2009 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

elacım çok gecmıs olsun canım rabbım korumus mınık elamızı.
aysecım masallah dıyeyım ceyline ne kadar guzel hemen alıstı.kac saatte bır uyutuyorsun canım?
canım uykuya çok düşkün değil malesef
sabah 7.30 kalkıyo 10 .30da uyuyo 40 dk falan uyur bugün kendi uyudu 1 saat 10 dk uyudu maşallah
tekrar 3 dogru yattı ve hala uyuyor maşallah en fazla 1 saat uyurdu kendi kendine uyumak yaradı :)
artık akşam 9.30 uyur. gece de 3 kere kalkar normalde dün gece 2 kere kalktı çok mutluyum:dance:

gün içinde 2 kere uyuyo bi sabah kahvaltıdan sonra bide öğlen uyuyor sizinkiler ne kadar uyuyor

inanın kendine kendine uyuması o kadar güzelki uyumayı öğreniyorlar resmen
ben beşiğinde sallarken emziği azından atar döner durur yalandan öksürür gülerdi. sanırım sallanmayı oyun gibi algılıyordu uykusu olsa bile direniyordu yarım saat sallayıp kaç kere alıp geldiğimi biliyorum uyumadı diye
şimdi ise kendi kendine 5 dk içinde uyuyur maşallah.
demekki doğru olan buymuşa.s

ne güzel cnm bende babamız yokken yapayım bari yoksa gece gece birbirimize giriyoz çok ağlıyo diye kıyamıyozalsanaalsanasmile

semacım tebri ediorum seni
hasta bebişlere geçmiş osun benim oğlanda hiç uyumı gce şuandada çok mızmız hiç bişey yemiyo

sağol canım daha bişey oturmuş değil bakalım uğaşıyorummmm

canım hadi hayırlısı olsunnnnn

canım maşallah kuzunaaaa
allah nazarlardan saklasınnnnn
bennde ayakta sallarken en az 1 saat sallıyodumm

slm kızlarr
aysecım ne guzel ılk gecenızde hemen uyumus ceylin bızım kız emzık kullanıyr agladıkca emzıgı düşecek dahada aglayacak ama bende deneyecm bugun bakalım ne olacak sonuc

canım çağatay da emzik kullanıyo sadece uyurken ama artık almıyo akşamları
zaten uyuyunca alırım ben ağzından aramaz o da

ben daha gündüze başlamadım
asıl bizim iş o zaman zor

geçmiş olsun allah bidaha yaşatmasın

ele geçmiş olsun canım
ceylin az önce yine kendi kendine uyudu maşallh bu kadar kolay olacağını inanmıyordum o kadar mutluyum ki

canım ayakta sallanmadığı için kolay olmuştur
çağatay sadece geceleri yatağında yatıyo ya asıl sorun o zaman başlıcak bizde

bence de doğru olanı bu
kendi kendine uyuması
ama öğretmek için yöntem herkesin kendi tercihiii

bizde durumlar daha ii
dün yarım saate düştü
bakalım bugün ne kadar sürücek ben daha gündüz eğitimine başlamadım
ama gündüz saatlerimizi belirledik
sabah 7:30 da kalkar
9 de uyku 10:30 kalkar 13 çorba 14de de uyku 15:30 ya da 16 gibi uyanış
gece 7:30 da yatakk
9 dan önce muhakkak uykuda olmaları gerekiyomuş
büyüme hormonu akşam karanlıkta salgılanıyomuş
ne kadar erken o kadar ii
oda da karanlığa yakın oolmalıymışşş

elada sabah 11 gbi uyur 1 saat akşam 5 gibi uyur 1 saat gece uyur 11 gibi sabaah 8 de kalkarr gündüz 2 saat uyur yani toplam 2 uyuyo

kızlar gündüzleri ortalama 3 saat ideal olanı gündüz çok uyuyan gece zor uyuyooo
çağatayda 2 saatte bi yarım saat uyuyodu oyaladım alıştırdım vallahi
dün de 2 kere kalktı geceee
yoksa en az 4 kere kalkıyodu
inanın öyle mutlu ki kendi kendine konuşuyo oyunlar buluyo sabah gülücüklerle kalkıyo anneeeee diyo beni çağırıyo çok mutlu oluyorum bi de akşamları artık ağlamasa bakalım bu gece ne kadar ağlıcak bugün kabullenme günü
dün itiraz günüydü ama yormadı çok hatta ilk günden daha kolaydı

kızlar dikkat ediyorum ela baba felan çok güzel dedi 1 haftadır söylemiyo normal mi ama taklit ediyo babası bnerde diyince babsına bakıyo sarkı söyleyince mıy mıy diye eşlik ediyo ama baba demiyo artık kesti

akşam 4 ten sonra uyutmazsanız iş kolaylaşır ama uyku saatleri 12 dk öne alın hergün öle öle alışırlar
11 ya da 10 geç bebişler için

kızlar dikkat ediyorum ela baba felan çok güzel dedi 1 haftadır söylemiyo normal mi ama taklit ediyo babası bnerde diyince babsına bakıyo sarkı söyleyince mıy mıy diye eşlik ediyo ama baba demiyo artık kesti

olabilir canım normal sıkılmıştır belki baba demektenkaydirigubbakcemile3

sürekli okuyorum burayı ama yazmıyordum,uyku konusu olunca dayanamadım. uykusu olmayan çocuğa hiç birşey fayda etmiyo maleseff. bebeğim tam 9 aylık. son iki haftadır artık günde bir kez uyumaya başladı,1.5-2 saat uyuyo. sabah 8 gibi uyanıyo,öğlen 1 gibi yatıyo,gündüz uykusu bu kadar.akşam da 10-11 gibi yatıyo. geceleri iyi uyusa buna da tamam,ama geceleri 5-6 kez kalkıyo. kafayı yemek üzereyim.doğduğundan beri böyle.
bu arada kızım emerek uyuyo,nadiren de ayakta sallanarak.gece de her kalkışında meme emiyor ama açlıktan değil,alışkanlık sadece.gece bi kase pirinç unu yada kaşık maması yiyip yatıyo.ama 15dk yda 1 saat geçmeden ilk uyanış gerçekleşiyo..ahh ahh
çok gerginim bu uyku yüzünden. gece bazen emzirmeyeyim diyorum beşiğini sallıyorum ama çığlık atarak ağlıyo,hem de uykusu iyice açılıyo.
geçen hafta doktora götürdüm,eğer her kalktığında emzirirsen bu böyle devam eder,bırak ağlasın,alışır dedi.ilk 3 ay kolik sorununu biz de yaşadık bu arada. ne yapacam bilmiyorum.gece çayı var humana,hiç etki etmedi.önerisi olan arkadaş var mı?? çok umutsuzum,uyku için ilaç kullanmak bile aklımdan geçiyo bazen,kıyamıyorum. ama böyle de ben çok gergin oluyorum

kızlar biz gezdik gezdik geldik az önce iyi oldu valla oğluşda hava aldı bende zaten dişlerden dolayı 2gecedir ateşi çıkıyo yetmezmiş gibi alerji oldu oda yetmedi gözü iltihaplandı dru aradım ilaç isimleri verdi onları aldım bakalım nolcak

geçmiş olsun cnm dolven ver ateşi varsa

canım her yöntem her bebekte işe yarıcak diye bişe yok bi çok yöntem var
ama gündüz uykusu gerçekten kısa
ama uykusu gelirde kaçırırsan daha da enerjik oluyolar gözlerini kaşıdımı uyutmayı dene
ama tabi sen daha ii bilirsin bebeğini her bebek bi olmuyo dediğin gibi
allah kolaylıklar versin canımmm

yok cnm gündüz toplasan 3saati gecmez

hımm demekki uyku düzeni bu bızdığın
hava kararınca ışıkları azaltıp oyunu kesmeyi denedinmi oda çok işe yarıyo ben geceyi öle öğretmiştim oğlumaaaa

geçmiş olsun kuzum
herşey üstüste gelir zaten allah acil şifalar versin kuuzunaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…