2009 Haziran Anneleri!!

cok gecmis olsun hawacim..ins bidaha yasamazsiniz..
kuzucugun bir daha oyle aglamaz ins..
inşallah aglamaz canım inşallah yaşamayız allah kimseyi bu duruma düşürmesin gerçekten zor
Havvacim cok gecmis olsun canim..okurken icim acidi yavruna...Dedigin gibi Allah dermansiz dert vermesin...
çok üzüldüm ama atlatıcagız bu günleride
canım benim oglumdada kabızlık yok hatta belki gaz problemi bile yok biz gaz zannediyorduk aglamasınıoglumun poposu çok kaka yapmaktan çatlamış.bakalım şu sorunu bi atlatalım .canım inşallah deildir ama bende popo deliginin kenarındaki kıvrımları yarık görüyordum hemoroyitmi oldu acaba aglum diye bile düşündüm.bence sende ihmal etme göster doktoruna .gazını çıkarırken bile aglıyordu ama gazı çıkınca hala devam ediyordu meger popodaki çatlaklarmış ona acı veren.gazını çıkartırkende poposunu kullanıyo haliyle bu minikler :))))
inşallah düzene girer çanım . uykusuzluga dayanıyorda insn aglamalarına dayanamıyor
canım inşallah sizde atlatırsınız sorununuzu en kısa zamanda
evet o durum sevindirdi benide ama bu seferde popoyu mahvetmiş kereta
havva geçmiş olsun çok üzüldüm meleğine..bir büyüselerdi yavrucaklar

canım çok büyük bebek aşkı vardı benim içimde ben bu günlerinin tadını çıkarıyorum. ama eli mahkum büyüyecekler tabi.bidaha bebegim ya olur ya olmaz allah ogluma saglık versin .hepimizin melekleri çokkkuzun ve iyi yaşasın bahtları açık olsun hep mutlu olsunlar

aaa kızlar birde bu gün tüpbebek doktorumuzu ziyarete gittik.ardayla tanıştı .çook sinir bozucu ama havacım tamamen babasına benzyo dedi .aman dedim kime benzersebenzesin zerre kadar umrumda deil.ogluma kavuşmam için verdigi emekler için tekrar teşekkür ettim .merak etme diger bebeklerinede kavuşacaksın dedi .burda senibekliyorlar dedi. 4 tane emriyomuz varya dondurulmuş.2veya 3 sene sonra onlarıda denicez bakalım ogluma kardeş gelecekmi.zor ve güzel bi gündü

yok canım olmaz bence benim ilk kızımıında saçları vardı onada bant çok taktım bunada takıyorum ama dikkat etki çok sıkan bi bant olmasın

kızlar size bişey sorucam.
kızımın çişinde bezinde toz şeker taneleri gibi taneler vardı ne ki acaba.bileniniz varmı?

canım o bence çişinde değildir bezinde bi yırtık yada delik vardır bezlerin içinde öyle tanecikler oluyor canım

bide bebişleri kaç dk emziriyosunuz?benim kız agzını çekmesem yarım saat falan emicek.ben 10dk tutup çekiyorum artık.sanırım emzik olarak kullanıyo haylazzz

canım o bence çişinde değildir bezinde bi yırtık yada delik vardır bezlerin içinde öyle tanecikler oluyor canım

hadi yaa ayyy çok güldüm bakkk.iyiki drunu aramamışım.kaydirigubbakcemile3
baya bi acamiyim.sağol canım.bez primi kullanıyorum demek bezde oluyo.ben artık 3 numara beze geçtik gerçi kızım çok kilolu değil ama bacaklarını sıkıyo galiba lastikleri iz yapıyo.bez göbek deliğinin üstüne kadar geliyo.bide çift bez kullanıyoz kalça çıkıgı olmasın diye drumuz dedi.haftaya ultrason çekilcek

kızlar size bişey sorucam.
kızımın çişinde bezinde toz şeker taneleri gibi taneler vardı ne ki acaba.bileniniz varmı?

canım bezin içindeki tanelerdir ama niye bezin dışına çıktıki pirimada olmaz böyle hatalar ama olabiliyo demekki sorunlu bi paket sana denk gelmiştir canım kirli bi bezi tırtıp bak onun içindeki tanelerdenmi emin ol

geçmiş olsun canım inşallah bidaha yaşamazsın gerçektende bi çare bulamayınca ve onun ağlaması susmayınca ana yüreği dayanamıyo ayy benim kızımında kaç gündür pişiği geçmiyo bide yaparken ağlıyo ondadamı var acaba yaa benim kıızmda ağlamaya başladımı susmuyo benimde ağlasım geliyo valla çok zor yaa

en sağlıklısı oymuş ama valla benim 40 ım çıktı ama kırmızılar geliyo malesef bitsede kurtulsam sıcaklarda hiç çekilmiyo valla

geçmiş olsun canım inşallah canım ama malesefki biberona alışıyolar ve memeyi bırakıyolar ben o yüzden bıraktım biberonu beni bırakırda emmez diye ama seninki ayrı sütün azsa mecbursun vermeye ama dr kilo alımı iyi demiş neden gerek görmüşki sonuçta doyuyoki kilo almış anlamadım ben senin dr unu valla arkadaşım inşallah bırakmaz seni

çok saol canım paylaştığın için güzel bilgiler

allah yardım etsin narenim sana yaa çok zordur senin işin şimdi hem taşınma işi hemde bebekle ilgilenmek zordur

ayy bende sinir oluyorum babsına benziyo diyolar yaa ama banada benzetiyolar bilemiyorum sağlıklı olsunda inşallah istediğin zman oğluşuna bi kardeş gelir allah gönlüne göre versin tatlım

slm kızlar nasılsınız .uzuuuuuuuun zaman oldu.Uğramayalı ama iyiki uğramışım.buradan çk şey öğreniyor insan iyiki varsın kadınlar kulubü.
Ben ve oğlum 17 günlük iken seyahate çıktık.T.dağ da eşimin yeğeninin sünneine gittik.oradanda Edirneye geçip teyzemizin nişanını bekledik.23 günde edirnede kaldıktan sonra 40 mızı uçurmaya evimize geldik.evdeki toparlama işlerini tamamlar tamamlamaz işe geri döneceğim.Hergün arayıp soruyorlar ne zaman geleceksin diye.
Oğlumdan ayrılmak çok zor ama benim iş yerine yakın öğlende geleceğim zaten.Umarım kolay olacak.Arkadaş bakacak onuda konuştuk bugün.
çalışmaya başlayan varmı sütünüzü nasıl sağıp saklıyorsunuz.Bu iş kafama çok takılıyor.
birde ne kadar sıklıkla besleyeceğiz onu düşünüyorum.

kızlar şu takvimi nerden değiştiriyorduk.lütfen yardımmmmmmmmmmmmmmm edin 46 hafta olmuş.

canım çok geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın yavrum ya kıyamam ben onu Allah onları korusun.
verdiğin bilgiler çok güzel .bende dikkat edeyim benim oğlanda kakasını çok yapıyor günde 4-5 defa.

cerencim narencim teşekkürler canlarım .valla biz çektik bari siz çekmeyin akşam altını degişyirirken gene kıyametleri kopardı minigim ama sebebini bildigim için bu sefer gayet soguk kanlıydım kremini sürdüm poposuna rahatladı ve uyudu hemen .canı yanarken bi dudak büzüşü var içim parçalandıaglamak istemiyo ama dayanamıyoki el kadar bebe

:Havvacım kuşum geçmiş olsunn iki gün tel leşemedik neler olmuş kıyamam ben ardamaa iyimi şimdi???

0 - 4 Ay Bebekler için Beyin Geliştirici Aktiviteler
Akıllı Bebek - Beyin Geliştirici Aktiviteler
Sayfa 1 Toplam: 3

Bebeğinizi eve henüz getirdiniz. Ona etrafındaki dünyayı eğlenceli bir şekilde öğretmek ve aynı zamanda beyin gelişimini desteklemek için yollar aramaya başladınız. ışte size 0-4 ay arasındaki bebeğinize uygulayabileceğiniz beyin geliştirici aktiviteler.

* Bebeğinize hafif rahatlatıcı masajlar yapın.

* Gerinme hareketleri yaptırın. Kolları ve bacakları yavaşça doğrultun. Başlarda tamamen esnetmeyin, bu acı verici olabilir. Yumuşak olursanız hem onun hem de sizin için eğlenceli olacaktır.

* Bebeğinizi taşırken ya da altını değiştirirken onunla konuşun. Yaptığınız her şeyi ona anlatın. Konuştuğunuz dili ve nasıl konuştuğunuzu bu yolla öğrenecektir.Cümlelerin sonunda biraz duraklayarak ona konuşma ve sohbet örnekleri vermiş olursunuz.

* Bazı anne babalar heyecanlı bir şekilde yüksek perdeden konuşurlar. Bu beyni uyarır ve dil becerilerini daha hızlı öğrenmelerini sağlar.

* Bebeğinize şarkı söyleyin. Aynı şarkıların tekrar edilmesi sayessinde tahmin edebilmeyi öğrenir.

* Bebeğinize basit resimli kitaplar gösterin. Parlak renkli olmalı ve bir sayfada iki veya üç objeden fazlası bulunmamalı.

* Ce-e oyunları bebeğinize nesnelerin sürekliliğini öğretecektir ve sizi göremese bile orada olduğunuzu bilecektir.

* Yüz ifadelerini ve bebek seslerini taklit edin. Bu şekilde çevresini etkileyebileceğini öğrenecektir.

Uyanık olduğunda en az yarım saatte bir pozisyonunu değiştirin. Dizinize oturtun, yüzüstü yatırın ve sonra sırt üstü. Bu çevresindeki farklı alanları keşfetmesini sağlar, aynı zamanda sıkılmasını engeller.

* Duyma alıştırmaları yapmak için bir çıngırak alın ve bir yanında veya arkasında sallayın. Nesnenin nerede olduğunu bulmak için odaklanmaya başlayacaktır.

* Dokunması için pek çok farklı şey verin. Farklı kumaş ve dokumaları keşfetmesini sağlayın.

* Sırt üstü yattığında oyuncakları yüzünden 30-45 cm yukarı asın. Böylece gözleri ile nesneye odaklanmayı öğrenecektir ve bu bir süre eğlenmesini sağlayacaktır.

* Bebeğinizi dizlerinizin üzerine oturtun veya çok küçükse yüzüstü bacaklarınızın üzerine yatırın. Yavaşça aşağı yukarı hoplatın.Bu ona hareketi öğretecektir.

* Bebeğinize ağzı ile keşfedeceği bir kaç güvenli oyuncak verin, bu oyuncakları gün içinde değiştirin.

* Bebeğiniz büyüdükçe el çırpma oyunları ve hareketli şarkılar eğlenceli olacaktır.

* Çevredeki hayvanları işaret edin ve isimlerini söyleyin. Bebekler bazen, henüz isimleri söyleyemeselerde seleri çıkarmaya başlarlar.

* Bazen bebeklere bunlar fazla gelebilir. Her gün küçük bir sessiz zaman ayırmak iyi olacaktır. Odayı biraz karartın, sallanabileceğiniz bir yere oturun, yumuşak bir şarkı mırıldanın veya sadece sessizce oturun. Bu birlikte gevşeme zamanı her ikinize de sakinleşme tekniklerini öğretecektir.

* Temiz hava almak için bebeğinizi yürüyüşlere götürün ve onu yeni ortamlarla karşılaştırın.

* Bebeğinize tekerlemeler ve ninniler söyleyin.

* Bebeğinize onu sevdiğinizi söyleyin, bunun ne anlama geldiğini yakında öğrenecektir ve size karşılık vermesi çok uzun sürmeyecektir.

merhaba haziran anneleri.bizde kızımla bugun 33.gündeyiz.40mıza 1 haftamız kaldı.son 3 gündür kolik ağlamalarımız başladı.sizin bebişlerin oldumu.hala devam edeniniz varmı.saç kurutma mak,aspiratorherşeyi denedik.rezene çayıda fayda etmiyor.tüm gece ayaktayız.arabaya bindirdik bi ara uyuyor eve getirip yatağa koyunca uyanıyor.başlıyor ağlamaya.dün tüm gece susturamadık kuzucuğumu.yardım ederseniz çok sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…