2009 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın.Ayşecim yoğurdu sormuşsun.ben yarım kg luk sek in günlük sütüyle yapıyorum.hatta daha bıraz önce yaptım mayalanıyo şu anda:)
yarım kg sutu kaynatıyorum ben klüçük bı tencerede ya da kaynatıp kapaklı bı kutuya falan dökuyorum.neyse 20 dk sonra ılınmış oluyo bızım evde.onu da serçe parmağını sokacaksın dayanabılıyosan sıcaklığa OK demektir.daha sonra doludolu 1 çorba mkaşığı yoğurt koyuyorum.şunu fark ettım yoğurt ne kadar az olursa o kadar sulu oluyo.daha sonra ya polar şallar var ya ona sarıp koyuyorum kenara ya da kalorifer güzel yanıyosa şu an yaptığım gibi onun üstüne koyuyorum.mis gibi oluyo.1 kase verıyorum derne hergun.daha zı bi işe yaramaz demişti dr.
bu aradada derın de emeklemıyor ama sanırım çabalıoyr geri geri gidiyo çünkü:)

ege de üşümez o zaman boşuna endişelenmeyeyim özgecim....benim yeğenim var 13 aylık..çok tontikti ama diş çıkarırken biraz verdi biraz da yürümeye başlayınca...şimdi ideal kilosu...kızlar irmiği seviyormuş ya bebekler nasıl katıcaz çorbaya...ben hiç irmik koymamıştım şimdiye dek çorbalara.....yağla unu kavururyoruz ya terbiye yaparken o zaman unun yerine mi irmik koyacağız....son umudum irmik...hadi hayırlısı

kızlar bişi sorcam yoğurt mayalarken şişe süt ya da pınarın günlük kutu sütünü kullanıyorum da maya yapacağım yoğurda bi türlü karar veremedim. Şimdilik sütaş kaymaklıdan mayalıyorum üzerinde %100 katkısız yazan tek yoğurt o görebildiğim kadarıyla. Siz hangi yoğurttan myalalıyorsunuz?

maşallah derine annesi..geri geri de olsa başlamış...ege emeklemiyo ama sürünüyor...kalın yorgan serdim yere..yumuşak olmadığı için tam emeklemiyor olabilir...sert bir zemine mi koyuyorsunuz siz kızlar...orda üşür diye koymuyorum ben...gerçi yorganın üstünde dönerek istediği yere ulaşıyor...bazen de yorulup beni çağırıyor çığlık atarak..biraz popodan destek veriyorum:)

allh kabul etsn cnmmm..

Bardağı nasıl sıkıca sarıyorsun ki ben yapamıyorum devriliyor delikafadulden bardağın ağzını neyle kapatıyorsun birde sütün sıcaklığı nasıl olacak.-tatlicadiarzu-

cnm bardakla mayalamıyoumkiidelikafadulden
sütü bir subardağı kaynatıorum cam kavanoza koyuyorumm..orda mayalıyorum..ağzını sıkıca kapatıorum.kavanozuda sarmak kolay oluyo doğal olarakkvereliniortak
dene bakalım belki bu sefer olurr...yerimseniben

yesinler senin yoğrt tarifiniiii...afiyet olsun kızımaaa..

herkese günaydınnnnnnnnnsositosositosositosositosositososito

ben mayalamıyorum canım sütaş baby mix veriyorum..dr önerisi...her dr da farklı söylüyor..bi karar verseler kendi aralarında da ona göre davransak......ama bi arkadaş hazır yoğurttan mayalamayın...o zaman iyi tutmaz yazmıştı...ev yoğurdundan maya kullanmalıymışız

irmikli çorba tarifi: 1 patates,1 soğan cücüğü,1 kaşık irmik,1 kaşık zeytinyağı,1 kaşık kıyma
tüm malzemeler tencerede 1 bardak suyla iyice pişirilir ve süzgeçten geçirilir...yarısı ayrılır bir miktar anne sütü veye devam
sütü ile bebeğe yedirilir..
kimse cvp yazmayınca kendi sorumu cvpladım:)

nickinmi değişti canım,nick çok yabancı geldi bana dakaydirigubbakcemile5

Maşallah bebeğine bizimki ancak sürünüyor:umursamaz:
Diyet yaptığın için sütün azalmş olmasın canım, bence dikkat et olan sütünde gitmesin, kiloyu sonra verirsin ama sütü birdaha veremesssin.:1hug:

Sende takıl buraya, zaten kimse kalmadı herkes dağıldı topikte.
İki lafın belini kırarızsırnaşık şey

saol cnm tarif için deniyelimmmm:lepi:

kızlar sizin bebekler emekliyo mu bizimki pek hayırsız daha tık yok emeklemek için
yok canım bizimki koca popoyu kaldıramıyoki dahasırnaşık şey
canım ben kaloriferin yanına oyun halısını koydum orda dönüp duruyo bazen odanın ortasına kadar yuvarlanıyo ama emekleme yok henüzmirmirmirmir

canım bütün çorbalar aynı işteee özel bi tarife gerek yokki bencealkisalkisalkis

selam tünaydın kızlar bügün nasılsınızz
tünaydın canım biz iyiyiz valla birazdan banyo yaptırıcam oğluşa sonrada uyursa uyutucamkaydirigubbakcemile3

of ya kızım yine hasta oldu.daha geçen hafta dra gittik ilaç kullandık.bogazları hafif kızarmış demişti.ilaçla iyi oldu bi haftadır iyiydi dün akşam yine başladı.önce burnu tıkandı sonra öksürük hapşurma.gecede yine ateşlenme başladı.şimdi yine ateşi 38 fitil verdim.üstünüde ince tuttum ama üşüyüpde iyice hasta olmaz inşallah.bi iki gün geçmezse yin edr yolları göründü.hep ilaç kullanmak istemiyorum ya.çocuk ilaç manyagı olcak.alışmasında korkuyorum
birde dün akşam ferro saolu damlalıkla agzına verdim.kızım nidede ne var ne yok üstüme fışkırttı.bi kaç gün portakal suyuyla içmişti ama artık öylede içmiyo.bir daha vermicem artık

co cok gecmis olsun asyaya...insallah hemen iyilesir..

arzucum cnm neden sabah vermiosun aç karnına.ben açken veriliyo die biliyorum.öylede yapıorum.buarada geçmiş olsun**

Kızlar merhaba ben kopuk kopuk yazıyorum kusuruma bakmayın ne olur.ışyerinde olduğum için gizlice okuyup yazmaya çalışıyorum.Görünce mırın kırın ediyorlar çünkü.Elif e Anıl a Maşallah buarada

Şekerkız Allah kabul etsin.ınşallah senin ve sevdiklerinin geçirdiği son kazadır geçirdiğin.Benim kızımda hala emeklemiyor.Emekleme arkadaşı aldım öyle bakıyor ona eliyle kanatlarını tutuyor.

Mamaların güvenilirliğine gelince vakit buldukça kendim çorba yapıyorum meyve püresi hazırlıyorum ama dolabımda bir sürü kavanoz ve kaşık mamasıda var.Bazen işten gelince çok yorgun oluyorum yapamıyorum.Ama yoğurdu kendim yapıyorum illaki.

Arzucum çok geçmiş olsun.Daha önce de yazmıştım sana bebeğe kan damlasını açken ver.Ben ilk uyandığında veriyorum yine öğürüyor ama karnı boş olduğu için kusamıyor.

tşk ederim kızlar.şimdi ıhlamur demledim.30cc kadar içti.ama ıhlamurun hiç tadı yok gibiydi ya.rengi falan güzel çıktı ama ne biliyim tadı çok yogun olmadı.önce suyu kaynattım.sonra ıhlamuru attım içine 5dkda öyle demledim..
ferronun prospektüsünde yemeklerden sonra verilir yazıyo.ama asya tok karnına verincede ne var ne yok çıkardı.mamalarına kattım olmadı portakal suyuna kattım olmadı damlalıkla verdim olmadı.ben artık vermicem ya.zaten pas gibi iğrenç kokuyo.kan tahlili yapıldıgında allaha şükür kansızlıkda çıkmadı.çokda gerekli değil bence

hayırlı cumalar kızlar.Bence illaki kansızlık olmasına gerek yok arzucum bu bizim önlem olarak sabah 1 kaşık pekmez içmemiz gibi.

Ben duruya pekmezde içiriyorum 1-2 tatlı kaşığı yemeklerinin içinde.

bizferro kullanmıyoruz.kabız yaptığı için doktorum santafer yazdı.çokda kötü kokmuyyor doktoruna sor cnm yazar...
neyse ben kaçar işler beni bekler guclubacismile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…