2009 Kasm Anneleri

akşam uykuya dalma anı çok sancılı olmaya başladı yoksa gece uyandığında emip uyuyor tekrar.akşam 9 10 oldumu uykusu var bellı mızmızlanıyor karnınıda doyurmuş oluyorum ama yok uyutamıyoruz.sallamadan imkan yok zaten uyumaz sallıyoz uyuyor yatırınca uyanıyor.bende şaşırdım valla bir ara duzelmişti 9 da yataktaydı,gece 3 kere kalkıyor sabah 7 de uyanıyordu şimi o gunleri mumla arıyorummafoldumbenbende su veriyorum bol bol daha şimdiden çok sıcak temmuz ağustosta bakalım ne yapacağız.şimdi yatırdım odada cam açık ,üstünde çıtçıtlı badi birde şort var,incecik bir çarçaf ortum kafası yıne ter içinde kalmış

biz daha almadık oto koltuğu,benim oğlamda oturmazda almak şart tabii.fiyatlara bile bakmadım hiç alasım yoksositososito

bizde diş yok canım aman daha çıkmasın ısırır:)
şaka bi yana ben de ablam da yürüyormuşuz ama hiç dişimiz yokmuş belki bana benzer kimbilir her bebek farklı dün bzim komşudaydım onun bir oğlu yaşında yürümüş diğerleri 14 aylıkken.. hepsi farklı oluyor cnm
valla çıkıyor gibi geldi bize ama dr da hemşire de patlamış geliyor dedi öndeki üst ve alt 4 diş işte ama yok bişi henüz. annem de daha görünmüyor dedi h.sonu
cnm valla iyi geldi bana gezmek bunlamışım burda haberim yok bizimki bayağıdır dönüyor demek sizinkilerde de sıra emeklemede birden emekleyiveriyorlar ama sık sık yatırın yere bırakın hep kucakta tutarsanız emekleyemez ben yere bir battaniye seriyorum çarşaflı; onda emekliyor artık tek kat seriyorum tabii, ama battaniye üstünde kalan yok:) hemen marleylerin üstüne gidiyor afacan. cnm ben kışın bebe yağı değil zeytinyağ kullandım paso, şimdi gerek var mı bilmiyorum ama dün baktım boynunun altı kızarmış sıcaktan napsam bilemedim eskiler pudra derler ama şimdi dr lar kızıyor pudraya oysa ben almıştım oğlum için. daha kullanmadım sık sık yıkıyorum boynunu ama terliyor çok sıcak hava. valla benm oğlan zırt pırt kalkıyor bazen az kalkıyor yani 12dsen sonra 2 defa; ama çok nadir bu durum en az 3 kez kalkıyor o da 12den sonrası normalde 9 gibi yatırıyorum en geç 10 da uyumuş oluyor ben azcık dizlerimde sallıyorum ama dizlerimi dikiyorum oğlanı da yaslıyorum dizime tam yatar pozisyonda olmuyor yani öyle sağa sola az az sallar gibi yapıyorum ninnimiz var bi elimle de emziğini sallıyorum ona bakarken uyuyuveriyor çok sürmüyor yani bazı geceler saat başı kalkıyor ama genelde 12den sonra bi 2i5-3 arası uyanıyor emiyor sonra 5 gibi sonra da 7ye gelirken uyanıyor yani en az 3 kez... bizim de düzen tam oturmadı yani. oysa arkadaşlarım var onlarınki bir kez uyanıyormuş ya mucize gibi ben 3 saat deliksiz uyusa bayram ediyorum uykumu aldım bu gece kalkmadı diyorum:)kaydirigubbakcemile2

aynen canım bi arkadaşım da ek gıdayla alakalı dedi:)
gece muhallebi veriyosanız sindiremiyorlarmış hazımsızlık yapıyor rahatsız edyormuş bi de sıcaklar başladı sık sık su içmek isterler artık
dr lar siz gündüz uykusuna dokunmayın diyorlar çünkü gündüz uykusunu rahat uyuyamayan bebek gece de uyuyamaz terslenirmiş valla bilmiyorum bence her bebek farklı her bebeği en iyi annesi bilir:)
Kızlar oto koltuğu aldınız mı dün biz aldık Nanio markası..
bizim anakucağı oto koltuğu tipi var 9 kiloya kadar olandan biz daha 7 kilo civarındayız zaten hep kullanıyorduk benim oğlum bayılıyor koltuğunda oturmaya arabaya binince hemen koltuğuna oturuyor ordan yanlarına tutunup camdan dışarıyı seyrediyor koca adam gibi:)
Aldık canım kim oturacak merak ediyom bugünden itibaren yasalaştı zaten ama bu sıcakta ta kan ter içinde bırakıcak bizi eminim zillim oturmak istemeyecek
cnm biz sıcağa önlem olsun diye yumuşak ve su çeken bir havlu koyduk koltuğa yoksa bizimki de şıpır şıpır terliyor ciyak ciyak bağırıyordu son zamanlarda
havlu serin derim ben ... sık sık da su içirin yolda. bi de oynatın koltuğa bindirince alışıyorlar zaten

valla bizimki gece mama içmiyor aslında hiç mama içmiyor diyebilirim:) emiyor uyuyor işte. bazen memede uyuyor çok rahat oluyor o zaman
mızıldanma bizde de var dün gece çıldıracaktım kociş de erken uyumak zorundaydı sabah karşı 3 te şehir dışına gitti car car bağırıyordu oğlan:)
biz suluk aldık canım onu kaç kez dolduruyorum gün boyu hatırlamıyorumben artık kaynamış su vermiyorum normal hazır su veriyorum biizm içtiğimizden yani....
ben artık her gün yıkıcam:)

ay kızlar okula gitmem lazımmış ütü yapıcam bi de temizlik evde her yerde saçlarım var oğlan da her yere gidebiliyo ya hemen her gün süpürüyorum mecburen ama bi de h.sonu yoktuk evde dün de buzdolabıyla uğraştım ütü vardı çamaşır derken acna toz alabildim bugüne kaldıydı onda da okula gitmem gerkti oğlanı komşuya bırakıcam bi saat hemen gidip gelicem inş düz gider işim de uzamaz ilk kez oğlumu bi başkasına bırakıp çıkıcam fena oldum ay ben

larem hiç örtme üstünü yavrucağın ben bi, tek gece örtüyorum o da gecedir ne de olsa serin olur diye yoksa onu da örtmem
ben uzun kollıu ince penye ve patikli alt giydiriyorum ev serin bizim hala
ama yazın napıcaz kara kara düşünüyorum
buyaz çok sıcak olcakmış
için fenası bizim oğlan nefret ediyor sıcaktan bas bas bağırıyor biz sürekli suda dururuz herhalde
he bide ben güneş kremi alcam siz aldınızmı 50 faktörmü ne almak lazımmış

birsey olmaz canım merak etme bak bırak bileceğin biri varmış ne guzel,kolay gelsin sana.bende de iş kaynuyor daha çorba yapacağım oğlana.

evet bende ormeyım artık hergun banyoda yaptırcam,çocuk rahatlasın.allah yardımcımız olsun sıcaklarda.troys diye bir pişik kremi var ben ondan suruyorum boynunun altına iyi gelıyor.doktoruna yazdırabilirsin.

guneş kremini araştırmak lazım çunku bir ara yüksek faktorlulerde zararlı kimyasallar var diye okumuştum.doğru düzgun bir urun niye yapmazlar şu bebişlere, her şeyin bir yan etkisi oluyor.bitkisel birseyler bulmak lazım.benim oğlan açık tenli sarışın kullanmam şart

Aldık canım kim oturacak merak ediyom bugünden itibaren yasalaştı zaten ama bu sıcakta ta kan ter içinde bırakıcak bizi eminim zillim oturmak istemeyecek

Valla canım benakannehir bileğimi incitmişim artık kızımı taşırken iyice acıyor.Valla sıcakta olsa oturtcam ben...bi de çok kilolu olsa napcakmışım ben halimi düşünemiyorum...

Şekercik canım senin koltuğun markası ne bazı modellerde terletmeyen kumaş yazıyor ne kadar doğru bilmiyorum ama....Bari bende bi havlu koyayım.Benim kız zaten çok terliyordu saçları uzun olunca...
Ben senin o koltukta oturan paşa oğlunu yerim....opuyorumnanaktan

Son düzenleme:
kızlar bizde güneş kremi alcaktık bi arkadaşın doktoru almayın bebek cildi daha hassastır demiş biz de şapka takmayı düşünüyoruz ne kadar etkili olur bilmiyorum ama...

kızlar bizde güneş kremi alcaktık bi arkadaşın doktoru almayın bebek cildi daha hassastır demiş biz de şapka takmayı düşünüyoruz ne kadar etkili olur bilmiyorum ama...

ben aldım canım vede kullanıyom ne bilim öylece çıkamayız benimki çok beyaz copertone 50 faktör kullanıyom kendimede aynısı kızarıklık falan olmadı bu yaz ne yapcaz tatilde şehir dışına çıkıcaz yandık çok sıcak olcakmışş bebişler mahvolcak yamafoldumben

Evet canım benim kızımda beyaz tenli ama sarışın değil .Şimdilik biz almadık sonra alırım belki bakalım.
Bu arada kızımın üst dişleride çıkıyor....:teytey:

birsey olmaz canım merak etme bak bırak bileceğin biri varmış ne guzel,kolay gelsin sana.bende de iş kaynuyor daha çorba yapacağım oğlana.
cnm üst kata eşimin iş arkdş taşındı onun 3 oğlu var kocaman:) ona bıraktım oğlan tanıyor da ablamızı. bi saatte gittim geldim bi baktım araları gayet iyi bana geldi oğlan ona gitmeye çalışıyor:) az oturduk lafladık çay kahve içtik eve geldim evi süpürdüm oturuyorum şimdi oğlan da uyuyor

evet bende ormeyım artık hergun banyoda yaptırcam,çocuk rahatlasın.allah yardımcımız olsun sıcaklarda.troys diye bir pişik kremi var ben ondan suruyorum boynunun altına iyi gelıyor.doktoruna yazdırabilirsin.
örtme kız yazık akşamları örtersin içine sinmezse benm oğlan nası yatıcağını şaşırıyor sıcaktan yüzükoyun yan sırt üstü her türlü deniyor atıp duruyor kendini sağa sola:)
ben dr a sorucam bu gidişte haftaya gitmemiz lazım

ay benm oğlan da beyaz tenli esmer değil saçlar da kapkara değil pek de çıkmadı gerçi hafif keltoş anca çıkıyo
evet ya bebelere acısalar ya hadi bizi mahvediyorlar kimyasallarla

Valla canım benakannehir bileğimi incitmişim artık kızımı taşırken iyice acıyor.Valla sıcakta olsa oturtcam ben...bi de çok kilolu olsa napcakmışım ben halimi düşünemiyorum...
evet ya benm oğlan tam karar gidiyor ne zayıf ne kilolu
kıyamam cnm sana
ben geçen adette çok fena oldum yattım durdum zor kaldırdım oğlanı
valla markası b li bişi... ablam vermişti de biz almadık yani.
terletmeyen kumaş değil ama az kaldı 9 kiloya kadar taşıyor çünkü biz de almak zorunda kalcaz o zaman ona göre alırız
ama havlu koy bak iyi oluyor
:) hehe görsen arabada bayılırsın bi de havalı havalı elini koyuyo kenarına başını da çeviriyo camdan bakıyo ay çok komik oluyor:)

cnm şapkalar nereye kadr koruycak ben hep şapka takıyorum önü siperli var beyaz keten var ama kollar bacaklar nolcak açık açık güneş de kanserojen ay çıldıriiciimmm her şey kanserojennnnn bulursak bitkisel bişi tavsiye edelim ben dr a sorunca size de yazarım kızlar merak etmeyin:)

ay bu yaz son 300yılın en sıcak yazıymış bide dişler çıkıyo bizim bebelerde yandık ki ne yandık artık zırt pırt duşa girer çıkarız:)
Evet canım benim kızımda beyaz tenli ama sarışın değil .Şimdilik biz almadık sonra alırım belki bakalım.
Bu arada kızımın üst dişleride çıkıyor....:teytey:

ayy hadi gözünüz aydın bi biz çıkaramadık:) olumunekankayizsmile

spell gözunuz aydın dişler gelmiş.daha da bir şirin oluyorlar dişler çıkınca

şekercik işlerini halletmişsın ne guzel bizim apartmanda bırakabileceğim kimse yok::sıcakta dışarı çıkmak zorunda kalırsam zor olacak.ya sabah serinliğinde yada akşam ustu çıkarım artık.

evet cnm ya allahtan taşındılar daha yeni taşındılar diyebilirim:)
güvenmek de çok önemli
hatta oğlan ben gidince ona gitmek istedi baya iyi anlaşmışlar:)
bazı işler akşamüstü hallolmuyor resmi işler mesela mecbur kalıyosun öğlen sıcağında çıkmaya
amaan bi şekilde hallediliyo işte napıcaz

slm kızlar bizim dr umuzda güneş kremi önermedi ama eczaneyle konuştum en iyisi copertone dedi bakalım kullanmam lazım kızım çok beyaz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…