2009 Kasm Anneleri

Dailymotion - Sezeryanla Doğum Gerçeği - İnsanlar ve Aile Kanalı kafamçokkarıştı kafamçokkarıştı kafamçokkarıştı kafamçokkarıştı kafamçokkarıştı

ayy bende izleyemem yaa bunları izlemek istiyorum ama tırsarım doğuramam deyü korkuyom

maşallah anam gez bakam bende aşam gezem dedim ama kaynanamla kayınbabam geldi gene evde kaldım

ben yarin sabah doktora gidecüüümm:dance:
bakalim minnosum nekaaa büyümüs
güle güle git canım iyi haberlerle gel inşallah

hayırlı cumalar kasım anneleri................................
sanada hayırlı cumalar canım

hayırlı uğurlu olsun yeni okul yılınız canım inşallah doğamız bu sene kardeş gelince bi zorluk çıkarmaz sana

Günaydın bayanlar ve minik bebişleri....
Benimde yarın dr randevum var cok heyecanlıyım....
günaydın sende hayırlı haberlerle gelirsin inşallah

yok bee ben uyumayom uyuyunca kendimi çok boş hissediyom 7 de kalktı bi dahada yatamadım işte

yok canım yaa gögüsüm değil gögüsümün altı kaburgalarıa bişey batıyoo sankii
ayy bi patik örem dedim parmaklarım uyuşuyoo yaa onuda yapamıyom
ev işi yapmaktanda çok sıkıldı artık
aslında evden sıkıldım bide burası küçük bi şehir çok gezecek yerde yok
akşam kayınbabam sıkılırsan çık gelsene dioo ama onlarda daha çok sıkılıyom
evde istediğim zaman yatıyom kalkıyom orda yatamamda sıkılırım eğlenceli bi insanda değil anca hastalıktan bahseder kaynanam daha çok bunalırım kaydirigubbakcemile3

sanki kaburgam batıyoo gibi acep oğluşun biyerlerimi geliyoo diye düşünüyomm
ayy düşünmek istemiyom artık ağrırsa ağrısın napam düşünmeyecem
pasta felan mı yapsam acaba öğlen kociş gelince yer uğraş ayırom ya kendime :hulya:

günaydın

kan tahlilimizi verdik akşam babamız alacak umarım normal değerlere dönmüştür yarında kontrolümüz var drumuza gidicez bakalım paşam ne kadar olmuş
inşallah hayırlı sonuçlarla gelirsin canımm

günaydın nazlıcım doğamıza allah zihin açıklığı versin evet ya yarın görüşücez oğluşumla bide kan tahlilimiz normal çıkarsa deymeyin keyfimize opuyorumnanaktan

Aminnn canım aminn:Saruboceq: İnşallah canım yaa sorunsuz sağlıkla bitsin bugünlerimiz.. opuyorumnanaktan

Canım yaa kıyamam bunalmışsın sen tamamen .Düşünmemek bu tarz sıkıcı düşüncelerden uzak kalmak çokm çok daha hayırlısı bizim için..
Ama sen şunun hayalini kurabilirsin "Az kaldı bir kaç hafta sonra hiç yanlız kalmayacağım sürekli yanımda dünyanın en tatlı varlığı benim canım olacak ":lepi:

günaydın kızlar.nasılsınız bakalım.bende erkenden kalktım gene şimdide uykum var ama uyumak istemiyom gece uyumak için.offff geceleri uyuyamıyorum ben yaa.elli kere sağa sola dönüyorum.

slm kızlarr a.s.
ben çok fazla geçmişlere dalamıyorum artık yav
annem kahvaltımızı hazırlıyo ayy burda rahata alışıyom yaa evde çok zorlanıyorum :sinifsinif::sinifsinif:

Bende iki gecedir hiç uyuyamıyorum, dün sabah 4 te uyanıp sabaha kadar dönüp durmustum. Bu gece dahada beteri oldu 2 de uyandım, sonra yatagın içinde kıvranıp durdum ama yok anam uyku muyku hak getire

Hoşgeldiniz fıstıklar..Uyku sorunu sanırım hepimizin tepesine tepesine getiriyor bu aralar hiç uyanmadım desem en az 3 kez kalkıyorum uyku bölündümüde hadi bakalım kolay gelsin:)

Edacım yarın seninde kontrolun vardı yanılmıyorsam valla arka arkaya hepimiz doktorlara artık hayırlı haberler inşallah

nazlıcım sende yarınmı gitcen doktora.haftayada ben gitcem önce sen gitte aynıyız ya bende gitmiş gibi olam bakalım minik kş ne kadar olmuş.bu arada oğluşun okulu başlamış hayırlı olsun canım

edacım çok alışma canım tembelliğe.ayyyyyy biride bana kahvaltı yemek falan hazırlasa ohhh bende hazır otursam sofraya ne güzel oluuuuuuur.tembellik yapmayı özledim yawww

evet nazlım benimde yarın kontrolüm nasipsee :lepi: oğluşumu özledim yavv görcem yarın opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan
bu arada nazlım dün gittik kocişimle çınarlıyı gezdik odalara baktık sigortamızı sorduk felan.normal odalarda bir yatak,tv,klima,bi kanepe ve wc varmış.
suit odalardada kanepe değil oturma grubu varmış banyoda varmış ve daha büyükmüş odaları 100 tl fark varmış arada.nasılsa sigortamız ödeyeceği için suit odayı tercih edicez tabii naniknaniknaniknanik çok şirin bi hastaneymiş ilk kez gördüm çok hoşuma gitti valla..

ayy diloş valla insan rahata çok cabul alışıyo :kedi: ama evimin halini düşününce kendime geliyorum vallaa kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

sankim otel odasıkaydirigubbakcemile3

Yok canım benim yarın değil kontrolum yarın sgumusun muredanın bugün kızlardan vardı benim nasipse haftaya 2 haftada bire başladık önümüzdeki haftadan sonrada 1 haftada çağıracaktı..Belki aynı zamanda gideriz seninle bakalım:)Oğluşum adınada çok teşekkür ederim canım oldukça mutlu maşallah

Çınarlı eski hastanelerden canım herşeyi güzel sigortada olunca çok fazla önemsemeye gerek yok zaten topu topu bir gün bizede karataşa önceden gidin odanızı ayarlayın dediler gideceğiz bu hafta bizde görmeye yeniden düzenlenmiş diyorlar inan nasıldır hiç bilmiyorum doğumdannnn doğuma gördüğüm bir yer :roflol: :roflol: :roflol: Hayırlısı ne ise o olsun birtanesi opuyorumnanaktan

şimdi bile yanlız olmadığımı düşünüyorum zaten biraz sıkıldım ama çok fazlada ağrılarım oluyo normalde çok canı tatlı biride değilim şu halimde bile misafir ağırlıyorum yorulsam bile çok yoruldum bile demem
azcık açılmak için gideceğim bi yerede yok eltilerim var 1-2 görüştüm cahilliklerinden benim söylemediklerimi söylemiş gibi dedikodumu yapmışlar onlarada gitmek istemiyorum kaynanamda kafa dengi değil görümceminde sorunları ver sürekli onları konuşuyoo anlıcağın orala gitsem daha çok bunalırım en iyisi yine kendi evim
Allahtan ayın 8 ne yiğenim olacakta Adanaya gidecem yine hele o minik kuzumu görünce iyice rahatlarım inşallah

neyse ben gidemde yemek yapem soora yine gelirim kociş gelir12 de

Zamane Anneleri

Hayat kolaylaşıp hızlandıkça her şeyin aynı kolaylıkla yapılacağını sanıyor bu zamane anneleri. Çocuklarını da çabuk büyütmeye uğraşıyorlar.

Sen de dedem gibi ölecek misin, anneanne?" sözleri hasta odasında yoğun sessizlik yaşanmasına neden olmuştu. Geçirdiği ameliyatlardan sonra pek toparlayamamış yaşlı bayan hastamızı ilkokula yeni başlamış torunu ve kızı ziyarete gelmişti.

Küçük çocukları hasta ziyaretine kabul etmememiz başlangıçta sorun yaratmış, kısa süreli ziyaret için izin koparmışlardı. Hasta odasında ana kız konuşup dertleşirken torun araya girip sormuştu o can sıkıcı soruyu. Kafamı eğip elimdeki dosya ile ilgileniyormuş gibi yaptım. Hastamız torununu yatağın kenarına oturttu. Ellerini tutarak "Şimdi değil, iyileşip eve döneceğim, merak etme. Hemen ölmeyeceğim. Ama er veya geç hepimiz öleceğiz" dedi. Torun yanıttan pek tatmin olmuş gibi değildi.

- Ama bu haksızlık anneanne. Ölünce onları bir daha göremiyoruz. Dedemi çok özledim ben.

- Merak etme, insanlar ölünce görünmez olular ama hepten yok olmazlar.

Torun bir süre babaannesinin boynundaki kolye ile oynayarak düşündü. Sonra "Peki insanlar ne oluyor, ölünce" diye sordu. Anneanne önce bana sonra kızına baktı. Torununun saçını okşayarak;

- Bir şekilde aramızda oluyorlar, ölenler. Kimi bir renk, kimi tat veya koku kimi de dokunuş olup geri geliyorlar. Mesela rahmetli annemin yaptığı puf böreğini hiç unutmadım. Nerede o kokuyu veya tadı bulsam annemin orada yanımda olduğunu bilirim. Dedeni ise saçlarımdaki dokunuş ile hatırlarım. Nerede bir rüzgar saçlarımı okşasa dedenin yanımda olduğunu düşünür, sevinirim.

- Peki sen ölünce ne olup geleceksin anneanne?

- Onu sen bileceksin. Beni nasıl hatırlamak istersen o şekilde geleceğim yanına.

Ziyaret kısa sürmüştü. Onlar odadan çıktıktan sonra hastamız torununu çok özlemiş olduğunu belirterek ziyarete engel olmadığımız için teşekkür etti.

- Bu küçük torunumu büyüğünden daha çok seviyorum doktor bey.

- Torunlarınız arasında ayırım yapmamanız gerekmez mi?

- Haklısınız ama böyle olmasında biraz kızımın da kabahati var. ılk çocuğunu çabuk büyütmeye çabaladı. Kendince başardı da. Ama hepimizden uzak, soğuk, ağır biri oldu çıktı büyük torunum. Şimdi hepimiz yakınıyoruz ama iş işten geçti.

- Neden böyle oldu?

- Ne yazık ki, kızım da diğerleri gibi zamane annelerinden oldu. Çocuğunu en iyi şartlarda, en iyi okullarda en iyi eğitim ile yetiştireceğim diye tutturdu. Çocuğun almadığı ders kalmadı neredeyse. Bale, piyano, tenis, yüzme dersleri yetmedi kolejlerde okuttu. Onunla birlikte ders çalışıp sınavlara birlikte girdi sanki. Şimdi adı sanı duyulmuş kolejlerden birinde okuyor. Ama hepimizden uzaklaştı. Derslerinden başka oyun bilmeyen soğuk ağır biri oldu.

Bir süre sustu, soluklandı. Elimi tutup yatağında doğruldu. Yastıklarını düzelttim.

- Zamane anneleri böyle oluyor, işte. Çocuk yetiştirmeyi yemek yapmak sanıyorlar. Parayı bastırıp en donanımlı mutfakta en iyi malzemeleri kullanırsa yemeğin mükemmel olacağını hayal ediyor, ortaya çıkan yemeğe bakıp neden lezzetli olmadığını soruyor; kabahati mutfakta veya malzemede arıyorlar.

Kendilerine hiç kabahat bulmuyorlar. Halbuki elinin emeği, sabrı, özeni olmadıkça lezzeti yakalayamazsın. Hele bir sarma sarsınlar da göreyim ben onları. Bu kez de "o kadar emek verdim, kimseye yedirtmem" diye tutturur bunlar. Sanki analarından böyle gördüler. Hayat kolaylaşıp hızlandıkça her şeyin aynı kolaylıkla yapılacağını sanıyor bu zamane anneleri. Çocuklarını da çabuk büyütmeye uğraşıyorlar. Onları hızlı yaşlandırdıklarının farkında bile değiller.

- Yani?

- Çocuk bu, yetiştiği ortamdaki insanlara anne babasına benzeyecek elbet. Çocuk onlara benzemeye başladıkça anneler kendi beğenmediği yönlerini çocuklarında görüp kızıyor, nerede hata yaptıklarını bulmaya çabalıyorlar. ıkinci çocukta ise o ilk heves kalmıyor da öyle kurtarıyor onlar kendilerini.

Boğazı kurumuştu. Bir yudum su içip eskiden ailelerin ilk çocuklarının ağabey ve abla ağırlığı ile yetiştirildiğini ilk çocukların aileyi iyi yansıtma görevi olduğu için daha değerli olduğunu ama artık devrin değiştiğini ailelerin kendilerini değil de hayallerini çocuklarına yüklediğini ilk çocuktan sonra gelenlerin ise daha özgür olgunlaşıp aileye daha çok benzediğini anlattı.

Birkaç gün sonra hastamızın baş ucunda suluboya bir resim vardı. Mavi gökyüzünde sapsarı güneş ve bir de uçurtma uçuran kız çocuğu vardı, resimde. Hastamız resim ile ilgilendiğimi görünce okumakta olduğu gazetesinden kafasını kaldırıp;

- Torunum benim için yapmış bu resmi, doktor bey. Resimdeki kız kendisiymiş. Karar vermiş, ben ölünce resimdeki gökyüzünün mavisi olacakmışım, onun için. Gökyüzüne her baktığında benim yanında olduğumu bilecekmiş, böylelikle. Bu sımsıcak güneş ise dedesiymiş.

Gözleri dolmuştu. Birkaç damla yaş süzüldü gözlerinden. "Torunumun gözünde gökyüzünün mavisi olacakmışım, dedesi de hepimizi ısıtan güneş. Daha ne olsun?" dedi. Öğle arasında bahçeye çıktım. Yağan yağmurun ardından masmavi gökyüzünde açan güneş sıcaklığını iyice hissettiriyor, ağaçlar sonbahara hazırlanıyordu.

slm kızlarr a.s.
annem kahvaltımızı hazırlıyo ayy burda rahata alışıyom yaa evde çok zorlanıyorum :sinifsinif::sinifsinif:
ohh ne güzel bende anneme gittiğimde yan gelip yatıyom vallahi anacığım koşturup duruyo peşimde opuyorumnanaktan
Bende iki gecedir hiç uyuyamıyorum, dün sabah 4 te uyanıp sabaha kadar dönüp durmustum. Bu gece dahada beteri oldu 2 de uyandım, sonra yatagın içinde kıvranıp durdum ama yok anam uyku muyku hak getire
ayy bende çok uyanıyom ama biraz uyanık kalıp soora geri dalıyorum çok fazla uyanık kalmıyom neyseki

ohh ne güzelmiş o hastane vallahi bu gittiğim dr damı yoksa adanadamı doğum yapacam daha karar vermedim bi bakım yengemin doğumunda hastanenin şartları eğer çok güzelse bende orda doğum yapcam olmazsa

Günaydın Tubacımm a.s. a.s. a.s. Günaydın ebisce a.s. a.s.
GÜNAYDIN CANISI NABERR ?
hepiciğinize günaydınnnn a.s.
GÜNAYDIN DATTLIMM
günaydın yeni gelen kızlarrrr ebiscee tuğbaa hoşgeldünüz
SELAM CANIMM
sl kartanem gı
günaydın kızlar.nasılsınız bakalım.bende erkenden kalktım gene şimdide uykum var ama uyumak istemiyom gece uyumak için.offff geceleri uyuyamıyorum ben yaa.elli kere sağa sola dönüyorum.
SELAM CNM UYU KIS UYKUN VARKENN
slm kızlarr a.s.
edoooşş kıymetini bil gıııı keşke bağa da kafaltı hazırlasa biri

Asebam inşallahh canım en güzel kafa dağıtma yöntemlerinden biride yeğenler:)))

evet yaa bi tanecik yiğenim vardı ikinciside gelecek inşallah ne istese kıyamıyorum hemen yapıyorum bazen şımarıyoo beni görünce ama o halini bile seviyomm
ne zaman beni görse nerde olduğunun önemi yok hemen "hala bana ruj sürsene" diyo
halasının yiğeni işte süsülü -tatlicadiarzu-

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…