günaydın kızlar gerçi öğlen olmuş ama dün gece hiç uyutmadı beni cadım hastayız ikimizde grip olduk kızım öksürüp duruyo bi burnuda tıkalı akıp duruyo benimde boğazlarım acıyo şişti hafif başım ağrıyo burnum tıkalı ayy nerden buldu bizi bilmem dışarı çıksam tamam dicem ama evde hasta olduk allahtan ateşlenmiyo hafif geçiriyo ama genede huysuzlanıyo dün gece doğru düzgün uyuyamadım uykusuzluktan başım ağrıyo bide sabah sabah eşimlede kavga ettik iyicene öküzleşti yaa benim derdim başımdan aşkın hasta olmuşum uykusuzum bana niye kahvaltı hazırlamadın diyo hiç sorumuyo hastamısın neyin var iyimisin boğazının derdinde artık aramızdaki sevgi azalıyo öncekinden eser yok çok değişti allah kimsenin eline düşürmesin o çalışıyo ben evdeyim maddi yönden o daha güçlü ya ezmeye çalışıyo bende onun eline bakıyorum mecburen laf sokuyo habire dünde çocuk ağlıyo doğru düzgün bak çocuğa ağlatma bende dedim alda kendin bak okadar biliyosun al bak sana kolay geliyo sevmekle babalık olmuyo dedim soktum lafı rahatladım ayy neyse kızlar
sizler nasılsınız bebişler nasıl bayadır giremiyodum 1 hafta oldu nerdeyse geçmişede bakamdım grip salgını var dikkat edin benim gibi evde yakalanmayın:)
saol canım sanada geçmiş olsun hastalık kötü allahım yataklara düşürmesin hem bebek var hem sorumlulukların var ben geçen sene hamileyken yataklara düştüm 5 gün yattım ama kalkamadım nasıl rahatsız oldum yatıyorum diye bişey yapamıyorum diye inş tekrarlamaz bebek varken hastalık zorgecmis olsun cemre, bende bayrami yatakta 39 derece atesle gecirdim, mastit oldum, antibiyotik kullandim, cok zor bi hastalikmis kizlar, gogsunuz tam bosalmadiginda pompayla sagin, gogsum sisti, emziremedim, sagarken de cok acidi, ayrica ateslendim, halsizlestim, oglumu gozum bile gormedi 3 gun, baska mastit geciren var miydi topikte? tekrarlar mi diye korkuyorum...
ya kızlar benim ilk zamanlarda sütüm inanılmaz fazlaydı sağıp sağıp döküyodum walla..
ama şimdi eski şişlik yok sağmadığım halde..eskiisi gibisütüm çok yok sanırımm..
gerçi kızım doyuyo ama ne biliyim ewham yapıorum heralde..
humana içiorum ama pek faydası olmadı sankii.sulu şeyler içiorum dewamlı..içim dışım su..
ek gıdalara geçsekte sütüm kalmadı bitti yetmedi derdi kalksa artıkk..
cemrecim seni anlıorum eşin biraz daha anlayışlı olması lazımm.neden öle yapıoki o çocuk ikinizinn..
walla ben sabah kalktım eşim hazırlamış kahvaltıyı ,yağmurlada çok ilgilii..öle olması gerekio çünki..
allah yardımcın olsun cnm..
saol saadetcim öyle yapıyorum ama insanın içi gidiyo öpemiyorum sevemiyorum daha çok geçicek diye öff ne menem bişeymiş bu onunla konuşulmuyo canım hemen bağırıp çağırıyo bişey denmiyo yani öyle ama o pc başında otursun bide bana laf yetiştirsin başka bişey yapmaz o ha odun ha o farkı yokkaydirigubbakcemile3geçmş olsun cnm aman dikkat edinnn...
sende maske tak da dahada geçmesn bebeğe...
eşin niye öyle yapıokiii yaa
sana yardımcı olması gerekkk
sende robot değilsinn yaaa
gzl bi dille konuş istersenn iyi anındaa...
evet canım valla aynı durumdayız,allah bılır kızın vardır bı de sezeryan yapmışsındır:)) of valla hamılelık kadından bı kaç yıl alır derlerdı de doğruymuş 3 ay da remen yaşlandığımı hisssediyorumkafamçokkarıştı
bu arada ben mama suyunu kettle da kaynatıyorum ılıtıp mamayı yapıyorum,su soğuk olursa topak topak olup emzığın delığını ıkıyo çünkü
günaydın herkesee,
keyifler iyidir umarım,
sibelcim, bebiş gece mama hazırlıyana kadar uyanmıyo mu, bizimki gece emiyo şimdilik, mama gerekirse uykusu dağılır diye korkuyorum
Benimde sütüm yetmiyor artık, gece mama hazırlamaya başladım. Kıpırdanmaya başladığında hemen kalkıp hazırlıyorum, yada bazen ağzına emziği veriyorum tekrar uykuya dalıyor. Bu arada bende mamasını hazırlıyorum. Ama emzirmekten çok daha zor mama hazırlamak, uyku tamamen bölünüyor :çok üzgünüm: 4 aylık olunca gece mamalarından vermeyi düşünüyorum, onlar daha tok tutuyorlarmış. Deneyen varmı aranızda ?
aynen canım bende aynısını düşünüyorum ceremesini sen çek çocuk büyüyünce seni dinlemesin baba delisi olsun varmı böle bişey ne kadar haksızlık baba olmak ne kadar kolay onu 9 ay karnında taşı doğur en zoru bak büyüt bide sana laf desin bide çocuk babacı olsun adaletsiz dünya bide doğru düzgün bak bakamıyosun gibi laflarda gelir canım benimki çocuk doğdu doğalı huyu değişti bi acayip oldu bende değiştim ama onun kadar değil neyse takmıyorum onu artık ne hali varsa görsünmeraba herkesee,
hülyacım çok üzüldüm, yaa, şu sıralar bizim en çok desteğe ihtiyacımız olduğu zaman, robot değiliz ya, bizim de dinlenmeye, kafamızı boşaltmaya, yanımızda bize destek olan birine ihtiyacımız var,
eşim nomalde hep çok destektir ve anlayışlıdr, ama burda annemlerin yanındayız diye, sürekli dışarı çıkmak istiyo, ben de küstüm doğru dürüst konuşmak istemiyorum onunla, sonuçta annemlerde de olsak benim en çok ona ihtiyacım var, ama o, o kadarlık fedakarlık yapamıyo, en acısı da bebişler büyüyüp baba hayranı olucak, tam kebap,
biraz uzun oldu ama bi fıkra geldi aklıma,
kadınla adam boşanıyolar, kadın çocuğa hep ben emek çektim bende kalsın diyo,
adam da hakime dönüp, hakim bey, diyelimki kola makinesine jetonu attınız, makina kolayı çıkardı verdi, şimdi kola sizin mi, makinanın mı diyo; erkeklerde paso bu mantık malesef akannehir
nilaycım bizim sadece mama olduğu için geçriyor ek gıdaya
ama öyle hemen porsiyonla değil
ilk gün 1 yemek kaşığı 2. gün 2 derken artarak devam edecez ve en fazlada 1 çay bardağına çıkacakmışız
şimdilik sadece suları 6. aydan sonra pürelerini vericez dedi
emelim yoğurdu kendim mayalamaya çalışıcam ama dr amcamız katkısız özl yoğurtlarıda kullanabilirsin dedi onlarla mayalarım hem de içinde prebiyotik varmış kabızlığımıza da iyi gelir belki
kızlarmeyveleri cam rendeden sonra tülbentle süz dedi dr
bende katı meyve presi alayım diyorum
o da biraz pahalıymış kullanan varsa kullanım açısından fikrini yazarsa sevinirim
netteki yorumlara pek güvenemiyorum da
maşallah kuzuna canım tosuncukmuş :)selam güzel anneler ve melekleri .. bugun nasılsınız bakalım .. galiba biraz stresli günler geçiriyor bazı anneler .. geçmişi tam okumadım ama babalar ne anlar bebek bakmaktan .. anneyiz biz biz daha iyisini biliriz :)) üzmeyin tatlı canınızı .. sevmekle olmuyo bu işler .. bizim babamız anlayışlı ( bazı anlarda çıldırmalarını saymazsak ) ne kadar iyi , anlayışlı olursa olsun hepsinin tek lafı vardır sıkıştıkları anda .. bi çocuğa bakmayı beceremiyosun .. öyle dediklerinde bırakacaksın cocuğu önüne bak diyeceksin .. ama bebeğe yazık .. vazgeçtim :))))
ek gıdadan açılmış konu .. doktorumuz 4 aya kadar ek gıda olmaz mama dışında dedi . ama 4 aydan sonra eğer bebek yemek masasına sünüyorsa bişeyler istediğini belli ediyorsa çok azda olsa yemeklerin suyundan verebilirsin dedi . 1 çay kaşığı kadar toplamda ...
ama bizimki doymak bilmezki :) sabah kahvaltısını yapar bi güzel :) domatesin suyu peynir çay :) çok az az veriyorum ben .. bi sıkıntı çektiğinide görmedim . kabızlık gibi yani :))
pasam 8,300 gram .. biraz tosunuz sanırım ama napalım :)
geçmiş olsun canımiyi akşamlar herkese
bugün doktora gittim dogumdan sonra dizlerim cok agrıyordu
kıkırdak erimesi var dedi doktor hareketsizlikten olurmus
hamileligim süresince hareketsiz kaldım tabi.egzersiz verdi kızımdan işten vakit bulabilirsem yapıcam.birde kadın doguma gittim yine dogumdan sonra şey esnasında :kedi:cok canım acıyodu
intahaplanma var aşırı derecede dedi antibiyotik bir igne ve fitil verdi ama bir hafta bebegini emziremezsin
dedi bende almadım ilaçları o bir haftadan sonra kızım ya memegi almaz unutursa sütünde azalır onn için alıp kullanmıycam ne yapım bitki çaylarıyla falan geçirmeye çalışıyorum diyorum :sinifsinif:
varmı intahap için bildiginiz bitki çayı mafoldumben
geçmiş olsun batuşuma , inşallah ateşsiz atlatırsınızCanlarım , nasılsınız ??
Biz çarşamba günü Kuşadasına gittik.. akşam dönecektik..ama bugün döndük..kaçamak yaptık azıcık...
Dr kontrolümüz vardı bugün...olmasaydı pazara kadar kalacaktık...
Ek gıdalara başladık...
Rota aşımızı olduk...
Pazarteside karma aşımız var...
geçmiş olsun canım , bende pek sağmıyorum ama çok değil benim sütümgecmis olsun cemre, bende bayrami yatakta 39 derece atesle gecirdim, mastit oldum, antibiyotik kullandim, cok zor bi hastalikmis kizlar, gogsunuz tam bosalmadiginda pompayla sagin, gogsum sisti, emziremedim, sagarken de cok acidi, ayrica ateslendim, halsizlestim, oglumu gozum bile gormedi 3 gun, baska mastit geciren var miydi topikte? tekrarlar mi diye korkuyorum...
canım erkeklerin hepsi öyle, tek başımıza yaptık sanki , herşeye yetişme boşver, yardım iste, beğenmiyorsa hizmetçi tutsunaynen canım bende aynısını düşünüyorum ceremesini sen çek çocuk büyüyünce seni dinlemesin baba delisi olsun varmı böle bişey ne kadar haksızlık baba olmak ne kadar kolay onu 9 ay karnında taşı doğur en zoru bak büyüt bide sana laf desin bide çocuk babacı olsun adaletsiz dünya bide doğru düzgün bak bakamıyosun gibi laflarda gelir canım benimki çocuk doğdu doğalı huyu değişti bi acayip oldu bende değiştim ama onun kadar değil neyse takmıyorum onu artık ne hali varsa görsün
bebeğe kullanamayacağıma göre almayayım bari
madem temizliği zor eşim sıkar suları temizliği bana kalır şu an uğraşamam
bende mama suyunu kettle da kaynatıyorum
termosa koyuyorum her seferinde kaynat zor oluyor
2.bir termosum var onda da kaynatılmış soğumuş su duruyor
yoksa gece zor oluyor bu işler gözünü bile açamazkenmirmirmirmir
selam kızlar nasılsınız melekler nasıl
ben rahatım kızımla dedesi annannesi ilgileniyo.kendime geldim valla buna ihtiyacım varmış
zeynep hanım 6 günden sonra kakasını yaptı ama ne kaka üst falan kalmadı. sanki ben yapmış gibi nasıl rahatladım anlatamam.
havvacın geçmiş olsun bebişine, kabızlık da zor, bebişin yapamamsı beni o kadar strese sokuyodu ki, kakasını yapınca sinir boşalmasından ağladığım bile olmuştu, inşallah bundan sonra rahat yapar
benim bebişim de daha iyileşemedi kızlar yaa, hatta biraz daha arttı gribi, huysuzlaştı da;
üzüntüden sütüm de azaldı biraz önce sağdım 20 cc bile çıkmadı, mafoldumben
çocuk kucağımda zor yazıyorum , bu kk bağımlılık yapıyor , bizimde 3 numara bezler küçük gelmeye başladı , sabah bir baktım sırtına kadar bok( hemen duşa şaşırdı kuzum , yağmurmu yağıyor ne demiştir :))
katı meyve sıkacağını bir sorayım bende doktora , niye metal değdirilmiyor kızlar bilen varmı? ne zararı var ki? bunar büyüyüncede normal çatal kaşıkla yicekler , hep slikon kaşıkmı kullancaz ?
geçmiş olsun canım haklısın iyice hem mevsimlerin hemde insanların dengesi degişti sonumuz hayır olur inşallahof nedir bu grip salgını yaa insanı mahvediyo ee mevsimlerin dengesi değişti eskisi gibi karda yağmıyo haliyle mikroplar çoğalıyo allah sonumuzu hayrettsin
geçmiş olsun cnmm inan benm blgm yok
maydonozsuyu canım
gecmiş olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?