kızlar merhaba, oku oku anca bitirebildim, herkes iyidir inşallah, ,
Hasta bebişlere çok geçmiş olsun öncelikle
Mercimek ben uzun zamandır veriyorum, hem vitaminli hem tok tutuyor,
yaklaşık 2 saatte bir emziriyorum ek gıda olarakta çorbayı çok seviyor bir kase yiyor,
kahvaltı kesinlikle yediremiyorum
bir babymixe meyve karıştırıyorum onunda yarısını falan yiyor
onun dışında sürekli emiyor , ama ben işteyken yediremiyorlar,
pazar günü anne sütüne karıştırılan ek gıdalardan alıcam bari sütlerim ziyan olmasın
Sebze çorbasına yarından itibaren kıyma eklemeye başlıcam
tavuk çorbası kendimize yaptığımız gibi yapıyorum tuz koymadan ayırıyorum blenderda çekip veriyorum çok seviyor tarifini veririm isteyene
bugün aşureli yakın akrabalarla kuran okuduk evde, kazalar falan bu aralar üstüste geldi , okutalım dedik
Allahım kabul etsin inşallah
yusuf kayrada uyudu , bende çok yorgunum yatıcam birazdan , iyigeceler, mışıl mşıl uyusun bebişler bu gece
arzucum geçenlerde bende sormuştum.benim kızım hayatta benden 500 ml emmiyordurrr..
zatenn günde en fazla 3,4 kere emiyor..buarada emzirenler kaç kere emziriyosunuz ekgıdaya geçtikten sonra?***
pınarım iyiyim canım, bende seni çok özledim, geçmiş olsuna gelen giden çok oluyor, konuşamadık bugün seninle, görsen tipim kaydı feci haldeyim , kayram uyududa biraz açtım geçmişi okuyayım diye, bişeyde yiyemiyorum dudağımda 3 dikiş var, 3 kilo verdim en güzel tarafı bu :)
Ya kızlar hazır yoğurttan bahsetmişsiniz, benim günlük süt alabileceğim bir çiftlik var sütü çok güzel ama ben tutturamıyorum. Birde benim oğlan sütaş babymıxe alıştı yapsam yermi bilmiyorum.
Sütaşın sinbiyotik olması vs. gibi nedenlerle evde yapılandan daha iyi olacağını düşünmüştüm hep, fabrika ortamında ani ısı ve soğukdan dolayı sütün besleyiciliği bozulmuyor diye düşünüyorum, ben alıp evde kaynatıyorum ama o kaynarken besleyiciliği gidiyor bence ama doktorun hazır verme deyişi düşündürdü açıkçası.
canım bebişin ne kadar istiyosa o kadar ver azaltma ek gıdalar önemli bi kase veriyorum ben püre olarak veriyorumSelam canlar,
Arzucum cvp için çok teşekkür ederim.
Elif sebze yediği zaman 3 saat başka bişi yemiyo. Doktorda bi çorba kasesi rahat yiyebilir dediği için bi çorba kase veriyodum ben. Ama elif yiyio maşallah. Doysa yemez gerçi ama offf kafam karıştı....Yarımamı düşürsem ama o zamanda doymazsa ya?
Kıızzzzzlar siz ne kadar veriyosunuz püreleri ve çorbaları?
ben olsaydım bıdıbıdı konuşurdum:teytey:TopİĞİmİz Çok sessİz bugÜn de
yok canım bende olmadı bebişini güle güle büyütarkadaşlar merhaba..
sormak istediğim birşey var.doğum sonrası lohusa döneminde mide şikayeti olan varmıydı aranızda..benim şiddetli mide ağrım oldu iki kere..sırtımada vuruyor ve tutuldu sırtım.ne yürüyebildim ne oturabildim nede yatabildim.acile gidip ağrı kesici olduktan sonra geçti ama onun korkusu kaldı bende ya yine olursa diye.bir sürü ilaç kullanıyorum şimdi.stresten sütüm gitti.çok zor durumdayım.lütfen bilgisi olan varsa cvp yazsın.şimdiden teşekkürler.
canım ben yoğurt çorbası hiç yapmadım onun için cvp yazmadım hem benim oğluş ekşiyi ço seviyo limonu veriyorum eline eme eme bitiriyo:roflol:valla sabah bi msj attım allahın kulu dönüp bakmadı
neden acaba
küsücem bende uleynnnnnnnn
bak olay çıkartırım heeee
bi de xyhxx neslihang filizzz kızlar aşkolsun neden cvp yazmayalımm
benim oğlan ayakta olunca ev işlerinden oyundan arta kalan 5 dk da yazabiliyorum atlayabiliyorum o yüzden ama okuyorum tüm gün açık kk
canım bence evde yaptığımızdan daha sağlıklı ve taze olamaz benim nacizane fikrim bu a.scanım kavanoz mamalarını vakumlayarak bozulmaktan koruyorlar.Havası alındığı için dayanıyor.Eğer bir besin maddesi havayla temas etmezse bozulmaz
bencede tatlım bizim doktorumuzda hazır gıdalara çok karşı çook zorda kalmadıkça hazır hiç bişey ama dedi bende peynirime kadar evde yapmaya çalışıyorum elimden geldiğincemerhaba kızlar.. bgn kızımın kontrolü vardı maş.kilosu gayet iyiymiş nezle olmuştuk onun içinde şurup verdi doktorumuz ek gıdalarla ilgili olarakda kesinlikle hazır kavonoz maması verme yoğurtta verme dedi.gerek yok evde yapabileceğin şeyler hani biyere gidersin yapamazsın ozaman belki verebilirsin dedi.günlük sütten günlük yoğurdu önerdi.aslında bende hep kendim mayalıyorum ama şu bikaç haftadır hazır yoğurt işime gelmişti ama artık vermicem.
irmiği seviyo bebişler tatlım irmikle dene blenderdan geçir tel süzgeç kullan çatalla ez hepsini dene şehriye at içine yoğurda pekmez koy bebe bisküvisi koy her türlü dene yani allah kolaylık vrsinkızlar yaaa sasırdım bu kıza ne verecegımı?
karnıbahar havuc patateslı sebze corbası yaptım yemedı bıraz yogurt yedırebıldım oda aglaya sızlaya.anne olmak ne zormusss.
benim oğlum eti cin reklamına bide çokokrem reklamına bayılıyoo tv hep açık pek ilgilenmiyo bazen reklamlara bakıyo işte ben yemek yedirirken karşısına oturutmuyorum ben konuşuyorum o dinliyo öyle yyioruz yemeklerimizikızlar sızın bebıslerde tv ızlıyormu özellıkle reklamları.elıf sımay reklamlardan gözunu alamıyor.yemek yedırırken acıyodum alıstı iyiyce.reklam bıtınce ilgısını cekmıyor ama oynamaya devam edıyor.bana bır akıl verınn
yer canım yer merak etme meyva fln koyarsın yer alışır evde yapmak gibisi varmı en sağlıklısı ev yapımı derim ben bende tutturamıyodum yoğurt makinası aldım sinbo 20 tl ye aldım hemde garanti sonuç çok memnunumYa kızlar hazır yoğurttan bahsetmişsiniz, benim günlük süt alabileceğim bir çiftlik var sütü çok güzel ama ben tutturamıyorum. Birde benim oğlan sütaş babymıxe alıştı yapsam yermi bilmiyorum.
Sütaşın sinbiyotik olması vs. gibi nedenlerle evde yapılandan daha iyi olacağını düşünmüştüm hep, fabrika ortamında ani ısı ve soğukdan dolayı sütün besleyiciliği bozulmuyor diye düşünüyorum, ben alıp evde kaynatıyorum ama o kaynarken besleyiciliği gidiyor bence ama doktorun hazır verme deyişi düşündürdü açıkçası.
allah kabul e sin canımkızlar merhaba, oku oku anca bitirebildim, herkes iyidir inşallah, ,
Hasta bebişlere çok geçmiş olsun öncelikle
Mercimek ben uzun zamandır veriyorum, hem vitaminli hem tok tutuyor,
yaklaşık 2 saatte bir emziriyorum ek gıda olarakta çorbayı çok seviyor bir kase yiyor,
kahvaltı kesinlikle yediremiyorum
bir babymixe meyve karıştırıyorum onunda yarısını falan yiyor
onun dışında sürekli emiyor , ama ben işteyken yediremiyorlar,
pazar günü anne sütüne karıştırılan ek gıdalardan alıcam bari sütlerim ziyan olmasın
Sebze çorbasına yarından itibaren kıyma eklemeye başlıcam
tavuk çorbası kendimize yaptığımız gibi yapıyorum tuz koymadan ayırıyorum blenderda çekip veriyorum çok seviyor tarifini veririm isteyene
bugün aşureli yakın akrabalarla kuran okuduk evde, kazalar falan bu aralar üstüste geldi , okutalım dedik
Allahım kabul etsin inşallah
yusuf kayrada uyudu , bende çok yorgunum yatıcam birazdan , iyigeceler, mışıl mşıl uyusun bebişler bu gece
canım bugün bana doktorum balık alerjik az ver dedi somon hariç her balığı verebilirsin dedi iç tarafından beyaz yerinden bence bi sakıncası yoktur tatlı su balığının hemde doğal çiftlik değilse süpeer afiyet olsun bebişeekızlar teyzem balık getirmiş köyden tatlı su turna balığı,
ondan çorba yapsam olurmu? tatlı su balığı verilirmi?
bilen varsa cevap yazarmısınız lütfen kızlar
kızlar bebeği kabız olan varmı offf ya iki tane şurup kullanıyoruz yine yapamıyor benim oğlum ek gıdaya geçtik birde bu sorun başladı ıkınıyor sıkınıyor minicik kaskatı bişey yapıyor çok zor durumda kalınca fitil verdi dr onu yapıyorum onu bile bir gün sonra zorla yapıyor varmı bizim durumumuzda olan siz ne yapıyorsunuz ben çok üzülüyorum..
tatlım mercimek çorbasını ben çok önceden başladım yedirmeye az az veriyom
walla özgecim yağmurda 1 kase yiyor..bende veriyorum hatta bitince ağlıyorsositososito
bence vermeye dewam et.yesinn.ne güzel yiyor bebişlerimiz..
birde ben milupanın meyve pürelerini veriyorum bi kavanozu bitiriyor.bazen çok az kalıyoo..
ben yağmura göre hareket ediyorum tabiki aşırısına kaçmıyorum.yediği kadar...
buarada herkese iyi geceler..yağmuru uyuttum takılayım biraz nette..
gülinede sordum mercimek çorbası veren varmı.netten baktım 8.ay diyor.ama gülin veriyor bayadır.başka veren varmı?**
maşşallah batuhanakızlar bu arada bugün doktora gittik oğluşumun boyu 71 cm olmuş 9.200kg olmuşçok şükür herşey yolunda doktor tavuğa bu ay başlattı balığada bi dahaki ay başla dedi eline ekmek ev poğaçası fln ver kemirsin dedi mama işinide sordum günde 750ml içmeliymiş doğrumu dedim yok dedi öyle saçmalık olurmu mama firmalarının uydurmaları dedi önemli olan ek gıda dedi günde 2 kere versen yeter dedi biri gece olmak koşuluyla sabah kahvaltı ara öğün meyve öğlen sebze ikindi yoğurt akşamda muhallebi ver dedi aralarda emzir dedi gerekirse mama takviyesi yaparsın dedi pütürlü yesin artık dedi ben zaten çatalla eziyodum tam ezmiyodum o çiğniyodu işte böyle işte kızlaar
kızlar diğer tarafa oğluşumun bugünkü fotolarını eklicem taze taze dumanı üstünde:hooray:
filiz sen nasıl yapıyorsun mercimek çorbasını ben daha hiç vermedim
canım bizdede yok daha emekleme 90 derece her yöne dönüyor alt üst oluyor ama emekleme yok henüzkızlar sizin bebekler emekliyo mu bizimki pek hayırsız daha tık yok emeklemek için
günaydın tatlım valla güzelim ben kendimize nasıl yapıyosam aynı yapıyom valla yiyo seviyo sanırım
ben hiç yapmadım daha mercimek ama kendimize nasıl yapıyorsam öyle yaparım heraldegünaydın kızlar inşallah iyisinizdir.Şekerkızcandy mercimek çorbası ve tavuk çorbasını bebek için nasıl yaptığını yazar mısın?
canım 4 güne kadar normal 4 günden sonra mecbuk kalırsan ver fitil kayısı rendele yada suyunu içir oda iyi geliyorkızlar bebeği kabız olan varmı offf ya iki tane şurup kullanıyoruz yine yapamıyor benim oğlum ek gıdaya geçtik birde bu sorun başladı ıkınıyor sıkınıyor minicik kaskatı bişey yapıyor çok zor durumda kalınca fitil verdi dr onu yapıyorum onu bile bir gün sonra zorla yapıyor varmı bizim durumumuzda olan siz ne yapıyorsunuz ben çok üzülüyorum..
kızlar bu arada bugün doktora gittik oğluşumun boyu 71 cm olmuş 9.200kg olmuşçok şükür herşey yolunda doktor tavuğa bu ay başlattı balığada bi dahaki ay başla dedi eline ekmek ev poğaçası fln ver kemirsin dedi mama işinide sordum günde 750ml içmeliymiş doğrumu dedim yok dedi öyle saçmalık olurmu mama firmalarının uydurmaları dedi önemli olan ek gıda dedi günde 2 kere versen yeter dedi biri gece olmak koşuluyla sabah kahvaltı ara öğün meyve öğlen sebze ikindi yoğurt akşamda muhallebi ver dedi aralarda emzir dedi gerekirse mama takviyesi yaparsın dedi pütürlü yesin artık dedi ben zaten çatalla eziyodum tam ezmiyodum o çiğniyodu işte böyle işte kızlaar
sağol canım önerin için...ben de ısıtıcı yakıyorum..ıslakken nemlendirici sürüp vücut emene kadar bekleyecekmişiz...havluyla kurulamak yok yani..3-4 dk geçer herhalde o zamana dek...sonra giydirirsin dedi dr...zaten ağır atopik dermatitli çocuklarda pijamasını giydirip suya batırıyolarmış...çıkarıp vücut iyice nemlensin diye bekliyorlarmış...bizimki ağır değil şükürler olsun ki..yine de ilerlemeden kontrol altına almalıyız.......kabız ege de oluyordu..ben kahvaltısına kaynatılmış kuru kayısı koyuyorum 1 kaşık...faydası var mı bilmiyorum ama bu aralar kaka düzeni iyi
maşallah elifin iştahına...yesin annesi neden azaltacaksın ki..arayıp da bulamadığım çocuk tipi..bi haftalığına değişelim mi bebişleri? ege kavanozdakilerin yarısını yiyor 125 gr galiba kavonozlar....kendim yaptığımda da (göz kararı) o kadar koyuyorum
Ya kızlar hazır yoğurttan bahsetmişsiniz, benim günlük süt alabileceğim bir çiftlik var sütü çok güzel ama ben tutturamıyorum. Birde benim oğlan sütaş babymıxe alıştı yapsam yermi bilmiyorum.
walla özgecim yağmurda 1 kase yiyor..bende veriyorum hatta bitince ağlıyorsositososito
bence vermeye dewam et.yesinn.ne güzel yiyor bebişlerimiz..
birde ben milupanın meyve pürelerini veriyorum bi kavanozu bitiriyor.bazen çok az kalıyoo..
ben yağmura göre hareket ediyorum tabiki aşırısına kaçmıyorum.yediği kadar...
buarada herkese iyi geceler..yağmuru uyuttum takılayım biraz nette..
gülinede sordum mercimek çorbası veren varmı.netten baktım 8.ay diyor.ama gülin veriyor bayadır.başka veren varmı?**
Bardağı nasıl sıkıca sarıyorsun ki ben yapamıyorum devriliyor delikafadulden bardağın ağzını neyle kapatıyorsun birde sütün sıcaklığı nasıl olacak.-tatlicadiarzu-
kızlar sizin bebekler emekliyo mu bizimki pek hayırsız daha tık yok emeklemek için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?