2009 Eylül Anneleri

ya kızlar 2 gündür oğluşumun elleri buz gibi neden acaba ....diğer yerleri iyi ev de ısısı iyi...

canım eller vucudun klima görevini görürmüşşş bazen soguk olmaları normal... üşüyüp üşümedigini sırtından ve gögsünden anlayabilirsin:)

canım eller vucudun klima görevini görürmüşşş bazen soguk olmaları normal... üşüyüp üşümedigini sırtından ve gögsünden anlayabilirsin:)

selam nasilsin fatoscum prens nasil
GAMMMMMMMMMMMMMZEEEEEEEEEEEEE sobeeeeeeeeeeeeeeeeee nasilsin bakalim prensesin nasil

feyza cım bide mama yedikten sonra soğuk olur bebişlerin elleri oda normal hani derlerya büyükler ekmek sıtması tuttu onun gibi bişi olur karnı doyunca bebişlerin
fatoş ne hbr??* banada misafir gelcek akşama öldüm yorgunluktan...yiğit nasıl????

demetcim inşallah sende verirsin kilolarını.. bu arada kuzum dun banyoda rahat dursaydı sırtını ovacaktım ama kremını bıle zor sürdürdü artık banyo yaptırmak zor

Ben bu yazıyı hayretle okudum neden mi ben hiç ama hiç bir şey yapmadığım halde akşam bitik halde kalıyorum sen nasıl yetiştiriyorsun maşşallah diyeyim de bari nazar olma...

ya bende kilo vermek istemiyorum 47 ile hamile kalmıştım şimdi 54 üm nolur hep böyle kalayımmmmmmmmmmm yakıştı bana

çok tenk yu canımsaaann cigerimseeenn :)))kaydirigubbakcemile

ya bende kilo vermek istemiyorum 47 ile hamile kalmıştım şimdi 54 üm nolur hep böyle kalayımmmmmmmmmmm yakıştı bana

ay inanmıyorum yaa ne 47si yaa ben 93 le hamiş kaldım en manda benmişim ha maşallah koçumaa :))) hamile kaldığım kilodan 9 kg zayıfım ama gelgörkiiii yinede içinizde 84 kiloluk minik vücuduyla en zaarifiniz(!) benim :)))))))))

selam nasilsin fatoscum prens nasil
GAMMMMMMMMMMMMMZEEEEEEEEEEEEE sobeeeeeeeeeeeeeeeeee nasilsin bakalim prensesin nasil
iim canım benimmmm oda cok ii şükürrr ama mızmız bugunlerde uyumak istemiyorr aglıyarak uyuyorrrr
iidir canım senden? amannnnnnn misafir deme bana eminim benimkadar kimseye gelmiyodurrrrr kimseye gidecegim kalmadı vallaa...... insan böyle olunca karsıyı daha cok dusunuyo?

KÖY ÖĞRETMENı

Ben bir köy öğretmeniyim,
Alnımda ışık,
Gözlerimde nur..
Alıp götürmeyin beni şehirlere,
Götürmeyin, ne olur..
Bir köy öğretmeniyim,
Katıksız duygular içinde yaşarım.
Çıplak ayaklar basar yüreğime,
Onları tutar, okşarım.
Bir köy öğretmeniyim,
Çaresizlik ekmeğim, keder gözyaşım,
Umut ve sevgiyim çarpan kalplerde,
Dağlardan daha çok yücedir başım.
Ben bir köy öğretmeniyim,
Evlerde motif, dillerde destan
Gölgesi düşer ay-yıldızın üstümüze,
Ve gönüllerde büyür vatan

tüm öğretmen arkadaslarım günümüzü kutluyorum...anne olmak bana zaten cok sevdıgım öğrencilerimin kıymetını bıraz daha gösterdi...öğrencilerimi ve ileride allahın izniyle mavi önlükle görecegımız tüm minik bebişlerimizi cok seviyorum

hahaaaayyy şekerim aynıyız o zaman bende 95le doğuma girdim 81e düştümmm ama gel gör ki karnımı doyurayım dersem kilo alıyommm bnde çoğu zaman aç yatar oldum :) formül bulursak haberleşelim bariiii :)

selam kızlar 2008 eylül annesiyim:) bende 69 kilo hamile kaldım 96 doğuma girdim şuan 64 kiloyum:)Sizlere tavsiyem süt yapsın diye yemek yerine bol bol meyve suyu,su içmeniz ve aşure yemenizdir:)Aşure inanılmaz süt yapıyor haberiniz olsun özellikle buğday..Başka birşey yemenize gerek yok.Hem tok tutuyor:)

LOHUSA ANNEYE PRATİK ÖNERİLER
Anneler eski vücut ağırlıklarına dönmek için acele etmemelilerdir. Bu süre 6 ay ya da daha fazla sürebilir. Bebeğinizi emziriyorsanız eski formunuza daha kolay dönebilirsiniz.
Gebelik sırasında önerilenden fazla kilo aldıysanız her ay iki kilo kaybetmeniz normaldir. Ayda iki kilodan fazla ağırlık kaybı doğru değildir.
Lohusalar zayıflama diyeti uygulamamlıdır. Ancak unlu, yağlı ve şekerli besinleri aşırı yememeğe dikkat edilmelidir.
Doğumdan sonra bebeği emzirirken gebelik öncesi döneme göre daha fazla sıvı besin alınmalıdır.
Kalsiyum yönünden zengin olan süt, yoğurt ve peynir belirtilen miktarlarda düzenli plarak tüketilmelidir.
Hergün bir adet yumurta ve bir porsiyon etli sebze yemeği veya kurubaklagil yenilmelidir.
Kuru fasulye, nohut, mercimek ve bulgur karışımı yemekler, portakal, mandalina, domates,maydanoz, yeşil biber, taze soğan gibi C vitamini yönünden zengin sebze ve meyvelerle birlikte tüketilmelidir.
Vitaminlerden zengin sebze ve meyveler diyette her öğün olmalıdır.
Salam, sosis, sucuk gibi katkı maddesi içeren diğer hazır gıdalar mümkün olduğu kadar yenmemelidir.
D vitamini besinlerde bulunmaz. Ancak güneş ışınlarının doğrudan cilde yansıması ile sağlanır. Bu nedenle emzikli anne güneşlenmeye özen göstermelidir.
Yemeklerde mutlaka iyotlu tuz kullanılmalıdır. Doğal besinlerde yeterince alınmayan iyot, ancak iyotlu tuzun kullanılması ile anne sütünden bebeğe geçer.
Kuru yemişler ve kuru meyveler yoğun enerjileri yanında, demir ve kalsiyum gibi minerallerden de zengindir. Ağırlık kontrolü yapılarak bu besinler tüketilebilir.
Kansızlığa neden olduğundan yemeklerle birlikte çay içilmemelidir. Çay kuşluk, ikindi gibi öğün aralarında, yani yemek yendikten 1-2 saat sonra açık olarak içilmeli, çaylara limon, limon suyu eklenmelidir. İçecek olarak ıhlamur, nane, papatya, kuşburnu gibi bitki çayları tercih edilmelidir.
Sebzelerin, makarna ve eriştenin haşlama suları dökülmemelidir. Kuru fasulye, nohut ve barbunya gibi kurubaklagiller iyice yıkandıktan sonra ıslatılmalı ve haşlama suları dökülmemelidir.
Hazır meyve suları, gazoz ve kolalı içecekler yerine taze sıkılmış meyve suları, ayran ve limonata tercih edilmelidir.
Pekmez kan yapıcı, şeker ise boş enerji kaynağıdır. Şeker yerine tatlı olarak pekmez yenmesi kansızlığa karşı alınacak önlemlerden biridir.
Tarım ürünlerine haşare öldürücü ilaçlar atıldığından, sebze ve meyveler iyice yıkanmalıdır.
Yiyecekler hazırlanırken ellerin temiz olmasına dikkat edilmelidir. Eller sık sık sabunlu su ile yıkanmalıdır.
Sigara ve alkol kullanılmamalıdır.
Doktora danışılmadan ilaç kullanılmamalıdır.
Emzirme süresince bebeğin hep memede olması ve emerken uykuya dalması emzirmenin iyiye gittiğinin bir işaretidir.
Başarılı bir emzirme için bebek rahat olmalı, yorgun ve tok olmamalıdır, burun delikleri temiz olmalı, rahat soluk alması sağlanmalıdır.
Bebeğin emme refleksi memenin ağzına yerleştirilmesi ile oluşur. Bebeğin ağzına birkaç damla süt sıkılarak tadını alması ve emmeyi başlatması istenmektedir.
Emzirme süresi her bebeğe göre değişebilir, doygunluğa ulaşması yani olgun sütü emmesi beklenmelidir.

ANNE SÜTÜNÜN FAYDALARI
Yeni doğan bebek için en ideal besin anne sütüdür.
Anne sütü en doğal ve taze besindir.
Anne sütü kolay sindirilir.
Anne sütü her zaman temizdir, mikropsuzdur.
Anne sütü bebeğinizi hastalıklardan korur.
Anne sütü bebeğinizle aranızda özel sevgi bağı kurulmasını sağlar.
Doğumdan sonra ilk birkaç gün içinde gelen koyu ağız sütünü ziyan etmeden bebeğinize mutlaka veriniz.
Gebelik sırasında memenize masaj yaparak emzirmeye hazır duruma getiriniz.
Emziklilikte beslenmenize dikkat ederseniz sütünüz iyi gelir, bebeğiniz sağlıklı büyür.
Normal beslenmenize ek olarak günde 10-12 su bardağı kadar sıvı yiyecekler ( süt, ayran, komposto, çorba gibi) tüketiniz.
Bebeğinize ilk 6 ay sadece anne sütü veriniz.
Her ay bebeğinizin kilosunu kontrol ediniz.
6. aydan sonra anne sütü tek başına yeterli değildir. Bu ayda ek besinlere başlanmalıdır. Anne sütünü ek besinlerle birlikte 1-1,5 yaşına kadar verebilirsiniz

emsalcim çok geçmiş olsun canım nasıl üzüldüm bilemezsin, acil şifalar....... biran önce iyileşirsin inşallah....

dilekcim benim kızla senin kızın huyu suyu kilosu falan çok benziyo. doğum kiloları bile neredeyse aynıydı canım.... benim ki de akşamları 10-12 saat uyuyo, gezdirirsen öğlenleri de sesi çıkmıyo. maşallah kızlarımıza. süt konusuna gelince canım ben 1 saatte bir emziriyorum genelde, sık acıkıyo gibi. zaten emzirmezsem bazı günler göğüslerim patlayacakmış gibi oluyo, ben depolamaya başlamadım, sadece 300 cc var buzlukta, işe başlayınca sağıp günlük süt veriyim diyorum. ama bazen sütüm olmuyo gibi geliyo, kızı o zaman yarım saatte bir emziriyorum. yani ne zaman isterse veriyorum... bu arada canım seninkinin kilosu ne kadar oldu şimdi. benimki 2,5 aylıkken 5100 dü canım....

slm kızlar bugün içim buruk biraz öğrencilerimden ayrı bir dönem geçiriyorumm ve bugün beni kimse aramadı.... öğretmenler günümü kutlamadılar.... ve annem bana küsmüşşş hastaymış aramamışım arkadaşlar inanın kaç kere aradımm ama tel kapatmıştı... gitmem mümkün değil malum domuz gribi sebebi ile dışarı çıkamıyorum bugün aradım yine annemi yiğenim çıktı telefona annem arkadan kapat çabuk telefonu diye bağırıyordu çocuğa ayy çok kötü oldumm saatlerce ağladım... bugün depresyondayımm..

Canım benim kıyamam sana. opuyorumnanaktan

Öğretmenler günün kutlu olsun bitanem.

Annende baya nazlanmış sana :)) üzmüş seni belkide farkında olmadan. Merak etme cnm araşırsınız o senin sende onun gönlünü alırsınız. Anneyle yavrusu küsüşürmüymüş hiç?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…