2009 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Ben istiyorum zemuszemuszemuszemus

arzucum geçenlerde bende sormuştum.benim kızım hayatta benden 500 ml emmiyordurrr..
zatenn günde en fazla 3,4 kere emiyor..buarada emzirenler kaç kere emziriyosunuz ekgıdaya geçtikten sonra?***

ek gıdadan sonra 10 kere falan emiyordur günde 1 buçuk 2 saatte bir emiyor 20 dakikaya yakın kalıyor memede..

Son düzenleme:

canım geçmiş olsun şimdi okudum haberim yoktu ne oldu dudağına dikiş atıldı..

efe babymıxe yi kesinlikle yemiyor ben günlük yapıyorum hani milupanın küçük kavanoz mamaları varya onun kavanazuna 130 cc süt yeterli oluyor uzun ömürlü sütle yap dedi drumuz kaynatıp elinin dayanabileceği kadar olduğunda sıcaklığı 1 çay kaşığı dolusu yoğurdu bir bardakta çırp ve üzerine birazcık kaynayan sütten koy sulansın yoğurt sonra kavanoza koyduğun sütün ortasından dök yoğurdu ama karıştırma sakın sadece ortasından dibine doğru yedir yoğurdu o kadar.kapat kapağını peteğin üzerine koy sar kavanozu 4-5 saat sonra buzdolabına koy..
ben hergün yapıyorum bunu inşallah anlatabilmişimdir şimdiden afiyet olsun bebeğine..

merhabalar kızlar önceden hamilelik topiğinde sürekli zaman geçiriyordum...bebeğim doğdu sonra bebek bölümünde sonra fazla kilolar yüzünden diyet topiğinde diyet topiğide alışkanlık yaptı bende kaydirigubbakcemile kilomuda veriyorum 1 ay oldu başlayalı 6 kilo civarında verdim daha vermem gereken 20kg var ohaoldumsmile olsun vericem yaza kadar guclubacismile

metin ege bebeğimiz var bizimde 2 haziran doğumlu neler paylaşıyorsunuz kızlar bebeğim ememiyor çünkü sütüm çok azaldı günde 1 kez filan o da 4-5 yudum çekiyor bırakıyor :kedi:
herşeyide yiyiyor allaha şükür pırasa brokoli lahana ıspanak mercimek tarhana yoğurt herşeyi yiyiyor cokacimcoook
çok ama çok hareketli 1 sn durmuyor koltuklardan yürüyor şu anda bayaa uzun bir tanıtım oldu hihoyyyt

ama aşk kırıntısını hamilelik bölümünden hatırlıyorum sen beni hatırlıyormusun canım

kızlar bebeği kabız olan varmı offf ya iki tane şurup kullanıyoruz yine yapamıyor benim oğlum ek gıdaya geçtik birde bu sorun başladı ıkınıyor sıkınıyor minicik kaskatı bişey yapıyor çok zor durumda kalınca fitil verdi dr onu yapıyorum onu bile bir gün sonra zorla yapıyor varmı bizim durumumuzda olan siz ne yapıyorsunuz ben çok üzülüyorum..

canım bebişin ne kadar istiyosa o kadar ver azaltma ek gıdalar önemli bi kase veriyorum ben püre olarak veriyorum

TopİĞİmİz Çok sessİz bugÜn de
ben olsaydım bıdıbıdı konuşurdum:teytey:
yok canım bende olmadı bebişini güle güle büyüt

canım ben yoğurt çorbası hiç yapmadım onun için cvp yazmadım hem benim oğluş ekşiyi ço seviyo limonu veriyorum eline eme eme bitiriyo:roflol:

canım kavanoz mamalarını vakumlayarak bozulmaktan koruyorlar.Havası alındığı için dayanıyor.Eğer bir besin maddesi havayla temas etmezse bozulmaz
canım bence evde yaptığımızdan daha sağlıklı ve taze olamaz benim nacizane fikrim bu a.s
bencede tatlım bizim doktorumuzda hazır gıdalara çok karşı çook zorda kalmadıkça hazır hiç bişey ama dedi bende peynirime kadar evde yapmaya çalışıyorum elimden geldiğince
kızlar yaaa sasırdım bu kıza ne verecegımı?
karnıbahar havuc patateslı sebze corbası yaptım yemedı bıraz yogurt yedırebıldım oda aglaya sızlaya.anne olmak ne zormusss.
irmiği seviyo bebişler tatlım irmikle dene blenderdan geçir tel süzgeç kullan çatalla ez hepsini dene şehriye at içine yoğurda pekmez koy bebe bisküvisi koy her türlü dene yani allah kolaylık vrsin

benim oğlum eti cin reklamına bide çokokrem reklamına bayılıyoo tv hep açık pek ilgilenmiyo bazen reklamlara bakıyo işte ben yemek yedirirken karşısına oturutmuyorum ben konuşuyorum o dinliyo öyle yyioruz yemeklerimizi

yer canım yer merak etme meyva fln koyarsın yer alışır evde yapmak gibisi varmı en sağlıklısı ev yapımı derim ben bende tutturamıyodum yoğurt makinası aldım sinbo 20 tl ye aldım hemde garanti sonuç çok memnunum

allah kabul e sin canım

kızlar teyzem balık getirmiş köyden tatlı su turna balığı,
ondan çorba yapsam olurmu? tatlı su balığı verilirmi?
bilen varsa cevap yazarmısınız lütfen kızlar
canım bugün bana doktorum balık alerjik az ver dedi somon hariç her balığı verebilirsin dedi iç tarafından beyaz yerinden bence bi sakıncası yoktur tatlı su balığının hemde doğal çiftlik değilse süpeer afiyet olsun bebişee

benim oğluşda kabızdı geçenlerde poposuna zeytinyağıyla masaj yaptım çok iyi geldi hemen yaptı kakasını ben kahvaltısına kayısıda koyuyorum

kızlar bu arada bugün doktora gittik oğluşumun boyu 71 cm olmuş 9.200kg olmuşçok şükür herşey yolunda doktor tavuğa bu ay başlattı balığada bi dahaki ay başla dedi eline ekmek ev poğaçası fln ver kemirsin dedi mama işinide sordum günde 750ml içmeliymiş doğrumu dedim yok dedi öyle saçmalık olurmu mama firmalarının uydurmaları dedi önemli olan ek gıda dedi günde 2 kere versen yeter dedi biri gece olmak koşuluyla sabah kahvaltı ara öğün meyve öğlen sebze ikindi yoğurt akşamda muhallebi ver dedi aralarda emzir dedi gerekirse mama takviyesi yaparsın dedi pütürlü yesin artık dedi ben zaten çatalla eziyodum tam ezmiyodum o çiğniyodu işte böyle işte kızlaar

kızlar diğer tarafa oğluşumun bugünkü fotolarını eklicem taze taze dumanı üstünde:hooray:

tatlım mercimek çorbasını ben çok önceden başladım yedirmeye az az veriyom
maşşallah batuhana
kızlar diğer tarafa oğluşumun bugünkü fotolarını eklicem taze taze dumanı üstünde:hooray:

taze taze fotoları bekliyoz canım:lepi:

günaydın kızlar inşallah iyisinizdir.Şekerkızcandy mercimek çorbası ve tavuk çorbasını bebek için nasıl yaptığını yazar mısın?

filiz sen nasıl yapıyorsun mercimek çorbasını ben daha hiç vermedim

günaydın kızlar
mercimek çorbasını bende veriyorum kendimize yaptığımdan...
Ceyline ayırıyorum tuzunu ayırdıktan sonra eklioyorum Ceylin severek yiyor

kızlar sizin bebekler emekliyo mu bizimki pek hayırsız daha tık yok emeklemek için

kızlar sizin bebekler emekliyo mu bizimki pek hayırsız daha tık yok emeklemek için
canım bizdede yok daha emekleme 90 derece her yöne dönüyor alt üst oluyor ama emekleme yok henüz
günaydın tatlım valla güzelim ben kendimize nasıl yapıyosam aynı yapıyom valla yiyo seviyo sanırım

günaydın kızlar inşallah iyisinizdir.Şekerkızcandy mercimek çorbası ve tavuk çorbasını bebek için nasıl yaptığını yazar mısın?
ben hiç yapmadım daha mercimek ama kendimize nasıl yapıyorsam öyle yaparım heralde
canım 4 güne kadar normal 4 günden sonra mecbuk kalırsan ver fitil kayısı rendele yada suyunu içir oda iyi geliyor

maşallah canım ogluşuna bende ekmegimizi kendim yapıyorum evde eline veriyorum severek yiyor
herkese günaydın hayırlı cumalara.s.
9 da kalktık kızımla babamızı bekliyoruz kahvaltı için
bende milıpanın pekmezli peynirli kahvaltısıyla
tahıllı gece mamasını aldım ama cok zor durumda kaldıgımda veriyorum
içine kendimdende birşeyler katıyorum severek yiyor

Canım hadi bakalım sende başla nemlendirme kürüne. Bende üşütecek diye korkmuştum. Doktorda bana aynı cevanı vermişti. Özgecim çadırda mı yaşıyosunuz yoksa demişti :roflol:
Ama ben Elifi 1 aydır aynı yöntemle kremliyorum.Üşütmedi Allaha şükür. Isıtıcı yakıyorum odaya 27 derece oluyor. Sudan çıkınca hemencik sürüyorum kremi sonra havlusunu sarıyorum. Giydirmeden önce de tekrar sürüyorum iyice yedirerek kremi.

Elifimin iştahı iyi allaha şükür. Darısı senin minnoşa ve yemeyeen tüm bebişlere. Bizde eşimle kavga ediyoruz sürekli, çok yediriyorsun obez olucak diyo. Zaten anne sütünden kilolu 11 kilo oldu şimdi maşallah. Ama doktor emekleyince verir kiloları diyo.Bizimki sürekli ağzı açık geziyo valla kim ne yemek vericek diye cokacimcoookcokacimcoook

Biizm doktor da hazır gıdalara çok karşı. Ama ben arada veriyorum babymix ve kavanoz meyvası. Ara sıra verdik diye kendimizi suçlamayalım bence Ayşecim. :Yapabildiğimiz kadarını kendimiz yapıyoruz zaten. Ara sıra vermekten bişicik olmaz inşallah. Ama tabi ki en sağlıklısı evde yapılan. :lepi:

Canım ben mercimeği bi tatlı kaşığı kadar sebze çorbalarına atıyorum bazen. Ama hiç tek vermedim.
Elifi rejime sokmuştum dün valla. Neyse çok saçma geldi sonradan bana da. Yiyosa çocuk yesin demi ya cokacimcoook

Bardağı nasıl sıkıca sarıyorsun ki ben yapamıyorum devriliyor delikafadulden bardağın ağzını neyle kapatıyorsun birde sütün sıcaklığı nasıl olacak.-tatlicadiarzu-

Hhııımm bende yoğurt tarifimi veriyim. Hep tuttu benim ki hiç sorun çıkmadı şimdiye kadar. 1 çay bardağı sütü kaynatıyorum.Sonra ılımaya bırakıyorum. Küçük parmağımı sokup 7 ye kadar saymaya dayanabildiğim zaman sıcaklığı iyi olmuş oluyor. Sonra küçük bi kapta bi çay kaşığı yoğutla iki çay kaşığı ılınmış sütü karıştırıyorum.Bu maya oluyor. Sonra ılınmış sütü yoğurt yapacağım kaba boşaltıp maya karışımını ılınmış sütün içine katıp mayalıyorum .Mayalarken çok karıştırmayacaksın ama şöyle bi çeviriyorum kaşıkla. Sonra kaloriferin sütüne sallamadan götürüp üzerini de örtüyoruım. Küçük kapaklı kavanozum var ya onda mayalıyorum ya da çay bardağıda mayalayıp bardağın üstünü ince bi tülbentle örtüp tülbenti bardağın belinden iple bağlıyorum. Ayrınttılı yazmaya çalıştım inşallah anlatabilmişimdir. İstersen özelden telimi veriyim telefonda anlatayım canım.

Yok canımcım bizimkinde de tık yok. boshayallersmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…