2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar benim bir saattir kasıklarımda ağrı var..ama kanama yada leke yok çok korkuyorum..ama hani böyle üşütürsünüzde yumurtalıklarınız ağrır ya öyle bir ağrı..çok panik yaptım..

benimde hemen hemen her gün ağrım var kasığımda sürekli oturuyorum ondanda olabilir mi?

canım bilgim olsa cevap vericem ama malesef bilgim yok canım ...

Benim henüz öyle çok ciddi kasık ağrım olmadı , aman ben paniğim zaten ödüm patlar ama ayaklarınızı sıcak tutmaya çalışın kızlar .

canım bilgim olsa cevap vericem ama malesef bilgim yok canım ...

vallahi bılmıorum kı canım ya dereotunun sabahlarları ac karnına 1 yemek kasıgı yendıgınde guatra ıyı geldıgını bılıorum.ama bugun tv de ızledım guatr rahatsızlıgı olanlar eger taslara ınanıosan kehrıbar tası cok ıyı gelıomus.o tası kolye olarak tasımalıymıs bu hastalar.bılgın olsun.hanı sen sıkıntım oluo demıssın ya benım annemde de gutr var o sıkıntıyı guatr yapıo eger sende guatr varsa ondandır canım.o taşı dene ıstersen.

fussilet , guatr ile ilgili bilgim yyok ama internetten baktım kekik değilde , kekik yağının içten kullanımı (aşırı kullanımı ) guatr hastalarına zarar verebilir diyor .

sırt üstü yattım sanki biraz kesildi gibi..aman ya daha salı günü gidicem dr bir an önce gelse artık..ense kalınlığı ölçümüzde var..hayırlısı artık..

sağol cnm deniyim bakalım.ama enson dr gittim ben zararsız guatr benimki hatt dedimki ilaç içmiyorum bebiş düşünüyorz diye içme gerekmez dedmişti bana hamileymişim bide ozmn daha bilmiyodum ama yinede sağol...sıkıntı dr da yapar demişti

Merhaba arkadaşlar. Doktora gittiğimde çatlaklar için krem önermesini istemiştim. Zira bende ezelden beri bir sürü çatlak var ve annemde de. Sanırım genetik faktörler daha etkili oluşmasını engelleyemesemde hafifletirim belki. Tummy honey butter diye bir krem önerdi paylaşmak istedim. Aldım kullanmaya başladım bakalım nasıl gelecek?. Birde ahtardan kakao yağı badem yağı ve susam yağı alıp karıştırıp süreceğim. Sizlerde bişeyler kullanmaya başladınız mı?

sırt üstü yattım sanki biraz kesildi gibi..aman ya daha salı günü gidicem dr bir an önce gelse artık..ense kalınlığı ölçümüzde var..hayırlısı artık..

endişelenme canım .bebeğinin en hızlı buyudugu haftadasın suan.agrıların normal yanı bebişin yer acıo kendıne.artık daha fazla yere ıhtıyacı olucak.bız 3 ayı doldurduk benım bıle dun kızlara soledım hatta sancılarım oluo.az once bırden batar gırdı kıpırdayamadım hatta.can tasıyoruz sonucta.ama ılk kez hamıle oldugumuz ıcın hangısı normal hangısı dııl ınsan panık oluo.ıcını rahat tut mumkun oldukca da dınlen.gecmıs olsuna.s.

ben henüz başlamadım ama doktoruma dün sordum henüz erken 5. ayda başlarsın dedi.ama 2 ilaç ismi verdi şuan yanımda yok nereye koyduğumuda bilmiyorum sonra alırım tekrar. ben doktora sordum badem yağı, bebe yağı , vazelin falan öneren iyi geldiğini söyleyen bayanlar var dedim onlar hiçbir işe yaramaz dedi. kullananlarda çatlak oluşmamışsa bu çilt yapısından kaynaklanmıştır onlarda bitkisel şeylerin iyi geldiğini sanmıştır dedi bilgin olsun canım..... buarada kaç haftalık hamişsin ve bebeğin kaç cm olmuş....

Ben nivea bebe yağı kullanıyorum , benim için daha erken ama kaşıntım başlayınca aldım . Bir de arkadaşım dan kalan 2 tüp lierac krem jel var , arada da onlardan kullanıyorum ( biraz pahalı tüpü 50 tl civarı, ama deneyen iki arkdaşım da faydasını gördü ) şimdilik yoğun değil sadece sabah duştan sonra kullanıyorum .

ben nıveanın yogun nemlendırıcısını kulllanıorum bugun esıme de kakao yagını aldırdım donusumlu kullanıcam.ama gecen tv de duydum suna dumakayanın tarıfı:
elma yagı,çilek yağı ve 1 lımon karıstırıp surun dedı.
bır baska doktor da:
badem yagı,fındık yagı,jojoba yagı,menekşe yağını karıstırıp surun dedı
aklınızda olsun hangısını ıstersenız.

Doktorum bana da erken dedi ama benimde kaşıntılar başladı. Karın bölgemde değilde basen bölgemde yeni çatlaklar var. Lierac bende duymuştum. Belki onuda alır denerim.Birde buradaki geçmiş forumlara bir göz attım çoğu kakao ve badem yağını öneriyor. Ancak badem yağı tüylenme yapabilirmiş aklınızda olsun.

yağlar ile ilgili bende bir dipnot eklemek istiyorum badem yağı alırken acı badem yağı alcakmışız
bide çilek yağı çatlak için değil lekelenmeleri önlüyomuş çünkü ilerki aylarda göbüşümüz cok çırkın olcak lekenmeler,göbegın ortasından dümdüz bi siyah cizgi(erkek bebeklerde daha koyu oluyomuş)
oofffff offfffffff

Biz 14. haftaya girdik. Gecen haftaki kontrolde bebişim 7 cm olmuştu!!! Ama her gecen gün büyüyorlar...

kızlar catlak bıraz da kıloyla alakalı.tamam tabıkı genler de etkılı ama sımdıden kılo almak ıyı dııl.bunun daha 7-8-9.ayları var asıl kılolar o zaman alınacak.dıkkat edelım yanı.ne kadar az kılo o kadar az catlak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…