2009 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

ah şu biberon konusunda bende çok dertliyim ne yapdıysam almıyo uykusunda bile aynı agzına sokuyorum ögürüyo yaben büyük emzikde veremiyorum 6,12 kullanması lazım ucu büyükgeliyo almıyo ögürüyo ne yapcam bu kızla yaben:umursamaz:

canım blendırdan gecır yemeklerini yavas yavas katılastır...mesela bırgun ıkı pırınc tanesı...ertesı gun 4 pırınc tanesı seklınde....ama devamlı cok homojende verme...cok agırdan al...ben soyle dusunuyorum...bugun bebgıme piskopatca zorla yemek yedırırsem yarın o hayatını cok olumsuz etkıleyecek....ınanın hıcbırsey yemedıgı gunlerde oluyor...zaten usenmeden hergun yapıyom ve dokuyom...umıtle beklıyorum napıyım....bazı ınsanlar bebeklerıne pıskopatca yedırıyolar...mesela bır arkadas soyledı...cocugun azına doldurup sıvı bıseyle zorla yutturuyolarmıs...ve bebek asırı derecede reflu olmus...ınce moytor kasları ıyı degılmıs...ve bu anne baba egıtımcı...tombul bır bebeklerı var...mıllet olarak tombul bebek saglıklı bebek sanıyoruz...ve tombul bebek hastasıyız...ya onların mıdesı zaten 1 kasık...nolcakkı...6 ay-1 yas arasını yemegı sevme donemı olarak gormelıyız....buyuk ınsanlar gıbı gormemelıyız...mesela benım bebegım 6 ay sadece anne sutu emdı...sut tombullugu vardı....8600kg 69 cm di....ıkı aydır yerınde sayıyo...sımdı arkadaslarıyla denk..nappalım...saglıklı olsunlarda...tombul olmasalarda olur

ya çok sogol öyle tabi ama bizimkihim pitüritemiyo çok denedim benimkide emen bi bebek degil alıyoaz emiyo bırakıyo 4ayından beriek yiyo

kızlar ben akşama bişey denicem bir yol buldum, benimki sadece yatarken emiyor, öyle kucakta falan hayatta emmez, tıkanmasın diye başının altına yastık koyuyorum emerken,
illaki yaycak kollarını bacaklarını rahat etçek beyefendi
o yüzden yastığa yatırıp yan döndürünce hemen ağzını açıyor emceğini anlıyor öyle alışkın ya,
bende öyle yan yatırıp dayayım biberonu bakalım alcakmı :)

Hülyacım , yavaş yavaş alıştır çünkü benim burda bir arkadaşım var kızı 3 yaşında, yemiyor diye hep püre yapıp vermişler , şimdi hala pütürlü yemiyormuş, çok uğraşıyorlar
bak ben eline ekmek kabuğu veriyorum evde, kemirmeye çalışıyor , öyle yap hem dişi kaşınır hemde yemeyi öğrenir
heryer kırıntı oluyor ama olsun

canım benim bildigima rtık yatıraarak yedirmek emdirmek iyi degil kulak iltihabına neden oluyomuş

ya çok deniyorum neler yapmıyorumki canım ama yok hep ögürüyo birazdaha üstelersem busefer hepsinikusuyo dün akşam ıspanak verem dedim ögüre ögüre bihal kaldı sabah omletyaptın ögürüyo kusacak

yabuna ekemek versem koparır dişleriyle çok hırslı bu

bende veriyorum eline ekmek kek doktorum söylemişti banada
canım benim bildigima rtık yatıraarak yedirmek emdirmek iyi degil kulak iltihabına neden oluyomuş

bende yatarak emziriyorum ama başınn altına ya yastık yada kolumu koyuyorum birşey olmaz heraldefisfisfis

Selam kızlar,
Suyu kaynatıyormusunuz siz? Ben hiç kaynatmada damacana su verdim şimdiye kadar aklıma takıldı şimdi.

Oğlum hala yemeklerini doyana kadar yemyor 3-5 kaşık yiyor sonra emmek istiyor, çünkü emerek uyuyor ve ek gıdayla doyduğunda uyuyamıyor sanırım bu yüzden reddediyor.

Ekmek veriyormusunuz eline, benimki koparıyor boğazına takılacak diye korkuyorum.

Kavanoz mamalarını yiyor ama evdekileri istemiyor. Svdiği tek şey yoğurt, eskiden kahvalatıyıda severdi ama şimdi onuda istemiyor, hergünüm stres.

Kıymayı haşlama usulü sevmedi, siz kıymayı nasıl veriyorsunuz ve biliyorsanız köfte tarifi istiyorum. Birde kaç güne bir yemeli kıyma ve tavuk.

canım ben bu kadar stress yapmanı anlamıyorum ya 3-5 kaşık yiyor sonuçta enazından bu kadarını alıyor.Kilo alımı iyiyse eğer maşallah sütün var.Süt emmesinin rahatsız edici bir yanı yok.Hem aynı anda azar azarda olsa katı gıda alıyor.Hem de seni emiyor.Bence sonuçta bu bebekler bir şekilde yemek yiycekler ama ilk 1 yılında sütü daha çok almasının bir zararı olmamalı diye düşünmüyorum.

doktorum yatırırarak yedirdiğinizde mutlaka 45 derecelik bir açıyla tutun dedi.bende yastık koyuyordum ama yastık yeterli yüksekliği sağlamıyor

Sütüm yarıyor evet ama çiğneme refleksi ve ilerde işdahsızlık yüzünden öğün oluşturmak istiyorum.Aç kalmıyor çok şükür ama anne sütünde yeterli vitaminler yokmuş 6. aydan sonrası için, kıyma tahıllar vs.. gibi gıdaları kesinkile almalıymış.

canım ben suyu kaynatıp soğutuyorum öyle veriyorum mikroplar ve bakteriler ölsün diye 2 gün tavuk 2 gün et şeklinde dönüşümlü pürelerine katıyorum köfteyide kıyma yumurta sarısı soğan ekmek içi katıp yoğuruyorum az suda ters yüz ediyorum 3 tane köfte yiyo batuhan eline ekmek poğaça tarzı şeyler veriyorum eme eme yiyo korkma kaçmaz boğazına ama yanında ol tabi olası bi tehlikeye karşı

aman nezman hangini yedrecegimi sapıtıyom zman yetmiyo kendileri konuşsalarda kendileri istese

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…