2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

selam kızlar nasılsınız. ya nedir bu girp salgını yaa. 3 hafta önce grip atlattım şimdi tekrar olucam galiba başım ağrıyor burnum tıkalı. geçmiş olsun hasta olan arkadaşlara.

selam kızlar nasılsınız. ya nedir bu girp salgını yaa. 3 hafta önce grip atlattım şimdi tekrar olucam galiba başım ağrıyor burnum tıkalı. geçmiş olsun hasta olan arkadaşlara.

sanada tatlım normalde bende çok olurudm ama vitamin kullanıyorum ya ondan herhalde yanlız bir kaç gündür hapşuruyorum sürekli biraz burnum tıkalı gibiydi akşam ama şimdi iyim keşke tıkansa şu sigara kousunu hissetmesem?

tatlım bu korkular hepimizde var korkma olur mu? Allah her şeyin çözümünü verir katlanıylmıycak hiç bir şey vermez insana hem gülü seven dikenine katlanır hesabı

çok saol tatlım iyiki varsınız zaten birbirimizi çok ii anlıyoruz eski hamileler dalga geçer gibi yardımcı oluyolar eee olcek ben şunları yaşadım falan::)) bizde böyle mi olcez doğumdan 1-2 yıl sonra acepppŞeniz

sana da geçmiş olsun, havalardan her halde(( vicdan azabı çekiyorum bebeğime iyi bakamıyorum diye:))

kızlar okuyun derim bunu

bebeğim 10 günlük ve o uyurken ben de sizlerle doğum hikâyesini paylaşmak istiyorum.

31.01.2004'te oğlumun doğumuyla ilk kez anne oldum. Normal doğumdu, ama boynundan ve koltuk altından iki kez kordon dolandığı için çok zor doğdu. Sonra aylarca rüyalarımda, hamile olduğumu ve bir an önce, sezaryen doğum mu normal doğum mu yapacağıma karar vermem gerektiğini gördüm.

Çalışan bir anneydim. Oğluma, 2 aylıkken annem bakmaya başladı. 18 aylıkken de kreşe verdik. Tüm zorluklara rağmen, bir de kızım olmasını istiyordum. Ama çalıştığım fabrika taşınacağı için, hiç tanımadığımız bir ilçeye taşınmak zorunda kalacaktık. Hiç tanımadığımız bir yerde bakıcı ya da kreş bulmak zor olacağı için de, kız bebek isteğim içimde kalacak diye düşünüyordum.

Bir hafta sonu eşimle, fabrikanın taşınacağı ilçeye ev bakmaya gittik. Oraları hiç beğenmedik. Başka hafta sonları yakın ilçelere bakmaya karar verdik. Bu arada da adet günüm geçmişti, ama işlerin yoğunluğuna ve strese bağlıyordum; hatta mide bulantılarını da adet olacağıma :)

10 gün gecikince, hiç ihtimal vermesek de hamilelik testi aldım ve büyük sürprizle karşılaştım. O kadar sevindim ki, eşimin eve gelmesini bile beklemeden telefonda söyledim. Ama maalesef o benim kadar sevinmedi. Ertesi gün doktora gittik. Bebişimiz 6 haftalık olmuş!

Eşimle konuştuk ve işime, fabrika taşınacağı için devam edemeyeceğime karar verdik. 8 yıldır çalıştığım iş yerimden, en güzel zamanımda ayrılıyordum. Bebişim bu kadar kıymetliydi! 16 haftalıkken kız olacağını da öğrenince, doğrusu daha bir kıymetli oldu.

Hamileliğim boyunca hep aynı doktora (oğlumun doğumunu yaptıran doktora) gittim. Ona o kadar güveniyordum ki, aklıma hiç alternatif doktor düşünmek gelmedi.

Neyse, zaman çabuk geçti ve 40.haftamıza girdik. Muhtemel doğum tarihi 15 Temmuz’du. 7 Temmuz’da doğsun diye çok dua ettim ama olmadı :)12 Temmuz’da, doğumun başladığına dair işaret geldi. Hemen doktora gittik. “3 cm açıklığın var. Eve git. Sancılarını evde çek. Dayanamayacak duruma gelince beni ara.” dedi.

Eve geldik. Gün boyunca ve gece, hafif ve aralıklarla sancılarım oluyordu ama hiçbiri dayanılmaz değildi. Ertesi gün öğlene kadar böyle geçti. Annem evde doğuracağımı düşünmeye başlamıştı. Sürekli, artık doktoru aramam gerektiğini söylüyordu. Doktorumu aradım. Duyduğum cümle beni öldürecekti, “Ben doğumuna gelemeyeceğim. Başka bir hastanede sezaryenim var. Sen başka yere git.”

Ne hissetmiş olabileceğimi düşünebiliyor musunuz? Sezaryen olsa önemsemeyecektim; ama normal doğumda insan, 9 ay gittiği, güvendiği, artık duygusal bir bağ kurduğu doktorunu istiyor. Hemen eşimi ve kardeşimi aradım. Civarda en çok güvenebileceğimiz bir hastaneye gittik.

Doktorumla konuştuğum andan hastaneye kadar sürekli ağladım. Daha önce hiç görmediğim bir doktor, ilk muayenemi yaptı. 5 cm açıklığım olduğunu, 2 saat içinde çok kolay bir doğum olacağını söyledi. Hemen lavman yapıldı. Kısa bir süre, suni sancı olduğunu tahmin ettiğim serum bağlandı.

Belki yarım saat bile geçmemişti. Doktor su kesesini açmaya geldiğinde, 7 cm açıklığım olduğunu söyledi ve beni hemen doğumhaneye aldılar. Doğumhanede hazırlanana kadar, açıklık 9 cm olmuştu. İnanır mısınız, belki birkaç dakika içinde bebeğim, prensesim Duru doğdu.

Gerçekten çok kolay bir doğum oldu. Hastaneden de çok memnun kaldık. Ama yaşadığım üzüntü, en çok o yer edecek beynimde. Tüm anne adaylarına, mutlaka alternatif doktor düşünmelerini tavsiye ediyorum. ‘Benim doktorum yapmaz’ demeyin. Doktorunuz hastalanabilir ya da özel bir durumu da olabilir. İnanın, öyle zor geliyor ki son anda hiç tanımadığınız bir doktorun doğumunuza girmesi fikri, o olmazsa doğuramayacağınızı sanıyorsunuz.

Tüm annelere ve anne adaylarına, bebekleriyle sağlık ve huzurla geçirecekleri uzun ömürler diliyorum.

Sevgiler...

Aysel Sorgut

sana da geçmiş olsun, havalardan her halde(( vicdan azabı çekiyorum bebeğime iyi bakamıyorum diye:))

tatlım hiç üzülme geçen ben dr uma yediklerimle ilgili bişiler sordum da zehirleneceğin bişi bile yesen bebeğe hiç bir zararı olmaz kötü maddeler asla gitmiyor bebeğimize sadece sağlıklı olan besinler binbir elekten geçerek gidiyor üzülme tamammı bol bol meyve yee

kızlar gunaydın aklıma bısı takıldı
ıkılı test ıcın kan verıcemde ac mı gıdılıo tok mu
hepınıze mutlu gunler

KIZLAR HERKESİN DOĞUMU ZOR DEĞİLMİŞ BUNU OKUYUN BENCE

6 Haziran günü sabah uyandığımda, belimde ara ara gelen bir ağrı vardı. Ve eşime “ben bugün doğuracağım” dedim…

Gün boyunca sıklığı artarak ama çok hafif olarak ağrılar devam etti, gelip gidiyordu ve aralıkları 1 saatle başlayıp yavaş yavaş iniyordu. Ben çok heyecanlanmıştım :)

Bir yandan da etrafımdakilere “sizin çok kötü dediğiniz sancılar buysa, bu ne ki?” diyordum çünkü hiç canım yanmıyordu.

Akşam saat 22.00 olduğunda sancılarımın sıklığı artmış ve süreleri uzamıştı ama ben hala acı çekmiyordum. Sancı geldiğinde ayağa kalkıp yürüyordum ve herkes bana gülüyordu...

Bu arada eşim benim o gün doğuracağıma inanmamış, “doğuracak kişi böyle sakin mi olur?” diyormuş ve bu yüzden eve biraz geç gelmişti :)

Neyse, ben saat 22.30’da hastaneye gittim ve “1cm açılmış” diyerek beni geri gönderdiler. 00.30’da tekrar geldim, artık sancılar 5 dakikada bir geliyordu ve beni hemen sancı odasına aldılar.

Ben, sancıların etkisiyle mi bilmem ama 03.00’e kadar uyumuşum! Ara ara hissediyordum tabii sancıları ama uyuklarken ebeler geldi, “Aaaa hadi bakalım Özlem doğum odasına, kalk. 9cm olmuş” dediler.

Ben doğum masasına çıktım, bir kere ıkındım ve 03.03’te oğlum Özerk kucağımdaydı...

Nasıl oldu, ne zaman doğdu anlamadım bile ve en korktuğum epizyoyu bile hissetmemiştim. Sadece dikiş atılırken görmek biraz garip, o kadar.

Ben, herkese benim gibi bir doğum diliyorum...

Oğlum şu an 7 aylık…

Özlem Çakmak

sağolun arkadaşlar; allah razı olsun... bir de size bir şey soracam doktor değiştirmeye karar verdim.. ama gideceğim doktor prof. ve 180 tl talep ediyor her muane için sizce değer mi?

cnm bende aynı dr a gıdıyorum ortadoguya ferat beye nıye degıstırmek ıstedıgını soylermısın merak ettım sımdı:CüvCüv:

nevestanbircan harika ve ibret dolu bir paylaşım ayy bu dr lar çok gıcık yaa acaba benim dr da yaparmı???

özlemcim Allah bağışlasın ama ben normal doğumu izledim ve yapabileceğime inanmıyorum... yani o duruş pozisyonu bile beni mahfediyor düşüncesi...(

Günaydın kızlar bende 3 gündür bogaz agrısı var. Sanırım hastanede üşüttüm. Ne yapmam gerekir. İltahaplı bişey görünmüyor. Ihlamur içeyim dedim midem bulandı. Başka çözüm önerebilecek varsa bekliyorum(((

cnm bende aynı dr a gıdıyorum ortadoguya ferat beye nıye degıstırmek ıstedıgını soylermısın merak ettım sımdı:CüvCüv:

Ferat Bey çok güler yüzlü ve iyi bir insan Allah var kötü de diyemem; ancak ilgisiz... ultrosound'u çok kötü hatta beni haftaya renkli doppler e yolluyor çünkü cihazı yetersiz... hastaneye güvenmiyorum.. bir de ferat benim 5 haftamda kese çok küçük düşük tehtidi var demişti sonra ben cüneyte gittim.. yok böyle bir şey neye göre küçük dedi ve kızdı bana.. kafam allak bullak bir de çok doğal süt içmesen de olur... yemesen de olur filan diyor... cüneyt ise evet bebek bir şekilde büyür ama senden alır diyor... 2 dk bakıp yolluyor beni.. cdye filan da kaydetmiyor... hemen kalp sesini verip kapatıyor.. benim ilk doğumum ilk heyecanım bunu anlamıyor.. sonra hiç tansiyonum ölçülmedi.. oysa tansiyon gebelikte çok önemli... sana karşı nasıl sen neler yaşıyorsun??? balcalı da casın bey var... pahalı ama napalım ona mı gitsem diyorum

edacım nane-limon içebilsen iyi olur... portakal kivi de c vitamini.. gerçi sana diyorum ama bakma ben de bir şey yapamıyorum.. ha bir de ılık su içmemiz gerek..yarın benim 7 saat dersim var bakalım ne yapacam bu boğazla

nane limon bide ıhlamurda iyi gelir limon ye portakal da olur... kivi 3 portakal yemiş gibi vitamin varmış.... bir an önce eda iyileşirsin inşallah tatlım iyi bak kendine

haklısın cnm ben hastanenın kalabalıgından sıkayetcıyım randevu almak ıcın arıyorum haftaya carsamba ıkılı test yapılacak bana 1ay sonraya gun verıolar bende sınırlendım sınırlenınce ıstedıgım gun ve saate aldım ınanılmaz kalabalık ya aslında dedıgın gıbı 2dk bakıo verdıgı resımde cok ii deıl ama guleryuzlu olmasından dolayı bıde kendımı rahat hıssedıyorum onun yanında o yuzden bırakmak ıstemıyorum benımde tansıyonum hıc olculmedı zaten benım hep dusuk 6-9 esım olcuyo arada ben ılk balcalıya gıtmıstımde orasını sevmıyorum benı urkutuyo kafamçokkarıştı buarada cnm kac haftalıksın?:1hug:

kızlar merhaba anca okudum yazdıklarınız nasılsınız herkes iyi dir umarım...bu arada insan doktoruna da güvenemezse ne yapar son dakikada böyle bir densizlik gerçekten çok kötü ben giremicem başkasına git demek ne kadar kolay

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…