlaştık o önlicek herşeyi ben kötü olmıcam :) bir de dün hemşire arkadaş dedi ki ilk zamanlar tamam koru kolla ama sonra suyunu çıkarma. senin sütün onu korur zaten mutlaka dedi.

kızlar bu bebeği koruma olayına gelince ben kocamın kafasını açsam direkt olarak beynine bile söylesem pek tınmaz gibi geliyor onların tarafında bebek elden ele dolaşıyor çünkü. ama biz babanemle anlaştık o önlicek herşeyi ben kötü olmıcam :) bir de dün hemşire arkadaş dedi ki ilk zamanlar tamam koru kolla ama sonra suyunu çıkarma. senin sütün onu korur zaten mutlaka dedi.

iki kere gelmiş yazdıklarım. hani bir kerede anlamazsınız falan diye :)))) internet sapıttı sanırım kızlar pardon.
ben de kadir gecesi doğar inşallah dediğimde eşim de ali kadir koyarız adını dedi. ne o öle dedim deli kadir der gibi. çocuk kordonunu elinde tespih gibi sallarsa şaşma o zaman dedim :)

Az önce bir arkadaşımla konuşuyordum 2 ay oldu bebekleri olalı , endişlerimden ve korkularımdan bahsettim bana artık moral olsun mu diye dedi bilmiyorum ama , onun eşide çok önemsemezmiş ama bebek doğar doğmaz değiştiğini 2 dakika ayrılmak istemediğini hatta çoğu zaman ondan daha korumacı olduğunu falan söyledi , artık dua edicez bize de böyle bir mucize gerekiyor sanırım ...

dilekcim gözün aydın..hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah....

Amin canım sağol hepimiz hayırlısıyla kucağımıza alalım inş...

Canım bende çok beğendim rüzgarın önüne sevgiyi koymanızı ne bileyim hani yazmışsın yaa üstüste söylenince sevgi rüzgarı gibi oluyor falan diye gerçekten çok hoş benim fikrim değiştirme derim.Yerim ben senin sevgi böcüğünü , sevgi kelebeğini....opuyorumnanaktan

Demek süper babaanne haaa çok film izliyor galiba senin kayınvalide. Dün benimkilerde isim konusunda ısrar edince çok istiyorsanız doğurun eylülü siz koyun bebeğinize dedim:)))

dilekcim hadi gozunaydin canim. kizina kavusmana cok az kaldi, evinde tertemiz olmus. gulu gule iyi gunlerde kirletin kizinla birlikte.

Sağol canım yaaa bakalım eşiminde içine sinerse değiştirelim bizde ama birde her yere eylül yazdım ultrason DVD'lerinin üstüne bile...

oy kızlar ya bebelerin derdi bitti şimdid eanneler çıktı oy oy....

yasemin ben dün uçuk konusunu işledim he he :)

ben çıkar yürüyüşe, öpüyorum herkişi....

Hadi canım dikkat et kendine görüşmek üzere bye

selam annişler
herkese hayırlı sağlıklı, oruçlarımızı tutabileceğimiz ( sonradan kaza tabii, şuan tutan varmıdır? )
güzel bir Ramazan ayı diliyorum

kayınvalideler iyi kaynatılıyor bakıyorum :)))
içinizde oruç tutan varmı? yoktur herhalde
dilekcim çok az zamanın kalmış, sağlıcakla kavuş sende kızına

bebeği koruma olayına gelince annemde kayınvaldemde görümcemde hepsi birbirinden beterlerkaydirigubbakcemile3 görümcem şimdiden diyo ki bebek koryolalarının parmaklıklarının bir tarafı ayarlanabilen şekilde oluyor bebek içindeyken bu yukarda kalsın diyor...gelen giden kucağına alamasın....annem desen daha şimdiden dışarı fazla çıkma ortada salgın var grip olma ve bu konularda çok dikkatlidir..kaynanama gelince hasta falan olan biri eline almak istese lafını asla esirgemez direk yüzüne söyler hasta olmasın diye...bu konularda içim rahat valla....

Bu Arada kızlar tabi bebeklerimize hepimiz kendimiz bakmak isteriz ilk zamanlar çok hevesli olduğumuzdan ama yarın obirgün muhtaç olucağımız kişilerin kalplerini kırmamaya dikkat edelim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…