2009 Kasm Anneleri

canım çok geçmiş olsun ya çağan 11 kilo biz ona zayıfmı diyoruzki sizinki bayağı zayıfmıs dr ne diyo kilosuna filan ayrıca biranönce memeden kesmen lazım değilmi?

selam canim gecmis olsun kuzucuguna isallah tez zamanda iyilesir cunku hastayken daha bir nazli oluyorlar mizmiz oluyorlar.... canim ben 9.5 aylikken kestin 2.5 aylik hamistim hem bebek hem nartan 46 kiloya kadar dusmustum mecburen yani... oncelikle yavas yavas kestim gunduz emmelerini 1 seans azalttim boyle boyle baya bi azaldi bir de memeden sonra guzel guzel yemek yemeye basladi istahi baya artti geceleri de yavas yavas azalttim gece uyaninca babasi ilgilendi uyutmaya calisti birkac ta ananesi ama sansliydim ki biberon aldi ve hipp devam sutunu sevdi gece uyaninca sut verdik.....

canim dr sana sutten kes yada devam et emzirmeye dedi mi? tavsiye de bulundu mu? benim dr lar emzirebiluirsin ama cok kilo kaybetmissin o yuzden birak dediler kolay gelsin canim nazli kizina da o da memeden kesilecek zor onun icinde....acaba diyorum kardesi emerken nolacak hatirlayacak mi tekrar emmek isteyecek mi? canim ayollll

sebnem merhaba nasilsin??? bugun nartan dogdugundan beri ilk defa kek yaptim yani yaptik babamizla beraber havuclu pekmezli kek su an pisiyor bakalim nasil olacak bir de tavuklu sehriye corbasi yaptim nartan sever

sebnem merhaba nasilsin??? bugun nartan dogdugundan beri ilk defa kek yaptim yani yaptik babamizla beraber havuclu pekmezli kek su an pisiyor bakalim nasil olacak bir de tavuklu sehriye corbasi yaptim nartan sever

kız nuran bende burdayım anacım hiç görmüyomusun beni pabucum damamı atıldı?

aaaa yoktun ki sekerim sonradan geldin sanirim nartan bilg tepesinde olunca ben de pek bakamadim zaten sebmen de duymadi beni gitti....

evet o zaman ben sonradan geldim ama geçmişi okumadınmı kuzum yazdım ama kimse görmemiş galiba neyse nasılsın canım bebiş nasıl?nartan uyudumu?

sağol canım .. kadın doğumcu çocuk doktoruna sor dedi çocuk doktoruda kadın doğumcuna sor dedi eşimde aralarında paslaşıyolar diye söylendi kadın duydu bişi demedi bugün bir arkadaşımla konuştum o beş ay emzirmiş böle biberon almıoki bıraksa bu sıra hiç bişi almı kaşık bardak çatal v.s.nazzlıda ne kelime hiç susmuyor yeni doğduğunda bile bu kadar ağlamamıştı kesintisiz ağlıo iice kaşık kadar kaldı off evladım ii olaydı bir hiisettimi nuran bu kardeşini acaba öğrendiğimizden beridir hasta kuzum

canım çok geçmiş olsun ya çağan 11 kilo biz ona zayıfmı diyoruzki sizinki bayağı zayıfmıs dr ne diyo kilosuna filan ayrıca biranönce memeden kesmen lazım değilmi?

sağol canım walla sizinki ii biz 9 olsak öpüp başıma koycam şimdiye kadar ii diyodu dün bastırınca vitamin diye oda aç karnına kan testi yaptırmanız lazım dedi zaten aynı dok bi daha gitmicem hızlı hızlı soruyo acele işi varmış cemre zaten çok ağlıo doktorda soracağımıda unutuyom rahat muayne göremedik bir önceki dediğini inkar ediyor boyu 76 cm olmuş öncesinde 74 dü ..emzirmek anneden başka kimseye zarar vermiomuş çocuğada bir faydası yokmuş

selam kızlar
kilolardan bahsettiniz heralde
bizimki son zamanlar iyi alıyor gibi tartmadık ama iyi görünüyor
her bebek aynı olmuyor zayıf kilolu die değerlendirmemek laızm
doğum kilosuna göre dr lar yorum yapıyo genelde o nedenle dr da iyi demiş olabilir önemli olan dr ne diyor bizim ya da çevremizdekilerin ne dediği deil
mesela bizimki 2870 doğmuştu şimdi en son 9a yakındı ama 875e düşmüştü ateşlendikten snra iyileşti baya da aldı
ama oğluşumda baya bi değişiklik var kızlar ben hissedebiliyorum hem iştahı arttı hem tavırlarında değişiklik var sünnet bebeklerin gelişimini hızlandırıyo oğlan anaları eğer sünnet ettirmediyseniz düşünün ciddi ciddi. valla ben daha erken yaptırmadğıma pişmanım bişi kalmadı şimdi eğlencesi mevlütü çocuk okula başlayınca olcak herkes öyle yapıyo artık.
bugün anneannemiz gitti tatil ya biz evdeyiz oğlanla ama annanne dede giderken (garaja gidip geçirdik) oğlum baya duygulandı annanneeee dedeee die bağırdı arkalarından bi damla da göz yaşı süzüldü baya bi fena oldum yani sonra da gezdirdik accık morali düzelsin die. dün karla ilk kez tanıştı ilk tepkisi eline alıp sıkmak oldu:) ama eli üşüyünce sevmedi karı.
hasta bebişler mi var çok geçmiş olsun bebişlere ilaç içirmek ayrı dert valla
ben de belki h.sonu eşim izin alabilirse k.valdeme gidicez belki orda 3-4 gün kalırız eşim döner beni memlekete bırakır ablamlar gelirse ablamın da 2 yaşında bi oğlu var benimkiyle iyi arkdş olurlar die tahmn ediyorum bakalım bu hafta evde takılıcaz

mevzeycim çok geçmiş olsun kuzucuğa nazar değmiştir ya kıyamam allah acil şifalar versin hiç üzülme benimki 9500 kg ma yeni ulaştı dr umuz çok zayıf dedi kan testi idrar tahlili yaptırdık temiz çok hareketten olabilir dedi hiç bişi yemio malesef bana dr umuz aç bırakcan dedi 4saatte bir vercen dedi bende kuvvetli şeyler veriom artık ciğer falan yediriom ve 3 saatte 1 veriom valla toplasın diye herkesten laf yiyiom valla...bu arada bende sadece hayıt otu aldım bakalım inş faydasını görürüm

hem nartan in dr u hem kontrole gittigim iki kadin dogumcu emzirebilirsin eger kilon ve sagligin yerindeyse zarari yok dediler 2.5 ay emzirdim zaten ben hamis oldum 7. ay 9.5 aylik olana kadar emdi..... bak canim memeden kesinde istahi da duzene girer buyuk ihtimal ben sasirmistim guzel guzel yiyordu bir tabak veriyordum dfaha da istiyordu sonra korktum dr a sordum obez falan olmasin diye o kadar yani dusun.... sonra veriyor hareketlenince zaten obez falan da olmadi

ya demek yemesi arttı ben kıyamıyorum kıyamıyorum
kucağıma gelip elini penyeden içeri sokup meme diye çığlıklar atıyor yemek yedirmeye çalışırkende böle bil,orum memenin aşkınada oluyor böyle ama nasıl keseyim ısırıyor diyede iice keyfim kaçtı çığlık atıyom gülüyo sadist kızım bir şekilde bıraktırıcam mecbur ama hastalığı geçsinde azaltırım yavaş yavaş... erkek annesi o çok yemeli :))))obez falan olmaz yarasın kuzuya

sağol canım inş. bu gecede uyuyamadık depresyona girdim resmen şimdi uyuyo hanfendi balla karabiberi karıştırıp sırtına sürdüm biraz ii geldi ne yapayım ilaç almıo ıhlamur kaynattım yine bugün ama içiremedik olurmu iileşir sonra..kan yapıldıda canım idrar yaptıramadık bas bas bağırıyor çıkarana kadarda bir damla çiş yapmıor bu testi hiç veremedik.. maşşalah bizde gelsek o kiloya yapıp atmaktan bıktım yazık milletin çocuğu bulup yediremio bizimkide böyle..5 saatte gese farketmiyor canım dün 5 gibi nasıl olduysa biberonla 90ml süt içti yatarak nasıl sevindim anlatamam gece 1 2 kere emdi bu sabahta kahvaltı karışımını 9.30da zorla yedirdim üstümüz başımızla beraber böyle o kadar aç onun huysuzluğu var ama yememek içinde direniyor...eşim diyor hayırlı olsun diye dua da etmiştik ama niye böyle olduki ikimizi parmağında oynatıyor..neyse canı saolsun sağlıklı olsunda çekicez artık akıllancağı günü sabısızlıkla bekliorum.. hayıt umarım ii gelir canım

güzelmiş canım alacakmısın?fiyatı ne kadarmış?

derya'cım odası için bir halı almayı düşünüyorum bunun fiyatı 98 tl bir büyuk boyu 120tl
nuran'Cım normal çocuk odası için halı bu ama uzerinde arabasını falan surebiliyor.kabartmalı,antialerjik.sitenin linkını çalıştım beceremedim.ivi trafik çocuk halısı yazarsanız çıkıyor

sağol şebnemcim,gondermiş kadr oldun,emzırıyorum ya ondan guzelleşemiyoruz:)
nuran faceden biliyor kızlarda doğum gunumu teşekur edrim..

selam arkadaslar sekercik sevindim oglunun istahinin gelmesine tam bir erkek oldu ya ondandir masallah bu dertten kurtulmana da sevindim buyuk bir yuk gibi sanki degil mi? nasil yapacagiz ove glumuz dayanacak belki ana biz dayanabilecekmiyiz falan falan valla cok iyi yaptin iyilesmistir bile degil mi?... demek ananesi ve dedesi giderken agladiahh canim benimmm alisti ytabi ki... simdi ogluslu gunlerin basladi hadi hayirlisi olsun maceralarinizi dinleriz artik buradan....

arkadaslar oglusum bugun bizzat buyuk klozetine hem kaka hem de cisini yapmis ananesi 2 saat boyunca 10-15 dk da bir banyoya goturmus denemis surekli o da yapmis kakasini da bize gosterdi aferin oglusuma direk buyuk klozetine yapmaya baslarsa o oturaga da o kadar para verdigime yanarim diyecegim ama kardesi kullanir belki

kizlar ya neredesiniz ??? kimse yok ezelimi izliyorsunuz himmmmm ben izlemiyorum

cnm valla ben size de tavsiye ederim yaptırmayanlar daha fazla ertelemesin kurtulduk ailecek:) biz hast.ye gittik dr amcası aldı kucağına bi de oyuncak verdik ameliyathanede die bizi almadılar gitti öyle 10 dk sonra geldi içini çekiyodu yavrum kucağıma geldi öyle ağlamadı hiç sarıldı sımsıkı. hemen emzirdim eve gittik yarası 3 güne kalmadan iyileşti şimdi bişey yok ama ben gene de krem sürüyorum bezine içime sinmedi 2. gün yıkamaya başladık bi eziyet çekmedi ben ilk gece en azından uyutmaz diyodum ama mışıl mışıl uyudu
ben bugün bi mama hazırladım bayıldı tarifini veriyim: pirinci az su ve bol sütle haşladım sonra içine hipp meyveli muz ve elma sanırım mama vardı evde dün açmıştım ondan kattım iki de bisküvi ezdim bayıldı valla
bugünümüz baya eğlenceli geçti teyip açtık oynadık bol bol ana oğul... oyuncaklarını dağıttık kitabı var bol resimli ona baktık zeytine tite diyo, yeni kelimeler öğrendi işte.
maşallah hayatım, öğrenmiş ama herkese söyleme kız nazar değmesin... ama sürekli hatırlatmak lazım bence küçük önemli deil de büyüğü yapmaya alışsa baya bi sorun çözülür ben daha düşünmüyorum geçen bizimki de anannesine ee ee demiş annem de yap gitsin boşver demiş sonra yapmış:)
yok ben ezel izlemem:) küçük sırları izlyodum tatlımı yedim kociş uyudu kaldı tv karşısında

mevzey canım hiç üzülme kiloyuda sorun etme valla benimkide öle cılız aman canları yerinde olsun ya alırlar nasıl olsa kilo çok nazar değiyo bu çocuklara yaaa

oh oh maasallah aman nazar deymesin kisa zamanda kendide gider wc ye kiz bu bicirik :)) bende yaza dusunuyorum,ama abisini gordukce oda bezini acip yapmak istiyor simdilik pek ilgilenmiorum babasi bi gun yaptirmak istemis beklemis beklemis efede tik yok :))bende mircanda direk tuvalete baslatmistim sonra bi arkadasta gordude illaki istedi ucuzundan bi tane almistim ama pek kullanmadi neymis rahat degilmis ...uzmanlar cise alistirdiginiz zaman gece sakin bez takmayin diyoreger gece beze alisirsa altina kacirma riski yuksek olurmus ama en basindan beri gecede bez takilmazsa bilinc altina cis yapmamasi yerlesiyomus

doya doya yasayin ana ogul tadini cikarin su tatilin vur patlasin cal oynasin....tarifin guzele benziyo bende deniyeyim bakalim yicekmi
ne guzel yaa kurtuldunuz sunnet isinden bide biz yaptiraydik ne guzel olurdu esim hala inat ediyo
ne inatci adam yaa konus konus bosa konusuyorum

nurancigim kusura bakma tam nete girdim efe uyandi cikmak zorunda kaldim..kekin nasil oldu nartan beyendimi? benimkiler kek degilde browni tarzi seylere bayiliyolar bende ayniyim daha islakimsi olcak kek ..ama ben malesef hazir kek karisimi var ondan yapiyorum buranin unlari degisik bi turlu kivamini tutturamiyorum bende hazir karisim yapiyorum artik oda cok guzel oluyo

cnm bu bez bağlamama olayını söylediğin iyi oldu:) birbirimizden ne çok şey öğreniyoruz dimi?
ben çişten çok kaka olayına takmış durumdayım öğrenirse önce onu öğreticem çişini yaparsa da bezine sorun deil bence önce ee eee bilmeli:))))
cnm valla bizimki beğendi bi de ben hepimize tavuğu haşlıyorum (kalça seçiyorum yağlarını ayıklıyorum) unla tereyağını kavurup tavuk suyunu ekliyorum (geçen gün mantıdan kalan suyu da ekledim) tel şehriye katıyorum pişince tavuk etinden didip katıyorum bi de azcık toz zencefil:) limon da sıkınca tam kış çorbası oluyo zencefili ihmal etmeyin bence... benim oğlum bu çorbaya da bayılıyo

günaydın kasım anneleri nasılsınız?dün hiç giremedim nete kotayı aşmışızda...
nurancım ne güzel nartanın wcye gitmesi ben yazın alıştırmak istiyorum buralar çok soğuk iyice hasta etmekten korkuyorum...
meralcim halı çok güzel ama bizim bıcırık onun üstünde oynamaz o ancak nerde oynanamaması gereken şeyler var onlarla oynuyo..
sebnemcim ay bak ben bunları bilmiyodum demek gece altını bezlememek lazımmış bu bilgiler çok işimize yarıyacak
kızlar çağan ocağı açıp kapatmasını öğrenmiş bana bakarak çok korkuyorum dün süt ısıtıyodum arkamı bi döndüm oacağı kapatıp balkon kapısına doğru kaçmış hiç oyuncaklrıyla oynamayı bilmiyo..
bide çağan bizi çok ısırıyo sizlerde oluyomu böyle şeyler eğer ben izin vermezsem kendini ısırıyo...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…