2009 Eylül Anneleri

yok ben alıtuna dısnda agır kaldırmıyorum tasada yalşın ayak basmıyorum benım gobek kendınden:) ben bıde çok zayıfladım dıye vıtamınlerle kılo almaya calıstım kılo aldım 1 kılo. buda dırek göbege gıttı. gerci dilekcim senın karnında çok büyümemişti.. benim son resımlerımı gorenler meryem emınmısın ıkızlerden bırının geli,şmediğine diye soruyorlardı:)

o muhabbete acayip ayarım hangi mağazaya girsem önümde bebek arabasında doğa dönüp bana sizin değil dimi diye soruyolar yok ananın diceğim geliyo hayret bi olay sinir oluyorum sonra başlıyolar nerden çıktıda şöylemiydi böylemiydi.. ay kipada bu cumartes ikadının biri ne dese beğenirsin doğa için kaç günlük diye sordu ben dört aylık deyince prematüremiiii dedi bende he dedim sussun diye ama belli dedi ay mıçacaktım bi tarafına beyinsizin. neyi belli salak 6 kilo doğa gayette boyu uzun illaa michelenin bebeği gibi mi olacaktı.. bana sardıkları yetmiyo bide kızıma sarmaya başladılar.. durun ama alacam birini ayağımın altına yazarım burdan kime çattığını piyangonun

aaaa senin başta ikiz miydi bak bunu bilmiyodum işte aldılar mı birini nasıl oluyo peki öyle bi durumda :) benimde göbeğim yoktu bide bi ay erken doğurdum ya belki ondan gitmiştir ama benim zaten incecikti doğumdan önce ve önce oram eridi..yalnız biraz mekik hareketleri yapıyorum ben.

Canım galiba hep çatlaklar seni buluyor valla ne yalan söyleyeyim benim için söylenenler tahmin edersinki benim hoşuma gidiyor :lepi: Ama tabi doğa için söylenenlere ohaaa diyorum artık gerzek kadın gözü bozuk galiba bir gözlük takmasını tavsiye etseydin aptala.kaydirigubbakcemile

almadılar tuba. ikizdi 7 haftalıkken biri gelişimini durdurdu buıyumeye devam etmedı. kendılıgınden kayboldu gitti.

almadılar tuba. ikizdi 7 haftalıkken biri gelişimini durdurdu buıyumeye devam etmedı. kendılıgınden kayboldu gitti.

demek senin için hayırlısı buymuş..

ahh dileğim ahhh ben kadına gözlük takmasını tavsiye etmedim ama zamanında babasına bi prezervatif takıp böyle bi salak doğurtmamasını tavsiye etmek isterdim..:roflol:

kızlr nasılsınız girmedim bayağıdır...

meryemcim maşallah kilonuz çok iyi çıkmış, nasıl sevindim bilemezsin. darısı benim kızın başına....

tubacım inşallah senin dötün de koccaman olur, sonra nereye sığdıracağını düşünürsün bizim gibi... bu arada tiny love oyun halısını biz kullanıyoruz, kızım bayılıyo...

hatta bugün kızım ne yaptı oyun halısında tahmin edemezsiniz. annemle şaşdık kaldık. müzik gelen ışıklı bir bölmesi var... annemle biz de salonda oturuyoruz o da oyun halısında yatıyor... müziği susmuş. biz farkedememişiz. baktık bizimki müzikli yeri eliyle tutmuşşş çekiştiriyo... ilk önce inanamadık. sonra baktık çekiştiriyo, bırakıyo ses gelmeyince, tekrar eliyle tutup çekiştiriyo... acayip eğlendik. sonra 10 kez falan denemeden sonra müzik gelmeyince bastı çığlığı tabi....

dilekcim sen ankadamı okudun... ben ankara üniversitesi mezunuyum... sen ?

ebrucum girmiyosun bu aralar, aliş kustu demişsin nasıl oldu merak ettim....

kızlar ben odanın ayrılması taraftarıyım.... ama tabi şuan annemlerde olduğum için uygulayan yok... bir de kız bizim odada olduğunda sanki kızdan utanıyoruz giibi yaklaşamıyoruz birbirimize doğal olarak... bir de görümcemin oğlu 5 yaşında, büyük olan, o da ayırırım ayırırım diye ayırmadı hala oğluyla yatıyo... kocasıda oğlanın odasında. yani çocuk alışınca odasında yatmak istemiyo kesinlikle. artık ben oda işini eşim askerden geldiğinde düşünecem, şimdilik annemlerde kızla aynı odadayım....

ya dün teyzemlere gittik bu arada... teyzem sinir etti annemle bizi.... onunda bi torunu var 11 aylık, maşallah çok güzel.... bizim kız da ordaydı, teyzem resmen torunuyla bizim kızı kıyaslıyo... almış eline bi fotoğraf bizim toruna baksanıza diyo 3 aylıkken... fotoğrafa baktım torunu oturmuş koltuğa yastıklarla yandan desteklemişler. teyze eminmisin burada 3 aylık olduğuna dedim, oturuyo çünkü dedim. o da evet bizimki 3 aylıkkken oturuyodu dedi. bizim kızla kıyaslıyo yani. ben de 3 aylıkken oturamaz dedim, bi yanlışın olmasın dedim. bir de resmen fotoda kocaman ya, en az 6 aylık. teyzem böyle ballandıra ballandıra ama bizimki oturuyodu 3 aylıkken diye ısrar ediyo... sonra oğlu, gelini, torunu geldi, ben de hemen oğluna ya bu fotoğrafta kaç aylıktı dedim. o da 6 aylıktı dedi. teyzem hemen hayır 3 aylık diyo hala. sonra baktı teyzem hala ısrar ediyo, oğlu da anne 3 aylık çocuk otururmu hiç, nasıl 3 aylık çocuğu otutturabiliriz dedi. sustu sonunda. daha bunun gibi ne manyaklıklar yapıyo ya,, valla insanlar çocuk yarıştırmayı ne seviyomuş anlamadım.

nihalcim hediyeleriniz geldi, çok sağol tatlım, hepsi birbirinden güzel. fotolarını artık eve gidip makine alınca ekleyebilcem.

gülay inşallah sizinde kilo alımınız iyi olur da sende sıkıntısından kurtulursun. benim beslenme düzenim bozuktu onu biraz düzelttım oldu. senın zaten düzgün bence tamamen hareketlenmekle ilgili. benimki ılk iki ayda toplam 2.5 kılo almıstı 3. ay 500 gr. sadece bıraz zor emerek bu kadar azalması bence hareketlenmekle alakalı..
teyzenıde takma. bunu herkes yapıyor. ben gecen ust komsuma cıktım. kızı bızden 11 gun kucuk. ben bişey demiyorum benımkı agu dıyo işte konusuyo hafıf dönmeye calısıyor vs vs anlatıyor:) ee dedım bende normal olması gerektıgı gıbı gelişmiş maşallah dedim.. herkese kendı evladı sanırım ekstra yeteneklı gelıyor. ama en fazla 20 gun ılerısının hareketını yapabılırler:)

kızlar büyük konuşmamak gerekir diyolar ya valla doğru.. teyzemin benle aynı zamanlar hamile olan kızının ilk bebeğini almışlardı. 2 ay önce tekrar hamile kaldı. teyzemle annem telefonda konuşurken teyzem anneme demişki tekrar hamile, eğer erkek olursa kayınbabası ona son model araba alacak. annemle şaştık kaldık. sağlıklı olmasını dile, ne yapcan etrafa bebek erkek olursa bu alınacak o alınacak demeyi. annemle yine çok kızdık telefonu kapattıktan sonra. bi de bize duyurur gibi, erkek olursa bunu alacaklar bak diye. erkek torun saplantıları var... geçen hafta kızının bebeğini yine aldılar. çok üzüldük biz. annemler de artık diyecekler sağlıklı bebek olmasını dile, bebek olana kadar da çeneni kapat diye. annesi hala akıllanmıyo ama....

cnm oluo böle dengesizler takma sen... güle güle eskitsin canım rüzgarımız...

inşallah meryemcim bizimkde alır... bizle aynısınız. ilk iki ay bizimki de 2,5 kilo aldı. 3 ay 500 gram aldı. tabi benimkinin doğum kilosu az olduğundan kilosu düşük kalıyor... bakalım biz ne yapcaz. artık 3 saatte bir emziriyorum. çünkü ben 1 saatte bir emziriyordum. bu nedenle sütün sadece su olan kısmını ön sütü içiyodu. ben sütümü sağdığımda ön süt 70 cc civarı çıkıyo, sarı, besleyici kısım da 100 cc çıkıyo. ama çok sık emzirdiğimde az içiyo, hep ön sütü içiyo, hemen doyuyo... sonra ön süt tekrar doluyo... yararlı kısmı içmeye fırsat bulamıyo diye düşünüyorum.... şimdi 3 saatte bir tek göğsü bitirene kadar emzirmeyi deniyorum. benim kız hiç büyük olan göğsümü bitiremedi....

işte canım dua ederken bişey dilerken çok dıkkatlı olmak gerekiyor. Allahtan hayırlısını saglıklısını ıste dimi.. benım kuzenım ilk gecesınde eltısı için (çocugu olmuyorddu) Allahım ona evlat vermeden banada verme diye dua etmiş. eltisi evlatlık aldı 2 hafta sonrada bu evlatlık aldı. ikisininde bebekleri olmadı

ee tabi sütün kilo aldıran kısmı yaglı olan arka kısmı. boşa demiyorlar herkes kendının dr u diye. ben 2 saatte bir emzırıyorum. benımde annemler az emırıyorsun ondan dıyordu. halbukı sık emzırınce benımkıde az emıyor ve oynuyor.
sen sık emzırınce de gögsün o kadar çok doluyormu? benım en fazla 1 gögüsten 130 ml süt cıktıgını görmüştüm. oda 5 saatte falan sagmıstım. tabı su an oda olmuyor. sadece çocuga yetecek kadar sütüm cıkıyor

ne cookkkkk kaynatmıssınız yaww okumaktan bi hal oldum herkese bi cvp yazacaktım üşendimmm yaffffff

ben de oturdum tek tek okuyordum üşenmeden ama şimdi gezmeye gitmeye karar verdik bir anda.. hazırlanıcam canlarım.. bugun bir arkadasım geldi kahvaltıya, 4 de gitti lafladık durduk. oylee işte. yarın bol bol girerim kısmetse. herkesi opuyorum tek tek.

Ya ben bunu anlayamıyorum işte ben hep diyorum benim kızım tembel dünya umurunda değil dörtbuçuk aylık oldu ne döndü anasını satayım ne dönmeye çalışıyo verin ona yatsın uyusun.. İyide yani Allah aşkına iki aylık dönse ne beş aylık dönse ne on aylık dönse ne. yirmi yaşına gelipte anne ben dönemiyorum beni döndürsene diyen var mı. niye bu kadar hırs yapıyosunuz anlamıyorum ki. şimdi senin ki erken oturdu diye einstein mı olacak sanıyosun? ki kaldı ki üç aylık bebek oturur neden oturmasın desteklersin oturur benim ablamda 3,5 aylık oturttu desteklerde ama iki dakka oturtup mesela yatırıyodu bi yeri ağırmasındiye ben dört aylık oturttum çok hoşuna gidiyo çünkü doğanın bu senin yaptığın bişey sonuçta kalkıp kendi oturmuyo ki oturtursan yapma bebekte oturur. töbe yarabbim ya.

kızlar ne çok kaynatmışsınız, ben sadece okumaya zaman buluyorum, yetişemiyorum hızınıza,

ya şu kocamı yemin ediyorum parçalıcam o olacak her bişeye muhalefet yaa çocuğa calpol verdirmedi gecen aşıdan sonra çocuğun ateşi 38-38,5 lara çıktı sonrada panik olmuş diyo ki hastaneye götürelim fitil sokmaya çalışıyorum soyalım fitil vermeyelim diyo.

şimdide elma püresi yedirmeye çalışıyorum ama minik minik püreler doğa sinirlendi kıpkırmızı oldu panik oldum birende kızarınca genzinemi kaçtı diye doğayla uğraşıyorum o bağırıyo çocuğu ağlatıyomuşum niye veriyomuşum tuhaf insan ya hep çorba süt içecek sanıyo heralde bu çocuk. ne geliyosa saydım ağzıma annenden daha cahilsin madem bişey bilmiyosunuz azcık açın okuyun dedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…