2009 Kasm Anneleri

kizlarrr lahana corba tarifine baktim diyet corbasiymis 5 kilo verdiriyormus abowwwww oglum kilo verirse istemem yawww vermesin cocugum

canım onlar kıymasız,yağsız falan yapıyorlar,her oğun sadece onu içiyorlar.yap sen nartanaarada birsey olmaz:) ben de yukardakı tarifin ıspanaklısını yaptım,blendirdan geçirmek zorunda kaldım

Son düzenleme:

himmmm denerim sadece lahaana olmasin bari de bu lahana cok gaz yapar mi aksam yedirmeyeyim bari yawww

nefret ediyorum boyle drlardan yaaa..sende deki bak kardesim benim hamileligim riskli hamilelik surekli takip gerektiriyor eger bir sorun olursa bende veya bebekte seni sikayet ederim ona gore..bak o zaman hizaya gelir...

deryacigim belki azi disleri cikiyodur bi bakiver disine..sadece atesmi var ? efede dort gun felan yuksek ates olmustu sonrada vucudunda kirmizi noktalar oldu bu durum iki haftayi buldu sonra anladikkki altinci hastalik dedikleri bi hastalikmis cok yuksek atesmis ilk asamasi son asamasida kirmizi noktalar oluyomus acaba diyorum....
allah sabir versin cnm yaa cok zor boyle yaa

aldigima alacagima pisman oldum vallahi eski halim daha rahatti
dunden beri bi patirti bi gurultuki sorma gitsin mircan oynamak istiyo efe izin vermiyo efe bi yandan mircan bi yandan cekistiriyo dovusuyolar ayy cildirmamak elde degil.efeninkini geri verecegim hic oynamiyor..mircan icin egitici olucak ama efe rahat birakirsa
sen ne yaptin nartan yedimi lahana ben cok severim hem dolmasi hemde kapuskaa bide az acili olacak ki ufff bayilirimmmm henuz yapmadiysan bu gun yap gelelim sana yemege

aferim mircana yarasın yediği yumurtalar:55efe için erken olabilir şebnemcim,.geçen ay iki gun üst üste yumurta vermiştim mert'te yuzunde kırmızı kırmızı kabarcıklr çıktı.iyi gozlemlemek lazım.

evet meralcigim ilk'ler herzaman cok iyi gozetlemek gerek merak etme sebnem takipte
bu arada naptin dogum gununde anlat bakalim gecelere aktinizmi

Son düzenleme:
bilmiyorum sebnemcim öğlen dus aldırdım baktım yavrum kollarımda kendinden geçti hemen saglık ocağına götürdüm bogazlarında kızarıklık var dedi fitil koydum antibiyıtik basladık fitilde ateşi biraz düşmüştü şimdi yine çıkmıi bende dolven verdim

kizlar sizin bebeislerde surekli hareket halindemi?? oyuncaklarla aralari nasil? dikkat durumu ne alemde
konusma,algilama soyleneni yapma hafiza durumlari nasil??
efe cok hareketli hic yerinde durmuyor ve oyuncaklara ilgisi hic yok cok cabuk sIkILiyo oyuncaklardan
dun mircan kendi oyuncagini efeye vermemek icin dolabina sakladi efede kendi bilgisayarini aldi benim carsaflari koydugum dolaba sakladi kapisinida kapatti :))...al,bu ,aboww,mama,nerdee.ceeee bubbuonn(biberon),ve bugunde agimmmm(askim) demeye basladi ve tabiki vazgecilmez kelimemiz baba ayy biktim bu kelimeden sarki soyluyor bigi bigi bigiii vee nananananananan molodili hemde..soyleneni yapiyor ama iki dk sonra gene soyle tinlamiyo bile..bide tabiri kaba olacak ama cok yalaka her yemekten sonra muhakkak opucuk veriyo sanki tesekkur ediyomus gibi...sinirli ve azimli bi seyi yapana kadar ugrasiyo yapamayinca ciglik cigliga bagiriyo vuruyo.istedigi bi seyi verirsen yada yaparsan opucukler yolluyo.. bunlarin hepsinde abisinin cok buyuk rolu var abisini taklit ediyo ve surekli gozlem halinde..mesela askim.uzaktanm opucuk gonderme,tirmanma,konusma hepsini ondan goruyor...sizinkiler nasil hep birlikte paylasalimki birbirimize yardimci olsun..yapabilecegimiz deneyebilecegimiz yollar uretelim beyin gelisimi icin..
uzun oldu ama benide boyle geveze olarak kabul edin artik

ya bi dus aldirmayla hastalanmaz cocuk disine bak sen kabariklik varmi disinde..kafasinda,vucudunda hic kucuk yara yada kizariklik var mi? bazi hastaliklarin kulucka donemi yani birinci evresi yuksek ates oluyo ikinci evreside vucuda dokuluyo kizariklik yada yara gibi.mircan birbucuk yaslarindasucicegi olmustu efede 9 aylikken altinci hastalik dedikleri cok yuksek atesli bi hjastalik gecirmisti her ikiside uc dort gun atesli sonrada kirmizi (mircaninki sulu) efeninki leke seklindeydi..belki yardimci olur diye yaziyorum bi bak bakalim iycene cunku hastaligin ilk devresinde drlar bile anlamiyo ne oldugunu sadece ates oldugu icin..valla pek ilac kullanmadigimdan su ilaci kullan diyemiyorum sorunu bulmadan cozum onermekte bosa kurek sallamak gibi bisey..ama hemen ilaclara sarilma soguk kanli ol ates dusurucu fitilide fazla kullanma pek tavsiye etmiyolar atesi cikinca sadece bezi kalsin soyundur eklem yerlerine soguk pres uygula bu sekilde takip et atesini. panikleme hic ne olur bu gunler gececek allahin izniyle bebekler hep boyle atesle hastalikla buyur iste..sen sabirli ol deryacim soylemesi kolay uygulamasi zor ama kendini zorlarsan basarabilirsin inan bana .opuyorum ikinizide..

aa ne biçim insan be bunlar bakalım değerin normalmi onun için kan testi yaptırılır herhalde neyse canm takma sen hamilesin nasıl olsa değerin çok yüksek gerçekten ikiz olmasın kız bu baya yüksek geldi bana yada sen düzenli adet oluyormuydun ben hayatta hapsız adet göremem bi ilaç falan içiomusun ben duphaston içiodum

bu gun ne hikmetse benimde icimden boyle gecti valla azimdan aldin bircan ay bide bakiyosun ikiz oluyomus

nurancım,beğenmene sevindim,yararlı paylaşımlar oluyor o sitede.her yaş grubundan bebeği olan anneler gorebildiği için soruları,deneyimlerinden yararlanma imkanı oluyor.

dun devamlı yağmur yağınca dışarı çıkamadım,aşı haftaya kaldı.

sebnemcim,alemlere akamadık,bir kaç kadeh içemeyınce anlamı yuoktu zaten:)eşim harıka guller ve kalp şeklınde bir pasta almış.hediyeyı birlikte alacakmışız:)(hediye şeçme ozurludurde)bende her zamankınden daha farklı,daha çeşitlı bir akşam yemeği hazırladım.oğluşumla,eşimle kutladık yeni yaşımı.kutlamasakta olurdu aslında,pek hatırlamak istemiyorum,33 oldum da:))şaka tabiki guzel sayı 33,sevdim yeni yaşımı:):87:

derya,çağancık nasıl,ateşi düştü mü.ateşlıyken duş aldırmktan korkma uşumez o zaten yanıyor çocuk.ılık suyla ayaklarından başlayarak vucudunu yıkayabilirsin.

derya,çağancık nasıl,ateşi düştü mü.ateşlıyken duş aldırmktan korkma uşumez o zaten yanıyor çocuk.ılık suyla ayaklarından başlayarak vucudunu yıkayabilirsin.

çağan nasıl olsun hayatım ben ateşini düşürüyorum bi süre sonra tekrar çıkıyo inş çıkmaz bidaha düşürdüm uyuyo şimdi ama birazdan uyanır..meralcim geçmişi okuyamadığım için dogum günün oldugunu görmedim dogum günün kutlu olsun canım oğlunla,eşinle nicem mutlu yıllara olsun...mutluluklar hiç peşinizi bırakmasınn...

slm güzel kasım anneleri ve hamişleri nasılsınız?özledim sizlerle yazışmayı çağanım hasta olduğu için pek uğrayamıyorum beni unutmayın haa arada banada yazın ben geldikçe okurum bebişleri öpün benim için kib şimdilik..

aynen mert'i anlatmışsın devemlı hareket halınde,hiç mi yorulmaz bu çocuk anlamdım gitti.bır uyurken bir de yemek yerken poposu yeri goruyor.altını çogu zaman ayakta açıyoruz,giyınmek soyunmak ayrı dert:52 oyuncaklarla son gunlerde daha fazla oynuyor araba suruyor,iktırıyor,kupleri var onları iç içe koyuyor,ust uste diziyoruz onları devirmeye bayılıyor.playskonun varilleri var onları açıp kapıyor,iç içe,üst uste koyuyor. şimdi büyükten küçüğe sıralamasını öğretmeye çalışıyoruz.bir oyuncağını o bakarken , ortunun altına saklıyorum onu bulunca çok mutlu oluyor.oyuncaklarının hepsini ortada bırakmıyorum dunuşumlu olarak veriyorum,yeni gormuş gibi ilgileniyor verince..şekıller var bul tak diyorlar galiba o oyuncağa 5 ayrı şekıl var onları tek tek deliklerinden sokmayı başarıyor.birde kendim ona puzzle yaptım.3 parçalı birşey onu yapmaya çalışıyor ama daha beceremedi:)
mert ilk kelimelerini bir yaşından once soyledi.araba,ataturk gibi üç heceli 2 kelimesi bile vardı.
şimdi 15 civarı bilinçlı soylediği kelime var çogunuda doğru telafuz ediyor ama lambaya bamba,çiceğe,çiçe.diyor.onun dışındakıler gayet net.erken yuruyen bebekler istediklerini kendileri halledebildikleri için iletişim kurma gereği duymazlarmış.mert geç oturdu,geç,emeklekledi geç yurudu,o yuzden iletişime geçti bizimle herhalde..

başka bir sizede bu konu tartışılmış.ne zaman konuşmaya başlarlar diye.bir bayan bebeğini 15 aylıkken pedegoga goturmuş o zaman bebişinin 7,8 kelımesi varmış. dr dil gelişimi yonunden bu
bebişin23 aylık bebeğe eşdeğer olduğunu soylemiş.yani şu an 3,4 kelıme soyluyorsa yeterlı anladığım kadarıyla.yıne o sitede bir bayanın eşi 2 yaşına kadr hiç konuşmamış,sonra tübitak dil şampiyonu olmuş okul yıllarında:)
dil gelişimi konusunda uzmanların tavsiyeleri soyle
-kesinlikle televizyon izletmeyin.(ben yemek yerken bebek kanalı açıyorum ordan bir iki kelime kaptı aslında,ama abartmıyorum,yemek bitınce tv kapanıyor)yemek yedirirken açmamda yanlış asılında şimdi sıvı şeyleri bilinçsizce yutuyor,katı gıdalara geçince tvye konsantıre olup çiğnemeyı unutacak,bu konuyada çozum bulmalıyım!!!
-bol bol kıtap okuyun.mert çevreyle iletişime geçtığı andan itibaren ona kıtap okudum.ne anlar dıye gulduler babna ama şimdi meyvelerini topladığı mı düşünuyorum.ilk bilinçli kelımesi kitabında sık sık geçen kediydi:)
-bol bol konuşun,anlatın sohbet edin(bunların hepsini daha mert karnımdayken yaptım.onunla gunluk yaptığım şeylerden,yaptığım çorbasına ne koyduğumdan tutunda akşam baba gelince neler yapacağımıza kadr herseyı anlatıyorum)
-kendinden yaşça buyuk çocuklarla bir arada bulunmasını sağlayın.bu şimdilik pek gerçekleştiremedim.
-konuşmadan bir takım şeyler anlatmaya çalıştığında derdini hemen anlamayın(yani leb demeden leblebinin anlandığı ortamlarda çocuk konuşmayı geçiktirebilirmiş.ne dedin oğlum/ kızım deyıp konuşmasına teşvik etmek gerekiyormuş

aminnn..çok teşekurler derya'Cım..

Ya şunu anladım demekki akrep burcu bebeleri hep aynııı resmen benim oğlumu tarif etmişsiniz.. Bizimkide bi yaramazlık yapacağı zaman müsade etmediğimde geliyo öpücük atıyo sarılıyo ben azla vazgeçmiyosam o daha inat davranıp çığlık atıyo sinirleniyo çok hırslı maşallah kıpır kıpır oluşu bazen beni deli ediyo oraya buraya çarpıyo koşmaya çalışıyo düşüyo bunun için ortopediye götürmeyi düşünüyorum inş. bişey yoktur. Çok sık değil ama bi yerlere çarpıyo bakalım inş. bişey yoktur..

Son düzenleme:
düzenli adet oluyodum canım ama 2 3 aydır çozutmuştu aşağı yukarı gebelikten önce 1 sene hayıt tohumu çyı içtim ondan beridir adet siklusum 29 gün sende dene derim herkes memnun kalıo
bu gun ne hikmetse benimde icimden boyle gecti valla azimdan aldin bircan ay bide bakiyosun ikiz oluyomus

ayy kızlar korkutmayın beni bugün keseyi gördük tekti nerelere gideyim benn o zaman yahuuuu ama adetim 9 gün geçmişti hayırlısı ne diyeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…