2009 Kasm Anneleri

cnm allah kolaylığını verir inş
benm doğuma kayınvaldem görümcem eltim hiçbiri gelemez görümceyle elti çalışıyor 3 yıl bitiyor evleneli daha bir kez gelmedi ikisi de. başka şehirdeyiz tabii gücenmiyorum ben napim herkesin işi gücü var ama isterdm gelsinler.
kayınvalde çok yaşlı kayınpeder de hasta ona bakıyor kendisi de hasta gelemez muhtemelen.
biz bebeği götürünce görcekler anca. onlar için de çok zor. çok özeniyorlardı toruna ama uzağız işte.

hoşgeldin canım geçmiş olsun... bende de anal fissür vardı.. gebeliğimin başında hortladı... ilaçsız şekilde beslenmeme dikkat ederek geçirdim. şimdi tekrarlamasın diye uğraşıyorum... zor oluyor biliyorum umarım yakın zamanda geçer, sağlığına kavuşursuna.s.

eee peki bu iğnenin hiçmi yan etkisi falan yokmuş bebişlerimize.ben ilk gebeliğimde olmamıştım.bundada henüz yaptır falan demedi doktor.bilmiyordum burdan öğrendim.

canm hoşbulduk.... zorluğundan çok moralim sıfırlandı acımıyor acımıyor her şey bebeğim için diye tekrarlıyorum sürekli, acım azalıyor hem fındık gibi olmasına rağmen büyük tuvaletimi yapabildim ama azıcık acıdı tabii, moralimi toparlamaya çalışıyorum

beslenmeme çok dikkat ediyorum aslında, daha ne yapayım bilmiyorum

dilmuh oğlan tekmeleyince susmaya çalışıyorum ay çok sulugöz oldum ben...

eee peki bu iğnenin hiçmi yan etkisi falan yokmuş bebişlerimize.ben ilk gebeliğimde olmamıştım.bundada henüz yaptır falan demedi doktor.bilmiyordum burdan öğrendim.

can ım bana da dr söylemedi ben sağlık ocağına gidip kayıt oldum hemşire söyledi tam bu haftalarda olmak gerekiyormuş hiçbir zararı yok ebe kendisi söyledi dr.lar pek önem vermiyor ama şimdi olmazsak da doğumdan sonra bebeği aşıya filan götürüyoruz ya biz de oluyormuşuz aşı:)
bir doz vurundum önümüzdeki ay bir daha vurunacağım.
önemliymiş aslında. önlem en azından öyle düşünün. sağlık ocağı yönlendiriyor zaten. bir de bebeğin hareketlerini dinledik tansiyon ölçüldü kiloya bakıldı eğlenceliydi yani.
mutlaka gidin.

sabahları aç karnına ılık su 1 kaşık zeytinyağı iç bak ne kadar iyi gelicek bide sıcak suyun içine otur yada popona sıcak su torbası koyarsan iyi gelir

doktor söylemiyo zaten canım.yan etkisi yok olsa yaparlarmı tüm gebelere.

kız ağlama.bende buraya ilk geldiğimde çok ağlıyodum ama sonra düşündüm bebişte üzülüyo diye tuttum kendimi.yazık onlaraaaaaa
ay bide bu 3 dozdu dimi kız ben iğneyi hiç sevmem yaaa popomdan olsa neysede kol daha çok acır

ya sorma ben birinciyi hallettim ikinciye geldi sıra

kızlar ben yarın tetenoz olcam korkuyorum iğneden senağlama

canım korkacak bişe yok ki... hiç hissetmiyosun.. ben de cumartesi günü ilk dozu vuruldum... akşam ve ertesi gün ağırlık ve dokununca ağrı oldu o kadar.... dün eşime dedim ki bebişler bu aşıdan iki kat daha fazla etkileniyolar yaaa nası yanıyodur canları kuzucukların....

benım zaten 3 ayım berbat gecmıstı ve mıdemden cok sıkaytecıyım ve burası antalya cokkk sıcaakk ben valla dıymemökı rahat gectı hamılelım yok yaaaaaaaaa
ay kıyamam yaa
moralini bozma pozitif düşün diye öle dedim ben insan kendini dinledikçe yeni şeyler çıkarıyo ortaya uolun çoğunu atlattık valla mide problemi kötü tabi benim de gastritim vardı ama şimdilik hiç sesi çıkmadı çok şükür
morallerinizi yüksek tutun kızlaaaarrr bebişlere alışveriş yapcaz yavaş yavaş ayyy en güzeli de buu :lepi:
mrb şekercik geçmiş olsun diim bari zordur heralde
ben de 3.5 kilo aldımm
çatlak için hala bebe yağı kullanıyom galiba böle devam etcemm
hee gıı aynen bakalım nolcek kımı yerse artıkın :roflol:

:roflol: :roflol: :roflol: bagadaaaaaaaaaaaa :sinifsinif:

hosgeldın sekerımmm :lepi:
anaam balımm hoşbuldumm napıyon gıı
dimi amaaaa
paylaşalım tabii de biraz pozitif olalımm daldıkça batıyoz gıı geldiğimden beri hepinizde bi moral bozukluğu görüyorumm olmuyo ama yakışmıyo bize
canı sıkılan gitsin hazırlık topicine baksın gıı insanın morali yerine geliyo laelaelaelaelae
canım hiiç merak etmeyin ben de korkuyom tabi el kadar bebişe nasıl bakılcak diye
ama dediğim gibi annemi bi başına bırakmışlar ne ananem yardım etmiş ne babannem babam da ilgilenmezmiş fazla
tek başıma yıkıcam diye canı çıkıyomuş bi de ben 1 ay erken gelmişim 2.5 kilo yokmuşum benim gibi küçücük bebeğe o olanaksızlıklarda sobalı evde tek başına bakmış
allah hepimize kolaylık verir annelik böle bişi demekkii
kızlar ben yarın tetenoz olcam korkuyorum iğneden senağlama
korkma gıı bişi olmuyooo :1shok:

sabahları aç karnına ılık su 1 kaşık zeytinyağı iç bak ne kadar iyi gelicek bide sıcak suyun içine otur yada popona sıcak su torbası koyarsan iyi gelir

sıcak suyu duydum ama bişey olur bebeğe diye korkuyorum ne bileyim hani sıcak suyla duş almayın diyorlar ya doğumu başlatıyormuş diye duymuştum korkuyorum bişey olur diye ama dün bi kaşık zeytinyağ içmiştim bide kabız olmayayım diye ılık ballı su içmiştim o da sanki toparladı gece şişlik vardı uyurken zor uyudum ama sabah yoktu sonra ikinci idrardan sonra baktım gene çıkmış, ben de geçti oleee diye seviniyordum:)

sorma cersu, bir ara kemiklerim sızlıyordu kalsiyum magnezyum eksikliğinden, hem sızlıyor hem de oğlum her şey senn için diye sayıklıyordum:)
bu da geçecek biliyorum ama bu biraz daha zormuş.

ballı değil zeytinyağı iç ılık su doktorum söyledi en doğal yol dedi aç karna kayısıda iyi gelir bak sen kabız olmamaya bak ozaman ılık su koy çok kaynar iyi gelmezse geçmiş olsun canım

kızlar ben çıkıyorum biraz uzancam belım kakalandı oturmaktann...herkesi öpüyorum bebişlerii.sağlıkla ve sevgiyle kalın canlarımmm..öptümmmopuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

ay bide bu 3 dozdu dimi kız ben iğneyi hiç sevmem yaaa popomdan olsa neysede kol daha çok acır

2 doz olcaz canım tetanoz aşısını... koldan da olsa acımıyo kiiilmaz:

bu aşı eskiden çok önemliymiş aslında... evde ve steril olmayan koşullarda doğum yapıldığından annenin tetanoz olmasını engellemek amacıyla yapılırmış... şimdi hastanelerde herşey temiz ve steril.. bu yüzden bazı doktorlar gerek görmüyor... mesela benim gittiğim hastanenin bir doktoru hastasına gerek görmemiş ama benim doktorum istersen yaptır dedi... yani sonuçta aşının bi zararı yok ama küçük bi ihtimal de olsa oluşabilecek bir soruna karşı önlemi büyük... bu yüzden ben yaptırdım...yerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…